Jump to content

windows 7 boot time too long.

venom7

Recommended Posts

Έχεις εγκατεστημένο το .net framework 4 πριν το sdk?

ΕDIT:

1.4 Required Resources

This release of the Windows SDK does not include a .NET Framework Redistributable Package.

.NET Framework 4 (Required)

· The Microsoft Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4 requires the RTM version of the full, extended .NET Framework 4 Redistributable Components http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=187668

· The .NET Framework 4 Redistributable Components must be installed prior to installing the Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4

NOTE: The Client version of the .NET Framework 4 is not sufficient and the SDK will not install on a computer that has a pre-release (Beta or RC) version of the .NET Framework 4.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

1.4 Required Resources

This release of the Windows SDK does not include a .NET Framework Redistributable Package.

.NET Framework 4 (Required)

· The Microsoft Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4 requires the RTM version of the full, extended .NET Framework 4 Redistributable Components Download .NET Framework

· The .NET Framework 4 Redistributable Components must be installed prior to installing the Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4

NOTE: The Client version of the .NET Framework 4 is not sufficient and the SDK will not install on a computer that has a pre-release (Beta or RC) version of the .NET Framework 4.

To έβαλες αυτό πριν το sdk?Aν ναι και δεν δούλεψε too bad δεν δοκιμάζεις αυτό με το event viewer στο link που postαρες αρχικά?

What’s Taking So Long? How to Fight Slow Startup Times in Windows 7 « IT Expert Voice

Αυτή την διαδικασία εννοώ.Πας στο κατάλληλο τμήμα του event viewer όπως λέει στο link και κοιτάς τα warning ένα ένα.Αρχικά click-άρεις μια την επικεφαλίδα της στήλης Task Category για να sort άρει τα events ανάλογα με αυτή την στήλη.Κοιτάς τα warnings ή errors που έχουν Τask Category σαν Boot Performance Monitoring.

Παράδειγμα warning χωρίς αντίκτυπο στην απόδοση της εκκίνησης

attachment.php?attachmentid=51317&stc=1&d=1342213135

Παράδειγμα warning με αντίκτυπο στην απόδοση της εκκίνησης

attachment.php?attachmentid=51318&stc=1&d=1342213155

Όπως βλέπεις λέει τι προξένησε την καθυστέρηση στα details του event.Οπότε βλέποντας όλα τα warning σαν του δεύτερου screenshot μπορείς να βρεις τι καθυστερεί την εκκίνηση.

EDIT:Aν θες να αποφύγεις το παραπάνω ένα screenshot απο το startup tab του msconfig θα βοηθούσε αρκετά.Επίσης πάλι στο msconfig (ή αλλιώς system Configuration) μπορείς να δοκιμάσεις τις επιλογές στο General tab.

Έχει 3 επιλογές

-Normal (φορτώνει τα πάντα)

-Diagnostic startup (βασικά devices και services μόνο)

-Selective startup (επιλέγεις εσύ τι θα φορτώσει)

Πειραματίσου με τις επιλογές εκεί και δες πιο boot είναι πιο γρήγορο.Άντε και καλά reboots :p

post-1215-1416076412,677_thumb.jpg

post-1215-1416076412,9615_thumb.jpg

[MENTION=1215]nucleus[/MENTION]

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και που ασχολείσαι!

Στο παράδειγμα που μου παρέθεσες μου δείχνεις για error που προκάλεσε καθυστέρηση με event id 110 ενώ στη διαδικασία λέει να κοιτάω για τα evet με ID 100!

Ορίστε και ένα msconfig...

msconfige.jpg

Καλημέραααααααααα!

Τα events με ID 100 είναι τα "normal" που δεν λένε τι άργησε αλλά πόσο είναι to boot time.

Τα events me ID διαφορετικό από 100 λένε τι καθυστερεί.

Από το msconfig δεν φαίνεται κάτι περίεργο.Δοκίμασες τα options στο tab General για την εκκίνηση?

Καλημέρες!:p

Ναι,τα έχω δοκιμάσει!

Βασικά έψαξα το event viewer και τι το καθυστερεί και είναι 8 διαφορετικά πράγματα.Το θέμα είναι όμως πως όταν είδα τις ημερομηνίες που αντιστοιχούσε το καθένα από αυτά,ήταν παλιές!!!Δλδ Φλεβάρη,Ιούνη και καμία δεν ήταν από τώρα και από αυτές τις μέρες!!!

Άρα δε φαινόταν κάτι ας πούμε κατά την χθεσινή ή σημερινή ή τωρινή τέλος πάντων εκκίνηση που να το καθυστερεί!!!

Οπότε,τι κάνω???

Άσε που αυτά που βρήκα ότι έκαναν την καθυστέρηση δεν ξέρω πως να τα διορθώσω!!!

Ορίστε αυτά που καθυστερούν την εκκίνηση(καθυστερούσαν βάση ημερομηνίας όπως είπα και πριν,για τώρα δε βρίσκω τπτ με τωρινές ημερομηνίες,οπότε δε ξέρω τι το καθυστερεί τώρα!).

smssinit.jpg

prefetching.jpg

ps2de.jpg

searchg.jpg

psiide.jpg

Οπότε τι...???

Όχι,έχω και ένα μηχανικό 1TB sata 2.

usb drive???Συνδεδεμένο εννοείς?Σε usb έχω μόνο πληκτρολόγιο,mouse και κάμερα.Τπτ άλλο.

Μου το έκανε εδώ και αρκετές μέρες ανεξαρτήτως updates.

Έχεις καμιά ιδέα πάνω στα προβλήματα που πόσταρα πιο πάνω για το πως θα μπορούσαν να διορθωθούν μπας και???

Να πω ότι έχω απενεργοποιήσει το system restore,όπως επίσης το Hibernation και το ClearPageFileAtShutdown το οποίο μου μείωσε τον χρόνο του shutdown αλλά τπτ από αυτά δεν βοήθησαν στη μείωση του χρόνου μπουταρίσματος.

Το μόνο που μου μένει είναι να δω αν το avast ή το spybot το κάνουν αλλά το θέμα είναι ότι το αποκλείω γιατί ποτέ δεν είχα θέμα με αυτά! Και επίσης δεν εμφανίζουν σφάλμα αυτά στο event viewer!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.