gdp77 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2012 Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Valve, το "left for dead 2" ετοιμάζεται, ώστε να τρέχει native στο linux και συγκεκριμένα στη δημοφιλέστερη διανομή, το Ubuntu.Τα νέα είναι συναρπαστικά για τους 24 εκατομμύρια χρήστες της διανομής που για πρώτη φορά θα δουν AAA τίτλο να τρέχει εγγενώς στο λειτουργικό τους.Η δυναμική είναι τεράστια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, τι έχει να γίνει αν ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες (π.χ. Blizzard) σε ένα λειτουργικό που είναι απείρως πιο ελαφρύ από τα win, είναι δωρεάν, δε χρειάζεται να πληρώσει κανένας royalties σε κανένα και (λογικά) και το κόστος θα είναι χαμηλότερο για τον τελικό χρήστη.Σίγουρα οι "καλές σχέσεις" τις Canonical με OEMS, όπως η Lenovo, η Dell και η Asus, έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτή την επιτυχία για το Ubuntu.Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι (π.χ. γιατί όλα τα παιχνίδια που τρέχουν σε MAC να μην τρέχουν και σε Ubuntu; Ούτως ή άλλως γίνονται port σε OpenGL πλατφόρμα...)Πηγή : OMG!Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 18, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2012 Τα Mac πλέον έχουν διαδοθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν δικαιολογείται να μην γίνονται port οι εφαρμογές σε linux, τουλάχιστον στο ubuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 19, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2012 Η δυναμική είναι τεράστια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, τι έχει να γίνει αν ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες (π.χ. Blizzard) σε ένα λειτουργικό που είναι απείρως πιο ελαφρύ από τα win, είναι δωρεάν, δε χρειάζεται να πληρώσει κανένας royalties σε κανένα και (λογικά) και το κόστος θα είναι χαμηλότερο για τον τελικό χρήστη.Αυτό δεν ισχύει. Παίζει να είναι και πιο βαρύ αν το φορτώσεις κάπως. Απείρως πιο ελαφρύ πάντως δεν είναι με τίποτα. Ούτε από τα 7, πόσο μάλλον από τα 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 19, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2012 :OT:αυτο ελα να το πες το στο omnibook xe2:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 19, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2012 Θα φέρω το σύστημά μου να το συζητήσει με το omnibook. :flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 19, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2012 #define ΕΛΑΦΡΥ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 25, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Καλά επειδή δουλεύω Ubuntu κάθε μέρα στο εργαστήριο, πιο άθλιο πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Δεν το συμπαθούσα και ποτέ, αλλά είνια πάνβαρο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από γραφικά. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι τρέχουν από πίσω πολλές φορές το compiz χωρίς να το λένε ξεκάθαρα, για να κάνουν τις τζιριτζάτζουλες με τα παράθυρα (3d effects). Απ'την άλλη, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που απλά βάζεις το dvd κάνεις install και παίζει. Ούτε εγκατάσταση drivers ούτε τίποτα, και από hardware βρίσκει σχεδόν τα πάντα ΧΩΡΙΣ να σε ρωτήσει.Debian που πέρασα πριν 6 μήνες στο δικό μου φορητό δεν έχει αλλάξει κάτι, θες μερικές ώρες για να το στήσεις. Και πλέον με το KDE4 (=υπέρτατη μούφα) δεν έχεις και ιδιαίτερο λόγο να το προτιμήσεις. Αυτά που βαραίνουν πάντως τις εγκαταστάσεις είναι τα γραφικά περιβάλλοντα KDE και GNOME, ειδικά το KDE4 πρέπει να θέλει cluster για να παίξει smooth... Αν δοκιμάσετε να τα πειράξετε λίγο (π.