Jump to content

γνώμη για νέο pc

MrBLooD

Recommended Posts

Kαλησπέρα σας θα ήθελα την γνώμη σας για το νέο pc που θέλω να αγοράσω

SHARKOON T28 RED EDITION - - CASES - E-SHOP.GR

CORSAIR CMPSU-600CXV2 BUILDER SERIES 600W - - E-SHOP.GR

INTEL CORE I7-2600 3.40 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

ASROCK H77M - - E-SHOP.GR

KINGSTON KHX1600C9D3X2K2/8GX 8GB (2X4GB) PC3-12800 HYPERX GREY SERIES DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

EVGA GEFORCE GTX550 TI 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

SONY OPTIARC AD-7280S DVD-RW BLACK BULK - - E-SHOP.GR

SEAGATE ST500DM002 500GB BARRACUDA 7200.12 SATA3 - - E-SHOP.GR

Αξίζει να το αγοράσω η να δω για τπτ άλλο? στα ίδια χρήματα παντα..Είναι η πρώτη φόρα που κάνω δική μου σύνθεση οπότε sry εάν υπάρχουν λάθοι

έκανα κάποιες αλλαγές.. έβγαλα τον ι7 και έβαλα αυτόν INTEL CORE I5-2500 3.30 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR επείσης άλλαξα και την κάρτα έβαλα ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR και πρόσθεσα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320705 πως είναι? επείσης να αναφέρω οτι ο Η/Υ είναι για παιχνίδια

Καλησπέρα..Έκανα την τελική μου σύνθεση για την αγορά του Η/Υ μου!!

Ram: CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

DVD-RW: SONY OPTIARC AD-7280S DVD-RW BLACK BULK - - E-SHOP.GR

Case: COOLERMASTER RC-430-KWN1 ELITE 430 BLACK - - CASES - E-SHOP.GR

Τροφοδοτικό: LC-POWER LC6600 600W PSU - - E-SHOP.GR

Επεξεργαστής: INTEL CORE I5-2500 3.30 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

Μητρική: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 - - E-SHOP.GR

Κάρτα γραφικών: SAPPHIRE RADEON HD7850 OC 2GB DDR5 PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

Σκληρός: SEAGATE ST500DM002 500GB BARRACUDA 7200.12 SATA3 - - E-SHOP.GR

Σκληρός: OCZ AGT3-25SAT3-60G 60GB AGILITY3 SATA3 2.5'' SSD - - E-SHOP.GR

Aναμιστηράκια: x3 XILENCE BLUE LED FAN 120MM - - E-SHOP.GR

Aυτά!!! Τώρα σκέφτομαι να βάλω και AEROCOOL F4XT - MULTIBAY - E-SHOP.GR αξίζει η μπα?

Περιμένω τις γνώμες σας και τις απόψεις σας για να κάνω την παραγγελία μου:dirol:

2500Κ για sandy, 3570Κ για ivy. Πιστεύω αξίζει το 20άρικο παραπάνω για να πάρεις cpu με ξεκλείδωτο multiplier.

Θα έχω μεγάλη διαφορά με τον 3570κ? Δεν υπάρχει θέμα για ενα 20άρικο.

απο E-Shop θα τα παρεις? ειναι αναγκαιο? με €920?

απο VS σου βγαινει στα €881 με καλυτερο ποιοτικα τροφοδοτικο και τον 2500K

παντως αν το ψαξεις λιγο ακομα, μπορεις να βαλεις μητρικη με Z77, κι εναν 3570Κ...!!!!!

post-4092-1416076419,1159_thumb.jpg

Με διαφορετική επιλογή σε μαγαζί (ή μαγαζιά) μπορείς, με τα ίδια χρήματα, να κινηθείς σε Ivy 3550/Η77 (αν δε σε ενδιαφέρει το O/C και η χρήση 2 καρτών γραφικών) και με λίγα παραπάνω σε Ivy 3570K/Z77. Αν θέλεις να "παίξεις" και με άλλα μαγαζιά, μας λες και σου προτείνουμε.

Αφού πας για καινούριο σύστημα τώρα, δε θα πρότεινα να αγοράσεις ούτε P67 motherboard, ούτε Sandy Bridge.

Σου δίνω παράδειγμα (Αν δε θέλεις O/C):

Έχεις επιλέξει:

Gigabyte GA-P67A-G3-D3

Intel Core i5 2500

Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz

OCZ Agility 3 60GB

LC Power 600W (αυτό πραγματικά θα σου πρότεινα να ΜΗΝ το αγοράσεις)

Σύνολο 495.5€

Αντι-πρόταση (απο μαγαζί στην πόλη σου):

AsRock Η77 Pro4/MVP (Τελευταίας γενιάς chipset)

Intel Core i5 3550 ("Φρέσκος" επεξεργαστής)

Kingston Hyper X 8GB DDR3 1600MHz (Παρόμοιες με τις Corsair)

Samsung 830 64GB (Ποιοτικότερος SSD)

Corsair CX500 (Πολύ ποιοτικότερο τροφοδοτικό)

Σύνολο 495.25€

Και το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ E-SHOP ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ RMA) [ΝΑΙ, ΦΩΝΑΖΩ :)].

