Jump to content

δεν είμαι σταθερός :-((((((((((

anhelito

Recommended Posts

Λοιπόν έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρώ ένα σημείο

που να είμαι 100% σταθερός. Καταρχήν με διαιρέτη στις μνήμες 1:1 όταν βάλω FSB 200+ πάνω

μου πετάει μπλέ οθόνες. Παίζοντας ασύγχρονα διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είναι στον

επεξεργαστή που πάνω από 200 δεν παίζει με τίποτα. Οπότε αυτό με περιορίζει στα

11.5χ198.7=2285. Αλλά κ εκεί πάλι πρόβλημα έχω.

Στην αρχή δουλεύα με timings 11-3-2-2 και 2.7 βόλτ στις μνήμες κ 1.813 στον επεξεργαστή. Ενώ στην αρχή δουλεύαν όλα ωραία κ καλά, μου πετάει μια ωραία μπλέ οθόνη. Βάζω τις μνήμες να τρέχουν με κανονικά timings αλλά τίποτα. Τελικά αυξάνω μια σκάλα την τάση στον επεξεργαστή κ πάω στα 1.844 βόλτ. Για λίγο διάστημα ήμουνα πάλι σταθερός. αλλά μετά πάλι μπλέ οθόνη. Τώρα τί πρέπει να γίνει για να είμαι σταθερός? Η μνήμη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Με έχει τρελάνει το συστημά μου. Ο επεξεργαστής πάντως μου βγήκε μούφα. Δεν ανεβαίνει με τίποτα κ είναι αχόρταγος σε volts!

Με τις μπλέ οθόνες, φοβάμαι πως θα μου μείνουν οι σκληροί δίσκοι στα χέρια. Κάθε φορά που βγάινει μια μπλέ οθόνη σβήνουν οι σκληροί δίσκοι κ όταν κάνω επαννεκίνηση ξαναξεκινάνε. Ο Θεός να τους προστατεύει!

Με τα BSODs οι σκληροί δε παθαίνουν τίποτα μπορεί όμως να επηρεάσει την εγκατάσταση του OS. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα εργαλεία για να δεις τι φταίει.

βάλε τις μνήμες σου στα Dimm 2-3 και ποτέ στα 1-3 αν δε το έχεις κάνει είδη

Kατέβασε το memtestx86 και checkάρε τις μνήμες σου, μετά ξανάpostάρε να μα πεις τι γίνεται για το επόμενο στάδιο. ;)

1 μνήμη έχει...

Κατ'αρχήν δεν είναι απαραίτητο ότι ο επεξεργαστής σου θα δουλέψει στα 2300mhz...

Tις μπλε οθόνες στις πετάει ΜΟΝΟ στα 2300 ή και παρακάτω? για να σιγουρέψουμε ότι δεν φταίει κάτι από το υπόλοιπο Hardware... και μπορεί να είναι οτιδήποτε - πίστεψε με..

Βάλε τη μνήμη "by speed" και δοκίμασε να τεστάρεις τη σταθερότητα με super-pi 32M, 3dmark2001 looping, prime, memtest, και πες μας μέχρι ποια συχνότητα είσαι σταθερός

Μάλλον για όρια επεξεργαστή μιλάμε... (είναι κλειδωμένος, έτσι?)

έχεις δίκιο στο post αναφέρεται στο πληθυντικό και στο sig γράφει μία :o

Anyway βάλε τη μνήμη σου στα Dimm 3 ή στο 1 αν δε το έχεις κάνει είδη, και φυσικά να την checkάρεις με αυτά που λέει ο Kbilly13.

εκεί έχω βάλει τη μνήμη. Από bios το πιό σταθερό είναι το an7de8 του enduracell αλλά αυτό δεν επηρεάζει κ πολύ την κατάσταση. Η μνήμη είναι στο 3ο dimmaκι. Δηλαδή να ξεκινήσω από χαμηλά κ να ανεβαίνω μέχρι να είμαι σταθερός? Τα timings να τα έχω χαμηλωμένα. Με το memtest ελεγχω αν βγάζουν λάθη οι μνήμες. Κλειδωμένος είναι το πιό χάλια stepping! Ακούει μόνο σε υψηλά volts! Πάντως ενώ στο memtest είμαι error free, στα windows μπορεί να πετάξει μπλέ οθόνη. Υποπτεύομαι το τροφοδοτικό επειδή είναι ένα noname κ επειδή μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα. Αλλά θέλω να σιγουρεψω πώς δεν φταίει το hardware για να αγοράσω ένα καινούριο. Αλλά τουλάχιστον είναι noname άλλά είναι 400αρι. Κάτι δεν θα έκανε?

