chriss1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2012 .....Coming Soon..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1 Αύγουστος 11, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2012 Καλημερα σε ολους. Συγνωμη παιδια για την αργοπορια αλλα ξερετε,δουλεια,υποχρεωσεις και τα συναφη. Εδω και πολυ καιρο εψαχνα ενα κομψο κουτακι για να διακοσμησω το σαλονι ως HTPC αλλα κατι η οικονομικη κριση κατι ο ερχομος της μικρης δεν καταφερα να αντικαταστησω ενα MID CASE της Thermaltake που ποζαρει σαν αρμα μαχης στο σαλονι μου. Ειχα ενα απλο και μικρο κουτακι στην αποθηκη και ειναι αυτο: Ειναι ενα vero pc case(ετσι το λεω εγω καθως δεν βρηκα στο net επισημη ονομασια ουτε και καλυτερη φωτο).Συγχωρεστε με. Το δοκιμασα στο σαλονι μου(οχι ορθιο οπως ειναι.θα καταλαβετε παρακατω στις φωτο τι εννοω.) και ταιριαζε στο υπολοιπο συνολο απο πλευρας διαστασεων. Μιας και μ αρεσουν τα μαστορεματα ειπα να το εγχειρησω και σκοπος μου ηταν να εχω οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος μετασκευης με το καλυτερο αποτελεσμα. Αρχικα επρεπε να περιστρεψω τις θηκες 5,25 και στη συνεχεια να φτιαξω τη βαση που θα φιλοξενει 4 σκληρους δισκους αφου προοριζεται για HTPC. Τα υλικα που χρησιμοποιησα μεχρι στιγμης(τα οποια τα ειχα απο προηγουμενη δουλεια) ειναι: Γωνια αλουμινιου 2.5cm x 2.5cm x 2mm. Γωνια αλουμινιου 1.5cm x 1.5cm x 1mm. Βεργα αλουμινιου 2cm πλατος x 2mm παχος. Εδω το κουτακι ανοιγμενο και η θεση του θα ειναι ετσι ακριβως πανω στο σαλονι(οπως ειχα πει παραπανω) Εχουν αφαιρεθει(ξεπριτσινωθει)το m\b tray και η θηκη των 5.25 που στο κατω μερος εχει 2 θηκες για σκληρους δισκους.στη μια θα τοποθετηθει ενα card reader(που ειχα στην αποθηκη) και η αλλη θα μεινει κενη για κρυψιμο των καλωδιων. Εδω εχω περιστρεψει την θηκη των 5.25. Την επιασα πανω και δεξια με 2 βιδες Μ3 με παξιμαδια.οι τρυπες φρεζαριστηκαν ετσι ωστε να μην προεξεχουν και δεν κουμπωνει το καπακι του κουτιου. Στην προσοψη αφου εκανα τα καταληλα κοψιματα με το dremel που με εμποδιζαν την επιασα στο κατω μερος παλι με τις ιδιες βιδες και παξιμαδια.(εδω μπορουν να μπουν πριτσινια λογω αποστασης με το front panel αλλα θα δω τι ειναι πιο εργονομικο) Η βιδα που υπαρχει αριστερα ειναι προσθετη για καλλυτερη σταθεροτητα προς το παρον.Αργοτερα μπορει να αφαιρεθει. Να και μερικες φωτο ακομη: Και ορθιο!! \ Συνεχιζουμε για την θηκη των δισκων που εδω θελω να πω οτι με ταλαιπωρησε λιγο λογω εργονομιας χωρου. Αφου σας ειπα τα υλικα παραπανω φτιαχτηκε η αριστερη βαση και μετα η δεξια να σημειωσω εδω οτι οι τρυπες για να μπουν οι βιδες(Μ3 με παξιμαδια)φρεζαριστηκαν για να μην εχουν εμποδιο οι σκληροι που θα συρονται πανω στις γωνιες αλουμινιου. γι αυτο και δεν μπορουν να μπουν πριτσινια. Αφου φτιαχτηκαν παμε για την εγκατασταση τους στο κουτι κατι που ειναι ιδιαιτερα δυσκολο και ομολογω οτι εκανα αρκετα λαθη μεχρι να το τελειωσω. Οι κατω πατουυρες δεν επρεπε να ειναι βιδωτες(για πιο ευκολη αφαιρεση) οποτε επρεπε να ειναι κουμπωτες.τρωγομουνα λοιπον τι να κανω και πως!! και μου ηρθε η ιδεα εντελως απλα οι εικονες το λεν απο μονες τους: ειναι αποστατες μητρικης βιδωτοι στο tray της και κουμπωτοι πανω της. ΕΥΓΕ!! Σειρα πηραν τα μετρηματα και οι τρυπες που στη συνεχεια ανοιχτηκε σπειρωμα απο τους ιδιους τους αποστατες. και εδω φαινεται το αποτελεσμα (Οι εξτρα τρυπες ειναι επειδη πηγα να τοποθετησω τη βαση των σκληρων καθετα με το συνολο αλλα οταν πηγα να δοκιμασω μια GTX 260 δεν εμπαινε οποτε επρεπε να μπουν οριζοντια) Σειρα ειχα τα μετρηματα και τρυπηματα για τη στηριξη στο πανω μερος(οι εξτρα τρυπες που θα δειτε ειναι επειδη δεν μπορουσα να αλφαδιασω αλλα μετα απο λιγη ωρα ολα οk!!) Προς το μερος του front panel ειχα κανει τρυπες και μετρησεις για να στηριξω τις βασεις των σκληρων και 5.25.