Jump to content

Ξεκούραστο monitor για office κλπ, έως 24''

cba

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα monitor στο οποίο θα περνώ πολλές ώρες σε λευκό φόντο (word κλπ), θα με ενδιέφερε κάτι έως 24'' γιατί το 27'' δέν χωράει στο γραφείο μου. Δέν με ενδιαφέρει αν τα χρώματα είναι καλά, δέν θα κάνω video editing/gaming κλπ.

Με απλά λόγια θέλω κάτι στο οποίο θα μπορώ να κοιτάω μια λευκή σελίδα του word και να μήν με θαμπώνει καθόλου.

Θα προτιμούσα να απαντήσει κόσμος που έχει προσωπική εμπειρία και να δουλεύει λευκό φόντο πολλές ώρες. Για παράδειγμα στη δουλειά έχουμε Dell e1911 στα οποία δουλέυω 8-9 ωρες τη μέρα χωρίς να με κουράζουν, απλά για τη δουλειά που κάνω σπίτι είναι μικρά, δέν θελω επίσης να πάρω δύο 19'' , καλύτερα ένα 24'' (ή 23'').

Κόστος έως 1000€ και αγορά από Ευρώπη μόνο (δέν θέλω Κορεάτικο ΤΝ από ebay :p)

Παρακαλώ τις προτάσεις σας.

:rubik:

Έχω μια Dell U2311H που είναι εξαιρετική γι' αυτά που ζητάς. Βασικά όλες οι *IPS της Dell είναι καλές. Έχω δει τις περισσότερες, αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία πέρα το δικό μου μόνιτορ.

Για Dell u2412 ή u2410 σκέφτομαι κι εγώ, ας πεί όποιος έχει κάποια από τις δύο μια άποψη, πάντα για λευκό φόντο όχι για games/movies

εεε κοίταξε..

εγώ έχω 3ις Dell u2412m αλλά άμα είχα τα λεφτά θα πήγαινα για u2410 άμα την βρίσκεις κιόλας..

αλλιώς πας για 30" άμα δίνεις και 1000 ευρώ με 2560χ1600.

και δεν ξέρω και τι λέει το μόνιτορ που δίνει το πλαίσιο με 499.99 ευρώ που είναι και IPS 27αρι και 120hz για ανάλυση δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ότι είναι 1920χ1080.

θα του έδινα μια ευκαιρία..

Πρόσφατα πήρα μια U2412 για έναν φίλο μου την οποία καλιμπραρισα κιόλας

είναι παααρα πολύ καλή οθόνη. είναι ότι πρέπει για αυτό που ζητάς (και όχι μόνο!!)

πιστεύω πως για τα λ7 της είναι λουκούμι

Πρόσφατα πήρα μια U2412 για έναν φίλο μου την οποία καλιμπραρισα κιόλας

είναι παααρα πολύ καλή οθόνη. είναι ότι πρέπει για αυτό που ζητάς (και όχι μόνο!!)

πιστεύω πως για τα λ7 της είναι λουκούμι

μου φαίνεται 230? τσάμπα τελείως?

Πως την καλιμπράρισες?

έχεις τα νούμερα?

αλλά κοίταξε άμα έιναι για 1000 ευρώ

πας σε πολύ καλύτερο και θα το έχεις για πολύ καιρό.

ψάξε για IPS 120HZ και θα είσαι άρχοντας.. και να είναι 27 ή 30

Πως την καλιμπράρισες?

έχεις τα νούμερα?

Με Spider 3 Elite

τα νούμερα δεν έχει νόημα να σου τα δώσω γιατί κάθε οθόνη είναι διαφορετική και ας είναι ίδιο μοντέλο

όταν καλιμπραρισα τις δικές μου 2311 που είναι τρία ίδια μόνιτορ έμεινα έκπληκτος με το πόσο διαφορετικά είναι τα πάνελ τους και το πόσο διαφορετικές ρυθμίσεις θέλουν

PS Για όσους έχουν eyefinity/surround είναι MUST να καλιμπραρουν τα μόνιτορ τους. Γιατί είναι 3 ίδια μόνιτορ το ένα δίπλα στο άλλο και οι διαφορές μεταξύ τους στα χρώματα κάνει μπαμ και είναι πολύ άσχημο

Πως την καλιμπράρισες?

έχεις τα νούμερα?

αλλά κοίταξε άμα έιναι για 1000 ευρώ

πας σε πολύ καλύτερο και θα το έχεις για πολύ καιρό.

ψάξε για IPS 120HZ και θα είσαι άρχοντας.. και να είναι 27 ή 30

Το καλιμπράρισμα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον φωτισμό του χώρου σου, αν δεν κάνω λάθος. Ποτέ μου βέβαια δεν κατάλαβα γιατί δεν παίρνουμε καλιμπραρισμένες οθόνες για σκοτεινά δωμάτια κατευθείαν από το εργοστάσιο.

Ο λόγος που γίνεται είναι για να πάρεις ομοιογενή αποτελέσματα από συσκευή σε συσκευή(π.χ. υπολογιστή, εκτύπωση), κάτι που με το μάτι είναι σχεδόν αδύνατο. Για αυτούς που δεν ασχολούνται με φωτογραφία είναι σχεδόν άχρηστο, γιατί κανείς μας δεν ήταν παρών στα γυρίσματα της κάθε ταινίας ή φωτογραφικής λήψης. Άρα, καλιμπράρεις με το μάτι και είσαι οκ.

