Jump to content

Azureus 2.1.0.4 ρυθμίσεις

cherryman

Recommended Posts

Θέλω αν μπορείτε όσοι έχετε aDSL και χρησιμοποιείτε το παραπάνω πρόγραμμα να πείτε τι ρυθμίσεις έχετε κάνει, τι ταχύτητες πιάνετε και πιον provider έχετε.

Εγώ με Zyxel 650H-33 - Intracom DSLAM - Forthnet, δεν βλέπω και πολύ καλά τα πράγματα.

Έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε NAT, προώθηση των port 6881-6889 στο pc μου. Τα rules επίσης στο firewall.

Οι ταχύτητες δεν ξεπερνούν τα 20Kb/s και συνήθως ούτε είναι σταθερές με μεγάλα σκαμπανεβάσματα.

Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ας το παραθέσει.

Ευχαριστώ.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από enduracell

αν έχεις πειράξει το upload ποτέ δε πρόκειται να πάρεις full download αυτό είναι κανόνας.

Το γνωρίζω αυτό, αλλά όπως λέει και στο FAQ του ίδιου του Azureus, σε γραμμή 384/128 καλό είναι να περιορίζεται στο 11 περίπου το upload γιατί διαφορετικά μπουκώνει η γραμμή. ’λλωστε αυτό αποτελεί κάτι σαν μύθο, ότι δηλαδή τιμωρεί το δύκτιο αν περιορίζεις το upload. Εκτός και αν είμαι τόσο γκαντέμης ώστε να είμαι ο πρώτος που συμβαίνει.

Για τα peers τώρα, αν έχουμε ένα download με 150 περίπου peers και καμιά 20αριά seeds δεν νομίζω πως οφείλεται εκεί.

εγώ με δοκιμές που έκανα και λίγο να το έκοβα με έκοβε. Δοκίμασε να το απελευθερώσεις. Επίσης όταν ξεκινάς αργή να πάρει μπρος αλλά μετά σταθεροποιείται κοντά στο maximum της θεωρητικής σου, καλά είναι να κόβεις το upload στο 0.5 τουλάχιστον.

Δεν χρησιμοποιώ το Azureus αλλά σίγουρα με 12,5 up (βάλε καί το overhead εδώ) δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καλό dwnl.Προτείνω να βάλεις 10. Με 10up και Unlimited dwnl στο mule έχω μέσο όρο 110-115 Μb ανά ώρα.Δοκίμασε το Netlimiter γιά να ξέρεις αν πραγματικά δίνεις 10 η 11Κ (παίζει ρόλο)

(384otenet/intracom dslam/jeski 500i)

Έχω Alcatel 510i PPPoA ... Forthnet 384 και με 6kb upload χτυπάω και 42άρια. Το θέμα είναι ότι το βράδυ χτυπάει τα γκάζια... μετάτ τις 03:00 χτυπάει τρελά νούμερα. Όσο για upload το περιορίζω με netlimiter se 6kb.

Αρχική απάντηση από cherryman

προώθηση των port 6881-6889 στο pc μου.

αλό είναι να περιορίζεται στο 11 περίπου το upload γιατί διαφορετικά μπουκώνει η γραμμή.

...... does not allow clients to use ports commonly associated with p2p protocols. The reason for this is that it is a common practice for ISPs to throttle those ports (that is, limit the bandwidth, hence the speed).

The blocked ports list include, but is not necessarily limited to, the following:

Direct Connect 411 - 413

Kazaa 1214

eDonkey 4662

Gnutella 6346 - 6347

BitTorrent 6881 - 6889

Notice that some clients, like Azureus 2.0.7.0 or higher, use a single port for all torrents, while most others use one port per open torrent. The size of the range you choose should take this into account (typically less than 10 ports wide. There is no benefit whatsoever in choosing a wide range, and there are possible security implications).

Για upload 10k ειναι ιδανικο.

Και φυσικα παιζει ρολο απο που κατεβαζεις..

Για παραδειγμα το suprnova ειναι γεματο leechers,δεν αξιζει να κατεβαζεις μεγαλα αρχεια απο εκει..

Χρησιμοποιώ το Torrentstorm V1,1 (όχι νεότερες εκδόσεις) κι έχω uploading 4KB/s το πολύ για κάθε αρχείο torrent. Το downloading συνήθως είναι γύρω στο 35-40. Δεν αφήνω πολλά torrents στο πρόγραμμα (ούτε σε pause status - μόνο stop) γιατί παρατήρησα πως καταναλώνει μπόλικους πόρους το κάθε αρχείο torrent.

Α κι έχω adsl 384 από tellas.

Κατάφερα να μπω στο site επιτέλους μετά από 7 ώρες. Κάποιος admin εδώ είναι λάκης. Χωρίς παρεξήγηση για τους εδώ admines, αλλά σε όλους τους χώρους υπάρχουν και οι λάκηδες. Λοιπόν, στο θέμα μας.

Το βράδυ πριν πέσω για νάνι άφησα το αζου να κατεβάζει με upload 7k/s. Κατέβαζε εκείνη την ώρα ένα ομολογουμένος μεγάλο αρχείο (4,38 GB), άλλο ένα μεγαλούτσικο περίπου στα ίδια μεγέθη και ένα στην αναμονή, (1,80 GB). Στα seeding άλλο ένα να τρέχει. Οι ταχύτητες εκείνη την ώρα ήταν τραγικές. Ξυπνάω το πρωί και βλέπω το πρώτο μεγάλο να έχει τελειώσει. Η συνολική ταχύτητα down ήταν περίπου στα 35 και η up κολλημένη στα 7 που το είχα αφήσει. Στο statistics view η upload ήταν κυριολεκτικά ευθεία γραμμή στα 7.

Μήπως προτείνεται κάτι άλλο μέσω pm για non leeching;

Δε μπορώ να καταλάβω αυτό τον βλακώδες "νόμο" του Bitorrent, που μας τιμωρεί αν πειράζουμε το upload ή το download. Θέλω στο pc μου να sufrafw και ταυτόχροχα, να κατεβάζω και από αλλού. Το έχω την ημέρα στα 20kb/s down και 8kb/s up με netlimiter, το βράδυ φυσικά το βάζω στο τέρμα.

• 7 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ρε παιδια θελω τα φωτα σας με το azureus 2.3.0.0

Μολις χθες εβαλα dsl και απο τις αρχικες ρυθμισεις που εχει να κατεβαζεις μονο 2-3 αρχεια ταυτοχρονα (για δσλ 384) το εβαλα 1000 και unlimited αυτο που ηταν απο κατω.Εβαλα το pload στα 5k/sec και κατεβαζα ενα σωρο αρχεια με περιπου 30κ/sec και ημουν μια χαρα!

Μετα ,τι το θελα, αποφασισα να ξαναπαιξω με τις ρυθμισεις μηπως καταφερω κατι καλυτερο.Το μονο που καταφερα ειναι να κατεβαζω τα ιδια αρχεια λιγα λεπτα μετα , στις 3,30 το βραδυ με 5-8kb/sec!Τα ξαναβαλα εκει που τα ειχα τα settings αλλα τιποτα!

Εχω dsl over isdn με modem και οχι router οποτε δεν νομιζω να εχει σχεση με ports.Εξαλλου μια χαρα κατεβαζε.

HELP !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.