suboy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Πάνω σε έναν server HP ML150 G5 έχει κάτσει το esxi. Raid controller LSI 3042 Στην αρχή με esxi 3.5 με 2 δίσκους 250 Seagate χωρίς raid. Ταχύτητες transfer read/write στο datastore μέσω 100mbps lan κάπου στα 9MB/s. Η φόλα έπεσε ο ένας δίσκος πήρε τα sector στο χέρι και -έγινε raid 1 με 2 WD500AAKS -ESXi 5 -Gbit lan. Το πρόβλημα που εμφανίστηκε είναι το write στο datastore. Read ξεκινάει από 2-3 MB/s και σε 20 sec έχει φτάσει τα 30MB/s. Το Write είναι κολλημένο στα 2MB/s. read write είναι τα transfer που κάνω από και προς το datastore. Αν έχει ασχοληθεί κανείς με esxi ας δώσει τα φώτα του...
netcrawler Ιούλιος 24, 2012 #2 Ιούλιος 24, 2012 Δηλαδή κάνεις Browse τα datastore από τον Vsphere client και στο upload βλέπεις ταχύτητες 2ΜΒ? κατάλαβα καλά;EDITΟ συγκεκριμένος Server που έχεις δεν υποστηρίζει τον esxi5, υποστήριζε κανονικά το 3,5 που είχες εγκατεστημένο. Μάλιστα στο VMWARE HCL δεν υπάρχει καν ο ML 150 G5 μόνο G6. Δοκίμασε να κάνεις Firmware Update στα πάντα αν δέν το έχεις ήδη κάνει.
suboy Ιούλιος 24, 2012 Author #3 Ιούλιος 24, 2012 Στον vsphere client νομίζω δεν δείχνει ταχύτητα, αλλά και πάλι το καταλαβαίνεις οτι πάει αργά. Χρησιμοποιώ το Veeam Backup και με έχει βολέψει αρκετά. Ναι εκεί βλέπω 2MB.Εντοπίζω μάλλον το πρόβλημα στον lsi καθώς έστησα ενα esxi σε ενα απλό i3 και upload download πήγαινε σφαίρα. Ναι ο g5 τρωει άκυρο απο vm αλλά εκτός από τον controller δεν βλέπω κάτι να μην παίζει.Έψαχνα fw για τον lsi και δεν βρήκα τίποτα.Μήπως να κοιτάξω για κάνα perc...edit:Εδώ βρήκα driver για τον controller. αν υπήρχε κάποιος τρόπος να παίξει στο 5.σκέφτομαι να περάσω το vSphere Hypervisor ESXi 5.0 Driver Rollup 2 γιατί αναφέρει για lsi μέσα...
netcrawler Ιούλιος 24, 2012 #4 Ιούλιος 24, 2012 Άποψή μου είναι να αλλάξεις controller, γενικά ο esxi δέν έχει πρόβλημα να τρέξει σε κανένα Config, αν ψάξεις στο net θα βρεις πληροφορίες για πολλά White Boxes που παίζουν απροβλημάτιστα. ΑΛΛΑ Αν δεν υπάρχει υποστήριξη εγγενώς για τον HDD Controller και την κάρτα δικτύου θα έχεις προβλήματα σαν αυτό που περιγράφεις, δουλεύω με την VMware πολλά χρόνια και είμαι VCP έχοντας φάει πολλές φορές τα μούτρα μου επειδή δεν συμβουλεύτηκα το HCL θα σου πρότεινα να βρεις Controller, θα σε γλυτώσει από ταλαιπωρία και ανγχος.Υ.Γ Tέλος ούτε ο LSI που έχεις είναι στο HCL για τον 5, σταματάει στην έκδοση 3.5
suboy Ιούλιος 25, 2012 Author #5 Ιούλιος 25, 2012 Το λοιπόν. Εγκατάσταση esxi 3.5. Βλέπει το raid, κάνει install, ξεκινάει από αυτό αλλά δεν μπορεί να φτιάξει datastore. :confused: κοιτάω σε xenserver μια και ο controller είναι στο hcl. [MENTION=850]netcrawler[/MENTION] έχεις να προτείνεις κάτι;
netcrawler Ιούλιος 25, 2012 #6 Ιούλιος 25, 2012 Έχεις δυο "partitions" (logical disks) ένα για τον esxi και ένα που θέλεις να κανείς datastore? αν έχεις μονο ένα "Partition" (logical disk) που εκει έχει γίνει install ο esxi τότε έχεις ήδη datastore.Σε χάνω δωσε ένα ss για να καταλάβω καλύτερα.
suboy Ιούλιος 25, 2012 Author #7 Ιούλιος 25, 2012 έχω ένα partition με 2 500αριδες σε raid1. το esxi το βλέπει, του λέω να κάνει εγκατάσταση σε αυτό και συνεχίζει κανονικά. όταν συνδεθώ από τον client μου λέει ότι δεν υπάρχει datastore. πάω να φτιάξω και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα partition (τα partition που έκανε το ίδιο το esxi). αν καταφέρω να βρω ss θα το δείξω αν και πάει για xenserver...
netcrawler Ιούλιος 26, 2012 #8 Ιούλιος 26, 2012 έχω ένα partition με 2 500αριδες σε raid1. το esxi το βλέπει, του λέω να κάνει εγκατάσταση σε αυτό και συνεχίζει κανονικά. όταν συνδεθώ από τον client μου λέει ότι δεν υπάρχει datastore. πάω να φτιάξω και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα partition (τα partition που έκανε το ίδιο το esxi). αν καταφέρω να βρω ss θα το δείξω αν και πάει για xenserver...Αν το έχεις κάνει όπως λες δεν μπορείς να φτιάξεις Datastore... υποτίθεται ότι έχει φτιάξει ήδη Datastore εκέι που έχεις κάνει εγκατάσταση τον esxi και πρέπει να έχεις την υπόλοιπη χωρητικότητα διαθέσιμη. Ερώτηση μήπως δεν κάνεις εγκατάσταση τον ESXI αλλά τον ESX???
suboy Ιούλιος 30, 2012 Author #9 Ιούλιος 30, 2012 Συνέχεια στο κάψιμο...ξεκινάω από την αρχή, remove & create new array για raid1. εγκατάσταση esxi 3.5 και δείχνουν να δουλεύουν όλα. αναγνώρισε σωστά τον controller και όλα κομπλετο...Πάω να κάνω την πρώτη μεταφορά vm και παρατηρώ ότι η πόρτα πάει σύννεφο. 4MB/s και μετά από λίγο 2MB/s και μόνο.Πιστεύω ότι κάτι παίζει με το raid. Μήπως δεν αρέσουν οι δίσκοι στον controller λόγω sata3; Ετοιμάζω δύο 320AAKS για δοκιμή αν και νομίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Σενάριο 2. Αν με το καλό παίξουν λεφτά αξίζει adaptec 2405* + 3x raptor για raid 1E;o adaptec είναι συμβατός με HP sas cage από ml 150 g5;[MENTION=850]netcrawler[/MENTION]
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.