Jump to content

Συνδεσιμότητα διαμερισμάτων (Wireless)

LazyGreek

Recommended Posts

Λοιπόν πάμε πρώτα με τις φωτογραφίες γιατί κάθομαι σε PC πιο αργό και από το θάνατο και θα μας πάρει μια ώρα μέχρι να ολοκληρώσω το Post.

Εδώ είναι το μουφό-router του OTE (Υπόγειο)

Meqnz.jpg

Εδώ είναι ακριβώς απ'εξω..

Bd7tG.jpg

και όλες οι εικόνες είναι συνεχώμενες μέχρι και το τελευταιο όροφο (2ο)

που είναι όλα τα δωμάτια..

Sg78D.jpg

0E5Rm.jpg

A68rM.jpg

TUu9k.jpg

Λοιπόν τι θέλω τώρα..

Επειδή το Router του OTE είναι GTP..

Θέλω με έναν τρόπο

1. Να φτάσει το Wireless μέχρι και το 2ο όροφο.

2. Να καλύψει όλο τον χώρο των διαμερισμάτων μέχρι και την τουαλέτα..

(ποτέ δεν ξέρεις μπορει να κάνει ο άλλος την δουλειά του με το Ipad)

3. Να έχει το καλύτερο δυνατό σήμα!

(Μιας και μέχρι το σάββατο που μας έρχετε πιστεύω να έχει μπει η 24 γραμμή)

(την οποια έχω κάνει από την προηγούμενη παρασκευή)

4. Να είναι οικονομικό, ας βάλω το όριο τον 50 έως 70 ευρώ αλλά άμα ειναι και λιγότερο δεν μας πειράζει.

(κάτω από 50 δηλαδή! μην μου πείτε 65)

5. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο ένα Access point ή repeter?

(για αυτό κάνουμε το θέμα)

(1) Και τώρα συνεχίζουμε θα ήθελα αρχικά να μου εξηγήσετε λίγο πως δουλεύουν αυτά τα πράγματα..

από ότι κατάλαβα το μόνο πράγμα που θέλουν είναι μια μπρίζα και ασύρματη σύνδεση στο Interface μέσου του Modem.

καμία σχέση με καλώδια ethernet κ.τ.λ.π.

(2) Να μου εξιγήσετε έστω και στο ελάχιστο το επίπεδο δυσκολίας σύνδεσης.

3 Και εδώ λίγο προσοχή! Όλα τα διαμερίσματα λειτουργούν με καρτέλα.

απ΄αξ και την βγάλεις σταματάει το ρεύμα.

εξωτερικές μπρίζες εκτός διαμερισμάτων δεν έχουμε.

και δεν ξέρω άμα είναι καλύτερα απλά να πάρω ένα Access point και ότι πιάσει..?

από τα Repeter που λογικά σε 2 διαμερίσματα θα είναι (ενα στον 1ο οροφο και το άλλο 2ο)

αλλά θέλουμε και την καλύτερη κάλυψη και να είναι φυσικά ON!

είναι ένα θεματάκι αυτό.

επίσης το ύψος από το Router είναι 10 μέτρα χ 12 χ 12.

Και τώρα λίγο για τον OTE.... γιατί 1η φορά έκατσα και ασχολίθικα, γιατί ούτε σι άλλος το Internet στην ελλάδα... εεε.. είναι..

Και ξεκινάμε!..

Την περασμένη πέμπτη 12 του μηνος, πήγα σε ένα κατάστημα του ΟΤΕ στο μεσολόγγι..

και από απλή περιέργια μπήκα να δω για το Internet και πιο πολύ για τις τιμές..

Και υπήρχε το πακέτο τον 36,90 τον μήνα.

με:

24mbps γραμμή

απεριόριστα-αστικά υπεραστικά

60 λεπτά σε κινητά

μου φαίνεται αυτά ήτανε..

αλλά ούτε σι άλλος η γονείς μου εδώ και 8 χρόνια είχαν το πακέτο του "τότε"

κάτι 200 λεπτά το μήνα σε αστικά

150 σε υπεραστικά

και 2mpbs γραμμή..

και τα ξεπερνούσαν και πλήρωναν παραπάνω. ο πρόσφατος λογαριασμός ήταν 143.40 ευρώ για το δήμινο

και έτσι λέω ας κάνουμε το πακέτο, στην μάνα μου γιατί με αυτήν το κανόνισα..