Με διαφορετική επιλογή σε μαγαζί (ή μαγαζιά) μπορείς, με τα ίδια χρήματα, να κινηθείς σε Ivy 3550/Η77 (αν δε σε ενδιαφέρει το O/C και η χρήση 2 καρτών γραφικών) και με λίγα παραπάνω σε Ivy 3570K/Z77. Αν θέλεις να "παίξεις" και με άλλα μαγαζιά, μας λες και σου προτείνουμε.

Αφού πας για καινούριο σύστημα τώρα, δε θα πρότεινα να αγοράσεις ούτε P67 motherboard, ούτε Sandy Bridge.

Σου δίνω παράδειγμα (Αν δε θέλεις O/C):

Έχεις επιλέξει:

Gigabyte GA-P67A-G3-D3

Intel Core i5 2500

Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz

OCZ Agility 3 60GB

LC Power 600W (αυτό πραγματικά θα σου πρότεινα να ΜΗΝ το αγοράσεις)

Σύνολο 495.5€

Αντι-πρόταση (απο μαγαζί στην πόλη σου):

AsRock Η77 Pro4/MVP (Τελευταίας γενιάς chipset)

Intel Core i5 3550 ("Φρέσκος" επεξεργαστής)

Kingston Hyper X 8GB DDR3 1600MHz (Παρόμοιες με τις Corsair)

Samsung 830 64GB (Ποιοτικότερος SSD)

Corsair CX500 (Πολύ ποιοτικότερο τροφοδοτικό)

Σύνολο 495.25€

Και το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ E-SHOP ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ RMA) [ΝΑΙ, ΦΩΝΑΖΩ :)].

Ναι σήμερα και εγώ σε αυτό το μαγαζί κοίταγα δεν θα κάνω αγορά απο το e-shop:dirol: Για Ο/C που είπες όχι δεν τίθεται καν θέμα να κάνω!!Οπότε να βάλω αυτά που μου προτείνεις μαζί με το case και την κάρτα γραφηκών

CASE :: Sharkoon T9 Value Middle Tower no PSU Black/Blue - Visionstudio.gr

VGA :: ATI Radeon HD7850 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Asus) (HD7850-DC2-2GD5) - Visionstudio.gr

Όσο για το που είπες να μην βάλω Sandy Bridge, εννοείς καθόλου να μην βάλω?:...: Να έχω μόνο τον ssd???

δεν θα κάνω αγορά απο το e-shop:dirol:

Σου δίνω μερικές περιπτώσεις ακόμη και βλέπεις ποιά σε βολεύει. Δίνω links από καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ώστε ούτε μεταφορικά να έχεις, αλλά και να σου είναι εύκολο να κάνεις αλλαγή, σε περίπτωση που κάτι έρθει προβληματικό ή σε περίπτωση που χρειαστείς RMA (φτου φτου μακριά απο μας)

Έχεις σαν βάση την AsRock H77 Pro4/MVP που σου πρότεινα παραπάνω. Η συγκεκριμένη δίνει 2 SATA3 θύρες από το H77 chipset και 2 SATA3 θύρες από ελεγκτή της AsMedia. Εσύ θα συνδέσεις τον SSD σου σε θύρα που ελέγχεται από το H77 chipset (θα γράφει στο manual ποιές είναι αυτές).

Σχετικά με τον επεξεργαστή:

Κοιτάς τους i5 3550 και i5 3450 (17 € φθηνότερος με ελάχιστα χαμηλότερες επιδόσεις). Επειδη από τα γραφόμενα σου φαίνεται οτι ο 3550 είναι εντός του budget σου, θα πρότεινα να πας σε αυτόν.

Εάν είσαι από τους ανθρώπους που αναβαθμίζουν συχνά (πχ κάνεις αναβάθμιση επεξεργαστή του χρόνου), θα μπορούσες να κάνεις το εξής:

Αγοράζεις τον 3570Κ (Κέντρο, Καλαμαριά, Νεα ευκαρπία) με 6 € περισσότερα και ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις. Τώρα θα μου πεις γιατι να αγοράσεις αυτό τον επεξεργαστή, αφου δε θα clockάρεις. Η απάντηση είναι οτι θα μπορέσεις να τον πουλήσεις μεταχειρισμένο πιο εύκολα από τους 3450/3550 όταν πας για αναβάθμιση (με την προϋπόθεση οτι αναβαθμίζεις συχνά, όπως σου προανέφερα).

Αν θες να το πας τελικά όλα για όλα:

Παίρνεις τον 3570Κ και μια μητρική Ζ77, όπως η AsRock Z77 Pro4-M ή η AsRock Z77 Pro3 και δίνεις 18-23.5 € παραπάνω, σε σχέση με την αρχική σου επιλογή (not badddddd...). Εδώ έχεις ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις στα default, δυνατότητα O/C και καλύτερη μεταπωλητική αξία.