χ. no3d στο gnome) θα παίζει πολύ γρηγορότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 25, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Καλά επειδή δουλεύω Ubuntu κάθε μέρα στο εργαστήριο, πιο άθλιο πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Δεν το συμπαθούσα και ποτέ, αλλά είνια πάνβαρο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από γραφικά. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι τρέχουν από πίσω πολλές φορές το compiz χωρίς να το λένε ξεκάθαρα, για να κάνουν τις τζιριτζάτζουλες με τα παράθυρα (3d effects). Δηλαδή σε 7 το Windows Aero δεν τρέχει απο πίσω by default;Επίσης το compiz ΔΕΝ τρέχει by default.Απ'την άλλη, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που απλά βάζεις το dvd κάνεις install και παίζει. Ούτε εγκατάσταση drivers ούτε τίποτα, και από hardware βρίσκει σχεδόν τα πάντα ΧΩΡΙΣ να σε ρωτήσει.Debian που πέρασα πριν 6 μήνες στο δικό μου φορητό δεν έχει αλλάξει κάτι, θες μερικές ώρες για να το στήσεις. Και πλέον με το KDE4 (=υπέρτατη μούφα) δεν έχεις και ιδιαίτερο λόγο να το προτιμήσεις. Αυτά που βαραίνουν πάντως τις εγκαταστάσεις είναι τα γραφικά περιβάλλοντα KDE και GNOME, ειδικά το KDE4 πρέπει να θέλει cluster για να παίξει smooth... Αν δοκιμάσετε να τα πειράξετε λίγο (π.χ. no3d στο gnome) θα παίζει πολύ γρηγορότερα.Σε όλα τα λειτουργικά όταν το περιβάλλον τρέχει απο πίσω της παναγιάς τα μάτια,τότε θα σέρνεται αν δεν εχει ικανοποιητικό μέγεθος μνήμης.Αν όμως τρέχεις μόνο τα απαραίτητα τότε θα δουλεύει στο επιτρεπτό επίπεδο αποκρισιμότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 25, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Αυτό δεν ισχύει. Παίζει να είναι και πιο βαρύ αν το φορτώσεις κάπως. Απείρως πιο ελαφρύ πάντως δεν είναι με τίποτα. Ούτε από τα 7, πόσο μάλλον από τα 8. #define ΕΛΑΦΡΥ;;;; Παίζει σε hw δεκαετίας, όταν τα vista και τα 7 δεν κάνουν καν εγκατάσταση. Σας αρκεί; Ούτε εγκατάσταση drivers ούτε τίποτα, και από hardware βρίσκει σχεδόν τα πάντα ΧΩΡΙΣ να σε ρωτήσει. Εμ... Ναι μη σου κάνει εντύπωση. Έτσι είναι φτιαγμένο το linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Παίζει σε hw δεκαετίας, όταν τα vista και τα 7 δεν κάνουν καν εγκατάσταση. Σας αρκεί;Για να είμαστε πιό ξεκάθαροι,ΜΠΟΡΕΙ να παίξει σε hw δεκαετίας για τον απλούστατο λόγο ότι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου,κάτι που σε windows δεν γίνεται.Αν όμως πάρεις ένα pc δεκαετίας και πάς να του περάσεις πχ kubuntu τότε απλά είναι fail η δοκιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 25, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Το kubuntu είναι πιο βαρύ αν δεν κάνω λάθος. Μιλαώ με συγκεκριμένα παραδείγματα κατά νου. Σε laptop 8 ετών (μονοπύρηνος turion 64 - 1 GB μνήμη) παίζει το ubuntu απροβλημάτιστα χωρίς να έχω φέρει τίποτα στα μέτρα μου. out of the box installation. Μάλιστα είναι τόσο απλό στη χρήση που το χρησιμοποιεί ο πεθερός μου (70 ετών) για επικοινωνία μέσω skype (βλέπει το γιο μου από Θεσ/νίκη). Άντε βάλε του vista, 7 ή 8. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...Εντάξει, δεν κάθομαι να συζητάω άλλο θέματα requirements . Προσωπικά θεωρώ κάποια πράγματα αυτονόητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 :OT:Το kubuntu είναι πιο βαρύ αν δεν κάνω λάθος. Μιλαώ με συγκεκριμένα παραδείγματα κατά νου. Σε laptop 8 ετών (μονοπύρηνος turion 64 - 1 GB μνήμη) παίζει το ubuntu απροβλημάτιστα χωρίς να έχω φέρει τίποτα στα μέτρα μου. out of the box installation. Καλά απροβλημάτιστα το ubuntu χλωμό,το να καταφέρει να ανάβει δεν σημαίνει ότι είναι και λειτουργικό(αν και στην δική σου περίπτωση με 1gb ram,μπορεί να είναι και υποφερτό),γιαυτό υπάρχουν και πιό κατάλληλα de(πχ.xfce,lxde,enlightmenent) για τέτοιες χρήσεις,ή ακόμα και standalone window managers.