Jump to content

Πεθαίνει η κάρτα γραφικών μου;

gdp77

Recommended Posts

Εν τάχει λόγω έλλειψης χρόνου και αν χρειαστεί θα επανέλθω με λεπτομέρειες:

α) Προχθές ανοίγω πρωί τον υπολογιστή, η οθόνη παίρνει σήμα αλλά δείχνει μαύρη οθόνη (από το boot). Τα windows εκίνησαν κανονικά, αλλά στην οθόνη μαυρίλα. Πατώντας μία το power button έγινε shut down. Κουνάω λίγο τα καλώδια να σιγουρευτώ ότι είναι καλά συνδεδεμένη η οθόνη με την κάρτα. Ξανά boot, ξανά τα ίδια. Μαυρίλα από το boot μέχρι και την αρχική οθόνη των windows. Η οθόνη όμως δεν είναι σε stand by, δείχνει να λειτουργεί κανονικά.

Αλλάζω το καλώδιο στο δεύτερο dvi και φεύγω λόγω δουλειάς.

β) Όταν γύρισα λειτουργούσε κανονικά το σύστημα.

γ) Χθες εν ώρα surfing, μαυρίζει η οθόνη και γίνεται reboot, χωρίς κανένα mini dumb κτλ.

δ) Σήμερα το πρωί, εκκινώ, boot κανονικά, pass στα win, και καπάκι bsod με mini dump αυτή τη φορά.

Το σύστημα είναι Gigabyte EX-58 UD5, i7 920 @ 4.0 GHz, 3x2 OCZ GB RAM (δε θυμάμαι μοντέλο lol), GTX-275 (κοντεύει 2,5 χρόνια - εκτός εγγύησης) , OCZ vertex 3 (χωρίς προβλήματα από τότε που εγκαταστάθηκε). Η ψύξη είναι super με full ανεμιστήρια, hi - tech ψήκτρες και full-ATX tower με άψογο airflow. Έτρεξα ένα furmark και η κάρτα το έβγαλε.

Τι να υποθέσω;

Μπορεί να οφείλεται στο overclock.

Για δοκίμασε με default.

Αν ήταν συνεχόμενο ή επαναλαμβανόμενο θα το έκανα. Το σύστημά μου ως έχει βγάζει burn-in tests για ώρες. Αν έτρωγα bsod κάθε 5 λεπτά, θα πήγαινα σε default να δω αν φταίει το oc. Τώρα δεν έχει νόημα...

Υ.Γ. Η κάρτα γραφικών παίζει στα default . Δεν της έχω κάνει oc.

Αν ήταν συνεχόμενο ή επαναλαμβανόμενο θα το έκανα. Το σύστημά μου ως έχει βγάζει burn-in tests για ώρες. Αν έτρωγα bsod κάθε 5 λεπτά, θα πήγαινα σε default να δω αν φταίει το oc. Τώρα δεν έχει νόημα...

Υ.Γ. Η κάρτα γραφικών παίζει στα default . Δεν της έχω κάνει oc.

Μη το απορριπτεις ασυζητητι. Κατι που δουλευε τελεια σε βαρβατο OC παλια δε σημαινει οτι δε θα κανει τρελά στο μελλον.

Σε ενα παλιοτερο συστημα που ειχα για κατεβαστηρι τη μια εβγαζε 6 ωρες prime και memtest και αλλοτε το πιανε ψυχασθενεια και ξεσκιζοταν στα restart ακομα και σε stock ρολογια.

Εγω πιστευα οτι το psu εφταιγε λογω παλαιοτητας. Προηγουμενως ειχε αρχισει να θελει αλλα settings σε συχνοτητες που εβγαζε με stock voltage... Μπορει να ηταν οι μνημες αλλα εβγαζε ανετα πολλαπλα memtest

Δεν έκανες κανένα update σε κανένα driver έτσι γιατί το minidump εκεί παραπέμπει?

Όχι. έχω πολύ καιρό να κάνω update σε drivers. Τα win updates μόνο έκανα.

Το ότι αρχικά είχα μαύρη οθόνη πριν καν boot-άρουν τα win, και συνεχίστηκε κανονικά το boot και το φόρτωμα του λειτουργικού, προφανώς δεν έχει σχέση με drivers. Να είναι πολύ οριακό το oc και να βαράει με τέτοιο τρόπο σε τυχαίες φάσεις παίζει; (αν συνυπολογίσουμε την παλαιότητα -2 χρόνια- + ζέστη );

Μη το απορριπτεις ασυζητητι.

Δεν τον απορρίπτω. Απλά επειδή δεν έχω συνέχεια προβλήματα (π.χ. σήμερα κανένα πρόβλημα) δε θα μου επιτρέψει να καταλάβω αν φταίει το oc. Εν τω μεταξύ υποχρεώσεις + παιδί δεν μου επιτρέπουν να το ψάξω ενδελεχώς. Εύχομαι να ήταν κάρτα και να είχε καεί να ξεμπερδεύω. Ως έχει, άντε να βρεις τι φταίει...

