Jump to content

Συνθεση νεου pc

kostis_pap22

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Θέλω να πάρω καινούριο pc και επειδή είμαι λίγο άσχετος θέλω βοήθεια.

Η χρήση του θα είναι για ταινίες και κανα παιχνιδάκι οπως assassins creed,need for speed,resident evil...

Θέλω να μου πείτε για motherboard , ram , cpu , τροφοδοτικό , κουτί και καρτα γραφικων η οποία θα μπεί προς σεπτέμβριο να δω τι θα μου έχει μείνει απο τις διακοπές,overclock δεν με ενδιαφερει το pc θα συνδεθεί με tv lg 32'' μεσω hdmi,

Αργότερα θα μπει και κάποιος ssd αλλα είπαμε μετά τις διακοπές

Το budget είναι γύρω στα 500 ευρώ χωρις την κάρτα γραφικών

Ακούω προτάσεις και για intel και για amd συστήματα αλλά θέλω να υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμησης στο μέλλον.

Λόγο σχολής δουλεύω και autocad , solidworks και solidcam δεν ξέρω αν επηρεάζει κάπου αυτο

Για επεξεργαστή λεω αυτόν: Intel Core i5 3470 (s 1155 , 3.2 GHz , 6 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Ακούω προτάσεις παιδιά αν μπορείτε να μου προτείνεται και κάποιο κατάστημα να τα παρω ολα μαζι κατα προτίμηση με δώσεις ,εγω λέω από πλαίσιο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ριξε μια ματια στην παρακατω συνθεση:

Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Gigabyte Z77-DS3H (s 1155, Z77, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr

Οσον αφορα τον επεξεργαστη, ο 3470 που διαλεξες σε καλυπτει μια χαρα. Καρτα γραφικων πας μαλλον για μια 7750 Sapphire 7750 (PCI Express x 16 3.0 , 1 GB , GDDR5) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr εκτος αν υπαρξει καμια πιο συμφερουσα εναλλακτικη μετα το καλοκαιρι απο nvidia μερια.

Το κουτι ειναι πιο πολυ θεμα γουστου, προτεινω αυτο:Corsair Carbide 300R Gaming case (Midi Tower,Black) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr

Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω για το τροφοδοτικό,θα μπορεί να με καλύψει για μελλοντικές αναβαθμίσεις;μήπως να πάω σε περισσότερα watt γιατί έχω και 4 σκληρούς να βάλω επάνω,επίσης μήπως να πήγαινα σε i5 2500 για λίγο οικονομία η να μείνω σε ivy brige?

Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω για το τροφοδοτικό,θα μπορεί να με καλύψει για μελλοντικές αναβαθμίσεις;μήπως να πάω σε περισσότερα watt γιατί έχω και 4 σκληρούς να βάλω επάνω,επίσης μήπως να πήγαινα σε i5 2500 για λίγο οικονομία η να μείνω σε ivy brige?

και να παρεις τον 2500 για επεξαργαστη το ιδιο θα ναι

δεν θα δεις καμια διαφορα στην πραξη σε σχεση με τον ivy bridge μονο στα benchmarks δινουν λιγο παραπανω

και εφοσον δεν σε ενδιαφερουν τετοια πραγματα και εναν i5 2400 να επαιρνες μια χαρα θα εισαι

για τροφοδοτικο οικονομικο θα προτιμουσα αυτο

http://www.skroutz.gr/s/302077/Xilence-RedWing-Series-SPS-XP550.html

και 550 watt ωστε να μην αλλαζεις συνεχεια τροφοδοτικα εαν χρειαστεις αναβαθμισης καρτα γραφικων π.χ

Για επεξεργαστή γιατι δεν σκέφτεσαι τον 3570K; Καταλαβαίνω ότι είναι 27 ευρώ πιο ακριβός από τον 3470 αλλά είναι ξεκλείδωτος και θα σε βολέψει μελλοντικά όπου μπορεί να θελήσεις να κάνεις overclock. Την έχω πατήσει μια φορά που τσιγκουνεύτηκα τα λίγα περισσότερα χρήματα όσον αφορά τον ξεκλείδωτο επεξεργαστή.

Για επεξεργαστή γιατι δεν σκέφτεσαι τον 3570K; Καταλαβαίνω ότι είναι 27 ευρώ πιο ακριβός από τον 3470 αλλά είναι ξεκλείδωτος και θα σε βολέψει μελλοντικά όπου μπορεί να θελήσεις να κάνεις overclock. Την έχω πατήσει μια φορά που τσιγκουνεύτηκα τα λίγα περισσότερα χρήματα όσον αφορά τον ξεκλείδωτο επεξεργαστή.

Εννοείς οτι αργότερα όταν χρειαστέι να αλλάξω επεξεργαστή απλά θα κάνω overclock και θα είμαι οκ;

Εννοώ πως ακόμα κι αν τώρα δεν θέλεις να κάνεις overclock μπορεί αργότερα να θελήσεις, στην οποία περίπτωση ο επεξεργαστής που κοιτάς να σε δυσκολέψει. Πάντως πιστεύω πως όντως κάποια στιγμή ένα overclock μπορεί να δώσει μερικούς μήνες ζωής σε έναν επεξεργαστή που έχει παλιώσει, με την έννοια ότι μπορεί αποδώσει λίγο καλύτερα και να μην χρειαστεί αλλαγή άμεσα.

Τελικά μετά από αυτά που μου προτείνατε λεω να πάρω αυτα:

Intel Core i5 3570K (s 1155 , 3.4 GHz , 6 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr

CoolerMaster GX Series 550W PSU (RS550-ACAAE3-EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Gigabyte Z77-DS3H (s 1155, Z77, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

Για κουτί λέω να βάλω Fazn 320 Midi (Black , ATX ) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr επειδή είναι πιο φθηνό από αυτό που πρότεινε ο φίλος the one,προσπαθώ να κόψω από κάπου

Virus777 ποιά κάρτα γραφικών προτείνεις?

Πείτε μου τη γνώμη σας και τι νομίζετε οτι μπόρει να αλλάχτει για ποιό οικονομικά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.