paularas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Η ερώτηση είναι η εξής. Πως γίνεται να καταλάβω εάν πάει να κάει / κάηκε / πάει να καεί μία κάρτα γραφικών. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατι, ένα ωραίο πρωινό, πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή, ανοίγει κανονικά και έτσι όπως πάω να ανοίξω να μπω λίγο στο diablo ξαφνικά νιώθω τα γραφικά να είναι "κάπως" , απο εκεί και πέρα είτε μου έκανε artifacts είτε blinkare η οθόνη και μου έλεγε ότι ο driver failare και έγινε επανεκίννηση. Το θέμα είναι ότι έχω 2χ ίδιες κάρτες (οι οποίες είναι gtx 280 και τις είχα σε sli). Πως γίνεται όμως να χαλάσανε και οι 2 μιας και είτε τις έβγαλα και τις 2, άνοιξα το pc μία με την 1η μία με την 2η ακόμα και με τις 2 σε διαφορετική σειρά και κάθε φορά μου έκανε τα ίδια. Artifacts, κλείσιμο και άνοιγμα ξανά των drivers και όταν πήγαινα ξανά στην επιφάνεια εργασίας να είναι έτοιμες να κλείσουν εντελώς. Το σύστημα μου είναι i7 920, 700αρι coolermaster silent pro, gtx 280 x2 . Καμιά ιδέα για να δω εάν πραγματικά τα έφτυσαν οι κάρτες ή είναι κάτι άλλο. Και εάν είναι οι κάρτες, γίνεται ταυτόχρονα να τα έφτυσαν και οι 2? σημείωση1: σε ένα benchmark 2009 εκεί που έδιναν πίεση η 2η (η παλιά) ανέβασε ξαφνικά ένα τρελό νούμερο (115 oC) και απο τότε στο bf3 με το που πήγαινε να ζοριστεί το σύστημα το ψιλοκρεμούσε. Βέβαια 2 μήνες diablo 3 ποτέ δεν μου έκαναν νερά σαν sli μέχρι και σήμερα που αυτήν την στιγμή που μιλάμε το έβαλα και στο λεπτό πάνω άρχισε να σπάει η εικόνα και να κολάει σε idle κατάσταση. Να πάω με την μία για αλλαγή ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο (τροφοδοτικό σκεφτόμουν αλλά και ολοκαίνουργιο είναι [ούτε 4 μήνες] και έχει φάει 1 άντε 2 διακοπές ρεύματος ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων σημ2: έκανα topic και σε αδελφικό φόρα έχοντας ξεχάσει 100% ότι εδώ έχω του masters. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούλιος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Ας κάνω εγώ λοιπόν την αρχή.Αφού έχεις 2xGTX 280 σπάσε προσωρινά το SLI και γύρνα σε single κάρτα γραφικών. Άσε μια την πρώτη κάρτα γραφικών και μια την δεύτερη κάρτα γραφικών μόνες τους στο σύστημα και θες αν έχεις πρόβλημα έτσι. Στρέσαρε το και λίγο τρέχοντας κάνα bench. Αν είναι πρόβλημα της μια από τις 2 κάρτες θα φανεί. Επίσης μπορεί να μη φταίνε οι κάρτες γραφικών αλλά να είναι προβληματικό το SLI bridge ή η μητρική. Πάντως 115οC δεν έχω δει ποτέ σε κάρτα γραφικών. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία. Η το thermistor διαβάζει ότι να 'ναι ή έχει πρόβλημα στην ψύξη η κάρτα σου (πιθανώς να μην πατάει καλά η ψύχτρα ή κάτι σχετικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paularas Ιούλιος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 μα αυτό λέω. η μία ήταν ψιλό χάλια και τώρα ίσως πήγε και η 2η. δοκίμασα και τις 2 και έκαναν και οι 2 νερά (artifacts) και τώρα έβαλα μία 9800gt που παραδόξως παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnta7 Ιούλιος 10, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 απο ρευματα εχεις πειραξει κατι ή ρολογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιούλιος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Χμμμ... σημαντική ερώτηση, air condition έχεις στο δωμάτιο;Μήπως βράζουν εκεί μέσα τα εξαρτήματα και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.