Στο θέμα μας. Υπάρχει κάποιος αντικειμένικός λόγος που ένα tn panel δεν θα έκανε καλή δουλεία, ή πρέπει απλά να διαφημίζουμε τα ips;

Σε tn panel σερφάρω και κάνω ότι δουλειά χρειαστεί και βλέπω ότι είναι το πιο άνετο μόνιτορ που είχα ποτέ μου(μέχρι να το αντικαταστήσω με κανά MVA). Αρκεί να ρυθμίσεις σωστά το gamma και τη φωτεινότητα. Μιλάμε αυστηρά για δουλειά τώρα έτσι.

Βασικά πρέπει να κοιτάει κανείς για ομοιογένεια φωτεινότητας που δεν είναι αυστηρά θέμα τεχνολογίας πάνελ. Όσο για τις ίντσες γύρω στις 26 με λόγο 16:10 είναι υπεραρκετές.

27άρια και 30άρια μου φαίνονται "too much" και το γραφείο μου δέν έχει αρκετό βάθοσ για τέτοια monitor, πάω να δώ την 2412 της Dell που τη πήρε ένας φίλος να δώ τι λέει. Ο λόγος που ζητώ ξεκούραστη οθόνη είναι λόγω διαβάσματος (ανοιχτό πανεπιστήμιο το κέρατο μου που δέν διάβαζα στα 20) όπου ουσιαστικά διαβάζω αποκλειστικά και μόνο από το pc.Οπότε τα hz και τα όμορφα χρώματα μου είναι αδιάφορα, θελω απλά να μήν κουράζει όταν διαβάζω βιβλία κλπ.

Δε γίνεται, είναι και οι εργασίες στη μέση κλπ κλπ αλλιώς διάβαζα και στο 17,4'' laptop μου :)

Σας δίνουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή δηλαδή. Γιατί δεν παίρνεις έναν printer να τα εκτυπώνεις. Θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις χαρτί στα χέρια σου. Η οθόνη κουράζει περισσότερο όπως και να'χει.

Σας δίνουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή δηλαδή. Γιατί δεν παίρνεις έναν printer να τα εκτυπώνεις. Θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις χαρτί στα χέρια σου. Η οθόνη κουράζει περισσότερο όπως και να'χει.

οντως, δε συγκρινονται. Με το χαρτι μπορεις να κανεις τις σημειωσεις σου, να υπογραμμιζεις, να κουβαλας τα σημαντικα αποσμασματα οπου χρειαστεις, κτλ.. Διαβασμα απο οθονη γινεται μονο οταν ψαχνεις references

απόλυτα ξεκούραστη οθόνη είναι η Eizo, αφού θα δώσεις το 1000άρικο, σίγουρα δε τη θες μόνο κείμενα, τη θες και για κάτι παραπάνω.

Ψάξε

1. EIZO. FlexScan SX2462W 24,1''

2. EIZO. FlexScan S2433W 24,1''

και σε ποιο οικονομικό:

3. EIZO. FlexScan EV2335W 23''

είναι οι καλύτερες επιλογές, όσες ώρες και να κάθεσαι δεν θα κουραστείς με τις συγκεκριμένες (δοκιμασμένα πράματα).

Οι 2 πρώτες έχουν και τέλεια βάση, μπορείς να τη περιστρέψεις 90 μοίρες και να δείς κανονικά τη σελίδα κάθετα.

και με 5 χρ εγγύηση. Τη κρατάς για 10ετία άνετα, οι άλλες δε την φτάνουν.

απόλυτα ξεκούραστη οθόνη είναι η Eizo, αφού θα δώσεις το 1000άρικο, σίγουρα δε τη θες μόνο κείμενα, τη θες και για κάτι παραπάνω.

Ψάξε

1. EIZO. FlexScan SX2462W 24,1''

2. EIZO. FlexScan S2433W 24,1''

και σε ποιο οικονομικό:

3. EIZO. FlexScan EV2335W 23''

είναι οι καλύτερες επιλογές, όσες ώρες και να κάθεσαι δεν θα κουραστείς με τις συγκεκριμένες (δοκιμασμένα πράματα).

Οι 2 πρώτες έχουν και τέλεια βάση, μπορείς να τη περιστρέψεις 90 μοίρες και να δείς κανονικά τη σελίδα κάθετα.

και με 5 χρ εγγύηση. Τη κρατάς για 10ετία άνετα, οι άλλες δε την φτάνουν.

Και δεν παιρνει Dell 30αρα ή 3 27αρια catleap να εχει ολη η οικογενεια να γουσταρει?

ΕΙΖΟ ευχομαι να κλεισεις συντομα.

Και δεν παιρνει Dell 30αρα ή 3 27αρια catleap να εχει ολη η οικογενεια να γουσταρει?
27άρια και 30άρια μου φαίνονται "too much" και το γραφείο μου δέν έχει αρκετό βάθοσ για τέτοια monitor

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.