Jump to content

καινούργιος υπολογιστής

noob

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν ένα μεγάλο γεια στην παρέα.

Το λοιπόν θέλω να πάρω καινούργιο υπολογιστή αλλά δυστυχώς δεν κατέχω και πολλά πράγματα. Αυτός που έχω έχει συμπληρώσει σχεδόν δεκαετία. Θέλω μερικές συμβουλές από όποιον έχει διάθεση να μου προτείνει μερικά πράγματάκια πάνω σε μερικές άλλες συμβουλές που έχω μαζέψει πρόσφατα από άτομα που έχουν μια μικρή ιδέα.

Τι μου έχουν προτείνει:

Επεξεργαστή 4πύρηνο, ram 4GB kingstone, κάρτα γραφικών 1024 και πάνω gigabyte g-force, μητρική gigabyte.

Το θέμα είναι να βρούμε πράγματακια που να είναι συμβατά μεταξύ τους και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα so far.

Από εκεί και μετά επειδή από τον παλιό θα κρατήσω μόνο το dvd-rom που είναι σχεδόν καινούργιο θέλω μερικές συμβουλές για τροφοδοτικό, οθόνη και κυρίως ανεμηστηράκια ή σύστημα ψύξης η πως διάολο λέγονται. Μην πάθουμε καμιά ζημιά. Να πάω στο κατάστημα και να ξέρω τι να ζητήσω γενικά ρε παιδί μου μην μου δώσουν ότι ναι.

Το budget μπορεί να φτάσει μέχρι τα 600-700 από εκεί και μετά λίγο δύσκολο αλλά αν αξίζει κάτι μπορεί να γίνει.

Χρήση του υπολογιστή; παιχνίδια, ιντερνετ, βιντεο, μουσική κατα κύριο λόγο.

Επίσης ένα τελευταίο αν ξέρει κανείς αν είναι δυνατόν να τρέξουν παλιά παιχνίδια στο windows 7. Για την ακρίβεια το nba live 2005 που με νοιάζει περισσότερο.

Όποιος θέλει και έχει διάθεση ας μου πει 5 πραγματάκια, ευχαριστώ πολύ

Να διευκρινίσω ακόμα θέλεις ποντική , πληκτρολόγιο και ηχεία ;

Στα 600-700 ευρο συμπεριλαμβάνει όλων των υπολογιστή κουτί & οθόνη και ότι άλλο θες ;

Το dvd-rw που έχεις ξέρεις αν είναι ide ή sata ή δώσε ένα link του .

pc δεκαετιας λογικα ide θα ειναι. Εκτος κι αν ειχε παρει sata pci (χλωμο)

Για το dvd-rw δεν γνωρίζω τι είναι και δεν είμαι σπίτι για να ρίξω μια ματιά στο κουτί που έχω. Αλλά έχει κανα χρόνο που το πήρα γύρω στα 20 ευρώ (if that tells you anything :toomuchne )

Ποντίκι, πληκτρολόγιο δεν κοστίζουν και τόσο, για αυτά ρωτάω και τον πωλητή απευθείας φαντάζομαι και μου δείχνει κάτι οικομονικό και καλό. Εκτός αν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο.

Στην τιμή ναι περιλαμβάνω τα πάντα.

Ωραία τότε .

Των υπολογιστή θα των συναρμολογήσεις εσύ ;

θες να αγοράσεις κομμάτια κομμάτια των υπολογιστή από διάφορα μαγαζιά ;

Για αυτό ακόμα δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Παίζει και να πάω να τα ζητήσω από κατάστημα εδώ. Απλά θέλω να γνωρίζω μερικά πράγματα από κάποιον που δεν θα μου τα πουλήσει (if you know what I mean). Να πάω εκεί και να του πω ρε παιδί μου θέλω ένα pc με αυτά και αυτά τα πράγματα μέσα. Όχι τίποτα άλλο αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν καταλάβει ότι δεν το κατέχω το άθλημα πλήρως θα προσπαθήσει να μου πασάρει κάποιον από τους έτοιμους που έχουν.

