Jump to content

Προτάσεις : SSD στη θέση του HD και HD στη θέση του DVD.

gdp77

Recommended Posts

Τώρα που έχουν πέσει οι τιμές των SSD σκέφτηκα να αγοράσω έναν 128GB για να τον βάλω στη θέση του HD του laptop μου. Επειδή φυσικά τα 128GB δε μου φτάνουν, σκέφτομαι να αποσύρω το DVD και με κάποιο mount kit ( [ame=http://www.amazon.co.uk/12-7MM-Laptops-second-laptop-replace/dp/B0074AWDI6/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1342444678&sr=8-5]κάτι τέτοιο[/ame]) να βάλω τον HD στη θέση του DVD (στον 1 χρόνο, ζήτημα αν το έχω χρησιμοποιήσει 1 φορά)...

1) Θα ήθελα εντυπώσεις / συμβουλές από κάποιον που το έχει κάνει.

2) Κυκλοφορούν τέτοια mount kits στην Ελλάδα ή θα πρέπει να αγοράσω από εξωτερικό;

Να ελένξεις το εγχειρίδιο service του λάπτοπ να βεβαιωθείς οτι είναι εύκολα προσβάσιμος ο δίσκος. Δες και εδώ http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/ekswterikos-ssd-gia-laptop-102221.html#post1063263716

Σε ένα παλιό ACER είχα αλλάξει για πλάκα (πρόσβαση από το κάτω μέρος του laptop). Στα DELL απ' ότι βλέπω είναι ψυχοβγαλτικό....

Σε ένα toshiba θέλω να κάνω την αναβάθμιση. Για να το τσεκάρω...

Έτσι είχα ένα lenovo T61, 120GB SSD και 320GB μηχανικό σε caddy. Ο σκληρός capped στα ~90MB/s λόγω μετατροπής SATA σε ΑΤΑ, το removable bay στα Τ61 ήταν ακόμα IDE για κάποιο παράξενο λόγο. Κανένα πρόβλημα μέχρι που το πούλησα για άλλο λόγο (βλέπε nvidia gpu που είχε γίνει θέμα τότε).

Εκανα την διαδικασια πριν 5 μερες.

Αγορασα ακριβως αυτο που δειχνεις απο amazon.

Σαν διαδικασια ειναι σχετικα απλη:

1) Βαζεις τον ssd σε ενα σταθερο και με το συνοδευτικο προγραμμα του περνας το νεο firmware και του κανεις format.

2) βγαζεις απο το λαπτοπ τον μηχανικο δισκο και στην θεση του περνας τον ssd και κανεις κανονικα εγκατασταση λειτουργικου και προγραμματων.

3) βγαζεις το dvdrom και βαζεις στην θεση του το caddy μαζι με τον παλιο-μηχανικο δισκο (για παν ενδεχομενο, τον μηχανικο δισκο δεν τον πειραζεις).

4) ξεκουμπωνεις απο το drive που εβγαλες την προσοψη και την βαζεις στο caddy.

5) κουμπωνεις τα παντας και τελειωσες. :yes2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.