Jump to content

2 Γραμμές για 2 προγράμματα αλλά σε 1 PC?

FovosGR

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω να μάθω όπως καταλάβατε και από τον τίτλο αν ξέρει κάποιος αν μπορώ να βάλω 2 γραμμές internet π.χ. Forthnet και cone-x σε 1 PC και να ανοίξω 2 προγράμματα το ένα με την μία γραμμή και το άλλο με την άλλη γραμμή.

Έχει ξανασυζητηθεί εδώ παλιότερα και το είχα προσπαθήσει και εγώ στο παρελθόν με HOL και Wind. Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να έχεις έναν router που να διαχωρίζει την κίνηση μεταξύ των providers ανάλογα με τα κριτήρια που θα του δώσεις ή και να κάνει load balancing ώστε να παίζουν ταυτόχρονα. Λειτουργικά που μπορούν να κάνουν τέτοια δουλειά είναι τα openwrt, zeroshell και pfsense.

Ελέγχει αν παίζει η σύνδεση (πχ με κάποιο ping);

Το load balancing είναι round robin 1 προς 1 ή μπορείς να προσαρμόσεις βάρη ανάλογα με το πόσο γρήγορη ή αξιόπιστη είναι μία σύνδεση;

Απότι εχω καταλάβει δεν ελέγχει για το αν λειτουργεί η σύνδεση αλλά κοιτάζει μόνο το state του adapter enabled/disabled.Αν είναι enabled μπαίνει στην λίστα.

Είναι σαν round robin.Λειτουργεί με λίστα.

πχ: αν έχεις eth0,eth1,eth2

Όταν κάποιο πρόγραμμα ή service κάνει connection request επιλέγεται το πρώτο entry της λίστας και αμέσως μετά αυτό το adapter θα μετακινηθεί στο τέλος της λίστας.δλδ eth1,eth2,eth0

To επόμενο connection request κάνει το ίδιο και δίνει το connection στο eth1.Η λίστα πλέον είναι eth2,eth0,eth1

-||-

-||-

Αν σου κάνει θέματα και αργεί να νιώσει πρόσθεσε άλλο ένα entry

"CachePerAdapterEnabled"=dword:00000001

Καλησπέρα θέλω να μάθω όπως καταλάβατε και από τον τίτλο αν ξέρει κάποιος αν μπορώ να βάλω 2 γραμμές internet π.χ. Forthnet και cone-x σε 1 PC και να ανοίξω 2 προγράμματα το ένα με την μία γραμμή και το άλλο με την άλλη γραμμή.

Αν θες χωρις vmware αλλα με μερικους περιορισμους μπορεις να πειραξεις το route table των windows

και να διαλεξεις βαση του destination ip range απο ποιο interface θα βγει.

Εγω π.χ παλια ειχα την ethernet συνδεμενη με το router για ολο το ιντερνετ εκτος απο rapidshare.com

Για rapidshare ειχα το ελευθερο wifi που επιανα απο τον γειτονα :nothing:(ξερω καφριλα.., θα μπορουσε να μου παρει το password κτλπ λεμε τωρα)

Το κανεις με την παρακατω εντολη απο cmd line.

route -d add 80.239.151.0 mask 255.255.255.0 192.168.2.1 metric 10

Οπου 80.239.151.0/24 ειναι ενα απο τα πολλα ip range της rapidshare, και 192.168.2.1 ειναι το wifi gateway.

Απλα υπαρχει προβλημα γιατι πρεπει να ξερεις απο πριν την destination ip μιας και δεν ειναι παντα η ιδια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.