Jump to content

Καλώδια για λειψή μητρική

tragikos

Recommended Posts

Πρόσφατα φίλος μου αγόρασε ένα καινούριο μηχάνημα και κατά την συναρμολόγηση προέκυψαν κάποια μικροθεματάκια. Συγκεκριμένα:

- Το κουτί του, Corsair Carbide Series 300R έχει 20πινο male καλώδιο για τις 2 εξωτερικές USB3.0 θύρες για το οποίο όμως δεν έχει υποδοχή η μητρική

- Η μητρική έχει υποστήριξη για 1 CPU_FAN και ένα SYS_FAN ενώ το κουτί έχει 2 ανεμιστήρες.

Για την πρώτη περίπτωση χρειάζεται ένα τέτοιο ώστε τουλάχιστον να είναι χρήσιμες οι μπροστινές USB του κουτιού, έστω και ως USB2.0.

Για την δεύτερη χρειάζεται ένα τέτοιο ώστε να συνδεθούν και τα δύο στη μητρική και να ελέγχεται η ταχύτητα τους, από το να συνδέσω τον 2ο ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό και να δουλεύει σε πλήρεις στροφές.

Καλά τα λέω; Αν ναι, γνωρίζετε κάποιο εγχώριο κατάστημα έστω και συνοικιακό που να πουλάει τέτοια καλώδια ώστε να μην μπούμε στην διαδικασία αγοράς από το ebay;

Ευχαριστώ

Πρόσφατα φίλος μου αγόρασε ένα καινούριο μηχάνημα και κατά την συναρμολόγηση προέκυψαν κάποια μικροθεματάκια. Συγκεκριμένα:

- Το κουτί του, Corsair Carbide Series 300R έχει 20πινο male καλώδιο για τις 2 εξωτερικές USB3.0 θύρες για το οποίο όμως δεν έχει υποδοχή η μητρική

- Η μητρική έχει υποστήριξη για 1 CPU_FAN και ένα SYS_FAN ενώ το κουτί έχει 2 ανεμιστήρες.

Για την πρώτη περίπτωση χρειάζεται ένα τέτοιο ώστε τουλάχιστον να είναι χρήσιμες οι μπροστινές USB του κουτιού, έστω και ως USB2.0.

Για την δεύτερη χρειάζεται ένα τέτοιο ώστε να συνδεθούν και τα δύο στη μητρική και να ελέγχεται η ταχύτητα τους, από το να συνδέσω τον 2ο ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό και να δουλεύει σε πλήρεις στροφές.

Καλά τα λέω; Αν ναι, γνωρίζετε κάποιο εγχώριο κατάστημα έστω και συνοικιακό που να πουλάει τέτοια καλώδια ώστε να μην μπούμε στην διαδικασία αγοράς από το ebay;

Ευχαριστώ

για τα fans εχω σιγουρα sleeved διακλαδωσεις 1>2 και σε >3 και >6 και σε >9 αλλα και για PWM εαν θες....

για τα usb 3.0 πρεπει να εχω τετοιο αλλα και τετοιο

αναλογως εαν θελει να συνδεσει τις μπροστινες USB 3.0 του κουτιου σε εσωτερικες USB 2.0 υποδοχες

ή στις πισω USB 3.0 της μητρικης

To τσεκαρω αυριο και σου λεω (εαν θες στειλε τηλ με πμ)

Το usb καλώδιο του κουτιού σου είναι female και όχι male. Άρα το καλώδιο του ebay δεν νομίζω ότι σου κάνει. Για το fan spliter δες εδώ InLine 3-Pin Fan Y-Power Cable Adapter

Όχι είναι σίγουρα Male. :)

για τα fans εχω σιγουρα sleeved διακλαδωσεις 1>2 και σε >3 και >6 και σε >9 αλλα και για PWM εαν θες....

για τα usb 3.0 πρεπει να εχω τετοιο αλλα και τετοιο

αναλογως εαν θελει να συνδεσει τις μπροστινες USB 3.0 του κουτιου σε εσωτερικες USB 2.0 υποδοχες

ή στις πισω USB 3.0 της μητρικης

To τσεκαρω αυριο και σου λεω (εαν θες στειλε τηλ με πμ)

Είσαι θεός! Σου στέλνω pm ;)

• 6 months later...

Λοιπόν όσο περίεργο και αν φαίνεται θυμήθηκα 6 μήνες μετά ότι έχω αυτό το θέμα.

Ακόμα θέλω ένα τέτοιο καλώδιο, αφού τελικά δεν βρέθηκε κάτι με τον Κοπρίτης συν του ότι είχα ένα θέμα και με την αγορά από το ebay.

Ρωτάω λοιπόν πάλι: Υπάρχει κάποιο μαγαζί εδώ στην Αθήνα που να παίζει να έχει τέτοιο καλώδιο για να μην μπλέκω ξανά με ebay;

Αν πάλι δεν υπάρχει από που μπορώ να πάρω ένα αξιόπιστα;

Δεν ξέρω αν έκανες κάτι με το καλώδιο USB3->USB2, αλλά σε μια παραγγελία από amazon.co.uk, δοκίμασα τα παρακάτω:

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009SJCPO8]Neewer USB3.0 19 Pin to Front Panel towards to USB2.0: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0093DT588]BestDealUK Ideal USB3.0 19 Pin to Front Panel towards: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

αλλά έπεσε "πόρτα" :cry:

We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination.

You may either change the shipping address or delete the item from your order

by changing its quantity to 0 and clicking the update button below.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.