rebulas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Καλησπέρα σας Έχω 2 ρουτερ, ενα παλιο linksys wag54gs και προσφατα με την νεα μου συνδεση μου δωσαν ενα huawei 530. Είναι και τα 2 ασύρματα άλλα θέλω να κρατήσω το πρώτο (lynksys) και το καινούριο (huawei) να το συνδέσω ενσύρματα επάνω του, άλλα να το χρησιμοποιώ κυρίως σαν ασύρματο κατ επιλογή αφού έχει εξωτερικό κουμπί ενεργοποίησης του wireless, που δεν έχει το πρώτο. βρήκα ένα οδηγό όπου έκανα ακριβώς ότι λέει και σας τον παραθέτω από κάτω 1. Unplug the second router from anything. Connect a single computer to the router. Do not connect the second router to the first at the moment! 2. Configure the router at http://192.168.1.1/ 3. Change the LAN IP address of the second router from 192.168.1.1 to a free address in your LAN (e.g. 192.168.1.2 should be O.K. if the first router is also a Linksys router). The address you change to (192.168.1.2) must not be used by any other device with static IP address in your network nor should be assigned by the DHCP server your network. A default Linksys router uses 192.168.1.1 itself and the DHCP server assigns 192.168.1.100-149. 4. Turn off the DHCP server on the second router. 5. Save the setting. 6. Unplug the computer from the second router. 7. Connect an ethernet cable from a numbered LAN port of the first router to a numbered LAN port of the second router. Do not use the Internet/WAN port on the second router! Το αποτελεσμα ηταν να δουλευει το ενσυρματο δικτυο, δινοντας ο DHCP του linksys ip (εχω ορισει απο 192.168.105 - 107) αλλά όταν συνδέω το νετμπουκ ασύρματα να μη παίρνει ip Έχω δοκιμάσει τα πάντα στο δεύτερο, με απενεργοποίηση πολλών παραμέτρων αλλά τπτ. Το μονο που καταφερνει ειναι να μπορει να συνδεεται στις σελιδες των ρουτερ, αλλα τις ζητουμενες IP μεσω DHCP και τους DNS servers δε τους παιρνει. Δε θελω να βαλω καρφωτες IP γιατι και δε θα κανω αυτη τη δουλεια συνέχεια καθώς το συνδέω και εκτός σπιτιού, αλλα και το κινητο τηλ δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Μήπως είναι τελικά πρόβλημα του H/W και παιδεύομαι άδικα? :...: Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Ιούλιος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Πες μου μονο γιατι δεν πετας το παλιο; Εγω παντως την διαδικασια την εχω κανει πολλες φορες κ λειτουργουσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 δε νομιζω οτι μου προσφερει τπτ περισσοτερο το huawei που να το χρησιμοποιω, αλλα αν ειχες καμια ιδεα θα με βοηθουσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Νομίζω ότι δεν γίνετε να μην βάλεις manual τα ip's σε τέτοια συνδεσμολογία. πχ αν το ρουτερ1 που παίρνει internet είναι αυτό που θέλεις να είναι ενεργοποιημένο το ασύρματο και έχει ip 192.168.1.1 τότε το ρούτερ2 που θέλεις να το έχεις για τα ενσύρματα θα του δώσεις πχ ip 192.168.1.254 . Τότε για να δει internet ο υπολογιστής που είναι συνδεμένος στο router2 θα πρέπει να βάλεις manual την ip του πχ 192.168.1.20 και στο διακομιστή DNS της κάρτας δικτύου βάζεις το 192.168.1.1 του πρώτου router και έτσι παίρνει internet ο υπολογιστής που είναι συνδεμένος στο 2 router. Αυτόματα ίσως μπορέσεις να το κάνεις απο τις ρυθμίσεις που έχει το 2 ρουτερ αλλά εξαρτάται και τι επιλογές σου δίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 θελω να συνδεσω ενα δευτερω ρουτερ ενσυρματα για να κανει την ασυρματη εκπομπη. το πρωτο με ενδειαφερει μονο για ενσυρματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Ιντερνετ - λινκσις - ενσυρματη επικοινωνια με huawei - ασυρματη εκπομπη Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Ιούλιος 24, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Βάλε στο huawei ip απο το δίκτυο σου και default gateway την ip του linksys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 να βαλω και στα 2 την ιδια ip 192.168.1.1? δε δουλεψε θα το ξαναδω ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούλιος 24, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Αφού το πάντα (εννοώ άλλους υπολογιστές) θα συνδέονται πάνω στο huawei δεν είναι λίγο "χαζό" να κάνει χρέη DHCP το linksys το οποίο είναι απλώς gateway?Γνώμη μου βάλε το DHCP στο huawei και όχι στο linksys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 επανω στο λινκσις εχω υπολογιστες ενσυρματα με καρφωτες ip. to huawei θελω να κανει την ασυρματη δουλεια και να δινει ιπ που που θα περνει απο το πρωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 το προβλημα ειναι οτι οι υπολογιστες ενω βλεποντε μεταξυ τους ακομα και με το νετμπουκ ασυρματο, δε παίρνει ομως ιτερνετ! και με τους dns ρυθμισμενους εχοντας διαφορετικη ip το δευτερο ρουτερ, για να μη μπερδευοντε γιατι αλλιως δε γινεται, δε βλεπει ιντερνετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 24, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 ακομα κι αν εχω dhcp και στα 2 ρουτερ, το ενσυρματο κομματι στο δευτερο παιρνει τα παντα απο το πρωτο. το ασυρματο ομως περνει απο το δευτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Οι οδηγίες που γράφεις στο πρώτο ποστ είναι σωστές. Πρέπει να έχουν διαφορετική IP αυτά τα 2 router και να παίζει μόνο ένας dhcp server σε ένα από τα 2. Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δοκίμασε να βάλεις καρφωτά IP/mask/gateway και συνδέσου στο ασύρματο του huawei. Gateway θα βάλεις την 192.168.1.1 που είναι του linksys. Πες μας αν έτσι επικοινωνεί με τους υπόλοιπους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα στο huawei και στο linksys καθώς και αν έχει internet. Υποψιάζομαι κάποια ρύθμιση στο huawei που περιορίζει την κίνηση προς το ασύρματο, αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν δεν το δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 25, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Σε ευχαριστω θα το δω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 25, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 αν και δε τα θελω καρφωτα... θα κανω μια δοκιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 25, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 λοιπον αν στο tcp/ip τα βαλω καρφωτα δουλευει αλλα δε το θελω ετσι γιατι δε μπορω να συνδεσω αλλη συσκευη οπως το κινητο... δε μπορω να καταλαβω γιατι ο dhcp δινει μονο στα lan ports και οχι στο wireless.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 25, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Κοίτα μήπως με κάποια ρύθμιση το huawei σου κόβει broadcasts ή dhcp frames από το lan στο wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 25, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 εχω 2 μερες που ψαχνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Ιούλιος 25, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Δες στο δευτερο router αν έχει επιλογή dhcp relay και δώσε εκεί την ip του πρώτου router.Enjoy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebulas Ιούλιος 25, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 μονο 2 επιλογες εχει dhcp server και dhcp option pool relay δεν εχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.