Και της λέω με ΄βαση τα λεγόμενα θα πληρώνεις από εδώ και πέρα 72 ευρώ το δίμηνο ++ τα επιπλέα που θα κάνεις σε μένα στο εξωτερικό που δεν ξεπερνάνε 10-15 ευρώ γιατί είναι "έλα κλείσε μπες skype"

και μπορείς να μιλάς όλη την ώρα στο τηλέφωνο!

(αφού το έμαθε πλεόν και μου λέει ελα κλείσε σε πέρνω εγώ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ!)

Και κάναμε 2 πακέτααα...

ένα για το σπίτι στο μεσολόγγι (το πακέτο των 36,90).

και ένα για τα σύβοτα, (ηγουμενίτσα) που έχουμε την επιχήρηση (με 30,90) που είναι μόνο και μόνο για το Internet 24 γιατί ζητάνε Wireless οι ενοικιαστές.

και κιόλας σήμερα το έπιασε καταλάθος "θέλω να πιστεύω" το σήμα ένας ενοικιαστής, (γιατί σε μένα προσωπικά χάνετε το σήμα μέχρι στην 1η φωτογραφία στο τέλος τις σκάλας με το iphone 3gs)

και ο συγκεκριμένος είχε Ipad που μένει στον δεύτερο όροφο, και μου είπε, το άνοιξα κατα τύχη αλλά ήταν πολύ ασθενές, φόρεσα τις παντόφλες και κατέβενα την σκάλα να δω μέχρι που θα πιάσει 3ις γραμμές!

του έφερα και μια καρέκλα και καθόταν στην εξόπορτα ο καημένος, του έκανα και έναν Frappe, και την άραξε εκει πέρα.

Και συνεχίζω για την συνδεση στα σύβοτα πρώτα που είναι πολύ σημαντική και θέλω να τελείωνουμε γρήγορα με αυτό..!

Κανάμε τα πακέτα όπως είπα στον OTE μεσολογγίου.

μου είπε ο υπάλληλος, στο μεσολόγγι θα σου έρθει αύριο, δεν θα πειράξεις τίποτα όλα θα γίνουν στον αυτόματο..

για τα σύβοτα μου λέει από δευτέρα γιατί ειναι σαββατοκύριακο και πήγαμε την επόμενη μέρα να ετοιμάσουμε τα χαρτιά.

(για το μεσολόγγι θα σας πω σε λίγο).

Πάει δευτέρα (έχω έρθει σύβοτα)

τίποτααα....

Παίρνω το 13888

Μου λέει : Ναι είναι σε ετοιμότητα το καλύτερο που είναι να κάνετε είναι να περιμένετε!

Okey ευχαριστώ!

Τίποτα την δευτέρααα...

Πέρνω τρίτη πρωί.

τότε ξυπνάει η υπάλληλος! (αφού της εξήγησα το πρόβλημα) Και μου λέει δεν πρόκειτε για βλάβη τότε, γιατί έπερνα στο τμήμα με τις βλάβες, (από συνήθεια με το μεσολόγγι), και λέει να σας συνδέσω με το τμήμα εμπορίου:

Μου λένε στο τμήμα εμπορίου:

ΟΤΕ: Καλημέρα ονομάζομε ταδε πως μπορώ να σας βοηθήσω?

εγώ: Της εξηγώ το πρόβλημα.

OTE: Δώστε μου το νούμερο.

εγώ: Ταδε.

OTE: Σε πιο όνομα?

OTE: Δεν είναι στο ταδε!

εγώ: Πως δεν είναι στο ταδε?

OTE: Δεν είναι στο ταδε!

εγώ: Και σε πιο όνομα είναι?!?!?

σκαλώνει η τηλεφωνίτρια!

(όπα λέω εγω σε ρουμάνα πέσαμε!)

Γιατί στους ρουμάνους για παράδειγμα άμα τους πεις στο τελευταίο λεπτό, αφου έχουν κάνει υπολογισμό, και τους πεις να σε πληρώσουμε ξεχωριστά κολάει το μυαλό τους τρώνε BLUE SCREEN με την μια!

σε κοιτάνε για 1 λεπτό! (γίνεται η επανακίνηση)

και αρχίζουν 1+1=3 και 5 , 15 ....... 4.50 και είσαι εσύ..

