potis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Καλημερα!Κατευθειαν στο θεμα, ο agility 2 στα 60GB δεν φτανει ποια, εχει περασει ενας χρονος που εκανα αγορα για το PC μου, καιρος να του παρω ενα δωρακι (και σε μενα προφανως!).Γενικα ακολουθω τα παντα περι hardware του PC, αλλα τους τελευταιους μηνες καπως σταματησα να βλεπω τους SSD για αυτο ρωταω.1ον, σε ολο το ιντερνετ βλεπω το εξης.Μιλαω για 256GB/Sata 3 παντα."Buy Crucial m4 they care about their products and its cheap and as good as S 830!""Buy Samsung 830, its Samsung therefor it will be safe and its really really good/fast""Vertex 4 is incredibly good, didnt expect that from OCZ fastest one at 4k!".Βασικα και εγω OCZ εχω, δεν ειχα πολλα προβληματα, εκτος απο ενα freeze μια φορα και στο restart δεν τον εβλεπε, αλλα νομιζω ηταν καλωδιο θεμα, δεν συνεβει απο τοτε, αλλα διαβαζω πολυ κλαμα οσο αφορα OCZ τον τελευταιο χρονο, οχι firmware problems, οχι οταν γεμιζει ειναι για πεταμα, οχι το ενα οχι το αλλο..και γενικα δεν εχω ορεξη να παλευω με firmwares.Γενικα με αρεσει να αγοραζω το best performance οταν γνωριζω μεσω reviews οχι μονο απο official αλλα και απο customers, και γενικα αυτα τα 3 SSD εχουν ολα τα + και τα - τους οπως και να το δει κανεις.Γενικα το θεμα ειναι Vertex 4 vs τα αλλα 2, αλλα πηγαινω προς τον 4, γιατιΤα +Οπως ειπα με αρεσει να αγοραζω best performance ειμαι ετσι ηλιθιος πως να το κανουμε :clap: αν τα λεφτα δεν ειναι τοσο παραπανω , στην περιπτωση τους, απο το visio ειναι 9E διαφορα οποτε δεν καιγομαι...Τα review και γενικα τα λογια στο νετ λενε οτι ειναι πολυ δυνατος γιατι δεν ειναι Sandforce.Τα -Ειναι OCZ, οπως ειπα τον τελευταιο χρονο μονο παναγιες βλεπω να κατεβαζουν στην OCZ, σε ολα τα site (Συγνωμη αν προσβαλω καποιο, σβηστε το αν ειναι θεμα) περι firmwares και sandforce.Νομιζω θα μπλεξω με firmwares? για να νιωσει ο SSD, γιατι κατι με 1.4 βλεπω.Μετα Samsung..απλα εχω πιστη στην εταιρια, δεν ειμαι σιγουρος γιατι, αλλα πιστευω τα rumors οτι θα ειμαι safe, και γενικα εχω και το Galaxy S2,γενικα εχουμε διαφορα Samsung πραγματα μεσα στην οικογενεια, δεν εχουν παθει και ποτε τιποτα.Οσο αφορα m4, σε ολα τα review βλεπω το ιδιο πραγμα, σε ολα ιδιος με 830 ειναι, αλλα με 20Ε λιγοτερος.Για αυτο ζηταω γνωμη.Γιατι να μην παρω Vertex 4? Οπως ειπα δεν τα εχω δει τελευταια τι πεζει με OCZ ακριβως, απλα κραζουν, θα εχω θεματα? οποιος εχει/ξερει κατι, παρακαλω διαφωτιστε, δεν μπορω να εχω firmware update καθε μηνα.Να παρω 830 και να τελειωνω ή m4 που ειναι το ιδιο πραγμα με 20Ε κατω αναλογα τι βρω πρωτο δηλαδη.Ευχαριστω! (ναι ξερω δεν βαζω τονους, ειναι 8 το πρωι τωρα πεφτω για υπνο! forgive me.)
nevolin Αύγουστος 1, 2012 #2 Αύγουστος 1, 2012 Πάρε όποιον βρεις φθηνότερο μην περιμένεις να δεις διαφορές σε real time εφαρμογές ή καθημερινή χρήση.Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2
HellhammeR Αύγουστος 1, 2012 #3 Αύγουστος 1, 2012 τον 830 τον θεωρώ τον καλύτερο all around ssd που υπάρχει αυτήν την στιγμή, έχει πιστεύω την χρυσή τομή επιδόσης-ποιότητας.
