FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2012 Kαπου το ειχα βρει παλιοτερα αλλα δεν ξερω καν πως λεγεται, νομιζω roaming.Θελω να βαλω 2-3 access points αλλα να φαινονται σαν ενα δικτυο κατα την αναζητηση.Δηλαδη στην αναζητηση για wifi απο ενα κινητο πχ να μην βγαζει:ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΙΚΤΥΑfanisfanisfanismplamplaklpΑλλα να βγαζει:fanismplamplaklpΑπ οσο ξερω ειναι εφικτο. Οπως επισης και αν ο χρηστης μετακινειται να μην χανεται η συνδεση αν μπει απο την περιοχη καλυψης του ενος AP στο αλλο.Θα χρησιμοποιηθουν ubiquiti access points. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Ιούλιος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Έτσι λειτουργεί ένα Tp-Link access point που έχω, σε mode Universal Repeater. Βλέπω μόνο το SSID του router που υπήρχε ήδη κι ανάλογα με το που είμαι, αλλάζει αυτόματα.Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 25, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Unifi της εταιριας Ubuquiti.Εχω 3 στο σπιτι και υπαρχει 1 SSID μονο και ολοι οι clients ειναι σε roaming. Δηλαδη οταν αλλαζουν περιοχη/ΑΡ , αυτοματα 'τραβανε' δεδομενα απο το επομενο ΑΡ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Unifi της εταιριας Ubuquiti.Εχω 3 στο σπιτι και υπαρχει 1 SSID μονο και ολοι οι clients ειναι σε roaming. Δηλαδη οταν αλλαζουν περιοχη/ΑΡ , αυτοματα 'τραβανε' δεδομενα απο το επομενο ΑΡ.Mια ερωτηση Γιαννη, θα βαλω μονο το ενα ΑΡ και τα αλλα repeater?Θα παει router - AP WDS - repeater - repeater..... ή router - AP WDS - AP WDS - AP WDS κλπ;Θελει μονο unifi? ή θα παιξουν και κατι picostation που εχω βαλει ηδη σε καποιους; Αν παιζουν και με picostation να τα ξαναπαρω γιατι βολευουν πολυ και ειναι και οικονομικα.edit:Τωρα ειδα οτι το unifi εχει εντελως διαφορετικες ρυθμισεις απο τα picostation κλπ.edit2:edit:Βαση αυτου μαλλον repeaters θελει.http://www.gowifi.co.nz/userguides/ubiquiti-access-point-wds-setup.pdfΔεν ξερω, αλλα τα πολλα ασυρματα τα φοβαμαι, πιο καλα καλωδιακι και ας εχει και 2 ssid. Mικρο το κακο. Γιατι πχ μπορει να χαλασει ενα στη μεση και απο κει και κατω να μην πιανει κανενα. Ενω αν γινεται με καλωδιο λειτουργει καθενα ανεξαρτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 26, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Σε ενα PC, βαζεις το software.Συνδεεις τα ΑΡΤα βαζεις στο δικτυοΦτιαχνεις τα SSID και τις λοιπες ρυθμισειςΕισαι ετοιμος.--------Μπορεις να συνδεσεις και τα ΑΡ αναμεταξυ τους. Απλα η ταχυτητα τους πεφτει στο μισο (150), μιας κ χρησιμοποιει το υπολοιπο για το λινκ με ενα αλλο ΑΡ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 26, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Σε ενα PC, βαζεις το software.Συνδεεις τα ΑΡΤα βαζεις στο δικτυοΦτιαχνεις τα SSID και τις λοιπες ρυθμισειςΕισαι ετοιμος.--------Μπορεις να συνδεσεις και τα ΑΡ αναμεταξυ τους. Απλα η ταχυτητα τους πεφτει στο μισο (150), μιας κ χρησιμοποιει το υπολοιπο για το λινκ με ενα αλλο ΑΡ !Αν κατάλαβα καλά, προκειμένου να έχεις όλο το bandwidth διαθέσιμο, πρέπει τα unify να συνδέονται, με κάποιο τρόπο, με καλώδιο στο ADSL modem/router; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 26, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Ναι, αλλιώς τα έχεις ως repeaters. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 26, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Σε ενα PC, βαζεις το software.Συνδεεις τα ΑΡΤα βαζεις στο δικτυοΦτιαχνεις τα SSID και τις λοιπες ρυθμισειςΕισαι ετοιμος.--------Μπορεις να συνδεσεις και τα ΑΡ αναμεταξυ τους. Απλα η ταχυτητα τους πεφτει στο μισο (150), μιας κ χρησιμοποιει το υπολοιπο για το λινκ με ενα αλλο ΑΡ !Αυτη η διαδικασια για τα unifi, σωστα; Γιατι με τα απλα ubiquiti, πχ picostatio, bullet κλπ μαλλον θελει να συνδεσεις στη σειρα το ενα με το αλλο.Τα unifi βεβαια για εξωτερικο χωρο ειναι πολυ ακριβα, διπλασια τιμη απ το picostation.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 26, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Ναι. Στα 300 οταν το συνδεεις με καλωδιο, 150 οταν το uplink ειναι ασυρματο. Η διαδικασια ειναι για τα unifi. Δεν εχω στησει τπτ αλλο εγω προσωπικα της εταιριας...Αλλα τα διαολια ειναι αρκετα δυνατα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 26, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Αυτο το unifi σαν ufo ειναι εσωτερικου χωρου, σωστα; δεν γραφει κατι που εψαξα, απλα ειδα οτι σε ενα αλλο λεει outdoor, ενω σ αυτα τπτ.Απο κει και περα, τα ubiquiti ειναι οντως φοβερα. Και bullet και picostation και nanostation τα σπανε.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.