Petrossortep Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Στο pc έχω αυτή την tn LG.. Βλέποντας την πτωτική τάση στις τιμές των ips panel σκεφτόμουν να κάνω τη μετάβαση κάποια στιγμή, παρόλο που το color gamut τους δεν διαφέρει από τα τωρινά tn.Πρόσφατα πήραμε μια funai fled24963dvd για την κουζίνα και σκέφτηκα να την ενώσω με το pc. Δεν γνωρίζω για το πάνελ της, αλλά μάλλον είναι κάποιο VA. Οι γωνίες θέασεις είναι καλύτερες από tn(όχι όμως και τέλειες), τα χρώματα κορεσμένα με πλούσιες αποχρώσεις και το κοντράστ καθώς και οι αποχρώσεις του γκρίζου σημαντικά καλύτερες. Αποφάσισα λοιπόν να τη δοκιμάσω στο pc και απογοητεύτηκα από το φρικαλέο lag και την ταχύτητα της εικόνας. Κοίταζα και ξανακοίταζα το fraps στο Skyrim για να δω αν έχει πέσει στα 30 καρέ. Μετά σκέφτηκα ότι ίσως φταει που είναι τηλεόραση και δεν έχει γίνει optimized για χρήση στο pc. Δυστυχώς όμως, από κάποια review όπως αυτό διαπίστωσα ότι τα περισσότερα ips panel(αργότερα από τα VA αν δεν κάνω λάθος) εκτός από ghosting έχουν και κακό input lag. Όταν η lg μου κινείται στα 3ms average αυτές φτάνουν μέχρι και τα 30.Το ερώτημά μου σε όσους έχουν κάνει τη μετάβαση είναι κατά πόσο ένα καλό πάνελ μπορεί να μεταδώσει την εμπειρία των 60fps που βγάζει ένα tn. Όχι αν μπορείς να συνηθίσεις τους δικούς του ρυθμούς. Και φυσικά αν έχει δει διαφορές ανάμεσα σε τηλεοράσεις με καλά πάνελ και αντίστοιχα pc monitor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούλιος 13, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 η πολυδιαφημισμενη dell 2312-2311 που εχει πουλησει τρελα εχει το λιγοτερο input lag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιούλιος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2012 Εχω δουλεψει αρκετο καιρο στην samsung 2693 (που εδω και 2,5 χρονια πηγε στο 2ο pc) και συνεχησα με u2711 για 18 μηνες και πλεον σε samsung t305.Προσωπικα διαφορα στο lag δεν ενιωσα απολυτως καμια.Οπως ημουν παλιοτερα με την 2693 , την ιδια αισθηση ειχα και αργοτερα , απλα με καλυτερα χρωματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 15, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ξέχασα να πω ότι με ενδιαφέρουν οι 24ίντσες.Βρήκα και γω κάποια μοντέλα ψάχνοντας σε ολόκληρο τοdatasheet του prad.de. Οι πιο αξιόλογες οθόνες κάτω από 300€ είναι αυτές:AnandTech - ASUS ML248H: Thin for the Win?AnandTech - BenQ VW2420H Monitor ReviewBenQ GW2450HM ReviewDell U2412M ReviewΕιδικά η BenQ HM φαίνεται διαμάντι.[MENTION=12866]Narzul[/MENTION]Ίχνη-φωτοστέφανα σε κινούμενα αντικείμενα βλέπεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 15, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 2412 απο Σεπτεμβριο περσι.Rev 00.Στα χρηματα της δεν εχει αντιπαλο (και φαντασου την ειχα παρει 280(?!))Η BenQ ειναι πολυ καλη indeed -την εχει ενας γνωστος-αλλα δεν εχει τη βαση των Dell που προσφερει μεγιστη ευελιξια.Top S-IPS σε ms ειναι το 2312. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούλιος 15, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Εδώ καρντιά μου τι παίζει; 27 inches, IPS, TV και κάτω από 300€; Υπάρχει καμιά άποψη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 15, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 @Nephilim-Βλέπω από την δικιά μου, στα κατάλληλα τεστ, ότι το μαύρο έχει χειροτερέψει. Θέλω να πάρω λοιπόν μια οθόνη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοντράστ για να μην πέσει πολύ με τον καιρό. Τα VA panels τα ξέρω από τις τηλεοράσεις και με ικανοποιούν απόλυτα. Ειδικά τα AMVA είναι άψογα στις τιμές του μαύρου. Οι γωνία θέασεις δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Ούτε και το ghosting-corona effect αν δεν φαίνεται από απόσταση ενός χεριού.Με προβληματίζει αυτή τη στιγμή η χαμηλή φωτεινότητα των BenQ(Θα ήθελα τουλάχιστον 300cd πραγματικά για τις ταινίες) και κάποια reviews που αναφέρουν έντονα corona effects.