Γνώμη μου να δοκιμάσεις να βάλεις σε άλλο pc την κάρτα να δεις αν κάνει τα ίδια. Αν όχι, θα έχεις αποκλίσει τουλάχιστον αυτό το ενδεχόμενο.

Ή να δανειστείς από κάπου μια κάρτα να βάλεις στο δικό σου pc.

Πέρα από τα συμβάντα του αρχικού post, δεν έχω κάτι άλλο μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να δουλεύω για πολλές ώρες και μέρες με δανεική κάρτα (ή με τη δικιά μου σε άλλο μηχάνημα) για να αποκλείσω / επιβεβαιώσω αν φταίει η κάρτα. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο στην περίπτωσή μου.

• 1 month later...

Την τρέλα μου μέσα. Γύρισα από διακοπές και δεν την παλεύει το pc.

Συμπτώματα : Το αφήνω σε 2 φάσεις να κάνει updates σε games και win και γυρνάω και το βρίσκω με την οθόνη σε sleep και μόλις κουνάω ποντίκι, εμφανίζει win και κολλάει. Την άλλη είχε κάνει reset...

Έλεος

Σε μια άλλη στιγμή (σε διάστημα λίγων λεπτών από τα παραπάνω), ενώ διάβαζα ένα άρθρο και δεν ακουμπούσα ποντίκι / πληκτρολόγιο, παγώνει.

Συμπέρασμα : Δεν έχω screen saver και μόλις πάει να μπει η οθόνη σε sleep (ρύθμιση 5λέπτου) παγώνει είτε κάνει reset. Άρα με ζώνουν τα φίδια για τον τίτλο του thread

Πάω να περάσω τελευταίους drivers (κατεβάζει και παγώνει μόλις παράτησα το pc, δηλαδή με το που μπήκε σε sleep η οθόνη).

Τονίζω ότι δεν έχω άλλες ρυθμίσεις για να μπαίνουν σε sleep άλλα υποσυστήματα, παρά μόνο το cpu σε C1.

Περνάω τους νέους drivers, και με το που μπαίνω nvidia control panel τρώω μπλε οθόνη που μου έλεγε για πρόβλημα με νέο hw (δεν έχω βάλει τίποτα νέο)

reset, πάω να ξαναμπώ nvidia panel και παγώνει σε 30 δευτερόλεπτα

Και εκεί που πάω να πεισθώ ότι είναι κάρτα ( μια που είτε παγώνει όταν μπαίνει η οθόνη σε sleep, είτε μόλις μπαίνω στο nvidia panel.... ) ξεκινάω να γράφω αυτό το post και τρώω πάλι bsod.

Δεν ξέρω / δεν την παλεύω να ανακαλύψω τι φταίει την τύχη μου μέσα...

Τώρα είμαι από ubuntu live usb και γράφω και δεν μου κάνει τίποτα.

Ακούω ιδέες. Δεν μου είναι εύκολο να βάλω την κάρτα σε άλλο μηχάνημα, μπορώ όμως να καρφώσω μια GTS250 από το pc της γυναίκας μου στο δικό μου, να δω αν συνεχίζονται τα προβλήματα (το ανάποδο δεν μπορεί να γίνει γιατί το τροφοδοτικό και γενικά τα specs του άλλου pc δεν σηκώνουν την GTS275)

Είναι μνήμες... (memtest failed μετά από 45 λεπτά - ήμουν τυχερός γιατί θα έφευγα από το σπίτι και παρά τρίχα να το κλείσω ένα λεπτό πριν χτυπήσει... )

Και είναι very very long story...

Η συνέχεια σε άλλο thread μόλις χάσω τη μέρα μου αύριο με πειράματα :-(

Είναι μνήμες... (memtest failed μετά από 45 λεπτά - ήμουν τυχερός γιατί θα έφευγα από το σπίτι και παρά τρίχα να το κλείσω ένα λεπτό πριν χτυπήσει... )

Και είναι very very long story...

Η συνέχεια σε άλλο thread μόλις χάσω τη μέρα μου αύριο με πειράματα :-(

Δηλαδη η οθονη σου μαυριζει τελικα απο τις μνημες; περιεργο:fist:

Όχι απλά συνέβαιναν τα κολλήματα όταν έμπαινε σε sleep mode (σχετικό ή τυχαίο, δε γνωρίζω)

Βασικά οι μνήμες από day1 έπαιζαν με παραπάνω ρεύμα απ'όσο πρέπει (γιατί βαριόμουν να ψάξω άλλα settings και έτσι έμεινε 2 χρόνια). Τώρα που έχει ζέστη, χτυπάνε. (ή την ακούσανε και θα πληρώσω το τίμημα). Απλά περιμένω σε λίγες μέρες να κάνω σκάντζα κάποιες μνήμες φίλου για να το επιβεβαιώσω. Μέχρι τότε θα πειραματιστώ με settings και memtest να δούμε τι θα γίνει..

Τραγικό να κάθομαι να διαβάζω oc guides του 2010 (για να ξαναθυμηθώ τα settings) εν έτει 2012...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.