Jump to content

Επιλογή mobo

Kingakias24

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλλα τα παιδια του TheLab.gr :upside:. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για 3 μητρικές που έχω στον νου μου . Η πρώτη , η δεύτερη και τρίτη . Σε λίγους μήνες θα πάρω ένα καινούργιο pc για gaming και θα ήθελα την γνώμη σας .(Πρώτη φορά θα πάρω gamer υπο.:o γι'αυτό μην μου πείτε για καλύτερα μοντέλα γιατί τα έχω δει και θέλω να κρατήσω χαμιλά το κόστος .)Αν έχετε κάποια ηδέα για κάποια άλλη μέσα στα 170 euros θα ήταν ευπρόσδεκτη . Ξέχασα να αναφέρω πως θα έχει πάνω intel core i5 3570k και μία radeon hd 6950 ( δεν ξέρω ακριβώς ακόμα για μάρκα ) . Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας .

Ναι ρε φίλε , αλλά σε σχέση με την Asrock η Gigabyte δεν μου δίνει και πολλά . Άμα πάλι η μητρική με το z77 profecianal , ειπάρχει και αυτή που είναι περίπου στα ίδια λευτά και μου δίνει τα άπειρα σε σχέση με την Gigabyte . :sorry:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις . Βασηκά ο υπο. θα είναι στο χιλλιάρικο οπότε δεν μπορώ να πάρω μια 7950 , αγαπητέ Trexx . Σκεύτομαι , ότι η τελευταία μητρική έχει τα πάντα αλλά και καταπληκτική τιμή . Το μόνο που δεν είμαι πολύ σίγουρος είναι για τα drivers της Asrock , δεν έχω ακούσει και τα καλήτερα ( πιο πολύ για τον χρόνο που τα βγάζει ) . Και έχω σπάσει το κεφάλι μου :wall: θέλοντας να βρω μια κάπως φνινή μητρική . Κάτι τελευταίο , θα προσπαθείσω να βρώ μια 6950 με dual bios για φλασάρισμα σε 6970 ( που σίγουρα τα σπάει ) . Μην αρχίσετε να λέτε πως οι παραπάνω είναι απίρος καλύτερες ( είναι βεβαια ) αλλά πρώτη φορά θα πάρω υπο. για σκλυρό gaming , οπότε και μια 6870 θα μου περίσευε κιόλας .

Βεβαίως και μπορείς. Με αυτό το πακέτο: Gigabyte GA-H77M-D3H | Skroutz.gr και Intel Core i5-3450 | Skroutz.gr χωράει η 7950. Μόνο κερδισμένος θα βγεις σε gaming εμπειρία. Αν θες cf, αλλάζουν τα πράγματα, αλλά με την 7950 δεν νομίζω να θες κάτι τέτοιο.

Πρώτο κόλλημα :ο 3450 είναι ξεκλείδοτός ;;;; ( γιατί θέλλω να να τον κλοκάρω ) . Δεύτερο , η μητρική μου φένετε κάπως φτωχή και θα ήθελλα κάτι παραπάνω . Θα ήθελά να σειμηόσω κάτι , δεν είμαι της ιδέας << ό'τι είναι ακριβώ , είναι και καλό >> . Απλά το λέω γιατί μπορεί να έχω δώσει τέτοια ιδεα . Νομίζω πως με τραβάει η Asrock ζ77 performance . Μου δίνει πολλά .

Πρώτο κόλλημα :ο 3450 είναι ξεκλείδοτός ;;;; ( γιατί θέλλω να να τον κλοκάρω ) . Δεύτερο , η μητρική μου φένετε κάπως φτωχή και θα ήθελλα κάτι παραπάνω . Θα ήθελά να σειμηόσω κάτι , δεν είμαι της ιδέας << ό'τι είναι ακριβώ , είναι και καλό >> . Απλά το λέω γιατί μπορεί να έχω δώσει τέτοια ιδεα . Νομίζω πως με τραβάει η Asrock ζ77 performance . Μου δίνει πολλά .

Όχι, δεν είναι. Αν θες κλοκάρισμα πας στις αρχικές σου επιλογές. Φτωχές μητρικής δεν υπάρχουν, υπάρχουν μητρικές που μας καλύπτουν και μητρικές που δεν μας καλύπτουν ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε.

Το θέμα είναι ότι πηγαίνοντας στη λύση που σου είπα θα έχεις συνολικά καλύτερο gaming pc. Αν θέλεις να τον κλοκάρεις για "επιδόσεις", κάνεις λάθος επιλογή. Αν θέλεις να τον κλοκάρεις για το γούστο, go for it.

Προτείνω να δεις και προς ASUS P8Z77 μεριά...

Πολύ καλές υλοποιήσεις και η γκάμα της καλύπτει κάθε ανάγκη...

Σε σχέση με το κόστος της μητρικής πάντως σκέψου ότι αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία "χτίζεις" ολόκληρο τον υπολογιστή σου... θα έλεγα να μη το παρακάνεις στην οικονομία.. !!!!!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Trexx...