Σχετικά με την κάρτα γραφικών:

Η Asus που έχεις επιλέξει έχει 3 χρόνια εγγύηση :T:

Σχετικά με το case:

Δε γνωρίζω να σου πώ σχετικά με αυτό που έχεις επιλέξει. Θα μπορούσες να δεις και το Corsair 300R Carbide (18 € παραπάνω), που είναι ποιοτικότατο case (δες και το review του εδώ στο TheLab).

Για το τροφοδoτικό δε θα πω κάτι άλλο. Καλά κάνεις και αφήνεις στην άκρη το LC Power. Με το Corsair CX500 θα είσαι κομπλε!

Όπως βλέπεις, υπάρχουν αρκετές επιλογές (σίγουρα θα ακούσεις κι άλλες απο τα υπόλοιπα παιδιά). Τα ζυγιάζεις, βλέπεις τι σε συμφέρει και αποφασίζεις.

Όσο για το που είπες να μην βάλω Sandy Bridge, εννοείς καθόλου να μην βάλω?:...: Να έχω μόνο τον ssd???

Sandy Bridge είναι οι επεξεργαστές i7 2600K, i7 2600, i5 2500K, i5 2500 κλπ. Εννοούσα να μην πας σε κάποιον από αυτούς τους επεξεργαστές, αλλά στους Ivy bridge (i5 3570K, i5 3550, i5 3450 κλπ.). Μη το συγχέεις με τους SSD.

Την AsRock H77 Pro4/MVP θα βάλω με τον ι5-3550 κάρτα γραφικών την asus που ειπα Case θα κρατήσω το Sharkoon T9 μου αρέσει κάπως πιο πολλύ τροφοδοτικό και ram αυτές που μου είπες και εσύ!! Να ρωτήσω κάτι τώρα όσο αφορά τον ssd εάν βάλω τον OCZ Agility 3 60GB αντί τον Samsung 64GB 830 πειράζει?(Απλά για να κόψω λίγο την τίμη):hm:Και μία τελευταία ερώτηση ξέρεις αμα το vision studio κάνει συναρμολόγηση το pc?

Ναι στο κάνει συναρμολόγηση,

όποιον SSD και να πάρεις διαφορά θα δεις στην καθημερινή χρήση του αυτό είναι σίγουρο, απλά οι ποιο ακριβοί βελτιώνουν την ποιότητα κατασκευής και τις ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής σε βαθμό που τις περισσότερες φορές σε σένα δεν σου είναι αντιληπτό στην καθημερινή χρήση που θα του κάνεις. Γιαυτό αν σε βολεύει καλύτερα οικονομικά ο agility εννοείται τον παίρνεις. ;)

Ναι στο κάνει συναρμολόγηση,

όποιον SSD και να πάρεις διαφορά θα δεις στην καθημερινή χρήση του αυτό είναι σίγουρο, απλά οι ποιο ακριβοί βελτιώνουν την ποιότητα κατασκευής και τις ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής σε βαθμό που τις περισσότερες φορές σε σένα δεν σου είναι αντιληπτό στην καθημερινή χρήση που θα του κάνεις. Γιαυτό αν σε βολεύει καλύτερα οικονομικά ο agility εννοείται τον παίρνεις. ;)

Αχά πολύ ωραία γιατί από συναρμολόγηση δεν το κατέχω στο 100%:hm: Η συναρμολόγηση είναι free όπως στα πιο πολλά καταστήματα ή δίνεις το κατιτίς του?Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στα games αν βάλω τον agility αντί τον Samsung?(γιατί για games κυρίως είναι το όλο σύστημα)

θα στο φτιαξουν δωρεαν λογικα ,αφου θα τα παρεις ολα απο αυτους , δε θα δεις διαφορα αναμεσα στους 2 στα games, αλλα μην περιμενεις να χωρεσουν και πολλα games σε 60gb ssd υπαρχει και το λειτουργικο

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις να παρεις ενα ποιοτικο κουτακι! Πιστεψε με δεν θα το μετανιωσεις.!! Εχω αλλαξει 3 κουτια.! Στην αρχη ενα noname,μετα ενα Commander ms-i και κατεληξα στο 500R που δεν προκειται να το αλλαξω!!

Απο θορυβο απιστευτο,απο χωρους το ιδιο! Μην σκασεις ενα ματσο λεφτα και παρεις μια λαμαρινα επειδη εχει ενα πλεξυ!!

Στο κατω κατω παρε ενα ποιοτικο case κοιτας 400R ας πουμε!Γυρω στα 100ευρω και ζητα απο ενα ατομο απο εδω να του πας το πλαινο να σου βαλει το πλεξυ,πανω απο 15 ευρω δεν θα σου στοιχισει ολη η διαδικασια.!! Ναι μεν θα σου βγει πιο πανω αλλα θα φανουν αργοτερα τα θετικα! Εγω εαν ηταν να κανω υπομονη 2-3 βδομαδες για να ανεβασω το μπατζετ 50-60 ευρω θα το εκανα! Απο εκει και περα η αποφαση δικη σου!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.