Fotis_GR Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 Καλησπέρα σας, βρήκα στην αποθήκη ένα πολύυυ παλιό monitor tft lcd. Philips 170C (!). Το πρόβλημα του είναι πως όταν πατάω το κουμπί on δείχνει εικόνα μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Μετά μαυρίζει η οθόνη, (το λαμπάκι παραμένει ανοικτό). Την κλείνω, την ξανανοίγω και πάλι το ίδιο, ένα δευτερόλεπτο και μετά τίποτα, ρεύμα παίρνει κανονικά όμως (το λαμπάκι παραμένει ανοικτό). Είπα να ασχοληθώ με το monitor έτσι για να σκοτώσω την ώρα μου Δεν είναι κάτι που με νοιάζει. (κύρια οθόνη έχω την dell u2412m) Την άνοιξα για να δω μήπως φαίνονταν τίποτα. Αν π.χ. είχε σκάσει κανας πυκνωτής. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω. Βλέπετε κάτι περίεργο; Οι φωτογραφίες πιστεύω να είναι καλές. Αν θέλετε κάπου πιο κοντινά πείτε μου. Υπενθυμίζω ότι απλά για να περάσει ο χρόνος μου ασχολούμε με την οθόνη, δεν με ενδιαφέρει αν θα την καταστρέψω ολοσχερώς :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Αύγουστος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 το πρώτο πράμα που θα έκανα θα ήταν αν αλλάξω την ασφάλεια.Αν δεν διορθωνόταν, θα άλλαζα και τον μεγάλο πυκνωτή στο καφέ pcb.Το γεγονός ότι δεν έχει σκάσει/φουσκώσει κανένας, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ΟΚ. Μπορεί κάποιος να αποδίδει λιγότερα μF και να μην λειτουργεί σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis_GR Αύγουστος 2, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 το πρώτο πράμα που θα έκανα θα ήταν αν αλλάξω την ασφάλεια.Αν δεν διορθωνόταν, θα άλλαζα και τον μεγάλο πυκνωτή στο καφέ pcb.Το γεγονός ότι δεν έχει σκάσει/φουσκώσει κανένας, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ΟΚ. Μπορεί κάποιος να αποδίδει λιγότερα μF και να μην λειτουργεί σωστά.Ναι αυτό πρωτοσκέφτηκα και εγώ.Θα αλλάξω αύριο την ασφάλεια.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 2, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 Εάν έχεις πολύμετρο, βάλτο στο mode για πυκνωτές και μέτρα έναν έναν, ξεκινόντας απο τον μεγαλυτερο στο μικροτερο ολους τους πυκνωτές.Ελπίζω να βοήθησα...Jim Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 2, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 καλώδια από λάμπα CCFL βλέπω πάνω αριστερά. Μήπως είναι κάνας ελαττωματικός inverter; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 2, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 1)Σε τι σύστημα την συνδέεις?2)Κάρτα γραφικών?Με τι τρόπο\καλώδιο γίνεται η σύνδεση?Οπότε αρχικά δοκίμασε αν μπορείς με άλλη κάρτα ή σε άλλο pc και επίσης με άλλο καλώδιο.Εγώ θα ξεκινούσα με αυτά όπου είναι και τα πιο απλά και βασικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis_GR Αύγουστος 2, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 1)Σε τι σύστημα την συνδέεις?2)Κάρτα γραφικών?Με τι τρόπο\καλώδιο γίνεται η σύνδεση?Οπότε αρχικά δοκίμασε αν μπορείς με άλλη κάρτα ή σε άλλο pc και επίσης με άλλο καλώδιο.Εγώ θα ξεκινούσα με αυτά όπου είναι και τα πιο απλά και βασικά.Φυσικά και την εχω δοκιμάσει σε διαφορετικά συστήματα.Είναι σίγουρα πρόβλημα της οθόνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 2, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2012 το τροφοδοτικό φταίει κανε μια αναζήτηση στο Electronics, Cars, Fashion, Collectibles, Coupons and More Online Shopping | eBayδες και στην ασφάλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis_GR Αύγουστος 3, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 το τροφοδοτικό φταίει κανε μια αναζήτηση στο Electronics, Cars, Fashion, Collectibles, Coupons and More Online Shopping | eBayδες και στην ασφάλειαΤροφοδοτικό; είσαι σίγουρος;Πως να το ψάξω; power supply;Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Αύγουστος 3, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Genuine Philips 170B4 170C4 Monitor Power Supply Board | eBay Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts0gl1s Αύγουστος 19, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 η δική μου άποψη είναι να αλλάξεις όλους τους πυκνωτες του τροφοδιτικου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis_GR Αύγουστος 27, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλλά δεν αξίζει να ασχοληθώ με αυτήν την οθόνη τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts0gl1s Αύγουστος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 ποιος ο λογος γιατι δεν αξίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_amiga Σεπτέμβριος 4, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Ναι αυτό πρωτοσκέφτηκα και εγώ.Θα αλλάξω αύριο την ασφάλεια.Ευχαριστώ.αδερφε αν ηταν η ασφαλεια δεν θα έπαιζε ουτε 1ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_amiga Σεπτέμβριος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Εάν έχεις πολύμετρο, βάλτο στο mode για πυκνωτές και μέτρα έναν έναν, ξεκινόντας απο τον μεγαλυτερο στο μικροτερο ολους τους πυκνωτές.Ελπίζω να βοήθησα...Jimαν ειναι φορτισμένος παιζει να το κάψει!!!και δεν μπορείς να πάρει σωστά αποτελέσματα πάνω σε κύκλωμα!!!χωρίς να τι ξέρεις μπορεί να μετράς και κάτι άλλο παράλληλα!!! άσε που τα καπασιτόμετρα μετράνε μονο μικρούς σε mf !!!! πρέπει κανονικά να ξεκολλήσεις το ενα ποδαρακι και με το ομόμετρο να τον φορτίσεις και μετα να τον ξεφορτίσεις να δεις αν το κανει σωστα!!!αν και δεν ειναι και 100% τρόπος διάγνωσης αυτος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_amiga Σεπτέμβριος 4, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 καλώδια από λάμπα CCFL βλέπω πάνω αριστερά. Μήπως είναι κάνας ελαττωματικός inverter; Το 1 τσιπακι(με την ψυκτρα ) απο δεξια διπλα στον μεγαλο πυκνωτη ειναι για να ανοιγει τις λαμπες αυτο εκει κατα 99%αν μας πεις τι γράφει???? λαμβάνεις σήματα απο εναν φωτοδιακόπτη και να προσέξεις η οθονη οταν σβηνει εχει μαλον στο βαθος(αν ειναι μονο αυτο ) κανονικα το desktop???αν κανει boot το pc σου!!!!αλλα δεν ειναι φωτινό !!!!εχει δε 5Ε το ποιο ενισχυμένο σε watt!!!δες στον φανο εχει το τηλ στο site !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis_GR Σεπτέμβριος 8, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Το 1 τσιπακι(με την ψυκτρα ) απο δεξια διπλα στον μεγαλο πυκνωτη ειναι για να ανοιγει τις λαμπες αυτο εκει κατα 99%αν μας πεις τι γράφει???? λαμβάνεις σήματα απο εναν φωτοδιακόπτη και να προσέξεις η οθονη οταν σβηνει εχει μαλον στο βαθος(αν ειναι μονο αυτο ) κανονικα το desktop???αν κανει boot το pc σου!!!!αλλα δεν ειναι φωτινό !!!!εχει δε 5Ε το ποιο ενισχυμένο σε watt!!!δες στον φανο εχει το τηλ στο site !!!Ναι η οθόνη ανοίγει για ένα δευτερόλεπτο δείχνοντας κανονικά το pc. Άρα τι προτείνεις να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_amiga Σεπτέμβριος 8, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Ναι η οθόνη ανοίγει για ένα δευτερόλεπτο δείχνοντας κανονικά το pc. Άρα τι προτείνεις να κάνω;εκεινο το τσιπακι εχει μια βιδα.βγαλε την βιδα και δες τι γραφει και ποσταρετο!!!!(αν ψαξεις στο νετ θα δεις τι ειναι )μετα εχεις προσεξει βλεπεις εικονα αλλα χωρις χρωματα μαυρη στο βαθος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Σεπτέμβριος 11, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Όπως ανέφερε και κάποιος παραπάνω,το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα στον inverter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_amiga Σεπτέμβριος 11, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Όπως ανέφερε και κάποιος παραπάνω,το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα στον inverter.βεβαια και οι πηκνωτές εχουν συχνα θέμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.