Κάνε οικονομία από επεξεργαστή, μητρική και δώσε παραπάνω βάση στην κάρτα γραφικών;)

Με μια 7950 θα είσαι υπερκαλυμμένος!

Kingakias24 έχεις pm.:whistle2:

• 3 weeks later...

Γιατί δεν πας σε ASRock Z77 Pro3 2 λιγότερα usb έχει από ότι βλέπω και 9ε ακριβότερη αλλά εχει και ψήκτρα στα vrm's 8pin στην τροφοδοσία ενώ αυτή που λες είναι τελείως ακάλυπτη + ότι έχει 4 pin τροφοδοσία δεν ξέρω αν θα σε βυθίσει στο oc . ΄

Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: ASRock Z77 Pro3 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Την χαλάς την σύνθεση σου η μητρική αυτή είναι για Home Theater PC !!!

Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί χαλάει την σύνθεση του;:hmm:

Από την στιγμή που θέλει gaming pc, δεν είναι προτιμότερο να επιλέξει μια καλύτερη-ακριβότερη gpu και άρα να κάνει οικονομία από τα υπόλοιπα;

Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί χαλάει την σύνθεση του;:hmm:

Από την στιγμή που θέλει gaming pc, δεν είναι προτιμότερο να επιλέξει μια καλύτερη-ακριβότερη gpu και άρα να κάνει οικονομία από τα υπόλοιπα;

Μα καλά γιατί εναντιώθηκε μαζί μου? βλέπω ότι είσαστε και κοντά-κοντά από την ημαθεια !! και εγω κοντά σας είμαι από την Βέροια !!

Ο [MENTION=13096]msdx[/MENTION] εδωσε μια σωστη απαντηση

Γιατί δεν πας σε ASRock Z77 Pro3 2 λιγότερα usb έχει από ότι βλέπω και 9ε ακριβότερη αλλά εχει και ψήκτρα στα vrm's 8pin στην τροφοδοσία ενώ αυτή που λες είναι τελείως ακάλυπτη + ότι έχει 4 pin τροφοδοσία δεν ξέρω αν θα σε βυθίσει στο oc . ΄

Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: ASRock Z77 Pro3 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

post-3658-1416076500,0327_thumb.jpg

Διαφορετικά να πας από την μεριά της amd.

post-3658-1416076497,9219_thumb.jpg

Μα καλά γιατί εναντιώθηκε μαζί μου? βλέπω ότι είσαστε και κοντά-κοντά από την ημαθεια !! και εγω κοντά σας είμαι από την Βέροια !!

Ο @msdx εδωσε μια σωστη απαντηση

[ATTACH]51773[/ATTACH] [ATTACH]51774[/ATTACH]

Διαφορετικά να πας από την μεριά της amd.

Βρε συ vasi, καταρχάς δεν εναντιώθηκα μαζί σου.:p

Μιά ερώτηση σου έκανα: γιατί χαλάει την σύνθεσή του; Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο... Αν μπορείς απάντησέ μου!

Τώρα για την AMD και γω μαζί σου, αλλά δυστυχώς ο φίλος μας (από όσα ξέρω) μόνο για INTEL ενδιαφέρεται.

Όπως και να 'χει όμως, επειδή γνωρίζω την υπόθεση (θέλει να στήσει pc με περίπου 1000ευρώ, χωρίς οθόνη και υπόλοιπα περιφερειακά) πιστεύω πως είναι καλύτερα ο

Kingakias24 να ανοίξει νέο θέμα...

Μα το βλέπεις !! στην φωτογραφία !! η μπλε μητρική της Gigabyte εχει 4 pin τροφοδοσία,αυτό σημαίνει οτι για πολλά Watt δεν κάνει ,όποτε θα είναι φτωχό στις ρυθμίσεις , δεν έχει ψήκτρα στα vrm's αρα μονάχα για Home Theater PC

Ας συμβιβαστεί με την ενσωματωμένη κάρτα γρφικων που έχει ο επεξεργαστής,

και απο σεπτεμβριο θα έχει μεγάλες πτώσεις τιμών στις κάρτες γραφικών, αιτία η 660 ti gtx

και απο την amd και την nvidia !!

Ευχαριστώ πολλύ για τις πληροφορείες . Θα ήθελα να ρωτήσω για 2 πράγματα . 1) Μήπως μέσα σε όλλες τις λύσεις που έχεται δώσει να βαλουμε και μια ASUS . Ακούω αρκετά καλά λόγια για τις ASUS και με όλλα αυτά που είπατε , έχει όλλα αυτά τα χαρακτιριστηκά ( ψύκτρα στα vrm's , 8pin ) . 2) Σε σχέση με αυτό που είπε ο φίλος riben1 , δεν είναι και μονόδρομος , αλλά δεν ξέρω με ποιο κομμάτι να παω ( thumbain ή bulldozer ) .Άμα είναι με amd τι θα μου προτίνατε ;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.