Αλλά αν βρω άνθρωπο να μου συναρμολογήσει (έχω μερικούς υπ' όψην αλλά δεν ξέρω αν θα τους έχω εύκαιρους) τότε θα τα πάρω ξεχωριστά. Εντελώς άσχετος βέβαια με την συναρμολόγηση δεν είμαι αλλά δεν βασίζομαι να το κάνω, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Μπορεί να τα πάρεις ξεχωριστά τα κομμάτια και να πας σε ένα μαγαζί και να τους πει να σου το συναρμολογήσουν αυτοί εκεί :) ή αν μπορεί κάποιους από αυτός που έχεις υπόψιν

Τι λες τελικά ;

Μπορεί να τα πάρεις ξεχωριστά τα κομμάτια και να πας σε ένα μαγαζί και να τους πει να σου το συναρμολογήσουν αυτοί εκεί :) ή αν μπορεί κάποιους από αυτός που έχεις υπόψιν

Τι λες τελικά ;

Έχει τόσο μεγάλη σημασία τι από τα 2 θα κάνω; Για τα parts θέλω μια μικρή ιδέα μόνο κυρίως θέματα συμβατότητας από που θα τα πάρω και πως θα συναρμολογηθεί είναι κάτι που θα βρεθεί στην πορεία.

με τιμες απο skroutz.gr

aerocool strike x one : 41.96 e

amd fx 8120 : 155.07 e

asrock 970 extreme 3 : 81.48 e

amd 2x4gb ddr3 performance edition : 59.90e

corsair gs700 80 plus bronze : 85e

vtx3d radeon 6870 1gb : 149.90e

western digital caviar black 500gb : 85.49e

και οθονη LG IPS226V-PN 21.5'' IPS LED LCD BLACK - - E-SHOP.GR 139e

συνολο 800 e

thanks αλλά να ρωτήσω κάτι; Μητρικές gigabyte δεν έχουν συμβατότητα με επεξεργαστές amd? με ένα μικρό search που έκανα εγώ πριν έρθω εδώ μέσα στο site της gigabyte δεν είδα να έχουν σε 2-3 μητρικές που είδα. Είναι γενικό το κακό; Επίσης αν ο 8πύρηνος επεξεργαστής γίνει 4πύρηνος πόσο λιγότερο βγαίνει σε τιμή;

Επίσης στις κάρτες γραφικών πόσο σημαντικό είναι το θέμα συμβατότητας γιατί από κάρτες γενικά δεν το κατέχω και τόσο.

υπαρχουν μητρικες gigabyte για amd αυτες

gigabyte 970 - Μητρικές | Skroutz.gr

η

gigabyte 990 - Μητρικές | Skroutz.gr

συμφωνω με τον cpu που προτειναν πιο πανω αλλα οχι με τη μητρικη

MOTHERBOARD :: Asus Socket AM3 M5A88-M EVO Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

πιστευω καλυτερα

965 - Επεξεργαστές | Skroutz.gr : 99e

MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM3 870 Extreme3 R2.0 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr : 71e

η καποια απο τις gigabyte πιο πανω

επισης η οθονη που προτεινω ειναι ips

μνημη εβαλα 8gb αντι 4

+ μια 6870 για παιχνιδια

δεν έβαλα κάρτα γραφικών γιατί έχει ενσωματωμένη η μητρική για αυτό την επέλεξα

επειδή δεν των θέλει για gaming των υπολογιστή

δεν έβαλα κάρτα γραφικών γιατί έχει ενσωματωμένη η μητρική για αυτό την επέλεξα

επειδή δεν των θέλει για gaming των υπολογιστή

Ποστ #1

...

Χρήση του υπολογιστή; παιχνίδια, ιντερνετ, βιντεο, μουσική κατα κύριο λόγο.

...

Ακόμα και αν δεν ήθελε παιχνίδια, δεν ήταν ανάγκη να έδινε 126€ για μητρική με 880 chipset και onboard γραφικά.

Μπορούσε να πάρει μια με chipset 970 (νεότερο) γύρω στα 80~90€ και με τα υπόλοιπα να πάρει έξτρα κάρτα γραφικών που θα είναι και πολύ καλύτερη από την onboard!

