Jump to content

Αγορά Nas Server

ankougen

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Ενδιαφέρομαι για αγορά NAS Server.

Ειδικότερα, θα ήθελα να έχω όλα τα αρχεία σε ένα δίσκο, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος τόσο από τα pc του γραφείου, όσο και από τα pc στο σπίτι. Καλό σύστημα ασφαλείας και προστασία των αρχείων και ορισμός επιπέδων πρόσβασης για απομακρυσμένη χρήση αρχείων από συναδέλφους.

Στα bonus, θα με ενδιέφερε η δυνατότητα torrent share, όπως γράφει και ο φίλος μας εδώ... και η δυνατότητα media streaming, αλλά δεν είναι και Top στις προτεραιότητες μου.

Συμπτωματικά έβγαλε το ehop προσφορά στο newsletter του, για ένα lg LG N1T1TD1 NAS SERVER TELECOM EDITION 1TB - - E-SHOP.GR 1Τ, στα 125€.

Στο πλαίσιο είχα δει αυτό, Seagate BlackArmor NAS 110 1TB External HDD (3.5", ST310005MND10G-RK) - Σκληροί Δίσκοι (Εξ.) - plaisio.gr 1Τ, στα 179€.

Σε αυτά τα χρήματα μπορώ να συνδυάσω αυτό το κουτί D-LINK DNS-320 2-BAY SHARECENTER NETWORK STORAGE 3.5'' - - E-SHOP.GR και ένα σκληρό 2Τ, με σύνολο 205€.

Υπάρχουν επίσης και κουτάκια με λιγότερα χρήματα που βάζεις δίσκους, αλλά δεν ξέρω...Θα ήθελα να μου πείτε όσοι χρησιμοποιήτε κάτι αντίστοιχο.

Γενικά θα ήθελα να μην ξεπεράσω τα 150€ και να κινηθώ στα 1,5-2T.

Περιμένω τις προτάσεις σας, με βάση την εμπειρία σας, γιατί έχω μπερδευτεί με τόσες πολλές επιλογές. :confused:

Εχω το D-LINK DNS-320 αγορασμένο απο amazon.co.uk

Για την χρήση που θες είναι μια χαρα,κανει αυτα που ζητάς με συμπαθητικές επιδώσεις και εαν το παρεις μαζί με ενα 2tb απο εκει θα σου βγει 175 περίπου.

[ame]http://www.amazon.co.uk/D-Link-ShareCenter-Network-Storage-Enclosure/dp/B004AIWOXY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1343145485&sr=8-1[/ame]

Εχω το D-LINK DNS-320 αγορασμένο απο amazon.co.uk

Για την χρήση που θες είναι μια χαρα,κανει αυτα που ζητάς με συμπαθητικές επιδώσεις και εαν το παρεις μαζί με ενα 2tb απο εκει θα σου βγει 175 περίπου.

D-Link ShareCenter Pulse 2-bay Network Storage Enclosure: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Ευχαριστώ!

Την προσφορά την έχει πάρει κανείς από eshop?

Στο τηλέφωνο μου λέγαν ότι να'ναι.

-Ναι, τα πάντα κάνει. Θα σας πρότεινα να τον πάρετε.

-Και γιατί να προτιμήσω αυτό και όχι το άλλο;

-Γιατί είναι καλύτερο.

-Γιατί είναι καλύτερο;

-Έτσι. Απλά είναι καλύτερο.

:suicide2:

Καμιά άλλη πρόταση από κάποιον άλλον;

• 3 weeks later...

Για να μην ανοιγω νεο thread, ειμαι κ γω στη διαδικασια ερευνας αγορας ενος ΝΑS.

Τον θελω για τα εξης:

- Θα αποθηκευονται ολα τα media files κ απο κει θα γινεται streaming (ειδικα βαρια MKV και BDiso) σε ολα τα devices του home network μου

- Καθημερινο backup ολο τον C: του PC

- Θελω να εχει ενσωματωμενο torrent client

- Θελω να μπορω να εχω προσβαση απο το internet απο οπουδηποτε και να του μεταφερω αρχεια, να του βαζω να ακτεβαζει torrents, να βλεπω και να επεξεργαζομαι/stream-αρω τα αρχεια που εχει ηδη μεσα

- Να εχει 2-drive bay

Τι ρολο παιζει ο cpu κ η ram σε εναν nas server? στο streaming ας πουμε? αφου το decoding γινεται απο τον client.. αξιζει ας πουμε να παω γιαυτα που το θελω σε ενα Synology ds212/j/+ ?

Σκεφτομουν να κανω τη δουλεια μου με ενα D-link DNS320/325.. εχετε να προτεινετε κατι αλλο στην κατηγορια του?

Επισης τι δισκους προτεινετε για εναν NAS Server? Την νεα σειρα Red της WD που απευθυνεται αποκλειστικα για NAS την εχετε δοκιμασει?

Ευχαριστω :)

Hp Microserver.

Η τιμη του ειναι τσαμπα για αυτά που προσφέρει.Με ποιοτητα κατσκευης εφαμιλλη ενος πραγματικου proliant και απολυτα παραμετροποιησιμο αφου του βαζετε οτι λειτουργικο θέλετε.

Ταχυτητες μακραν καλυτερες απο αυτες ενος μεσου mainstream nas box.

χμ... n40l?

δε γινεται η δουλεια με κατι φτηνοτερο ε? (να γινει ομως γρηγορα κ σωστα)

edit: απτην αλλη ομως, αλλο 150W (microserver) σε 24/7 βαση, και αλλο 18.7W (κ βαζω κ το πιο "power hungry" απο τα υποψιν μου ΝΑS, Synology ds212+)....

O micoserver είναι τέλειος για αυτή τη δουλειά. Από φυσικά χαρακτηριστικά ξεπερνάει οποιαδήποτε "σπιτική" λύση NAS με τα ίδια ή περισσότερα χρήματα.

Παίρνει άνετα 4x3.5" (και 4x2.5" στο χώρο του DVD :p) έαν σε ενδιαφέρει η επεκτασιμότητα, ενώ έχεις την πολυτέλεια να βάλεις ότι λειτουργικό χρειάζεσαι. Επίσης ο καλός επεξεργαστής και η δυνατότητα επέκτασης μνήμης είναι πολύ χρήσιμα σε περίπτωση που θελήσεις κάποιο "βαρύ" σύστημα αρχείων όπως ZFS.

Προφανώς η κατανάλωσή του είναι συγκρίσιμη με άλλα μικρά dedicated NAS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.