Jump to content

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστής

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έχω έναν πολυ καλο φορτιστη για μπαταρίες. Συγκεκριμένα αυτόν εδώ (αγορασμένο και απο εδω πριν πολλα χρονια)

RS900

Το θεμα ειναι οτι 2-3 μπαταριες απο τις 12 που ειχα, τις οποιες ειχα να φορτισω και πολυ καιρο (1+ χρονο) οταν τις βαζω να φορτισουν δεν τις αναγνωριζει καν ο φορτιστης (σε οποιοδηποτε "bank" - θέση δηλαδη και να τις βαλω)

Υπαρχει τροπο να γινουν revive αυτες? Παιζει να ειναι θεμα φορτιστη η απλα πεθαναν εντελως οι μπαταριες?

Η μια μπαταρια που το επαθε αυτο ειναι ΑΑΑ (η μαρκα ειναι la grosse 1000mah) και η αλλη ΑΑ (μαρκα VAPEX 2900mah) η οποια ηταν σφραγισμενη απο κουτα (δεν ειχε χρησιμοποιηθει 1+ χρονο ομως). Οι αλλες 3 στο χαρτινο κουτακι ηταν οκ παντως ολες.

Συμπτωση η απλα ο φορτιστης ειναι παραξενος?

Αν εχει καποιος εμπειρια ας βοηθησει :)

Μηπως εχουν ληξει;

Δυσκολο ... ουτε οι πολοι της μπαταριας σκουριασμενοι ουτε τιποτα.

Απο τις 4 AAA οταν ανοιξα το κουτι (το οποιο ειχα για backup 1+ χρονο στο ντουλαπι) η μια απο τις 4 δεν την αναγνωριζε καν, σε οποια θεση του φορτιστη και να την εβαλα

Δεν ειναι το θεμα τα λεφτα, σιγα το κοστος. Απλα εαν εχει προβλημα και τις χαλαει ο φορτιστης ή ειναι κατι αλλο θελω να το ξερω ωστε στο μελλον να εχω το νου μου :)

Εγώ μπαταρίες που δεν φορτίζουν στον καλό αυτόματο φορτιστή τις πετάω σε έναν απλό και φορτίζουν θέλουν δεν θέλουν. Απλά πρέπει να θυμηθώ να τι βγάλω την κατάλληλη στιγμή. Τώρα καλή, κακή ιδέα, τουλάχιστον οι μπαταρίες φορτίζουν. Έχει τύχει βέβαια να πετάξω μια τετράδα που δεν φόρτιζε με τίποτα.

Πρόσφατα πήρα ένα BC700 που είναι παρόμοιο και είχα κάτι τελείως ψώφιες energizer, μια δε φόρτιζε. Βάλε μια καλή που φορτίζει δίπλα της και βραχυκύκλωσε τους θετικούς πόλους (συνδετήρας macgyver) με αυτή που δε φορτίζει. Πιθανότατα μετά από λίγη ώρα θα αρχίσει να φορτίζει, αφαιρείς το βραχυκύκλωμα και ασε να τελειώσει. Επίσης δε ξέρω το 900 τι default ρευμα δίνει, πιθανόν 200mah, ρύθμισε το τουλάχιστον 500mah πριν ξεκινήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.