Μάλιστα είναι τόσο απλό στη χρήση που το χρησιμοποιεί ο πεθερός μου (70 ετών) για επικοινωνία μέσω skype (βλέπει το γιο μου από Θεσ/νίκη). Μην τα παρουσιάζουμε όλα ωραία και καλά,σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργικών το να διορθώσει ένα πρόβλημα ο χρήστης αποτελεί το κριτήριο για αν ένα λειτουργικό θεωρείται εύκολο ή δύσκολο,επίσης πως το αντιμετωπίζει το πρόβλημα το ίδιο το λειτουργικό,όπως και το πόσο συχνά μπαίνει σε παρόμοιες καταστάσεις.Εγώ θεωρώ όλες τις περιπτώσεις δύσκολες αν δεν έχεις εμπειρία(ή αν έχεις συνηθίσει σε μία μοναδική "νοοτροπία"),αλλά ακόμα και αν δεν έχεις αποκτάς με την χρήση μηχανών αναζήτησης και τα κατάλληλα keywords,θέληση(και ίσως υπομονή) να υπάρχει και όλα εύκολα μπορούν να γίνουν.Σε συγγενικό πρόσωπο έχω περάσει lubuntu (amd mobile sempron,x600 ati,512mb) και τρέχει ικανοποιητικά για τα δεδομένα του χρήστη που το δουλεύει.Έγω πχ δεν θα άντεχα ούτε λεπτό σε τέτοιο μηχάνημα όχι γιατί δεν είναι ικανοποιητική η απόδοση του,αλλά γιατί έχω συνηθίσει απο τις δικές μου desktop υλοποιήσεις που σε μέτρια συστήματα πετάνε(κυριολεκτικά).<- μόνο linux distros εννοώΆντε βάλε του vista, 7 ή 8. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...Συμφωνούμε,και εδώ είναι το πρόβλημα της εξέλιξης των windows,η MS σαν εταιρεία θέλει να έχει κέρδος,γι'αυτό δεν την νοιάζει αν εσύ πρέπει να αναβαθμίζεις τα μηχανήματα σου(και όχι μόνο η MS σαν εταιρεία,αλλά και όσοι φτιάχνουν hardware),αν συντηρούσε ένα και μόνο λειτουργικό(πχ XP) τότε θα το έκλεινε το μαγαζάκι(μαζί και όσοι πουλάγαν hardware,όπως επίσης θα επιβράδυνε και ο ρυθμός εξέλιξης του hardware),δυστυχώς η ίδια θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέραν του να πληρώνεις νέα άδεια κάθε φορά ώς end-user για να είναι ικανή να συντηρείται,γιαυτό και σταματάει την υποστήριξη σε παλιά λειτουργικά.(στο σύνολο είναι λάθος,αλλά δεν θα καθορίσω εγώ ποιά πολιτική είναι σωστή,επειδή είναι προσωπικό μου συμφέρον το να μην πληρώνω συνέχεια νέο λειτουργικό,ο καθένας κρίνει απο την θέση του)--Παράδειγμα αν τα 8 δεν φέρναν arm υποστήριξη,οι περισσότερες αλλαγές που έγιναν απο τα 7 θα μπορούσαν να γίνουν απευθείας εκεί,αλλά έτσι δεν θα είχε κέρδος.Εντάξει, δεν κάθομαι να συζητάω άλλο θέματα requirements . Προσωπικά θεωρώ κάποια πράγματα αυτονόητα...Και εγώ τα θεωρώ αυτονόητα,αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι.Το να λέμε το ubuntu παίζει παντού,είναι tragic,το να λέμε όμως ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές ωστε να παίξει μία διανομή σε οποιοδήποτε μηχάνημα είναι το αυτονόητο.:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tritonas00 Αύγουστος 18, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Ελαφρυ το ubuntu ? :rofl: :laughing: :happy2: Ναι απο τα windows, ειναι πιο ελαφρυ, αλλα ειναι η πιο βαρια και σαβουρεμενη διανομη. Αν ειχες χρησιμοποιησει ποτε σου σοβαρη διανομη, θα καταλαβαινες τι θα πει πραγματικα ελαφρυ και στιβαρο λειτουργικο. Οποτε ας μην βγαζουμε συμπερασματα για ολο το GNU με βαση το ubuntu και λοιπα σκουπιδο-παραγωγα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 18, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Προτιμώ το μη σοβαρό και ασταθές ubuntu γιατί θα έχει υποστήριξη από τη valve σε αντίθεση με τη σοβαρή και στιβαρή διανομή που χρησιμοποιείς. Ενημερώνω τους mods και admins, ότι μοναδικός στόχος του tritonas00 είναι να troll-άρει στα post μου, ώστε να με φτάνει στα άκρα και να γίνομαι ban. Επειδή ξέρει ότι τον κάνω ignore (έχουμε μεγάλη ιστορία σε άλλο forum) , φτιάχνει fake accounts που κάνουν quote τα posts του για να είναι σίγουρος ότι τα διαβάζω. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που έκανε εγγραφή, μπούκαρε και τρόλαρε σε δικά μου post. Έπεσε το payroll φαντάζομαι και θέλει να κάνει υπερωρίες... Υ.