και η καλύτερη φάση είναι και μια κομπιουτεράκι.. εκεί να δείς! ξεφύσανε κιόλας!

και αφού ξυπνησε..

OTE: Ναι βλέπω το έχετε κατεξοχήν!

εγώ: Δεν το έχουμε κατεξοχήν το ακυρώσαμε για αυτό και αυτον τον λόγο..

OTE: 5 sec αναμονή ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!

στον ότε μεσολογγιου δεν το κάνατε την αλλαγή

εγω: Ναι

OTE: Βλέπω ότι η αίτηση γίνει αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί..

εγώ: Τι πρέπει να κάνω?

OTE: Να μιλήσετε με τον OTE Mεσολογγιού..

εγώ: Okey ευχαριστώ (αφού πήρα το τηλ κ.τ.λ.π)

Περνω στο μεσολογγι!

εγώ: Οτε μεσολογγιου?

OTE: ΝΑΙ!

εγώ: Καλημέρα σας έκανα μια αιτηση κτλπ...

OTE: το νούμερο!!!

OTE: Είναι κατεξοχήν!!! (και το έσερνε κιόλας είναι κατεξοχήηην!)

εγώ: Δεν είναι κατεξοχήν το αλλάξαμε για αυτό το λόγο με τον συγκεκριμένο κύριο.

OTE: Aααααα ΝΑΙ!

(Δεν μιλάει για 1 λεπτό ακούγοντε και κάτι γύφτοι απ'εξω! εεεεεε! ΖΑβοο!)

Ναι το βλέπω εδώ πέρα η αίτηση έχει γίνει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί!

εγώ: Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί?

OTE: είναι συστημικό το πρόβλημα!

εγώ: Τί είναι συστημικο?

OTE: Είναι συστημικό το πρόβλημα!

εγώ: Τι σημαίνει σύστημικό?

ΟΤΕ: έχει κολλήσει το σύστημα

εγώ: Ωραια (της λεω) τι πρέπει να κάνουμε?

OTE: Eχει κολλήσει το σύστημα

!ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΣΜΠΡΟΞΙΜΟ!

εγώ: Τι σπρόξιμο?@?!?

OTE: ΕΕΕΕ... ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΣΜΠΡΟΞΙΜΟ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

εγώ: Ωραιά και τι να κάνουμε να το σμπρόξουμε μαζι?

OTE: (Γελάει για 1 λεπτό κακακακακα!)

πρέπει να περάσεις απο εδώ..!!!!

εγώ: (Αφού βλέπω δεν πάει πουθενα) της λέω θα περάσει η μάνα μου το απόγευμα..

Η 1η ερώτηση μετά από όλη αυτήν την ιστορία είναι

τι είναι συστημικο πρόβλημα!?

και αφού είναι συστημικό!

τι με θέλουν να περάσω απο εκεί???

Να κάνω τι???

Τες πα αύριο το πρωι θα πάει η μανα μου θα μας λυθεί η απορία!

Πάμε τώρα για το μεσολόγγι..! και εκεί είχαμε τράβαλα με το 13888 αλλά να μην σας γράψω όλες τις συζητήσεις..

Και για να το συντομεύσω το θέμα, να μπω κατευτείαν!

Οι γραμμές του OTE είναι μια χαρά, τα πάντα όλα γενικά!

Η συνδεσμολογια του σπιτιου μου, πάντως όχι..

και εδω πέρα θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον φίλο

[MENTION=9665]z3et[/MENTION]

ήταν πολύ εξυπηρετικός και με βοήθισε όσο μπορούσε!

Και ξεκινάει κάπως έτσι..

Όταν είχαν χτίσει το σπίτι οι γονείς μου.

βάλανε παντού γραμμές στο τοίχο για το τηλέφωνο..

Με το σκεπτικό,

περνεις το σταθερό

απο το σαλόνι το πας στο υπνοδοματιο

απο το υπνοδοματιο στο αλλο και απο εκει στο χολ..

Γιατί όταν φτιάξανε το σπίτι το 91

ούτε ασύρματα υπήρχαν

ούτε η λέξη Internet..

Και είχα μιλήσει με το 13888

μου λένε έχει πολύ θόρυβο η γραμμή.

πρέπει να έρθει τεχνικός.

από το σάββατο που είχαμε το προβλημα, προχθές ήρθανε και είπαν κάλεσε ηλεκτρολόγο.

