spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Πριν απο μερικες μερες αρχισε ενας παλιος seagate 7200.11 που εχω να εξαφανιζεται και να επανεμφανιζεται στα windows ανα διαστηματα τα οποια εγιναν συχνοτερα οποτε θεωροντας οτι τα εφαγε τα ψωμια του ειπα να τον παροπλισω και να παρω εναν μεγαλυτερο. Με το που ηρθε ο καινουργιος αρχισε να μου κανει το ιδιο κολπο και ο αλλος δισκος (WD caviar black 640gb sata3) o οποιος ομως δεν ειναι ουτε χρονος που τον πηρα.. Εχετε καμια ιδεα να δω τι συμβαινει η επαιξε κακια συμπτωση..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούλιος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Δοκίμασες με άλλο καλώδιο sata?Μπορεί και να μην φταίει ο δίσκος; Δοκίμασες τον παλιό ή αυτόν που σου κάνει τώρα "νερά" σε άλλο PC; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιούλιος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Στον παλιο ναι γιαυτο τον αλλαξα, στον καινουργιο οχι - τωρα βγηκε το προβλημα.. Κατεβασα τα diagnostics της wd και εφαγε εμπλοκη στη διαρκεια του τεστ. Τωρα απλα αναγνωριζει οτι υπαρχει δισκος, ουτε χωρητικοτητα ουτε τιποτα, 0 προσβαση φυσικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούλιος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Στον παλιο ναι γιαυτο τον αλλαξα, στον καινουργιο οχι - τωρα βγηκε το προβλημα.. Κατεβασα τα diagnostics της wd και εφαγε εμπλοκη στη διαρκεια του τεστ. Τωρα απλα αναγνωριζει οτι υπαρχει δισκος, ουτε χωρητικοτητα ουτε τιποτα, 0 προσβαση φυσικα..Τα ίδια έκανε και ο δικός μου πριν τα φτύσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Ιούλιος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Εχω ταλαιπωρηθει απιστευτα απο προβληματικα καλωδια sata.Πριν κανεις οτιδηποτε παρε καινουρια καλωδια sata που ειναι φτηνα ετσι κι αλλιως.Προσεξε μονο να κουμπωνουν καλα και να μην πιεζονται μεσα στο κουτι.Αυτα που θα παρεις καλο ειναι να προσεξεις να εχουν ενα λαμακι,κουμπωνουν καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 10, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Πριν απο μερικες μερες αρχισε ενας παλιος seagate 7200.11 που εχω να εξαφανιζεται και να επανεμφανιζεται στα windows ανα διαστηματα τα οποια εγιναν συχνοτερα οποτε θεωροντας οτι τα εφαγε τα ψωμια του ειπα να τον παροπλισω και να παρω εναν μεγαλυτερο. Με το που ηρθε ο καινουργιος αρχισε να μου κανει το ιδιο κολπο και ο αλλος δισκος (WD caviar black 640gb sata3) o οποιος ομως δεν ειναι ουτε χρονος που τον πηρα.. Εχετε καμια ιδεα να δω τι συμβαινει η επαιξε κακια συμπτωση..?Στο κάνει μοναχά όταν πας στον υπολογιστή μου ? εξαφανίζονται όλοι ή επιλεκτικά ? επανέρχονται μετά, δοκίμασες σε άλλη μητρική ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούλιος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Μήπως το πρόβλημα είναι στον sata controler της μητρικής σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 10, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Εγω εχω παρατηρησει στο πισι μου να μου βγαζει λαθος σε τορρεντ ενος καινουριου δισκου που εβαλα σαν να μην βρισκει τοποθεσια. Μετα παταω play και τα βρισκει κανονικα, αλλα μπορει να τα ξαναχασει.Θα δοκιμασω αλλο καλωδιο κ γω.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιούλιος 10, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Συνεχεια.. Ειπα να βαλω τον παλιο seagate σε αλλο pc παλι, μαζι με τον καινουργιο μπας προλαβω να μεταφερω τιποτα πριν χαθει. Του κανει ενα checkdisk (ο αλλος δε του εκανε), δουλεψε κανονικα πληρης μεταφορα ουτε κιχ.. Βγαζω τον παλιο και βαζω τον wd μπας και.. Με το που ανοιγει το pc αρχιζει τα ζβιν ζβιν και τα μπιπ μπιπ.. Μπαινει windows πουθενα ο δισκος φυσικα, αλλα πουθενα και ο καινουργιος! Φρικη. Βγαζω τον καινουργιο και μενει με τον wd πανω, ανοιγω το pc του κανει ενα check disk, να ο δισκος, να και τα αρχεια ολα καλα. Βαζω και τον καινουργιο τον βλεπει κανω μεταφορα, ουτε κιχ κι εδω.. Το αποτελεσμα ειναι να εχω βαλει τον καινουργιο στην ακρη και τους δυο παλιους πισω στο main pc στις ιδιες θεσεις και απο χθες δεν εχουν βγαλει κανενα προβλημα. Τους περιμενω βεβαια απο στιγμη σε στιγμη (ελπιζω να μη το γρουσουζεψω ) Μηπως να το παω σε κανα ψυχολογο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obelix7 Ιούλιος 10, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Αν έχεις καμιά εύκολη μητρική, δεν κάνεις και κανένα bios update η καμία αναβάθμιση οδηγών;;; καθαρά προληπτικά... Ψυχολόγο καλό δε ξέρω :-P Sent from my Nexus S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Αύγουστος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 spH3RiCal, πριν λίγο καιρό είχα παρόμοιο πρόβλημα με έναν SATA Hitachi. Είχα δοκιμάσει και γω τα τυπικά:αλλαγή controllers, sata καλώδια, κ.