Jump to content

Γνώμες για μητρική , cpu , ram .

msdx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω καταλήξει σε cpu :

Intel Core i5 3570K (s 1155 , 3.4 GHz , 6 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

μητρική : Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: Asus Maximus V GENE - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

και ram :

Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μνήμες :: Corsair Dominator GT 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 CMT8GX3M2A1866C9 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η συγκεκριμένη μητρική λόγω μεγέθους ίσως έχει πρόβλημα με ογκώδης ψήκτρες και μπορεί να έχω πρόβλημα αν θελήσω να αντικαταστήσω την h80 και για αυτό κοίταξα και Asrock μεριά

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Fatal1ty Z77 Performance GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Fatal1ty Z77 Professional GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z77 Extreme6 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z77 Extreme4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

εδώ έχασα την μπάλα γιατί δεν ξέρω από Asrock και δεν έχω ξανά δουλέψει ενώ η Asus Maximus V GENE μ αρέσει πολύ και εξωτερικά αλλά μου βολεύει και η ευκολία που έχει το bios της asus + τα καλούδια που δίνει . Κάθε γνώμη μπορεί να με βοηθήσει που να καταλήξω .

Βασικά μου έχει κάτσει η Thermalright SilverArrow SB-E αλλά από ότι βλέπω αν βάλω αυτήν η τέτοιου είδους ψήκτρα πάνω στην asus maximuse v gene δεν θα χωραει στο πρώτο pci-e κάρτα γραφικών.

Καί κάτι ακόμα ram να βάλω 2*4gb η 4*2gb. Δηλαδή είναι καλύτερα για τον memory controller τα λιγότερα dimm's η δέν ισχύει αυτό πια;

Αν και δεν έχω δει από κοντά τις μητρικές που παραθέτεις. Δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα να εγκαταστήσεις στην Asus Maximus V GENE την Thermalright SilverArrow SB-E:

Cooler Dimension: Length 155mm x Width 105mm x Height 165mm (without fans) 170mm x Width 130mm x 170mm (with both TY-141 and TY-150 fan installed)

Άλλοι βάζουν πάνω της την Noctua NH-D14:

Height (with fan) 160mm

Width (with fan) 140mm

Depth (with fan) 158mm

Αυτό που σίγουρα θα σε εμποδίσει είναι οι ψύκτρες από τις μνήμες που διάλεξες γιατί είναι ψηλές. Πρέπει να βάλεις μνήμες με ψύκτρες χαμηλού προφίλ για να μην βρίσκουν πάνω τους η ψύκτρα (ή οι ανεμιστήρες της) του επεξεργαστή. Παράδειγμα:

Corsair Vengeance Memory CML8GX3M2A1866C9R 8GB 1866MHz CL9 DDR3 Two Module Kit | Skroutz.gr

Σίγουρα πάντως όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες οι αποστάσεις που έχουν τα pci-express x16 slots μεταξύ τους και με το socket του επεξεργαστή είναι μεγαλύτερες στις Asrock. Σε αυτό φυσικά βοηθάει το οτι οι Asrock είναι ATX (κανονικό μέγεθος) ενώ η Gene mATX (μικρό μέγεθος). Η Gene όμως είναι καλύτερη σε χαρακτηριστικά και κυρίως σε δυνατότητες OC.

Καλά για τις μνήμες το γνωρίζω .οκ σε ευχαριστώ για την απάντηση

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα πρέπει να βάλω μνήμες με 1.50 η παίζουν μια χαρά και αυτές με 1.65.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.