ευχαριστώ τον z3et που με βοήθησε και μου εξίγησε κάποια πράγματα..

και με τα πολλά..

z3et: Μπες στο Router σου.

Δες την επιλογή αυτή

εγώ: 68db

z3et: Mλκ είναι λες και είσαι 5 χιλιόμετρα από τον OTE

εγώ: Τι 5 χιλιόμετρα! 800 μέτρα και ούτε! (περνάς τους γύφτους περνας τις γραμμές και να ο OTE!)

σε αντίθεση με τα συβοτα που έχω 7db το μεσημέρι και μετά τις 9 το βράδυ πέφτει στα 5db

που ο λόγος τελικά "πιστεύουμε" είναι ότι υπάρχουν πολλές γραμμές στο σπίτι.

και την παρασκευη αυτη θα έρθει και ο ηλεκτρολόγος να δούμε τι μπορούμε τι να κάνουμε

γιατί είναι στην ίδια γραμμή!:

Και το τηλέφωνο του θειου μου που είναι στο κάτω όροφο

και το τηλέφωνο το δικό μας. (ένα στο σαλόνι ένα στο υπνοδωμάτιο)

και η γραμμή του Internet

και θα δούμε πως θα το κάνουμε

(επίσης όλα έχουν φίλτρα)

Γιατί μου λέγανε στο 13888 έχει φίλτρο αυτό? έχει φίλτρο το άλλο?

Το σίγουρο είναι ότι στο μεσολογγί εχει ενεργοποιηθεί το πακέτο

απλως ρίξαμε το ιντερνετ στα 2 μέχρι να το φτιάξουμε..

Πιο πολύ το ανέφερα για να ακούσω την γνώμη σας επι του θέματος..

για τα συβοτα θα δούμε αύριο θα σας έχω και Update..

αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει το Internet στα διαμερισμάτα για αυτό δώστε τα φώτα σας!

Με βάση τις ανάγκες σου και έτσι όπως τα περιγράφεις θεωρώ ότι πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο επαγγελματία και βέβαια μην περιμένεις με 50-60 ευρώ να κάνεις δουλειά. Εάν μιλάμε για ασύρματη πρόσβαση σε ξενοδοχείο - πολλά δωμάτια για να λειτουργήσει σωστά θέλεις επαγγελματική λύση.

50-60€ πολυ δυσκολο. Δεν καταλαβα κ πολλα απ τις φωτογραφιες, αλλα θα κανω μια προταση να υπαρχει. Παιρνεις μηχανακια powerplug που στελνουν δικτυο μεσω καλωδιων ρευματος κ βαζεις σε καθε οροφο ενα access point. Αλλα κ παλι μην περιμενεις να πιανει σημα παντου. Εκτος κι αν βαλεις ενα σε καθε δωματιο. Και θα χρειαστεις κ ενα καλο ρουτερ, πχ mikrotik 750GL. Οπως καταλαβαινεις το κοστος ανεβαινει.

Παρε εναν επαγγελματια να σου κανει μια προταση κ βλεπεις. Υπαρχουν καποιοι που ζητανε 2-3.000€, οποτε ειναι καπως απαγορευτικο για μια τετοια επιχειρηση. Μπορεις να βρεις ομως καποιον που μπορει ανετα να στο φτιαξει με 600-700€ και να ειναι μπομπα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Σε κάποιο κεντρικό σημείο στον όροφο που θες να καλύψεις πήγαινε προσωρινά το modem/router του ΟΤΕ και βάλτο απλά σε πρίζα ρεύματος. Τσέκαρε με κάποιο PC (κατά πάσα πιθανότητα laptop) να δεις την λήψη που έχεις από κάθε δωμάτιο και αν είναι ικανοποιητική. Δεν χρειάζεται να συνδέσεις το modem/router σε τηλ. πρίζα. Απλά το ασύρματο θα τσεκάρουμε και όχι το internet.

