Kostas_Sky Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2012 Γεια σας.Θέλω να αγοράσω μια σύνθεση υπολογιστή ο οποίος θα μπει σε ένα μαγαζί και θα τρέχει μόνο ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης και ίσως στο μέλλον μια παρούσιαση pdf σε οθόνη.Σχεδόν τίποτα άλλο όμως ή τίποτα ιδιαίτερο που να χρειάζεται να αναφερθεί.Το budget όμως είναι αυστηρά μέχρι 300ευρώ χωρίς οθόνη.Σαν σκέψη έχω να μπει στην αρχή μια mobo με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ίσα ίσα για να λειτουργει το pc και αργότερα αν αυτή η παρουσίαση pdf γίνει video ή μπει σε μεγαλύτερη οθόνη να προχωρήσω σε αγορά κάρτας γραφικών.Σαν σκέψη έχω να αρχίσω με επεξεργαστή τον AMD Athlon II X2 260 3.2 GHz Dual Core Socket AM3PROCESSOR :: AMD Athlon II X2 260 3.2 GHz Dual Core Socket AM3 65W Box (ADX260OCGMBOX) - Visionstudio.grΠεριμένω προτάσεις. Ίσως και απο intel επεξεργαστή απλα επειδή είναι low budget pc λέω για AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούλιος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 ~273€ AMD / ~277€ IntelΤο Intel μάλλον είναι πιο δυνατό και πιο κρύο. Kαι τα 2 πάντως υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις οποιασδήποτε pdf/ppt/video παρουσίασης.Tα βαζω απο visionstudio όλα:CPU A4-3400 ή G620 PentiumMOBO Gigabyte ή MOBO ASUSRAM 4GBSSD OCZ 64GB OctaneCase Thermaltake V2 ή κάνενα coolermaster elite από πλαισιοPSU corsair 430W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Ιούλιος 25, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση.Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τους επεξεργάστες.Αυτοι που προτέινεις είναι καλύτεροι απ'τον athlon ε?Επίσης να πάω σε FM1 socket και όχι σε AM3+??Και τέλος αυτός της AMD βοηθάει καθόλου στα γραφικά?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Ιούλιος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Επίσης για μνήμες RAM λέω αυτές. ε?Corsair Vengeance 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHzMEMORY :: Corsair Vengeance 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ4GX3M1A1600C9B) - Visionstudio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
captain_slow Ιούλιος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Εγώ θα πρότεινα να πέρναγες σε AM3 socket. Θα βρεις περισσότερη ποικιλία και σε μητρικές και σε αυτά τα λεφτά (με διαφορά λίγα ευρώ) θα πάρεις παραπάνω πράγματα από τον υπολογιστή από το αν φτίαξεις κάτι με fm1 ή 1155. Πχ βάλε την MSI 760GM-E51 με έναν am3 στα 3 ή 3,2 ghz(επεξεργαστής στα 60 περίπου από eshop και μητρική αν δεν κάνω λάθος την έχει σκοτωμένη τιμή ο πλαίσιος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιούλιος 25, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 @Kostas_SkyΑν είναι να πας σε ΑΜ3/ΑΜ3+ μην πάρεις τον Athlon II 260 που δείχνεις αλλά τον 450PROCESSOR :: AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz Triple Core Socket AM3 95W Box (ADX450WFGMBOX) - Visionstudio.grΜε λιγότερα από 3€ παίρνεις έναν ακόμα πυρήνα. Μαζί με μια ΑΜ3+ μητρική με 760 chipset 45~50€ βγαίνει καλό σύστημα για την δουλειά σου.MOTHERBOARD :: Asus Socket AM3+ M5A78L-M LE Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.grMOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-78LMT-S2P Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.grΔεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχουν. Μόνη ίσως έλλειψη είναι η θύρα HDMI αν σε ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούλιος 26, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Δεδομένου του προυπολογισμού και της χρήσης που θα έχει το σύστημα σκέψου και το μεταχειρισμένο επώνυμο Dell/HP. Με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά πιο αξιόπιστο/πρακτικό/αθόρυβο και συμμαζεμένο σε σχέση με οποιαδήποτε λύση με σύνθεση εξαρτημάτων και θα σου βγει και φθηνότερα μαζί με την άδεια λειτουργικού που στα 300 ευρώ (κακώς) κανείς δεν την υπολόγισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
captain_slow Ιούλιος 26, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Επίσης για μνήμες RAM λέω αυτές. ε?Corsair Vengeance 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHzMEMORY :: Corsair Vengeance 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ4GX3M1A1600C9B) - Visionstudio.grΤις ram τελευταίες για να μην πάρεις άσκοπα σε συχνότητα που δεν σηκώνει η μητρική (αν δεις για παράδειγμα την gigabyte, που προτείνει ο φίλος παραπάνω, παίρνει έως 1333). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeKarv Ιούλιος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 FM1 socket θα πας.Δεν ξέρω τι βλακείες είναι αυτές που λένε όλοι.Τα on-board graphics δεν συγκρίνονται + χαμηλή τιμή.Η πρότασή μου:AMD A-Series A4-3300 | Skroutz.gr -Άνετα αντέχει ό,τι θες.Gigabyte GA-A75M-S2V | Skroutz.gr -Αξιόπιστη θα σε καλύψει απ' όλες τις απόψειςCorsair Value 4GB DDR3-1333 | Skroutz.gr -Άριστη ποιότητα χαμηλή τιμήOCZ 64GB Petrol | Skroutz.gr -Καλή απόδοση αλλά από αξιοποιστία 0 οπότε καλύτεραOCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB | Skroutz.gr -αυτό.Πολύ καλύτερη απόδοση και εγγυημένα χωρίς προβλήματα.Hantol Atx Silent 550 Watt 120mm Fan | Skroutz.gr -Δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα αλλά σε σύστημα φίλου δουλεύει απροβλημάτιστα.Πάντως θα κράτησει και κάρτα γραφικών αν δε σε φτάνει ο επεξεργαστής.Vento Vento TA863 (Midi, Black ) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr - Η πιο φτηνή στο πλαίσιο μια χαρά φαίνεται για αυτή τη χρήση.EDIT:Με μια σούμα βγαίνει 235Ε (η τιμή δεν είναι η χαμηλότερη αλλά είναι όλα από ένα κατάστημα για λιγότερα μεταφορικά και να μη μαζεύεις 20 διαφορετικά πακέτα) οπότε υπολογίζω 250-260Ε μαξ αν και πιο κοντά στα 245Ε θα έλεγα.Οπότε μπορείς να βάλεις και optical drive που παρέλειψα γιατί δεν θεωρώ απαραίτητο ή να πάρεις τα windows.Πάντως εγώ θα έλεγα να τα κατεβάσεις δεν λέει +100Ε ενώ έχεις το ίδιο τζαμπέ.Απλά κάνε συχνά backup τα σημαντικά αρχεία μην γίνει τίποτα και τα χάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Ιούλιος 28, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις αλλα το pc έχει ήδη παραγγελθεί μιας και χάλασε το άλλο και ήταν άμεση ανάγκη να αντικατασταθεί.Αυτο που παραγγέλθηκε τελικά είναι πολύ κοντά σε αυτό του GeKarv και για καθαρά λόγους γραφικών πήγα σε fm1 και στον A4 αν και ήθελα ΑΜ3 socket Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.