λπ, κ.λπ.Όσο κι αν σου φανεί παράξενο η λύση βρέθηκε στο τροφοδοτικό. Το δικό μου πρόβλημα μοιάζει πολύ με το δικό σου. Σε κάποιες εκκινήσεις (όχι σε όλες) στο δίσκο ακουγόταν από μέσα ένα τικ-τικ-τικ-... μετά την ανάγνωση του BIOS και όλα σταματούσαν εκεί. Έκλεινα, βέβαια, το pc απ' το ρεύμα. Καταλαβαίνεις ότι πήγαινα να πάθω εγκεφαλικό. 1GB ο δίσκος με W7, και έχω πάνω και γω δεν ξέρω τί. Δεν είχα κρατήσει backup του δίσκου και αν ήταν πρόβλημα δίσκου, κατευθείαν με έβλεπα για κάνα νοσοκομείο !!Άλλες φορές ο δίσκος κόλλαγε στο σημείο που τα 7 κάνουν αυτό το animation των τεσσάρων χρωματιστών μπαλών, και φτιάχνουν το σημαιάκι Windows, και σταματούσαν εκεί.Άλλες φορές έφταναν desktop και κολλούσαν μετά από 2 min ή 4 min ή 8 min ...Το πρόβλημα ήταν τελικά στο τροφοδοτικό. Ένα τροφοδοτικό μπορεί να είναι ελαττωματικό από κατασκευής ή ύστερα από πολλές ώρες λειτουργίας (το δικό μου το είχα δουλέψει πάρα πολλές ώρες) χρειάζεται πιά αντικατάσταση γιατί αρχίζει τέτοια συμπτώματα. Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή οι δίσκοι είναι συσκευές που τραβάνε πολύ ρεύμα. Αν το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα ή έχει λειτουργήσει πολύ, συσκευές όπως δίσκοι, optical drives, μπορεί να μη φαίνονται στο λειτουργικό ή να κολλάνε στην εκκίνηση.Τώρα θα μου πεις:καλά... και πώς άλλες φορές ο δίσκος ξεκινάει και άλλες όχι; Η εξήγηση είναι απλή. Όταν το τροφοδοτικό αποφορτίσει μπορεί να δώσει και πάλι (με λίγη τύχη) σωστά το ρεύμα στις συσκευές και οι συσκευές να δουλέψουν. Οπότε, κλείνοντας το pc απ' το ρεύμα, το τροφοδοτικό αποφορτίζει. Έ... μία-δύο-πέντε-δέκα εκκινήσεις κάποια θα πιάσει. Οπότε, εσύ νομίζεις ότι είναι πρόβλημα δίσκου, αλλά, με ένα άλλο τροφοδοτικό το πρόβλημα αποκαθίσταται.Και για να μας λες ότι έχεις δίσκο 7200.11 είναι οι αρκετά παλιοί δίσκοι της Seagate. Οπότε και το σύστημά σου πρέπει να είναι κάπως παλιό. Άρα, και το τροφοδοτικό πρέπει να έχει δουλέψει αρκετές ώρες. Αλυσίδα πάει...Τώρα, πρωτού βέβαια προχωρήσεις στην αγορά νέου τροφοδοτικού (αν τελικά αυτό είναι το πρόβλημά σου) πρέπει να το βεβαιώσεις. Ή δούλεψε τους δίσκους σε ένα pc με σίγουρα εντάξει τροφοδοτικό, ή δανείσου ένα όσο πιό καινούριο τροφοδοτικό μπορείς, και κάνε τα τεστ σου. Εγώ είχα στην άκρη ένα δεύτερο τροφοδοτικό που δεν είχε δουλέψει ούτε 3 ώρες, και το πιστοποίησα.Αυτός είναι και ο λόγος που ο WD είναι τόσο λίγο καιρό αγορασμένος και σου έκανε κόλπα. Πρέπει να είναι τροφοδοτικό.Όσο για τον Seagate 7200.11 (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει ήδη) η Seagate γι' αυτή τη σειρά έχει στο site της firmware upgrade για το κάθε μοντέλο. Τα firmware που έχει φτιάξει είναι πολύ καλά και όντως σώζουν τους δίσκους αυτής της σειράς. Έχω και γω έναν 7200.11 500GB που φοβόμουν μην τον χάσω. Έβαλα το firmware της Seagate και τον έσωσα. Βρες και το δικό σου μοντέλο και πέρασε το αντίστοιχο firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 3, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 [MENTION=11744]serpico75[/MENTION] αν διάβαζες την υπογραφή του [MENTION=5189]spH3RiCal[/MENTION] θα διαπίστωνες ότι έχει καινούργιο σύστημαγιατί δεν δοκιμάζεις ενα live cd ubuntu ή μπορεί να υπάρχει ελάττωμα,στην μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 3, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Για δοκίμασε να βγάλεις την βλακεία το hotswap από το bios. Επίσης κάνε disable ότι power savings έχει για το δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Αύγουστος 31, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2012 Λοιποοον.. Γυρισα προχθες απο διακοπες και σημερα τα ιδια. Δυο φορες εξαφανιστηκε και επανεμφανιστηκε ο δισκος. Η διαφορα ειναι οτι αυτη τη φορα το προβλημα το εβγαλε ο καινουργιος (που ζητημα ειναι να εχει 20-30 ωρες) :S Εκανε ενα checkdisk στο restart αλλα δε βρηκε τιποτα.. Σημειώνω οτι ως sata3 εχει καινουργιο καλωδιο και ειναι συνδεδεμενος σε sata3 θυρα και αρα σε διαφορετικο controller απο τον παλιο.Στο BIOS ολα τα hotswap ειναι disabled, μονο το smart ειναι on, για power management δε βρηκα κατι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.