lualua Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2012 Θέλω να αγοράσω λάπτοπ και είμαι ανάμεσα στα δύο παρακάτω.Ποιό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο από πλευράς χαρακτηριστικών,αλλά και ποιά εταιρεία έχει καλύτερο after sales;Ποιό θα αγοράζατε εσείς;1) Sony Vaio SV-S1511N3E (i5-3210M/4GB/640GB) | Skroutz.gr 2) Dell XPS 15z (i5-2450M/6GB/750GB) | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούλιος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Dell, μόνο και μόνο για το service της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cba Ιούλιος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Το Dell είναι σαφώς ανώτερο αλλά για τί χρήση το θές; 1100 € για λάπτοπ σα πολλά δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lualua Ιούλιος 14, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Το ξέρω ότι είναι πολλά 1100,αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο.Το λάπτοπ που θα πάρω θα αντικαταστήσει το ντέσκτοπ που έχω και θα είναι ο μόνος υπολογιστής που θα έχω.Το θέλω για προγραμματισμό,προγράμματα προσομοίωσης και σχεδιαστικά,όπως autocad και κάποια παιχνίδια.Επίσης θέλω να είναι όσο το δυνατό πιο λεπτό-ελαφρύ.Τώρα για τη σύγκριση των λάπτοπ λέτε ότι το ντέλ είναι καλύτερο.Επειδή δεν ξέρω και πολλά από χαρακτηριστικά το σόνι έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης,είναι full-hd και έχει καλύτερη κάρτα γραφικών.Είναι σημαντικά αυτά τα χαρακτηριστικά που υπερτερεί το σόνι ή δεν είναι τόσο σημαντικά;Η μεγαλύτερη ανάλυση δεν είναι σημαντικό προνόμιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 14, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Εκτός απο αυτά που επισήμανες, επίσης το Sony φοράει και τον 3ης γενίας i-5, ναι αλλά το το Dell έχει μεγαλύτερο σκληρό με 7200 στροφές και 6GB μνήμη.. βλέπεις τι γίνετε με το θέμα laptop? σε περιορίζει στις επιλογές σου, όποιο και να πάρεις κάτι θα θυσιάσεις σε σχέση με κάποιο αλλο στα ίδια λεφτά, μνήμη θα ναι ? κάρτα γραφικών? επεξεργαστής? κάτι θα είναι πάντως.. ενώ στον σταθερό βάζεις αυτά που θέλεις νοικοκυρεμένα και είσαι άρχοντας, άσε που θα δώσεις τα ίδια λεφτά με το laptop και θα έχεις 3πλάσιες επιδόσεις σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.Σαν απάντηση στην αρχική σου ερώτηση θα ήθελα να σε απαντήσω με ερώτηση: είναι τόσο απαραίτητο για την δουλειά που χρειάζεσαι τον υπολογιστή που πρέπει υποχρεωτικά να είναι φορητός? Έχω βρεθεί σε θέση να νομίζω ότι χρειάζομαι φορητό, να το αγοράζω και να συνηδειτοποιώ πως τελικά δεν χρειαζόμουν laptop και να το έχω μετανιώσει που πήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lualua Ιούλιος 14, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Το λάπτοπ στην περίπτωσή μου δεν είναι απλά απαραίτητο,αλλά αναγκαίο.Και εξηγούμαι.Πρόκειται να μετακομίσω σε γκαρσονίερα και δεν υπάρχει χώρος για σταθερό.Γι' αυτό θέλω λάπτοπ.Τώρα όσον αφορά ότι πρέπει να θυσιάσω κάτι για κάτι άλλο,το ξέρω.Έτσι ρώτησα και τη γνώμη σας για να δω κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δυο λάπτοπ μήπως και βγάλω κανα συμπέρασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 14, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 ε τότε γνώμη μου είναι απο αυτά τα δύο το Vaio και εξηγούμε: Μπορείς να προσθέσεις μεταγενέστερα περισσότερη μνήμη και έναν SSD και να κάνεις αυτόν που έχει εξωτερικό με μία θηκούλα. ένα μικρό γραφειάκι δεν χωράει στην γκαρσονιέρα ρε συ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lualua Ιούλιος 15, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Δε χωράω καλά-καλά εγώ το ντέστκτοπ θα χωρέσει;Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής.Αν μπορεί κάποιος που ξέρει από μοντέλα καρτών γραφικών και επεξεργαστών να μου πει ποιό από τα δυο υπερτερεί στους τομείς αυτούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Ιούλιος 16, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2012 Σε τεχνικά χαρακτηριστικά υπερτερεί το Sony και όπως είπαν και τα παιδιά, πετάς εναν SSD και μνήμη πάνω και το μηχάνημα θα πετάει. Προσωπικά πάντως για παραγωγική δουλειά δεν μπορώ να πω οτι η 15.6" οθόνη είναι ικανοποιητική. Ίσως το HD του Sony το κάνει πιο υποφερτό. Βλέπεις κακομάθαμε με τις 22αρες και τις 24αρες με πολλαπλά παράθυρα ανοιγμένα δίπλα δίπλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Ιούλιος 16, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2012 παρε το σονυ, και η δυο ετερειες απο θεμα service ειναι αψογες, το dell ειναι καπως πιο παλιο, η μνημη ραμ ειναι φθηνη αν θες να βαλεις και αλλη, επισης σκεψου τη λυση να βγαλεις το dvd-r και να βαλεις εκει δισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lualua Ιούλιος 17, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2012 Καθώς έψαχνα σε φόρουμ για το σόνι είδα ένα μειονέκτημα για πολλούς που έχει.Η οθόνη δεν μπορεί να δείξει το κόκκινο με αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο πορτοκαλί.Για εικόνες μπορείτε να βρείτε εδώ:http://forum.notebookreview.com/sony/673678-vaio-s15-orangegate-again-4.htmlΤι λέτε για αυτό;Είναι σοβαρό ή να το αγοράΥΓ Πάντως έτσι εξηγείται η μείωση της τιμής του σε αρκετά μαγαζιά μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.