Jump to content

usb2/3 sata2/3

kostas17peristeri

Recommended Posts

καλησπερα

θα ηθελα να ρωτησω αν μπορουμε να μετατρεψουμε με καποιο ανταπτορα το usb 2 se 3 και το sata 2 se 3 εννοειτε να αλλαξουν και οι ταχυτητεσ

αν γινεται θα το εκτιμουσα αν μου λεγατε πωσ

ευχαριστω :rolleyes:

Εννοείται πως όχι.

Μπορείς να βάλεις addon κάρτα αν χρειάζεσαι SATA3 ή USB 3. Yπάρχουν αρκετές στο εμπόριο.

Όσο αναφορά SATA 3 και SSD μην περιμένεις ουσιαστική διαφορά σε ταχύτητες εκτός και αν μιλάμε για sequental read/write. Οι USB 3.0 εκτός εξωτερικών αποθηκευτικών συσκεύων (φορητών σκληρών/memory sticks) δεν νομίζω ότι ουσιαστικά χρησιμοποιούνται αλλού. Βεβαιώσου ότι έχεις τέτοια συσκευή πριν προβείς σε αναβάθμιση. Προσωπικά τις δικές μου ελάχιστα εως καθόλου τις χρησιμοποιώ.

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] τι εννοεις με αυτο τον controller σε τι θα μου χρησιμευει?

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] gia sata 3 θελω να κανω κατι να παρω την ταχυτητα μπορεισ να μου δειξεις για την καρτα αυτη που λεσ?

Καταρχήν το sata 2 για να το συνδέσεις σε sata 3 δεν χρειάζεται αντάπτορα.Από usb 2 σε usb 3 και το αντίστροφο υπάρχουν αντάπτορες.

Το σημαντικό είναι ότι δεν θα αλλάξει η ταχύτητα.

Αν ο δίσκος είναι sata 2 και πάνω σε sata 3 να τον βάλεις με sata 2 θα δουλεύει σε ταχύτητα.Η addon κάρτα που ανέφερε και ο vangsk είναι αν θες να συνδέσεις sata 3 δίσκο και η μητρική σου δεν έχει sata 3 connectors

λοιπον κοιτα εχω σατα 3 δισκο που πηρα σημερα και ειχα και τη βοηθεια του vagsk τον agility 3 αλλα η μητρικη μου περνει σατα 2.αυτο μπορειτε να μου δειξετε τι να κανω για να κερδισω την ταχυτητα του σατα 3?η να μου δειξετε τι να αγορασω?

:-)

Φίλε Κώστα πεταμένα λεφτά είναι η addon με το SATA3 για να συνδέσεις τον SSD σου.

Οι ταχύτητες που αναφέρονται στον SSD είναι οι μέγιστες ονομαστικές και συμβαίνουν μόνο όταν διαβάζει ή γραφεί σειριακά ο Η/Υ στον δίσκο. Στην πράξη σε καθημερινή χρήση πολύ σπάνια θα γίνει κάτι τέτοιο εκτός και αν μεταφέρεις κάποιο μεγάλο αρχείο από ένα δίσκο σε έναν άλλο.

Ακόμη και με SATA3 σύνδεση ο SSD πιάνει ταχύτητες τυχαίας ανάγνωσης που κυμαίνονται από 20ΜΒ/sec μέχρι 150ΜΒ/sec χονδρικά ενώ σε τυχαία εγγραφή είναι περίπου από 60 εως 210 MB/sec. Οι ταχύτητες αυτές είναι μέσα στα πλαίσια του SATA2.

Ο SSD στην τελική δίνει την αίσθηση ότι είναι κατά πολύ γρηγορότερος από τους μηχανικούς όχι τόσο για τις μεγάλες ταχύτητες όσο για το πολύ μικρό seek time. Περίπου 10 φορές περισσότερο χρόνο χριεάζονται οι μηχανικοί ώστε να εντοπίσουν το αρχείο και αυτό για πολλά και μικρά αρχεία όπως του λειτουργικού καθυστερεί αρκετά. Αυτοί οι περιορισμοί δεν υπάρχουν με τους SSD. Έχω ακόμη SSD πρώτης γενιάς που έχει μέγιστη ταχύτητα μερικά MB/sec και ακόμα έχει καλύτερη αίσθηση από μηχανικό.

Απλά βεβαιώσου ότι οι SATA είναι γυρισμένοι σε AHCI και όχι σε IDE στο BIOS για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το bandwidth που σου προσφέρει το SATA2 που είναι πιστεύω αρκετό.

EDIT: ΣΤην περίπτωση του OCZ Agility 3 60GB από ότι βλέπω στο ιντερνετ μιλάμε για ταχύτητες random read 12-50ΜΒ/sec και αντίστοιχα σε εγγραφή 50-70MB/sec.

Αυτο στο τέλος μπορείς να μου πεις πως γίνεται να το κάνω ακριβώς βλέποντας τα βήματα απο το κινητο ;

Eξαρτάται από τη μητρική σου. Ανέτρεξε στο manual να δεις πως ακριβώς γίνεται. Αν είναι σε IDE mode πριν το γυρίσεις σε AHCI φρόντισε να εγκαταστήσεις drivers στα windows 7/vista διαφορετικά δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν. Αν έχεις intel chipset μπορεί να γίνει και με μια αλλαγή στην registry αν είσαι αρκετά έμπειρος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.