ElGreco Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 ...και εκει που ειχα κανει ολοκληρο θεμα τα washers για την εγκατασταση των backplates στις 2x 7970 Komodo, ερχεται η πρωτη πραγματικη αναποδια... Το manual λεει πριν την εγκατασταση να τσεκαρουμε οτι τα 4 holders του GPU area ειναι καλα βιδωμενα πρωτου προχωρησουμε... Και επειδη θελω να ειμαι αρκετα προσεκτικος αποφασιζω αντι να δω αν ειναι αρκετα σφιχτα, πρωτα να τα ξεσφιξω και μετα να τα σφιξω απαλα... Δυστυχως ΞΕ-σφιγγοντας μια απο τις 4 βιδες, αυτη εσπασε. :-O Πρωτου λοιπον εκπαραθυρωσω ολο το συστημα, ειπα να σας στειλω ενα μηνυμα μπας και εχετε καποια ιδεα... Σαφως και εχω σκεφτει διαφορα, αλλα ομολογω πως ειμαι αρκετα νευριασμενος για να τα εφαρμοσω τωρα... OUNAGGGIIIIIII.... :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 :OT::OT::OT::OT: Είναι onegai το παρακαλώ στα ιαπωνικά :OT::OT::OT::OT: Άτιμο πράγμα οι βίδες.Να υποθέσω έμεινε κομμάτι μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 24, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 καλό κουράγιο επιστροφή πίσω !! από την εκ είναι? πιστεύω θα στην αντικαταστήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 24, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 καλό κουράγιο επιστροφή πίσω !! από την εκ είναι? πιστεύω θα στην αντικαταστήσειΑπο swiftech USA West Coast! Το μπλοκ της 6990 που μου ειχαν δωσει ηταν τοσο στραβο που μου εκαψε την καρτα. Μου στειλανε αντ αυτου ενα μπλοκ free για 7970 κ αλλο ενα το πληρωσα (για τις 2 7970 που πηρα προς αντικατασταση της 6990)Εχω κουραστει με το θεμα οσο δεν παει! Ξερετε πως θα μπορουσα να βγαλω τα απομειναρια της βιδας απο το thread? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 24, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Άτιμο πράγμα οι βίδες.Να υποθέσω έμεινε κομμάτι μέσα?Ναι, δες την πρωτη εικονα στην τρυπα πανω αριστερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 24, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 εαν βλεπω καλα τη φωτο ειναι μπρουτζινος ο αποστατης που εσπασε?(εννοω εσωτερικα οχι το επιφανειακο νικελ)εαν ναι, επειδη ειναι μαλακο μεταλλο ανοιγει σχετικα ευκολα μικροτερη τρυπα στο κεντρο σπασμενου τμηματοςωστε να ξεβιδωσει. ή οριακα ιδια τρυπα ωστε να διαλυσει και να βγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 24, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 εαν βλεπω καλα τη φωτο ειναι μπρουτζινος ο αποστατης που εσπασε?(εννοω εσωτερικα οχι το επιφανειακο νικελ)εαν ναι, επειδη ειναι μαλακο μεταλλο ανοιγει σχετικα ευκολα μικροτερη τρυπα στο κεντρο σπασμενου τμηματοςωστε να ξεβιδωσει. ή οριακα ιδια τρυπα ωστε να διαλυσει και να βγει.Εχω την αισθηση πως ειναι πραγματι μπρουτζος... ξερεις που μπορω να παω να μου το φτιαξουν/ βγαλουν? Επισης, μηπως γνωριζεις που μπορω να βρω τετοιο αποστατη?Thanks!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Εχω την αισθηση πως ειναι πραγματι μπρουτζος... ξερεις που μπορω να παω να μου το φτιαξουν/ βγαλουν? Επισης, μηπως γνωριζεις που μπορω να βρω τετοιο αποστατη?Thanks!!!το οτι μαλλον ειναι μπρουτζος ειναι καλο!εαν σε φερνει ο δρομος απο Καλλιθεα, περνας με το μπλοκ να το παλεψουμε.Τωρα αυριο θα κοιταξω μπας κι βρω spare παρομοιο αποστατηαλλα ειναι κομματακι σπανιος για να ειμαι ειλικρινηςγιατι οπως το βλεπω στη φωτοεχει σπειρωμα M3 ή 6/32 στη βασηκαι πανω μετα το σημειο που στενευει πρεπει να εχει εσωτερικο σπειρωμα Μ2οποτε εαν δεν βρουμε πιθανοτερη λυση ειναι κατασκευη σε μηχανουργειοή παραγγελια ανταλλακτικου απο swiftech και αποστολη με courier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 24, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 το οτι μαλλον ειναι μπρουτζος ειναι καλο!