Η πιο απλή λύση είναι με repeater. Πιθανώς αν δεν έχεις καλή κάλυψη σε όλο το χώρο να χρειαστεί να βάλεις και επιπλέον repeaters έως ότου καλύψεις όλα τα δωμάτια που θες να έχουν ίντερνετ. Λογικά θα μπορέσεις να συνδέσεις τον πρώτο repeater με το modem/router και ενδεχομένως να θες να συνδέσεις τον δεύτερο repeater με τον πρώτο αντί του modem. Τώρα σαν τελευταία λύση μπορείς να δείς στο πρώτο repeater και για αντικατάσταση των κεραιών με high gain κεραίες που θα αγοράσεις ξεχωριστά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα σήματος. Πάντα σαν last case scenario γιατί υπολογίζεις 10€ την κεραία χονδρικά.

Κοιταξτε..

Οι ενοικιαστες που ερχοντε δεν καθοντε ολη την ημερα στο lap top,

Πανε απο της 10 ηωρα το πρωι μεχρι και της 6 το απογευμα για μπανιο.

Δεν θα το κανουμε και ιντερνετ καφε!

Απλα επειδη ερχοντε και απο βδομαδα κατι 18χρονα ιταλακια που ειναι ολα με λαπτοπακια και iphone, συγουρα θα το χρειαστουνε.

Απλως ειχα την εντυπωση με ενα καλο access point η με 2-3ις repeter να καλυψω την περιοχη των δωματιων, επισης ειμαστε κλεισμενοι μεχρι και τελος σεπτεμβρη..

Η ελεγα αμα γινετε να παρω ενα καλο ρουτερ να βγαλω το baudec του ΟΤΕ,

Να παρω εναν repeter (να το βαλω στο διπλα δωματιο που ειναι συνεχεια το ρευμα ανοιχτο) και ενα access point (να συνδεσω με τον repeter και τον repeter με το μοντεμ που θα ειναι παντα ´1η εικονά´) και να κανω τον εξωτερικο χωρο του μπαρμπεκιου hotspot που εκει το access point (γιατι υπαρχουν τραπεζακια μια μεγαλη τραπεζαρια 14ον ατομων και να μαζευονται εκει..

Για πειτε αποψεις..

Που κολάει αυτό το πράγμα με το Wireless?

κολλάει στο ότι από τα διαμερίσματα βγάζεις λεφτά και φυσικά θες να λες στις παροχές free wifi αλλά όχι και να τ πληρώσουμε και φυσικά ούτε λόγος να έρθει στο χώρο σου ένας καταρτισμένος τεχνικός και να σου κάνει μια τεχνική μελέτη....

αυτά από μένα τέλος τo off topic and i am out

Πια χρέωση βρε παιδιά μην τα μπερδεύεται!

Δεν πρόκειτε να χρεώσω το Internet!

Δωρεάν Internet θα έχω για τους ενοικιαστές που μένουν στα διαμερίσματα

Ούτε η τιμή της κράτισης θα ανέβει λόγο του Wi-fi

Και πρώτα απ'ολα δεν θα κοιτάξουν αμα έχεις

Internet, θα δούνε πρώτα απ όλα, την τιμή, πόσο μακριά είναι απο την θάλασσα..

άμα έχεις air codition άμα έχεις κρεβάτια άμα εχεις μπαλκόνι..

και τα σχετικά..

(δεν θα του πω θες ιντερνετ δωσμου 5 ευρώ! και σου δίνω τον κωδικό.)

την ζωη τους και την διαμονή τους πιο εύκολη θέλω να κάνω..

Οι γονείς μου λένε κιόλας μην ασχολειθώ καν να το αφήσω έτσι..

εγώ τους μπριζώνω και λέω να ξοδευτούνε.. για αυτό θέλω όσο το δυνατόν να είναι πιο οικονομικό..

Απλα να ξερεις οτι για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ e-παρανομια που ΙΣΩΣ γινει, υπευθηνος ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης (ιδιωτης ή εταιρια). Καλο θα ειναι να βαλεις κ κανα proxy να σε προστατευει....

O ορισμός του TL;DR. Απλά δεν γίνεται στο κόστος αυτό, για τη χρήση που ζητάς. Το ασύρματο θέλει σχεδιασμό, ειδικά δε μεταξύ ορόφων με τοίχους ανάμεσα κλπ.

