Jump to content

Επιλογή κάρτας γραφικών

Tsapis

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά , έφτασε πιστέυω η στιγμή να αντικαταστήσω την κάρτα γραφικών στο σύστημα μου (sapphire HD4850 512mb), είμαι ανάμεσα σε 6850 6870 και 9650, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ποια πιστέυετε ότι θα ήτανε η καλύτερη για το σύστημα μου για τώρα και για να κρατήσει σε μια πιθανή αναβάθμιση με νέο cpu-mobo. επίση ύστερα απο αναζήτηση που έκανα για τις προαναφερόμενες κάρτες γραφικών υπάρχουν διάφορα versions άπο διάφορες εταιρίες asus,sapphire,xfx etc, υπάρχει διαφορά και ποια είναι?το budget έιναι έως 200κατι euro.

Το σύστημα μου αποτελείται από E8500, asus p5qc, 4gb corsair ddr3 στα 1333, PSU : LC 600watt

Σχετικά με τον επεξεργαστή σύντομα θα αγοράσω aftermarket ψύκτρα έτσι ώστε να γίνει ενα OC γιατί από ότι διάβασα ίσως προκύπτει θέμα με Bottleneck. ευχαριστώ

Το τροφοδοτικό σου όπως είπε και ο άνωθες συμφορουμίτης, είναι τραγικό. Καλό θα ήταν να σκεφτείς την αλλαγή του σε κάτι έστω φτηνό μα επώνυμο, άμεσα. Έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεσαι μεγάλη ισχύ, σε καλύπτει άνετα ένα 400-500W.

Για την κάρτα, όχι, οι κατασκευαστές δεν παίζουν ρόλο στην ταχύτητα εκτός αν αφορά κάποια "ειδική" (factory overclocked) έκδοση. Παίζουν όμως ρόλο στην ποιότητα και άλλα πράγματα, όπως θόρυβο κτλ.

Επίσης, οι κάρτες που κοιτάς (δεδομένου ότι η τελευταία είναι μάλλον η 6950, όχι 9650 που είναι...δεκαετίας) είναι όλες ενός και πλέον έτους μοντέλα. Γιατί δεν πας σε κάτι (πολύ) νεότερο; Με τα 200€ που διαθέτεις αγοράζεις άνετα μία 7770 και ένα τροφοδοτικό πακέτο!

για κανένα πιο ποιοτικό τροφοδοτικό δε το σκέφτεσαι για αρχή?:hmm:

την είχα ψιλιαστεί ότι θα χρειαζόμουν και τροφοδοτικό να σου πω την αλήθεια.

OC θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον οπότε η λύση να καταφύγω σε κάτι φθηνό και επώνυμο με λίγα watt δεν θα με καλύψει.έχετε κάτι να προτείνεται ?

φίλε E.F. όντως την 6950 ενοούσα , επρόκειτο για misstype η άλλη :p για την συγκεκριμένη έχω δει ότι γίνεται να μετατραπεί σε 6970 για αυτό την έβαλα μέσα στο παιχνίδι, το γνωρίζω ότι όλες αυτές οι κάρτες είναι σχετικά παλιές αλλά ποιος ο λόγος να πάρω καινούριο μοντέλο ? η συγκεκριμένη που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος έιναι χειρότερη και απο την 6850. είμαι της νοοτροπίας αν είναι να κάνω κάτι ας το κάνω σωστά και ας κοστίσει λίγο παραπάνω το θέμα είναι να υπάρχει προοπτική και στο μέλλον , πχ το λάθος μου , όχι λάθος βασικά, λόγο περιορισμένου Budget όταν έστησα το μηχάνημα έβαλα φτηνο case και psu, το case αλλάχτηκε ήδη και όπως προκύπτει χρειάζομαι και psu πλέον.

την είχα ψιλιαστεί ότι θα χρειαζόμουν και τροφοδοτικό να σου πω την αλήθεια.

OC θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον οπότε η λύση να καταφύγω σε κάτι φθηνό και επώνυμο με λίγα watt δεν θα με καλύψει.έχετε κάτι να προτείνεται ?