εαν σε φερνει ο δρομος απο Καλλιθεα, περνας με το μπλοκ να το παλεψουμε. Τωρα αυριο θα κοιταξω μπας κι βρω spare παρομοιο αποστατη αλλα ειναι κομματακι σπανιος για να ειμαι ειλικρινης γιατι οπως το βλεπω στη φωτο εχει σπειρωμα M3 ή 6/32 στη βαση και πανω μετα το σημειο που στενευει πρεπει να εχει εσωτερικο σπειρωμα Μ2 οποτε εαν δεν βρουμε πιθανοτερη λυση ειναι κατασκευη σε μηχανουργειο ή παραγγελια ανταλλακτικου απο swiftech και αποστολη με courier. Α ρε George... μου δινεις μια ελπιδα. Το εσωτερικο του αποστατη ειναι φτιαγμενο να δεχτει τις βιδες του 7970 gpu bracket... Δεν ξερω αν το μηχανουργειο μπορει να βαλει στον υπαρχοντα αποστατη το υπολοιπο του σπειρωματος που λειπει... Αυριο θα ειμαι εκει, μιας κ απο μεθαυριο ξεκιναω δουλεια... :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Ιούλιος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Φίλε καλημέρα , το θέμα σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται από τεχνική πλευρά όσο πιθανότατα ασύμφορο οικονομικά . Αν σε κάποιο μηχανουργείο μπορέσουν να βγάλουν το σπασμένο κομμάτι από μέσα με την βοήθεια κάποιου τέτοιου - κωνικοί εξολκείς για σπασμένες βίδες και μπ... - Beta Tools θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση διότι έτσι δεν θα θερμάνεις το κομμάτι. Άλλες λύσεις ψυχρής επισκευής δεν πιστεύω ότι υπάρχουν - βέβαια ο καλλιτέχνης παραπάνω μπορεί να κρύβει κάποιους άσους στο μανίκι - , αλλιώς σε θερμή κατεργασία διάτρηση πέρα για πέρα , γέμισμα , άνοιγμα καινούργιο πάσο , επινικέλωση , προμήθεια/κατασκευή νέου ανταλλακτικού αποστάτη και ο λογαριασμός πάει περίπατο. Αν λυθεί με την πρώτη επιλογή έχει καλώς , άλλως μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς στον κατασκευαστή για ανταλακτικά ή αντικατάσταση. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 25, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Φίλε καλημέρα , το θέμα σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται από τεχνική πλευρά όσο πιθανότατα ασύμφορο οικονομικά . Αν σε κάποιο μηχανουργείο μπορέσουν να βγάλουν το σπασμένο κομμάτι από μέσα με την βοήθεια κάποιου τέτοιου - κωνικοί εξολκείς για σπασμένες βίδες και μπ... - Beta Tools θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση διότι έτσι δεν θα θερμάνεις το κομμάτι. Άλλες λύσεις ψυχρής επισκευής δεν πιστεύω ότι υπάρχουν - βέβαια ο καλλιτέχνης παραπάνω μπορεί να κρύβει κάποιους άσους στο μανίκι - , αλλιώς σε θερμή κατεργασία διάτρηση πέρα για πέρα , γέμισμα , άνοιγμα καινούργιο πάσο , επινικέλωση , προμήθεια/κατασκευή νέου ανταλλακτικού αποστάτη και ο λογαριασμός πάει περίπατο. Αν λυθεί με την πρώτη επιλογή έχει καλώς , άλλως μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς στον κατασκευαστή για ανταλακτικά ή αντικατάσταση. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις.Ευχαριστω για την απαντηση!Σε λιγο θα παω στον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μπας κ με τα μαγικα του κανουμε δουλεια. Μου ηρθε κ απαντηση απο την Swiftech που εκτος των αλλων αναφερει οτι οι αποστατες ειναι custom!!!Here is what he has to do - we do it here often with an 80~90% successrate. *1/ Using a drill press, drill the broken threaded stem perfectly centerwith a 2mm drill (this is a soft metal so it is easy to drill); *if thestem is broken at a slight angle as it happens frequently, it isdifficult to center the point of the drill, so first, he can gently millthe surface with a 2mm end mill to make it flat. Note that he MUST use adrill press to ensure that the drill is normal (perpendicular) to thestem; *otherwise, doing this with a hand tool will result in failure in90% of the cases.2/ once he's done, simply run an M3 tap thru the hole to clean it up. The standoffs are custom made; I can express you spares. Let me knowonce the machine is completed and successful. *No point sending themuntil we know your friend was successful in removing the threaded stem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 25, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝΠριν λιγο επεστρεψα απο το εργαστηρι του Κυρου Γραναζη του 2ου ή κοινως Κοπριτη. Πηρε το μπλοκ το εβαλε στο μηχανημα κ με μεγαλη προσοχη κ φροντιδα εβγαλε το σπασμενο standoff! :worship:Παντως μου εκανε εντυπωση οχι μονο το ποσο γρηγορα, προσεκτικα κ ολοκληρωμενα εκανε την δουλεια, αλλα κ το emergency rescue offer, που συνηθως οι επαγγελματιες τετοιου επιπεδου το εχουν χασει. Thanks George!:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Ιούλιος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Ο Γιώργος είναι σταθερή εγγύηση. Λίγοι είναι σαν κι αυτόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Μην ξεχάσεις photo της υδρόψυξης εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 25, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Μην ξεχάσεις photo της υδρόψυξης εδώΜε την ατυχια που με δερνει κατσε να δουμε ποτε θα τελειωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.