-Ξέρεις μήπως τί color gamut έχουν οι τηλεοράσεις VA που βλέπουμε στο εμπόριο μέχρι τα 1.000€. Αν το gamut τους είναι νορμάλ και πετυχαίνουν το saturation λόγω καλού μαύρου, τότε και η BenQ θα με καλύπτει.Βλέπω πάντως ότι αν περιμένω λίγο η αγορά θα πλημμυρίσει με μοντέλα και από άλλους κατασκευαστές. Εδώ μέχρι και το Πλαίσιο άρχισε να φέρνει ips.[MENTION=6900]AnimaTronic[/MENTION]Τα φθηνά ips της LG στο prad δεν πήραν καλή βαθμολογία στο subjective impression σε σύγκριση με τα ακριβά. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 15, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Για μένα η Dell u2412 είναι η καλύτερη και ειδικά στα λεφτά που παίζει.. 230 την είδα κάπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 15, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Ναι η αληθεια ειναι οτι το μαυρο εχει δειξει σημαδια "ξεβαματος" και γκριζιζει αρκετα.Ισως και αγιαυτο βγαζουν συνεχως νεα rev (φαντασου μετα απο μια βδομαδα που την αγορασα ειχαν βγαλει ηδη 2 νεα)Υπαρχουν παμπολλα PVA monitors σε λογικες τιμες αλλα σε gaming ειναι ΑΙΣΧΟΣ.Απο τις τιβι που λες δεν γνωριζω αφου διαβαζω/ασχολουμαι μονο με τις plasma οποτε ειναι και τελειως αλλα τα νουμερακια.Γενικα παντως η 2412 ειναι ΑΨΟΓΗ γιατι ζηταει λιγα και οταν με το καλο ερθουν τα 120αρια IPS θα χει βγαλει τα € της.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 15, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 Στο πρώτο post λέω για μια tv που πήρα. Gaming, μη το συζητάς. Άσε που δεν έχει κλίμακα για το backlight(Κάποιες έχουν). Μόνο τρία presets.Όταν λες 120αρια αναφέρεσαι σε Hz; Αν ναι, ας το καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 15, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 εεε ναι..Τώρα έχουν βγεί κάποια πρώτα μοντέλα από LG/SAMSUNG αλλά και από τιμη είναι αστάκαι ούτε μεγάλη γκαμα υπάρχεικαι θα αργίσει αρκετά σύγουρα 1 χρόνο +++ για να βλέπεις αρκετες και να μην μπορείς να διαλέξεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιούλιος 16, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2012 @Narzul Ίχνη-φωτοστέφανα σε κινούμενα αντικείμενα βλέπεις; Οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Ιούλιος 16, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2012 U2410 εδώ κι αρκετό καιρό. Λιώνω και δεν έχω δει και καμιά διάφορα εκτός από ποιότητα. Και τώρα που βλέπω την U2412 να είναι σε τέτοια τιμή, λέω να τσιμπήσω κανα-δύο Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 21, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2012 H U2412 έχει 6-bit χρώμα σαν τα tn panels. Όσο καλή υλοποίηση dithering και να έχει, υπάρχει διαφορά με το να δείχνεις το σωστό χρώμα επάνω στο κάθε ξεχωριστό πίξελ.Το prad στο subjective impression of image quality δεν έχει δώσει ποτέ very good σε φθηνό ips με εξαίρεση ένα μοντέλο της Asus. Αν και αναφέρεται πάντοτε στην ανωτερότητα τους εν συγκρίσει με τα tn.Τα A-MVA είναι κάτι εντελώς διαφορετικό στα ίδια-και λιγότερα-λεφτά. Δεν αποτελούν μια προσπάθεια να γίνει το ακριβό φθηνό με ό,τι αυτό συνεπάγεται(π.χ. χαμηλότερο κοντράστ στα φθηνά ips, μέτρια ομοιογένεια φωτισμού κ.α). Είναι μια άλλη κατηγορία που τελειοποιεί την εικόνα σε σχετικά πιο περιορισμένες γωνίες θέασης.Εν αναμονή της Benq στην Ελλάδα λοιπόν και βλέπουμε. Πιστεύω ότι τα *VA είναι το μέλλον στην κατηγορία αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros771416003242 Ιούλιος 24, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Εχω την Dell 2412m rev00 αλλα με το antiglare coating που φοραει ειναι το λιγοτερο τραγικη. Ημουν στο τσακ να την επιστρεψω αλλα μετα απο ωριμη σκεψη και ακολουθωντας ενα guide που υπαρχει στο net, to αφαιρεσα και και πλεον η οθονη ειναι φανταστικη! Η διαφορα στο ασπρο και στο μαυρο ειναι τεραστια απο πριν + ολα τα αλλα χρωματα ειναι ποιο ζωντανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.