Πχ. το repeater δεν είναι μαγικό κουτί. Η πραγματική ταχύτητα που θα σου προσφέρει το repeater είναι η μισή της ταχύτητας στην οποία κλειδώνει με το AP. Αν το δίκτυο σου είναι 300n αλλά το repeater πιάνει μόνο 22mbps αν είναι απομακρυσμένο, περνά τοίχους κλπ. τότε μόνο 11mbps μπορεί να προσφέρει πραγματικά στους clients και ας δείχνουν οτι έχουν πιάσει 300mbps με το repeater. Αυτό μεταφράζεται στο μισό σε πραγματική ταχύτητα λόγω half duplex ξανά και αυτό ισχύει μόνο για ένα client, μόλις εισάγεις περισσότερους από ένα που μοιράζονται το ίδιο κανάλι τότε η ταχύτητα ανα client πέφτει και άλλο.

Αν έχεις ανάμικτες g/n συσκευές, παρεμβολές από dect τηλέφωνα, bluetooth, φούρνους μικροκυμμάτων, καθοδικές λάμπες και άλλα ασύρματα στη περιοχή (και αυτά είναι μόνο κάποια που μπορεί να σου προκαλέσουν πρόβλημα) η ταχύτητα πέφτει και άλλο σε επίπεδο που πλέον δεν αξίζει το κόπο/χρόνο/χρήμα.

Επίσης πρέπει να σκεφτείς πως θα κάνουν roaming μεταξύ των ΑΡ οι συσκευές και οπωσδήποτε το θέμα ασφάλειας τόσο μεταξύ των συσκευών όσο και προς το internet γιατί άθελα σου μπορεί να μπλέξεις πολύ άσχημα πχ. ένας πελάτης σου μπαίνει σε site με kiddo pron. Απόδειξε μετά πως δεν ήσουν εσύ.

Το πιο ανέξοδο είναι ένα hotspot κάπου σε ένα ανοικτό χώρο με 50-70 ευρώ και ήλπιζε για το καλύτερο (βλέπε θέμα ασφάλειας παραπάνω).

Εφόσον είναι επαγγελματική λύση, πάρε έναν επαγγελματία.

Και μια αλλη λυση ειναι να βαλεις μια εξωτερικη κεραια να καλυψεις μπαλκονια κ τελος. Αμα θλουν ιντερνετ βρισκουν που εχει καλο σημα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε κάποιον που να γνωρίζει το αντικείμενο για να δει από κοντά τι χρειάζεται. Έχεις να καλύψεις 2 ορόφους και έχεις και λίγο θέμα με τα ρεύματα. Ίσως είναι πιο απλό να τραβήξεις καλώδια στον κήπο και να δίνεις ασύρματο με κεραίες προς τα διαμερίσματα, ίσως και να μπορείς να παίξεις με POE εντός του ξενοδοχείου ή με power plug. Αλλά δεν ξέρω το κόστος και σίγουρα δε θα κάνει κάτω από 100€.

Πια χρέωση βρε παιδιά μην τα μπερδεύεται!

Δεν πρόκειτε να χρεώσω το Internet!

Δωρεάν Internet θα έχω για τους ενοικιαστές που μένουν στα διαμερίσματα

Ούτε η τιμή της κράτισης θα ανέβει λόγο του Wi-fi

Και πρώτα απ'ολα δεν θα κοιτάξουν αμα έχεις

Internet, θα δούνε πρώτα απ όλα, την τιμή, πόσο μακριά είναι απο την θάλασσα..

άμα έχεις air codition άμα έχεις κρεβάτια άμα εχεις μπαλκόνι..

και τα σχετικά..

(δεν θα του πω θες ιντερνετ δωσμου 5 ευρώ! και σου δίνω τον κωδικό.)

την ζωη τους και την διαμονή τους πιο εύκολη θέλω να κάνω..

Οι γονείς μου λένε κιόλας μην ασχολειθώ καν να το αφήσω έτσι..

εγώ τους μπριζώνω και λέω να ξοδευτούνε.. για αυτό θέλω όσο το δυνατόν να είναι πιο οικονομικό..

σε αυτό θα διαφωνισω πολλοι κοιτάνε για νετ στα δωμάτιά τους,βέβαια με το μπάτζετ των 70 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωσή να έχουν νετ μεχρι και οι τουαλέτες του 2ου ορόφου.

Roaming Σε ΑΡ γινεται με τα Unifi AP της Ubiquiti. Κανα 70αρι εκαστο, προθποθετει wired lan. Επισης σου δινει δυνατοτητες μεχρι και 4 ξεχωριστα SSID / VLAN's . Εχω βαλει 3 σπιτι μου και ειναι φοβερα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.