Jump to content

Βοηθεια για "ανασταση" παλιου PC

JRSB

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Θα ηθελα τη βοηθεια σας για να "αναστησω" ενα πολυ παλιο PC ενος θειου μου.

Το PC ειναι αρχαιο. Συγκεκριμενα: Celeron 600MHz και 128ΜΒ RAM. Τα components του λειτουργουν. Εκει που χρειαζομαι τη βοηθεια σας ειναι στο τι λειτουργικο να χρησιμοποιησω σε ενα τετοιο PC.

Χρηση: Σελιδες στο internet και "ξερη" στο DOD Games. Και ΑΝ ειναι εφικτο καμια ταινιουλα (DVDRip). Εχω διαθεσιμα γνησια Windows XP Pro SP3, αλλα φανταζομαι ουτε καν ετσι; Mηπως καποια διανομη Linux;

Ευχαριστω πολυ.

Μια χαρά θα παίξουν τα XP. Μην περιμένεις επιδόσεις αλλά θα παίξουν. Εγώ είχα XP στον celeron-άκο μου 433 oc στα 541MHz, με 64ΜΒ ram. :hehe:

Δες κι εδώ τα minimum system requirements για XP.

System requirements for Windows XP operating systems

•Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)

•At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)

•At least 1.5 gigabytes (GB) of available space on the hard disk

•CD-ROM or DVD-ROM drive

•Keyboard and a Microsoft Mouse or some other compatible pointing device

•Video adapter and monitor with Super VGA (800 x 600) or higher resolution

•Sound card

•Speakers or headphones

Μια χαρά θα παίξουν τα XP. Μην περιμένεις επιδόσεις αλλά θα παίξουν. Εγώ είχα XP στον celeron-άκο μου 433 oc στα 541MHz, με 64ΜΒ ram. :hehe:

Ευχαριστο νεο αυτο. Απο θεμα drivers ομως τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;

Ευχαριστο νεο αυτο. Απο θεμα drivers ομως τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;

Πιθανότατα θα σου βρουν τα XP όλους τους drivers, ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Για τους υπόλοιπους google is your friend. :)

δεν βλέπω να έχεις άλλη ενναλακτική εκτός απο τα XP (οκ μη περάσεις και 98 :p) εκτός και αν ο θείος ξέρει να διαχειρίζεται Linux! Απλά με το SP3 είναι ποιο "βαρύ" το λειτουργικό απο ότι σκέτο, αλλά δεν γίνετε να μην το βάλεις θα έχεις διάφορα θέματα με bugs κτλπ.

Δεν χρειάζεται να διαχειρίζεται το linux, να το χρησιμοποιεί μόνο θέλει... και το linux είναι σαφέστατα πιο εύχρηστο από τα windows.

Βάλτου xubuntu 12.04 να κάνει την δουλειά του με ηρεμία ο άνθρωπος. Για αυτό που θέλει δεν θα έχει κανένα παράπονο.

Στα windows αν αρχίσεις να περνάς antivirus (δεν θα περάσεις;) office (δεν θα περάσεις;) κλπ θα σέρνεται απίστευτα!

Δεν χρειάζεται να διαχειρίζεται το linux, να το χρησιμοποιεί μόνο θέλει... και το linux είναι σαφέστατα πιο εύχρηστο από τα windows.

Βάλτου xubuntu 12.04 να κάνει την δουλειά του με ηρεμία ο άνθρωπος. Για αυτό που θέλει δεν θα έχει κανένα παράπονο.

Στα windows αν αρχίσεις να περνάς antivirus (δεν θα περάσεις;) office (δεν θα περάσεις;) κλπ θα σέρνεται απίστευτα!

Microsoft Security Essentials και τελείωσε η υπόθεση, ούτε RAM να καίει ούτε τίποτα.

Παιδιά, τα XP είναι σχεδόν 12 ετών λειτουργικό, πριν 12 χρόνια τα συστήματα ήταν PII και PIII, και τα 128MB ram ήταν υπερκομπλέ. (στα requirements των XP αν τα διάβασε κανείς, τα 128MB είναι όχι το minimum αλλά το recommended). Μη κοιτάτε οι νέοι (lol) τώρα, που έχετε 2GB RAM στα κινητά σας.

Αν του βάλει τα προγράμματα εκείνης της εποχής, π.χ Office XP ή Office 2003, θα πηγαίνει αξιοπρεπώς το μηχάνημα, για απλές εφαρμογές γραφείου.

Επίσης θείτσες και θείοι δεν είναι ακριβώς linux κοινό. Σε 2 μέρες θα σε ρωτάει πως γίνεται το ένα και πως το άλλο, και γιατί δεν του τρέχει το winamp για windows. Καλή τύχη να τους εξηγείτε τη διαφορά... :hehe:

Microsoft Security Essentials και τελείωσε η υπόθεση, ούτε RAM να καίει ούτε τίποτα.

Παιδιά, τα XP είναι σχεδόν 12 ετών λειτουργικό, πριν 12 χρόνια τα συστήματα ήταν PII και PIII, και τα 128MB ram ήταν υπερκομπλέ. (στα requirements των XP αν τα διάβασε κανείς, τα 128MB είναι όχι το minimum αλλά το recommended). Μη κοιτάτε οι νέοι (lol) τώρα, που έχετε 2GB RAM στα κινητά σας.