λοιπόν έχω νεότερα. Μέτρησα τις γραμμές του τροφοδοτικού κ οι 3.3+5 είναι πολύ καλές. Αυτή η ρημάδα η 12+ είναι χάλια. Κυμαίνεται περίπου στο 11.70 volt. Μια φορά είδα κ 11.66. Μάλλον επηρεάζεται λίγο από τη ζέστη αλλά περίπου οι τιμές που βγάζει είναι στο 11.70. Δεν υπερθερμένεται. Έχει τη θερμοκρασία του δωματίου το κουτάκι του τροφοδοτικού.

Επίσης αφησα ότι ήταν απαραίτητο για bootάρισμα κ είδα πώς σε καταστάσεις o/c το σύστημα είναι πιό σταθερό με λιγότερες συσκευές. Μάλλον με βλέπω για τροφοδοτικό. Θα πάρω το Tagan 480w για τρελά mhz :-) Πρός το παρών μέχρι να βρώ τα χρήματα θα δουλέυω χωρίς o/c.

Να κάνω μια ερώτηση ακόμα. Οι μπλέ οθόνες είναι όλες ίδιες στις 2 πρώτες παραγράφους? Γιατί μια έγραφε να κοιτάξω τους drivers της vga+να κάνω κανά bios update και κάτι τέτοια.

Τη μνήμη την έχω στην 3η θέση.

Αρχική απάντηση από georgeks78

Δηλαδη τι παρενεργειες μπορει να υπαρχουν? Τι ειναι το DC ?

Αν βάλεις σε 1-3 το DC πετάει BSODs συνέχεια ακόμα και στα 200 μερικές φορές.

Αρχική απάντηση από anhelitoΝα κάνω μια ερώτηση ακόμα. Οι μπλέ οθόνες είναι όλες ίδιες στις 2 πρώτες παραγράφους? Γιατί μια έγραφε να κοιτάξω τους drivers της vga+να κάνω κανά bios update και κάτι τέτοια.

Τη μνήμη την έχω στην 3η θέση.

τη μνήμη την checkάρες με το memtestx86+, μπορεί βέβαια να είναι και το τροφοδοτικό σου.

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 10:49]

Αν βάλεις σε 1-3 το DC πετάει BSODs συνέχεια ακόμα και στα 200 μερικές φορές.

τη μνήμη την checkάρες με το memtestx86+, μπορεί βέβαια να είναι και το τροφοδοτικό σου.

τις έχω ελέγξει με το memtest κ δεν μου πετάει λάθος μετά απο 1 ώρα στο τέστ 5 κ τέστ 8. Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει με τα windows. Το τροφοδοτικό είναι ύποπτο τελικά αλλά θα το ψάξω. Να σας ρωτήσω κ το άλλο. Πώς θα μετρήσω την τάση που δίνει στο επεξεργαστή κ στις μνήμες η ΑΝ7? Να τσεκάρω κ αυτές τις τάσεις.

το Vimm μέτρα το σε ένα από τα ποδαράκια των mosfet κάτω από τα Dimms (τέρμα αριστερά αν θυμάμαι καλά ή στην βάση, μπορείς να το μετρήσεις και στα pin του ίδιου το Dimm (7 και 15 αν θυμάμαι πάλι καλά)). Το Vcore μέτρα το σε ένα από τα ποδαράκια ή τι βάση των FET που είναι σε συστοιχία πάνω από το socket, θα καταλάβεις πιο είναι από το value (θα αλλάζει όταν το αλλάζεις από το BIOS αν αυτό σε βοηθάει)

γιατί να τρέμει το χέρι? (μη πίνεις τόσους καφέδες και συ). Τεσπα το μαύρο θα το έχεις σταθερά σε μια γείωση και με το άλλο θα μετράς, έτσι και αλλιώς τα πόδια τον FET είναι χοντροκομμένα. Πρόβλημα θα υπάρξει αν βραχυκυκλώσεις με την ακίδα δύο ξένα σημεία μεταξύ τους αλλά δε σημαίνει ότι θα τα κακαρώσει με την μία, εξαρτάται και που θα γίνει το βραχυκύκλωμα πάντα.

καλά τον καφέ τον έχω για νερό! Καλά θα προσέξω να τα μετρήσω με προσοχή κ θα σας πώ τα αποτελέσματα μπας κ καταλάβεται κάτι παραπάνω. Εντωμεταξύ έδωσα 3.2βολτ κ φαίνεται σταθερό το σύστημα με 200φσβ. Για να δούμε. Μάλλον το τροφοδοτικό είναι ύποπτο.

Με γειά κ το avatar. Αυτός ο σάκης μου προκαλούσε αλλεργία λοοολ

εφόσον ανέβασες volt και δε σου κάνει χαζά μπορεί να φταίγαν και οι μνήμες, ξανακοίταξες τες. Οι Kingstone τι chipάκια φοράν πάνω?

και γω προτιμώ καλομοιράκι τελικά από σάκη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.