Γ. Μην ψαρώνετε από την υπογραφή. Είναι φανατικός υποστηρικτής (payroll γαρ) των windows. Θα τον λατρέψετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tritonas00 Αύγουστος 18, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Nομιζεις οτι δεν θα τρεχει και σε αλλες διανομες ? binary που εχει γινει compile με gcc και GNU εργαλεια τρεχει παντου ανεξαρτητα την πακετοποιηση. Δεν τα εχεις μαθει ακομα ?? Να σε ενημερωσω, οτι το linux εδω και 1+χρονο ειναι το μοναδικο λειτουργικο μου σε desktop server netbook και laptop, ναι ναι ακομα και εγω εγινα μονιμα χρηστης linux, αλλα τουλαχιστον εγω σοβαρευτηκα, εγραψα οδηγους και βοηθαω σοβαρα την κοινοτητα. Εσυ παλι βλεπω τον χαβα σου εναντιον της ms και τα λοιπα ε ??:laughing::rofl: εγγραφη εχω κανει απο το 2010, το λεει κατω απο το avatar.Οσο για τα fake accounts ξερουν οι admins/mods καλυτερα... και μαλιστα στο αλλο forum :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Αύγουστος 18, 2012 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Nομιζεις οτι δεν θα τρεχει και σε αλλες διανομες ?binary που εχει γινει compile με gcc και GNU εργαλεια τρεχει παντου ανεξαρτητα την πακετοποιηση. Δεν τα εχεις μαθει ακομα ??Παίζει ρόλο όμως και οι εκδόσεις που χρησιμοποιήθηκαν,άρα κάποιες πιθανότητες να μην παίζει κάτι είναι πολύ πιθανό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 18, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 [MENTION=16032]tritonas00[/MENTION]1) καλή τύχη να τρέξεις steam client και εν συνεχεία left4dead 2 στο "σοβαρό" και "στιβαρό" σου arch.2) Χαίρομαι που βοηθάς την κοινότητα. Εγώ είμαι παράσιτο. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι μόνο ο tritonas-fud-00 βοηθάει σοβαρά την κοινότητα.3) ξανά-μανα-ignored. bb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tritonas00 Αύγουστος 18, 2012 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Παίζει ρόλο όμως και οι εκδόσεις που χρησιμοποιήθηκαν,άρα κάποιες πιθανότητες να μην παίζει κάτι είναι πολύ πιθανό. Αναλογως.Το θεμα ειναι τι θα δωσει η valve.Ετοιμο binary ή source code ? Οταν το Χ προγραμμα (source code) με τις εξαρτησεις του, εχουν γινει αναμεταξυ τους compiled με τον ιδιο compiler δεν υπαρχει θεμα. @tritonas00 1) καλή τύχη να τρέξεις steam client και εν συνεχεία left4dead 2 στο "σοβαρό" και "στιβαρό" σου arch. 2) Χαίρομαι που βοηθάς την κοινότητα. Εγώ είμαι παράσιτο. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι μόνο ο tritonas-fud-00 βοηθάει σοβαρά την κοινότητα. 3) ξανά-μανα-ignored. bb. 1.Εδω τρεχει το απαραδεχτο - κακογραμμενο unity στην διανομη μου, ο steam client δεν θα τρεξει ? 2.Γραψε πρωτα κανα οδηγο, φτιαξε κανα πακετο και προσφερε το στην κοινοτητα, βοηθα σε επιλυση προβληματων και μετα τα ξαναλέμε.Για να βριζεις και να τρολλαρεις καλος εισαι... 3 και λεω γιατι δεν μπορω να κοιμηθω καλα...:laughing: Επισης gdp ηδη προετοιμαζεται το εδαφος. https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=58786 Οταν κυκλοφορησει με το καλο, εδω θα ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tritonas00 Αύγουστος 19, 2012 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 H πρώτη beta του Steam για Linux έρχεται σύντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Αύγουστος 19, 2012 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 .....σε ένα λειτουργικό που είναι απείρως πιο ελαφρύ από τα win, είναι δωρεάν, δε χρειάζεται να πληρώσει κανένας royalties σε κανένα και (λογικά) και το κόστος θα είναι χαμηλότερο για τον τελικό χρήστη. (Αχ αυτός ο elitισμος των μη ubuntufans)....ας κρατήσουμε το παραπάνω κι όλα τα άλλα έπονται ρε παιδιά.Επίσης για του "γκρινιάρηδες" οτι το ubuntu είναι βαρύ,δοκιμάστε καμιά άλλη πιο ελαφριά και τις περισσότερες φορες πιο όμορφη ubuntu based διανομή...... πχ. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=VmGIeZJYG4A]voyager linux[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.