ponaei8anasi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2012 Λοιπον να αναφερω το εξης κουλο που μου ετυχε σημερα.Στο συστημα της υπογραφης ειχα 200+ GB ελευθερα και λεω να βαλω μετα από καιρο linux.Με το paragon partition manager ελευθερωνω τα 200(ως allocated space) και αφηνω και ρεστα για τα win.Βαζω την 12.04 σε ένα στικακι, τα κανω εγκατασταση με την επιλογη "Εγκαταστηστε τα Ubuntu μαζι με τα Windows".Όλα καλα στην εγκατασταση,τα Ubuntu εγκαθιστανται κανονικα κανω restart και μου εμφανιζεται το boot menu επιλεγω τα linux για να δω αν όλα είναι καλα οπου πραγματι το λειτουργικο δουλευε ρολοι.Τελος κανω restart να μπω στα windows και στο boot menu επιλεγω win 7(loader) οπου φευγει από το boot menu αλλα δεν γινεται τπτ και επιστρεφει εκει μεσα στο δευτερολεπτο και οσο να το παταω γινεται το ιδιο..Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ αλλα ηθελα να εξηγησω την κατασταση οσο πιο καλα γινεται...Για να ακουσω ιδεες τι μπορει να φταιει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Ιούλιος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 dual-boot-windows-7-ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 29, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 dual-boot-windows-7-ubuntuΑπό ότι καταλαβα το μονο που χρειαζεται είναι να βαλω το Win 7 Dvd και να κανω repair.Παντως εμενα δεν μου δειχνει καν το error που του εμφανιζει όταν παει να μπει στα win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 βασικά δεν έπρεπε να πειράξεις τίποτα με το partition manager. Το ubuntu εχει δικο του (gparted). Μπες ubuntu, τρεξε το gparted και ανέβασε ένα screenshot να δω τι έχεις κάνει. Αν κάνεις repair με το dvd των win, δε θα μπορείς να κάνεις boot στο ubuntu μετά γιατί θα καταστραφεί ο grub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 29, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Υπάρχει και ο πολύ πρακτικός Windows installer που εγκαθιστά το ubuntu σαν εφαρμογή, με ανάλογη πρόσθεση επιλογής στον Windows boot manager. Windows installer | Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 29, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Αν μπει στα win κανονικα,μετα από με το easybcd δεν μπορω να φτιαξω το boot loader?ΥΓ. Θα δοκιμασω αυτά που συζηταμε το βραδακι οπου θα εχω προσβαση στον υπολογιστη.EDIT: [MENTION=3559]Oric[/MENTION] Λιγο που ειδα από ένα άλλο πισι το wubi δινει μια επιλογη μεθοδος εγκαταστασης: 3-30gb. Ξερεις τι είναι αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Αν θυμάμαι καλά, δίνει τη δυνατότητα καθορισμού του χώρου που θα καταλάβει η εγκατάσταση στην κατάτμηση που θα επιλέξεις. Με αυτόν τον τρόπο, το ubuntu δουλεύει σε δύο χώρους, οι οποίοι "απ' έξω" φαίνονται σαν απλά αρχεία, root.disk και swap.disk, και μαζί με όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται, βρίσκεται μέσα σε ένα φάκελο με το όνομα ubuntu. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, το ubuntu φαίνεται και μέσα στα εγκατεστημένα προγράμματα των windows, απ' όπου μπορεί κανείς να το αφαιρέσει, σαν να επρόκειτο για μια απλή εφαρμογή. Προσωπικά δεν το έχω απεγκαταστήσει, αλλά λογικά θα γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 29, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 ναι μπορείς να ξαναφτιάξεις τον GRUBhttps://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 29, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Γιατί δεν το βάζεις το ubuntu σαν virtual machine με virtualbox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 29, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Λοιπον εχουμε και λεμε: [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] [MENTION=1215]nucleus[/MENTION] Τα ειχα απο την 11.04 σε vbox αλλα ειπα να ψαχτω λιγο παραπανω.Ειδες λοιπον καταληξη απο την περιεργια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 29, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Είχες κάνει defrag πριν χωρίσεις νέα partitions στο δίσκο;Παίζει να έχεις "φάει" κομμάτι των win 7, διότι βλέπω ότι έχεις ελάχιστο χώρο ελεύθερο.Επίσης δε βλέπω να έχεις και swap στο ubuntu.Εγώ θα πρότεινα το εξής (αν και υπάρχουν πολλές λύσεις και επιλογές):α) Σβήσε τα επιπλέον partitions και κάνε merge με το windows partition.β) κάνε repair με το dvd των winγ) όταν με το καλό φτιάξεις το win boot loader, τότε χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο, εκκινείς με το ubuntu live cd (ή usb) και κάνεις εγκατάσταση. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=BbMr_0QObf0]Δες οδηγίες εδώ.[/ame] Δες και εδώΓενικά 20-25 GB αρκούν για το "/", και δώσε 30-40 στο "/home" και 2 GB swap Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 29, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Απορια.Αν καταλαβα καλα θα σβησω τα ubuntu και τα υπολοιπα partition περα των win. Πως σβηνω όλα τα partition όμως αν δεν εχω προσβαση σε λειτουργικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 29, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 boot με liveUSB και τρέχεις το gparted Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 29, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Να σαι καλα gdp77.Ευχαριστω και τα υπολοιπα παιδια για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.Για οτιδηποτε νεοτερο ενημερωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούλιος 30, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Backup έκανες? (λέω τώρα εγώ...) :X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Ιούλιος 30, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Backup έκανες? (λέω τώρα εγώ...) :X:Δυστυχως όχι δεν ειχα κρατησει..Αλλα ηταν ρισκο που το πηρα εν γνωση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.