φίλε E.F. όντως την 6950 ενοούσα , επρόκειτο για misstype η άλλη :p για την συγκεκριμένη έχω δει ότι γίνεται να μετατραπεί σε 6970 για αυτό την έβαλα μέσα στο παιχνίδι, το γνωρίζω ότι όλες αυτές οι κάρτες είναι σχετικά παλιές αλλά ποιος ο λόγος να πάρω καινούριο μοντέλο ? η συγκεκριμένη που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος έιναι χειρότερη και απο την 6850. είμαι της νοοτροπίας αν είναι να κάνω κάτι ας το κάνω σωστά και ας κοστίσει λίγο παραπάνω το θέμα είναι να υπάρχει προοπτική και στο μέλλον , πχ το λάθος μου , όχι λάθος βασικά, λόγο περιορισμένου Budget όταν έστησα το μηχάνημα έβαλα φτηνο case και psu, το case αλλάχτηκε ήδη και όπως προκύπτει χρειάζομαι και psu πλέον.

Ένα 500W σε καλύπτει ακόμα και αν βάλεις τον επεξεργαστή σου να βγάλει τον σκύλο βόλτα.

Ο λόγος είναι απλός - χρήματα. Ναι, η 7770 που σου πρότεινα είναι χειρότερη της 6950 αλλά κοστίζει 125€, τα μισά σχεδόν χρήματα, ενώ μπορεί άνετα να παίξει οποιοδήποτε νέο παιχνίδι. Μην ξεχάσουμε ότι θες και τροφοδοτικό. Αν θέλεις να ανέβεις χρηματικά ή σκοπεύεις να αφήσεις το θέμα τροφοδοτικό, αλλάζει το πράγμα.

Ένα 500W σε καλύπτει ακόμα και αν βάλεις τον επεξεργαστή σου να βγάλει τον σκύλο βόλτα.

Ο λόγος είναι απλός - χρήματα. Ναι, η 7770 που σου πρότεινα είναι χειρότερη της 6950 αλλά κοστίζει 125€, τα μισά σχεδόν χρήματα, ενώ μπορεί άνετα να παίξει οποιοδήποτε νέο παιχνίδι. Μην ξεχάσουμε ότι θες και τροφοδοτικό. Αν θέλεις να ανέβεις χρηματικά ή σκοπεύεις να αφήσεις το θέμα τροφοδοτικό, αλλάζει το πράγμα.

ας αφήσουμε το θέμα του τροφοδοτικού έξω, για τροφοδοτικό θα υπάρξει ξεχοριστό budget,άρα παίζουμε με max γύρω στα 220ε μόνο για κάρτα γραφικών , το ζητόυμενο είναι αν αξίζει να δόσω περισότερα χρήματα πχ απο τα 150ε που παίζει μία 6850 έτσι να πάω στην 6950 2gb η οποία γίνεται μετατροπή σε 6970 η να καταφύγω στην μεσαία λύση της 6870 (προς τα εκεί έκλινα αρχικά), σχετικά με την 7770 είναι ότι σίγουρα είναι χειρότερη απο την 6950, επίσης είναι χειρότερη και από την 6850 που κοστίζει γύρω στα 150ε, δεν βλέπω λόγο να την προτιμήσω.

να σημειώσω ότι ο βασικός σκοπός της αλλαγής κάρτας γραφικών είναι η καλύτερη απόδοση σε mmo games, η ανάλυση που χρησιμοποιώ είναι 1280χ1024 , δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο .

να σημειώσω ότι ο βασικός σκοπός της αλλαγής κάρτας γραφικών είναι η καλύτερη απόδοση σε mmo games, η ανάλυση που χρησιμοποιώ είναι 1280χ1024 , δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο .

Όπως είπε και ο προλαλήσαντας, όντως, ποιός ο λόγος να αλλάξεις κάρτα σε τέτοια ανάλυση και ειδικά για MMO games; Tέτοιου είδους games εγώ παίζω ακόμα με μία αρχαία 9600GT και στα 1920x1080.

με τέτοια ανάλυση γιατί να πάρεις άλλη κάρτα?'

Η 4850 που έχεις μια χαρά είναι νομίζω.

Ήδη αντιμετοπίζω πρόβλημα με fps, για παράδειγμα στο SWTOR ψιλοσερνότανε , guild wars 2 beta που μπήκα λίγο ήμουνα σε όλα minimum και πάλι είχα λιγο fps.Ε όπως και να το κάνεις αν είσαι οριακά με όλα minimum δεν το ευχαριστιέσαι το παιχνίδι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.