Φίλε noob, η μονη συμβατότητα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το socket της μητρικής και του επεξεργαστή. Δηλαδή να ταιριάζουν (κουμπώνουν) αυτά τα δυο μεταξύ τους. Παράδειγμα αν ο επεξεργαστής σου είναι με socket ΑΜ3/ΑΜ3+, ή FM1, ή 1155 θα πρέπει και η μητρική να είναι το ίδιο. Η Gigabyte (όπως όλες οι εταιρίες σαν και αυτήν) βγάζει μητρικές για όλα τα είδη των επεξεργαστών.

Η συμβατότητα της μνήμης δεν χρειάζεται να σε απασχολεί εφόσον είναι DDR3 που χρησιμοποιούν όλες οι σύγχρονες μητρικές. Επίσης μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κάρτα γραφικών, φτάνει (αν είναι πολύ δυνατή) να μπορεί το τροφοδοτικό σου να την σηκώσει (π.χ. δεν βάζεις την πιο γομαρο-χάϊ-εντ κάρτα με ένα τροφοδοτικό 350W).

Αν όντως υπάρχει άτομο (ή κατάστημα με λογικό κόστος) που μπορεί να σε βοηθήσει στην συναρμολόγηση μπορείς να πάρεις τα κομμάτια που θέλεις στην τιμή που θέλεις και να κάνεις το σύστημά σου. Αν σου προτείνουν κάποια κομμάτια εδώ και πας σε κατάστημα να τα ζητήσεις το πιο πιθανό είναι να μην ισχύσουν οι τιμές που υπολογίζουμε εδώ και να σου βγει πιο ακριβό.

Μάλιστα, ωραία τα τελευταία ποστ και ειδικά το τελευταίο που έμαθα και 2-3 βασικά πραγματάκια.

Για συναρμολόγηση τώρα τα άτομα που ξέρω δεν είναι εύκαιρα πάντα και σε μαγαζί μόνο για συναρμολόγηση δεν θέλω να πάω γιατί εδώ (είμαι επαρχία) μόνο και μόνο επειδή δεν τους προτίμησες για αγορά pc θα σε βαρέσουν στο ψαχνό για να το κάνουν. Μόνος δεν βασίζομαι αν και έτυχε να μου δείξουν μερικά πραγματάκια όταν συναρμολογούσε φίλος τον δικό του πριν αρκετό καιρό βέβαια. Σε αυτό το θέμα ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω αλλά ας ξέρω πόσο κάνουν όλα αυτά ξεχωριστά και βλέπουμε.

Anyway για μητρική και cpu μάλλον έχω καταλήξει λίγο ως πολύ από αυτά που προτείνατε εδώ μέσα σε gigabyte και amd. Κάρτα γραφικών σίγουρα θέλω ξεχωριστή πάντως. Υπάρχουν παιχνίδια που θέλω και ακόμα δεν έχουν βγει (π.χ. NBA 2k13) που σίγουρα θα έχουν αρκετές απαιτήσεις. Από αυτά που μου είχαν πει πριν μπω εδώ μάλλον πάμε για παραπάνω μνήμη από τα 4Gb στα 8Gb.

Αν μπορείς να κερδίσεις με την επιλογή κομματιών (πρόσεξε και τα μεταφορικά εφόσον είσαι στην επαρχία) θα μπορείς να περιμένεις να ευκαιρήσει κάποιο από τα άτομα που ξέρεις για την συναρμολόγηση.

Οι οθόνες με IPS panel (έχω διαβάσει, δεν έχω τέτοια) όπως η LG που σου πρότεινε ο absolom στο ποστ #9 έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, οπότε 22" στα 139€ φαίνεται εντάξει. Αν σε ενδιαφέρει πολύ η οθόνη (και δεν σε περιορίζει όμως το οικονομικό) στις 23" έχει πολύ καλή φήμη και η Dell:

Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr

Καλό και οικονομικό τροφοδοτικό το Corsair Builder Series CX500 V2 (dimitriOS ποστ #12).

αν δεν μπορει να το φτιαξει καποιος δικος σου , η λυση μαλλον ειναι μαλλον να στο φτιαξουν δωρεαν αν παρεις ολα τα κομματια απο ενα μαγαζι , eshop plaisio μου φαινονται ακριβα , visionstudio ειναι πιο φτηνο αλλα ειναι θεσσαλονικη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.