dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2012 Program: Zint Barcode GeneratorManual: ftp://ftp.heanet.ie/mirrors/sourceforge/z/project/zi/zint/zint/2.4.2/zint_manual_242.pdfείναι αυτό το πρόγραμμα και θέλω αυτόματα από 20-30 URLs να κάνει QR codes σε EPS format.και δεν μπορώ να καταλάβω πως πρέπει να είναι η λίστα και η διαδικασία ώστε να το κάνω να δουλέψει(έχω καταλάβει πως πρέπει να είναι σε text αρχείο και νομίζω έχω καταλάβει πως να το κάνει import)οποτε έχω π.χ. αυτά τα links:http://www.trololo.com/abcahttp://www.trololo.com/1291http://www.trololo.com/trololorhttp://www.trololo.com/tro12loloκαι θέλω αυτόματα να κάνει QR codes με αυτά τα ονόματα..abca.eps1291.epstrololor.epstro12lolo.eps...πως πρέπει να το κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούλιος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Χαζή ερώτηση, σε τι OS δουλευείς? :sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 28, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Χαζή ερώτηση, σε τι OS δουλευείς? :sorry:Windows 7 64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούλιος 28, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 1) Φτιάξε την λίστα όπως καλά κατάλαβες (πρόσεχε να έχεις πατήσει enter κατευθείαν μετά από κάθε λινκ, ΚΑΙ μετά από το τελευταίο.2) Βάλε το .txt εκεί που εγκατέστησες το zint.3) Άνοιξε CMD με admin priviledges4) Πήγαινε εκεί που είναι το zint με cmd5) Πάτα zint.exe -b58 -o file~~~.eps --batch -i ./list.txtΔεν βρήκα τρόπο να ονομάζεις τα αρχεία όπως θέλεις, νομίζω δεν γίνεται, έτσι θα στα ονομάσει file001.eps file002.eps κτλ.Αν θέλεις μεγαλύτερες εικόνες πριν το --batch γράψε --scale 5 ή κάποιον άλλο multiplier.EDIT:Θα σου φτιάξει μία εικόνα παραπάνω από τα λινκ, ίδια με το τελευταίο λίνκ σου. (δηλαδή τα 2 τελευταία θα είναι ίδια)EDIT2:Κάπως πρέπει να μπορείς να κάνεις και τα ίδια χωρίς γραμμή εντολών, αλλά δεν βρίσκω το save πως δουλευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 28, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Από το GUI φτιάχνει 1 εικόνα με δεδομένα όλη την λίστα των urls όχι μια για κάθε urlΕDIT Για το παραθυρικό πρόγραμμα επιλέγεις πρώτα το symbology που θες.Μετά πατάς το κουμπάκι 123..Στο επόμενο παράθυρο επιλέγεις Import.. εκεί που λέει Sequence File:Βρίσκεις το αρχείο που χρησιμοποιήσες στην command line έκδοση του MyralisΜετά επιλέγεις Export.. διαλέγεις το path που θα σώσει τα αρχεία πατάς ok και το έκανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 28, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 1) Φτιάξε την λίστα όπως καλά κατάλαβες (πρόσεχε να έχεις πατήσει enter κατευθείαν μετά από κάθε λινκ, ΚΑΙ μετά από το τελευταίο.2) Βάλε το .txt εκεί που εγκατέστησες το zint.3) Άνοιξε CMD με admin priviledges4) Πήγαινε εκεί που είναι το zint με cmd5) Πάτα zint.exe -b58 -o file~~~.eps --batch -i ./list.txtΔεν βρήκα τρόπο να ονομάζεις τα αρχεία όπως θέλεις, νομίζω δεν γίνεται, έτσι θα στα ονομάσει file001.eps file002.eps κτλ.Αν θέλεις μεγαλύτερες εικόνες πριν το --batch γράψε --scale 5 ή κάποιον άλλο multiplier.EDIT:Θα σου φτιάξει μία εικόνα παραπάνω από τα λινκ, ίδια με το τελευταίο λίνκ σου. (δηλαδή τα 2 τελευταία θα είναι ίδια)EDIT2:Κάπως πρέπει να μπορείς να κάνεις και τα ίδια χωρίς γραμμή εντολών, αλλά δεν βρίσκω το save πως δουλευει.για κάποιον λόγο παίρνει την γραμμή + ένα κενό extra, οποτε τα urls δεν δουλεύουν μετά :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 28, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Κάπου σου έχει ξεφύγει ένα κενό μάλλον.Άνοιξε το txt με το Word και βάλε να δείχνει όλους τους χαρακτήρες (Στο word 2010 είναι στο ribbon στο tab Home στο τμήμα Paragraph) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 28, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 ωραία τα κατάφερα τώρα όμως πως μπορώ να μετονομάσω ένα bach αρχείων με μια λίστα ονομάτων: trolorer troler rto trol από: 1.eps 2.eps 3.eps σε: trolorer.eps troler.eps rto trol.eps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούλιος 28, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 ωραία τα κατάφερα τώρα όμως πως μπορώ να μετονομάσω ένα bach αρχείων με μια λίστα ονομάτων: Δεν έχω ιδέα αν γίνεται αυτό ευκολα. Μάλλον θέλει κάποιο πολύπλοκο skriptάκι, από εκείνα που δεν έμαθα ποτέ να φτιάχνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 28, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Κάντο χειροκίνητα είναι μόλις 30 αρχεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 28, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Κάντο χειροκίνητα είναι μόλις 30 αρχεία βασικά είναι ~12.000 και ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα πως είναι rgb και εγώ τα θέλω cmyk και μάλιστα δυχρωματικά ασπρόμαυρα (δηλαδή να είναι C0 M0 Y0 K100) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Πρέπει να δεις στο manual αν υπάρχει καμμία επιλογή για το κατάλληλη symbology για τα QR :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 28, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 δεν έχει τίποτα και ούτε στο net βρήκα κάτι η κάποιο σκριπτάκι που να το κάνει αυτό, και η λύση του να τα μετατρέψω σε bitmap δεν μου κάνει με τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 28, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Μπορείς να το αλλάξεις σε cmyk από png? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιούλιος 29, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Μπορείς να το αλλάξεις σε cmyk από png?Έφτιαξα action στο illustrator και έκανα batch επεξεργασία. οποτε κομπλέ, πάλι καλά που το rgb έχει fixed conversion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούλιος 29, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 για τα ονοματα καντο με scripting. batch, groovy, python, perl, ό,τι έχεις ευχέρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.