Μας εμενε η εσωτερικη μερια του κουτιου που ανελαβε η γωνια αλουμινιου 2.5cm x 2.5cm x 2mm η οποια πιαστηκε στα ακρα του κουτιου παλι με βιδες Μ3 με παξιμαδια και φρεζαριστες τρυπες στο κουτι για να κουμπωνει το καπακι. Πισω φαινονται και οι δυο βασεις ετοιμες για τοποθετηση. Εδω φαινεται η βιδα με τη φρεζαρισμενη τρυπα για να μην εχω προεξοχες οπως εγινε και στην αλλη πλευρα. αφου μπηκε η γωνια ειπα να πιασω και την θηκη των 5.25 με δυο βιδες παλι. εδω η αριστερη βαση στερεωμενη και αλφαδιασμενη παμε και για την δεξια οριστε τοποθετημενες και με τον σκληρο για δοκιμη τοποθετημενο εδω και με το dvd τοποθετημενο. εδω η μπροστινη πλευρα και εδω τοποθετημενο το front panel Στην επομενη φωτο φαινεται οτι με την γωνια που εχω βαλει δεν μπορει μα μπει δευτερο dvd rom(που δεν χρειαζεται)αλλα σκεφτομουν οτι στην πανω θηκη μπορει να μπει ενα slim dvd και να κανει την ιδια δουλεια και τον υπολοιπο χωρο να υπαρχει. Εδω τοποθετημενα και m/b tray βαμμενο μαυρο ματ.οπως θα γινει ολο το εσωτερικο στο τελος. στην επομενη φωτο φαινεται το κενο που υπαρχει για να μπουν μεγαλες καρτες γραφικων.κατι που διορθωσα(οπως ειπα παραπανω)βαζοντας τη θηκη των σκληρων οριζοντια με το συνολο. Να σημειωσω δε οτι οι σκληροι δεν θα πατανε απ ευθειας στο αλουμινιο αλλα στις βασεις θα κοληθει armaflex για αποφυγη θορυβου και κραδασμων. ολα περι του εσωτερικου θα βαφτουν μαυρο ματ μολις τελειωσουν σειρα εχει το front panel που θα με παιδεψει απ οτι βλεπω. παρατηρησεις,σχολια,συμβουλες δεκτες γιατι κανεις δεν ειναι τελειος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1 Αύγουστος 15, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 dimitrisOSthanks man. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 15, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 dimitrisOSthanks man. παρακαλώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Αύγουστος 15, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Μου αρέσει ο τρόπος παρουσίασης. Μου αρέσει ο τρόπος που προχωράει σαν κατασκευή.Μου αρέσει που έχει κάτι να δείξει στο κομμάτι του DIY.Me like!!!Φαντάζομαι ότι οι τρύπες που είπες ότι δεν "έκατσαν" με την κάθετη τοποθέτηση της βάσης των σκληρών θα κλείσουν;Τι θα έλεγες αν οι βίδες και τα παξιμάδια ήταν μαύρα; Για άλλο χρώμα δεν λέω κάτι καθώς διάβασα ότι θες το εσωτερικό ενιαίο μαύρο ματ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1 Αύγουστος 15, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 carrionσ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.ναι εννοειται οτι θα κλεισουν με στοκαρισμα και τριψιμο.δεν το εχω ψαξει για παξιμαδια μαυρα αλλα θα το δω.βιδες μαυρες εχω αλλα αφου θα βαφτει ποιος ο λογος?οσο για τον τροπο κατασκευης που πραγματοποιειται σπιτι,κανω οτι μπορω καθως εργαλεια δεν υπαρχουν πολλα.μονο τα βασικα.ποσο θα ηθελα να ειχα μια αποθηκη και να τη βαφτιζα εργαστηριο-συνεργειο και να σπαταλαγα τον ελευθερο χρονο μ εκει!!(Μου αρέσει που έχει κάτι να δείξει στο κομμάτι του DIY.)ειμαι και λιγο ασχετος(sorry)αλλα τι σημαινει αυτο/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Αύγουστος 15, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 carrionβιδες μαυρες εχω αλλα αφου θα βαφτει ποιος ο λογος? Πχ στην εικόνα που κύκλωσα κάποια spot, όταν με το καλό βαφτεί θα έχεις αυτές τις λεπτομέρειες με άλλο χρώμα που θα τραβάνε την προσοχή. Θέμα γούστων του καθένα περισσότερο. ποσο θα ηθελα να ειχα μια αποθηκη και να τη βαφτιζα εργαστηριο-συνεργειο και να σπαταλαγα τον ελευθερο χρονο μ εκει!! Το ίδιο λέω και εγώ συνέχεια... (Μου αρέσει που έχει κάτι να δείξει στο κομμάτι του DIY.) ειμαι και λιγο ασχετος(sorry)αλλα τι σημαινει αυτο/. Ότι το Do it yourself στοιχείο υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1 Αύγουστος 15, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Οτι προεξεχε απο τις βιδες δεν υπαρχει.τις εκοψα και φαινεται μονο το παξιμαδι πλεον.η βαση ειναι ετοιμη για βαψιμο.αλλα μεχρι να γινει θα βαλω και μαυρες βιδες(αν βρω).γιατι οχι!!DIY:Tο πιστευω ακραδαντα.το γιατι??απαντηση εχει δωσει ο Lakisss μεσα απο το worklog του project ''Bista''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.