Jump to content

SSD vs Sata Cable = !!!???

stratos1978

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελησα να αναφερω το "κουλο" που μου συμβαινει εδω και αρκετο καιρο ..... απλα ειχα αποδοσει το προβλημα στον Marvell 9182 Controller της μητρικης και στο SSD SanDisk Extreme..... :o

Τελευταια χειριζομουν τον υπολογιστη μου εχωντας τον SSD μου στον Intel AHCI Controller της μητρικης χωρις να υπαρξει ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα...... ΟΟΟΟΛΑ μια χαρα στον INTEL !!!! Οταν λοιπον ηθελα να βαλω τον SSD στον SATA3 Marvell δουλευε με συχνα "κολληματακια"....... Πφφφφφ μην σας τα πολυλογο ειχα παραδωθει και συνεχιζα να δουλευω τον SSD στον Intel.

Σημερα θελησα πεισματικα να βρω ΟΛΗ την αληθεια .... μιας και αρκετες αναφορες στον γουγλι:tomato: εθεταν το συγκεκριμενο προβλημα ως θεμα firmware στον SSD ( προβλημα με TRIM ) οπου η λυση ειχε ερθει με την αναβαθμηση firm R.201 οπου και λυνονταν ΟΛΑ τα θεματακια περι κολληματων - TRIM κτλ κτλ. Το Firm R.201 το ειχα περασει ομως!!!!!!!!!! Μια ακομα ερευνα απεδειξε πως ο Marvell ηταν υπαιτιος για αρκετα προβληματακια τετοιας "φυσαιος"!!!!

ΚΑΙ εκει ομως αποδειχθηκε πως ενημερωνοντας το BIOS με την ΝΕΑ ROM για Marvell 9182 ( 1.0.0.0025 ) αυτα τα θεματακια ειχαν βρει την λυση τους....... Το ειχα κανει και αυτο εδω και πολυ καιρο!!!!!!!!

Πλεον ενιωθα μονος μου .... με το προβλημα που αντιμετωπιζα..... κανενας στον γουγλι να εχει τετοιο "θεματακι".... και αν ηταν .... ημουν εγω και 4-5 ατομα οπου δεν ειχε παρει κανενας ποτε απαντηση. :rip:

Σημερα λοιπον επραξα με οτι πιο "αρχαια και απλη" γνωση στους υπολογιστες χωρις να τα κανω περιπλοκα ΟΛΑ γυρο μου :o . ΑΛΛΑΞΑ λοιπον Sata Cable !!!!!!!! και εγενετο ΦΩΣ :D

Εκανα καθε τεστ , καθε file transfers , καθε ΚΟΥΛΟ προκειμενου να επιβεβαιωσω πως το προβλημα εγινε παρελθον. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΑΑΑΑΑ και πλεον δουλευει ο SSD στον Marvell χωρις ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανενα προβλημα.:happy2::happy2:

Σας αναφερα το περιστατικο μπας και αντιμετωπιζει και κανενας αλλος το ιδιο "θεματακι"...... Αρχιστε με τα ΑΠΛΑ και επειτα με τα περιπλοκα!!!! :D

Πλεον απολαμβανω τις επιδοσεις του SanDisk Extreme οπου ειναι τρελα ικανοποιητικες σε sata3 :D

Το "παλιο" καλωδιο ηταν ενα ολοκαινουριο Sata Cable στο σακουλακι του ..... χρωματος κιτρινο χωρις ομως να αναφερει επανω του κανενα χαρακτηριστικο. Τι να πεις ???

Εγω που εχω περιστασιακα BSOD (blue screen of death) με 2 ssd ocz agility 3 raid 0 εκανα ολα τα bios/marvel/firmware update λες να βρω λυση αντικαταστωντας τα 2 ολοκαινουργια σατα καλωδιακια που υποστηριζουν και σατα 3 που ειχε μεσα ashrock x79 fatality professional?:o

Εγω που εχω περιστασιακα BSOD (blue screen of death) με 2 ssd ocz agility 3 raid 0 εκανα ολα τα bios/marvel/firmware update λες να βρω λυση αντικαταστωντας τα 2 ολοκαινουργια σατα καλωδιακια που υποστηριζουν και σατα 3 που ειχε μεσα ashrock x79 fatality professional?:o

Δεν γνωριζω φιλε μου ..... Δεν χανεις απολυτως τιποτα να τα αλλαξεις κιολας ;)

Θα ριξω και μια "ματια" ;) στην ROM που εχεις απο το BIOS να δω ποια version ειναι ο Marvell σου.

Εγώ παλιά θυμάμαι είχα κάτι θέματα με ένα δίσκο όχι ssd αλλά κλασικό και μία τον διάβαζε μία όχι.

Της Παναγιάς τα μάτια είχα δοκιμάσει!

Τελικά άλλαξα καλώδιο sata και όλα έγιναν κομπλέ!!!

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι το καλώδιο που πρωτοχρησιμοποίησα ήταν από καινούρια μητρική του κουτιού αλλά επίσης και το δεύτερο της ίδιας μητρικής επίσης δε δπύλευε!!!Δλδ 2 στα 2 σε καινούρια μητρική είχαν θέμα.

Έβαλα ένα τρίτο που είχα στην άκρη και όλα πένα!!!!

Ναι όμως νομίζω ο,τι το καλώδιο SATA 2 δεν έχει διαφορά απο το καλωδίο SATA 3

Μπορεί να κάνω και λάθος....

Jim

Ναι όμως νομίζω ο,τι το καλώδιο SATA 2 δεν έχει διαφορά απο το καλωδίο SATA 3

Μπορεί να κάνω και λάθος....

Jim

Δεν κάνεις λάθος, ίδια είναι. Απλά και στα καλώδια SATA ισχύουν αυτά που ισχύουν σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με συστατικά και περιφεριακά υπολογιστών (ποσοστό DOA, "τα καλά" Vs "τα της πλάκας", κλπ)

Για πειτε κανενα καλο καλωδιακι. Γιατι κ γω εχω κατι προβληματακια.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Οποιοδήποτε σφραγισμένο καλώδιο από bundle μητρικής, έχει τις ίδιες πιθανότητες να παρουσιάσει σφάλμα με ένα καινούριο επώνυμο καλώδιο των 10 ευρώ. Να αποφεύγεις τα ταλαιπωρημένα καλώδια, αυτά που τα έχουμε λυγίσει 10 φορές κάθε φορά που κάνουμε cable management στα κουτιά μας και γενικά να έχεις πάντα 2-3 spare και να τα αλλάζεις αμέσως μόλις αρχίσεις να βλέπεις κουλά στη λειτουργία του υπολογιστή σου.

Aλλαξα καλωδιακια και εγω,να μην το ματιασω δεν εχει crashαρει ακομα..:upside:

Για ακομα μια φορα αποδειχθηκε πως αμελουμε τα πιο απλα πραγματα , πολυ απλα γιατι δεν παει το μυαλο μας εκει και μπλεκουμε πρωτα στα "περιπλοκα"......χαχαχαχα :clap:

Ελπιζω να λυθηκε και το δικο σου προβλημα φιλε μου. :D

Αυτα απο τις μητρικες χρησιμοποιω. Θα κανω δοκιμες οταν επιστρεψω Αθηνα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.