serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Καλησπέρα.Έχω τις εξής ερωτήσεις όσον αφορά τη βάση laptop:α. Με ποιό κριτήριο (εκτός χρηματικό) επιλέγει κανείς βάση για laptop, που να ρίχνει τη θερμοκρασία?β. Αυτή η βάση, ρίχνει τη θερμοκρασία σε CPU, VGA, HDD, ή (προφανώς) σε όλα μαζί;γ. Απ' ότι έχω δει απλά φωτογραφίες στο Google, η βάση αυτή χρειάζεται ρεύμα. Οι βάσεις αυτές δε χρειάζονται πολύ ρεύμα, και δε δουλεύουν με μετασχηματιστή. Συνδέονται σε μία USB του laptop, και όλα ok. Βέβαια, σου δεσμεύουν μία USB, αλλά, υπάρχουν κάποιες βάσεις που έχουν έξοδο USB πόρτα(ες), οπότε σου επιστρέφουν τη USB που σου πήραν; Εδώ, επειδή δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα, θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις.δ. Υπάρχουν βάσεις υπο κλίση κάποιων μοιρών και βάσεις επίπεδες, ή είναι όλες υπό μοίρες; Οι υπό μοίρες βάση επηρρεάζουν (αρνητικά) τη λειτουργία μαγνητικών σκληρών δίσκων;Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;Ευχαριστώ για το χρόνο σας ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 10, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 α. Άμα έπαιρνα εγώ βάση για το laptop μου, θα φρόντιζα να έχει μεγάλο και αθόρυβο ανεμιστήρα. Επίσης θα κοίταζα να με βολεύει προφανώς για τη χρήση μου (εργονομικό/το ύψος κτλ), και τα υλικά του να είναι ποιοτικά.β.Εξαρταται το laptop/βάση. Σε γενικές γραμμές - υποτίθεται - ρίχνει τη θερμοκρασία στα πάντα. Αμα όμως π.χ. το laptop σου δεν έχει αεραγωγούς στο κάτω μέρος, δε κάνει τίποτα εκτός από το να δροσίζει το πλαστικό.γ. Ναι χρησιμοποιούν usb. Ναι μερικές έχουν και usb ports. Να έχεις στα υπ'όψιν σου, ότι high powered devices (π.χ. δίσκοι που παίρνουν ρεύμα από usb) δε θα δουλεύουν σε αυτά τα ports.δ. Υπάρχει ότι θες. Υπάρχουν μερικά που ορίζεις εσύ την κλίση που θες να έχει. Όχι δεν επιρρεάζει τη λειτουργία των δίσκων. Εκτός άμα δέσεις ένα subwoofer 12" στη βάση. Ή το βάλεις στο φούρνο μικροκυμμάτων. Ή και τα 2 ταυτόχρονα.EDIT:Να σου δώσω μια συμβουλή: Καλύτερες θερμοκρασίες θα επιτύχεις άμα καθαρίσεις τον ανεμιστήρα από μέσα ή κάνεις underclock/undervolt, παρά με βάσεις κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιούλιος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση.Πέρα απ' τις γνώσεις που πήρα, και με κάλυψαν πλήρως, για να μαθαίνουμε και κομπιουτερίστικους όρους, τί σημαίνει «underclock/undervolt»?Υ.Γ. Και μία ακόμη ερώτηση που ξέχασα να βάλω στην αρχή του post:πόσους βαθμούς ρίχνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό (κατά μέσο όρο); Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 κοιτά και μόνο που θα σηκωθεί το laptop απο το γραφείο καλό θα σου κάνει, θα πάρει αέρα το κάτω μέρος του. Απο εκεί και πέρα πάρε μια βάση με έναν μεγάλο ανεμιστήρι για να έχει και λιγότερο θόρυβο. Underclock/Undervolt είναι να ρίξεις την συχνότητα και την τάση απο τον επεξεργαστή ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία του αλλά θα χάσεις και απο επιδόσεις εννοείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damastes Ιούλιος 11, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 καλό είναι επίσης η βάση να είναι από αλουμίνιο, ανεξαρτήτως από τον ανεμιστήρα που έχει, γιατί λειτουργεί και σαν παθητική ψύκτα. Μην περιμένεις μεγάλες διαφορές, μια καλή βάση ~5 βαθμούς να μειώσει. Όπως είπαν και οι προηγουμένοι καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις εαν καθαρίσεις εσωτερικά το λαπτοπ, αλλάξεις πάστα στην cpu, gpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.