Chosen Αύγουστος 1, 2012 #5 Αύγουστος 1, 2012 Και οι 3 καλοί είναι. Έχω Samsung από την εποχή των 1st Gen SLC των 100Mb/sec, πήγα στον 2nd Gen MLC Samsung (υπό την ετικέτα του Corsair P128), κατόπιν στον 470 και τώρα στον 830. Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι δεν χρειάστηκα ΠΟΤΕ να κάνω κάτι από τα εξής:- Να επικοινωνήσω με την Samsung για θέματα επιδόσεων/σταθερότητας.- Να ανοίξω κάποιο θέμα στο TheLab ή κάποιο άλλο χώρο, για θέματα επιδόσεως/σταθερότητας.- Να κάνω secure erase (τι είναι αυτό; #1)- Να κάνω firmware update (τι είναι αυτό; #2)- Να ψάξω για fix/workaround/πατέντα οποιοδήποτε είδους.- Να ψάξω να βρω "χαμένες" επιδόσεις.Χωρίς να υποννοώ ότι με τον Μ4 ή τον V4 θα έχεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, καθώς και οι 2 είναι εξαιρετικοί SSD, απλά όλοι οι SSDs σε κάποια φάση περάσανε ή περνάνε από φάσεις που χρειάζονται κάτι από τα παραπάνω.Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που εκτιμώ περισσότερο το να καρφώσω ένα σφαιράτο SSD στο μηχάνημά μου ο οποίος θα συμπεριφέρεται σαν γρανίτης μέχρι την στιγμή που θα τον αναβαθμίσω, από 30Mb/sec παραπάνω σε επιδόσεις.
ntemian Αύγουστος 2, 2012 #6 Αύγουστος 2, 2012 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ας ρωτήσω εδω. Αξίζει η αγορά του samsung 830 για να μπει στο σύστημα της υπογραφής μου?
venom7 Αύγουστος 2, 2012 #7 Αύγουστος 2, 2012 Για ποιο λόγο να μην αξίζει δλδ???ssd είναι!Εννοείτε πως παίρνεις αν δεν έχεις!
stratos1978 Αύγουστος 2, 2012 #8 Αύγουστος 2, 2012 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ας ρωτήσω εδω. Αξίζει η αγορά του samsung 830 για να μπει στο σύστημα της υπογραφής μου? Αυτο ΔΕΝ το ρωτας.... Τρεχεις και περνεις εναv αυριο κιολας...... ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα απο μηχανικο....εστω και παρεις τον πιο "αργο" SSD.
Oric Αύγουστος 2, 2012 #9 Αύγουστος 2, 2012 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ας ρωτήσω εδω. Αξίζει η αγορά του samsung 830 για να μπει στο σύστημα της υπογραφής μου?Kατ' εμέ, όχι. Προηγούνται cpu-board-μνήμη.
venom7 Αύγουστος 2, 2012 #11 Αύγουστος 2, 2012 Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.Δεν έχει να κάνει με το σύστημα που θα μπει.Δεν bottleneckάρει από τίποτα για να υπάρχει θέμα!!!Είναι μια καινούρια σχετικά τεχνολογία και πιο γρήγορος από τους κλασικούς μηχανικούς.Και αφού μπαίνει στο σύστημά σου(sata 2), απλά τον αγοράζεις και τον βάζεις.Αυτό που σου προσφέρει ο ssd είναι ταχύτητα.Σε όποιο μηχάνημα και να τον βάλεις το ίδιο είναι.Το μπουτάρισμα θα μειωθεί πάάάάάρα πολύ και η εγκατάσταση των προγραμμάτων επίσης.
stratos1978 Αύγουστος 2, 2012 #12 Αύγουστος 2, 2012 Και συνεχιζω.... λεγοντας :Αν δεν εχεις χρημα για αναβαθμηση του H/Y σου ( Mobo-CPU-Ram κτλ κτλ ) ..... τοτε βρες εναν φθηνο SSD ( δεν χρειαζεται να ειναι sata3 μιας και δεν θα το δει το PC σου. ) ..... Θα δεις μεγαλη διαφορα...... Εδω βαζεις SSD σε κατι λαπτοπακια του "κιλου" και αμεσως βλεπεις διαφορα.....και δεν θα δεις εσυ?
petrosmbx4 Αύγουστος 2, 2012 #13 Αύγουστος 2, 2012 Αν ΔΕΝ κανεις raid0 Πηγαινε σε OCZ αν κανεις raid θα το μετανιωσεις..
stratos1978 Αύγουστος 2, 2012 #14 Αύγουστος 2, 2012 Αν ΔΕΝ κανεις raid0 Πηγαινε σε OCZ αν κανεις raid θα το μετανιωσεις.. XAXAXAXA :sarcastic: O παθων "...... φυσαει και το γιαουρτι" :laughing:
ntemian Αύγουστος 2, 2012 #15 Αύγουστος 2, 2012 Χρήματα για αναβάθμιση δυστυχώς δεν υπάρχουν αλλιώς ήδη θα είχα κάνει. Τον samsung τον διάλεξα κυρίως λόγω όσων έχουν ακουστεί περί αξιοπιστίας του.
HellhammeR Αύγουστος 2, 2012 #16 Αύγουστος 2, 2012 Χρήματα για αναβάθμιση δυστυχώς δεν υπάρχουν αλλιώς ήδη θα είχα κάνει. Τον samsung τον διάλεξα κυρίως λόγω όσων έχουν ακουστεί περί αξιοπιστίας του. και καλά έκανες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.