Jump to content

Point 2 point ασύρματη σύνδεση ούτε 500 μέτρα.

swatoner

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

θέλω λίγο την βοήθειά σας.

Θέλουμε να συνδέσουμε δύο γραφεία μεταξύ τους που έχουν οπτική επαφή και απέχουν περίπου 200μέτρα (ένα οικοδομικό τετράγωνο). Μεταξύ τους υπάρχει πάρκο και μπορούμε να έχουμε οπτική επαφή.

Θέλω συσκευές είτε κεραίες για να πέσουν στο τοπικό δίκτυο του καθενός γραφείου.

Ψάχνω κάτι οικονομικό. Νομίζω είχα δεί κάπου συσκευές για εξωτερική χρήση που κάνουν αυτή την δουλειά που απλά θέλανε utp και ρεύμα.

Καμιά ιδέα είτε έχετε δεί κάτι;

Αν δεν υφίσταται PoE switch στα γραφεία μπορείς είτε με έτοιμη λύση

1)The-EZ-Bridge-HD-24GHz-Outdoor-Wireless-Point-to-Point-System

ή

2) Αν θες ακόμα πιο οικονομικά ένα parabolic dish ή grid antenna , καλώδιο , dongle/wifi pci card και ένα access point στο απέναντι γραφείο.

Μπας και έχει δουλέψει κανείς αυτά εδώ;

Ubiquiti NanoStation 2 Loco MiMo

Θέλω κάτι ποιο οικονομικό. Ο λόγος ύπαρξης θα είναι μόνο για 15 μέρες να περνάει internet και μετά η μόνη κίνηση που θα έχει είναι ένα remote desktop και αυτό σπάνια.

Καμιά cantenna ίσως;

Πάντως 200μ δεν είναι πολλά. Στη δική μου γειτονιά "κλέβει" η αδερφή μου ίντερνετ από τη σύνδεση μου στα 200μ με αρκετά εμπόδια και χρήση της κλασσικής omni κεραίας

Υπάρχει ασύρματο στον κάθε χώρο αλλά εξυπηρετεί εσωτερική χρήση και δεν μπορεί να μεταφερθούν προς τα παράθυρα άσε που ο ένας χώρος δεν έχει καν παράθυρο.

Θα ήθελα κάποιο εξωτερικό access point κυρίως και οικονομικό.

Η απόσταση δεν είναι μεγάλη για να αγοραστεί δυνατός εξοπλισμός.

Εχω στησει nanostation5 σε ταρατσες αποσταση 700μετρα και πιανουν φουλ σημα. Ειναι για να στελνω ιντερνετ απο σπιτι σε ξενοδοχειο. Το πακετο περιλαμβανει POE. Μετα βαζεις αν θες και switch, access point κλπ και εισαι ετοιμος. Απλα θελει αρκετα καλη ακριβεια στο σημαδι γιατι δεν εχουν μεγαλη επιφανεια.

Στηνεις το πρωτο, κ μετα παιζεις με το δευτερο μεχρι να αναψουν τα λαμπακια. Εννοειται οτι πρωτα τα εχεις σεταρει απο κοντα.

Παιρνοντας το "5" γλυτωνεις απο παρεμβολες, αλλα αν στο μελλον θες να τα χρησιμοποιησεις πχ για access point με οικιακες συσκευες, δεν σου κανουν. Εγω παντως το "5" πηρα αφου ηταν μονο για ζευξη.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Μόνο για ζεύξη τα θέλω. το ένα γραφείο με το άλλο. Θα πέσουν σε switch μετά ώστε για 15 μέρες μέχρι να έρθει η γραμμή να έχουμε internet απο το απέναντι γραφείο και αργότερα απλά να έχουμε remote πρόσβαση στους servers μας εκεί.

Aπο εδω πηρα εγω την περασμενη βδομαδα κατι picostation.

Ubiquiti NSLM5 NanoStation Loco5 MIMO, AIRMAX | 174-5.xGHz | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP

Πεμπτη βραδυ εδωσα παραγγελια, Παρασκευη πρωι τα εστειλαν και απο Σαββατο ηταν στην κουριερ, αλλα μου τα εφεραν Δευτερα.

Οποτε αν παραγγειλεις σημερα θα τα χεις λογικα Παρασκευη.

Για mikrotik εχω ακουσει οτι ειναι πολυ σταθερα, αλλα το RouterOS θελει πολυυυυυ ψαξιμο αν δεν εχεις ιδεα.

Εχω στησει nanostation5 σε ταρατσες αποσταση 700μετρα και πιανουν φουλ σημα. Ειναι για να στελνω ιντερνετ απο σπιτι σε ξενοδοχειο. Το πακετο περιλαμβανει POE. Μετα βαζεις αν θες και switch, access point κλπ και εισαι ετοιμος. Απλα θελει αρκετα καλη ακριβεια στο σημαδι γιατι δεν εχουν μεγαλη επιφανεια.

Στηνεις το πρωτο, κ μετα παιζεις με το δευτερο μεχρι να αναψουν τα λαμπακια. Εννοειται οτι πρωτα τα εχεις σεταρει απο κοντα.

Παιρνοντας το "5" γλυτωνεις απο παρεμβολες, αλλα αν στο μελλον θες να τα χρησιμοποιησεις πχ για access point με οικιακες συσκευες, δεν σου κανουν. Εγω παντως το "5" πηρα αφου ηταν μονο για ζευξη.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ακριβως για τους παραπανω λογους (και καποιους ακομη οσον αφορα τη σταθεροτητα) τα ubiquiti δεν ειναι εγγυηση! Αλλα εξαρταται ποσο θελεις να ασχοληθεις για να κανεις μια καλη δουλεια, τι χρονο εχεις, τι γνωσεις, κτλ...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Δεν θέλω να ασχοληθώ και πολύ και το βιάζομαι.

Επίσης θέλω να είναι εύκολο και για τον επόμενο ή οποιονδήποτε ασχοληθεί ξανά και ελπίζω να μην είμαι εγώ.

Ubiquiti = εγγυηση !

Ο συνεταιρος μου εχει κανει ζευξη 2 ξενοδοχειοων σε 2 νησια στο Αιγαιο, αποσταση ~30χλμ με μηχανακια της ιδιας εταιριας !

Αν σου είναι εύκολο, επειδή θέλω να κάνω αντίστοιχο λινκ, κάνε μια παρουσίαση σε νέο θέμα και ανάφερε αν είχε κάνει δοκιμές με εξοπλισμό που δεν του κάτσανε είτε από θέμα Free Space Loss ή εκπομπής ισχύος. Χρειάστηκε άδεια;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.