Αν του βάλει τα προγράμματα εκείνης της εποχής, π.χ Office XP ή Office 2003, θα πηγαίνει αξιοπρεπώς το μηχάνημα, για απλές εφαρμογές γραφείου.

Επίσης θείτσες και θείοι δεν είναι ακριβώς linux κοινό. Σε 2 μέρες θα σε ρωτάει πως γίνεται το ένα και πως το άλλο, και γιατί δεν του τρέχει το winamp για windows. Καλή τύχη να τους εξηγείτε τη διαφορά... :hehe:

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τους θείους μου ή με εμένα, αλλά σε όσους "άσχετους" έβαλα linux και τους έδειξα 5 βασικά πράγματα δεν με ξαναενόχλησαν ποτέ για το "πως γίνεται αυτό" και "γιατί κολλάει αυτό" ή "κόλλησα τον τάδε ιό".

Και μπορώ να πω ότι έχω βάλει σε πολλούς, από το θείο μου (πράγματι) που είναι εντελώς ανίδεος με pc και σιγά σιγά μαθαίνει, μέχρι άτομα που είχαν εμπειρία με windows και απλά μου ζητούσαν για πολλοστή φορά να τους κάνω format γιατί οι ιοί κάνανε πάρτυ...

Αν δεις το ubuntu, με το software center, την πλήρη ελληνική υποστήριξη, και την πλήρη απομάκρυνση από το σύστημα (απλός λογαριασμός χρήστη χωρίς δικαιώματα), θα αλλάξεις γνώμη για την ευχρηστία του!:hi:

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τους θείους μου ή με εμένα, αλλά σε όσους "άσχετους" έβαλα linux και τους έδειξα 5 βασικά πράγματα δεν με ξαναενόχλησαν ποτέ για το "πως γίνεται αυτό" και "γιατί κολλάει αυτό" ή "κόλλησα τον τάδε ιό".

Και μπορώ να πω ότι έχω βάλει σε πολλούς, από το θείο μου (πράγματι) που είναι εντελώς ανίδεος με pc και σιγά σιγά μαθαίνει, μέχρι άτομα που είχαν εμπειρία με windows και απλά μου ζητούσαν για πολλοστή φορά να τους κάνω format γιατί οι ιοί κάνανε πάρτυ...

Αν δεις το ubuntu, με το software center, την πλήρη ελληνική υποστήριξη, και την πλήρη απομάκρυνση από το σύστημα (απλός λογαριασμός χρήστη χωρίς δικαιώματα), θα αλλάξεις γνώμη για την ευχρηστία του!:hi:

Δεν είπα ότι δεν είναι εύχρηστες οι νέες εκδόσεις. Χρησιμοποιούσα slackware ως μοναδικό λειτουργικό για 2 χρόνια. :p Απλά οι άμπαλοι χρήστες είναι άμπαλοι ούτως ή άλλως πόσω δε μάλλον με linux. :)

Δεν είπα ότι δεν είναι εύχρηστες οι νέες εκδόσεις. Χρησιμοποιούσα slackware ως μοναδικό λειτουργικό για 2 χρόνια. :p Απλά οι άμπαλοι χρήστες είναι άμπαλοι ούτως ή άλλως πόσω δε μάλλον με linux. :)

Slackware? Τότε σίγουρα δεν μπορείς να πεις για ευχρηστία :haha::hehe:

Τέλος πάντων, απλά το ανέφερα για να μην πάρει σαν δεδομένο τα windows, υπάρχει εναλλακτική και είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) αξιόλογη με τα windows...

Καλησπερα σας. Θα ηθελα τη βοηθεια σας για να "αναστησω" ενα πολυ παλιο PC ενος θειου μου.

Το PC ειναι αρχαιο. Συγκεκριμενα: Celeron 600MHz και 128ΜΒ RAM. Τα components του λειτουργουν. Εκει που χρειαζομαι τη βοηθεια σας ειναι στο τι λειτουργικο να χρησιμοποιησω σε ενα τετοιο PC. (...)

Μόνο Windows 2000 (με την υφισταμένη RAM). Αλλιώς πέτα το όπως είναι. Aν μπορείς να βάλεις 512ΜΒ ram, ή έστω 384 (τρία 128άρια), μόνον τότε να συζητήσεις για XP.

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας. Το να προσθεσουμε RAM ειναι εκτος σχεδιων. Πραγματικα απο το να ψαξω και να αγορασω RAM για ενα τετοιο PC, προτιμω να αγορασω ενα πακετο Celeron Sandy/2GB RAM DDR3/H61-H67 mobo ή κατι αντιστοιχο σε AMD και να τελειωνουμε.

Για την ιστορια να σας πω οτι εκτος απο browser, δε θα εγκατασταθει ΤΙΠΟΤΑ αλλο (ουτε Office). Και αν μας παιρνει, ενας VLC ή ενας GOM Player. Αν τελικα μας κατσει καλα η διανομη Linux, απλα θα του βγαλω ενα shortcut στο desktop και θα του πω "αυτο πατας και μπαινεις στο internet" και τελος :).

Θα δοκιμασω Windows XP, Windows 2000 και Lubuntu και ο Θεος μαζι μας :p

Σας ευχαριστω πολυ και παλι για τις απαντησεις σας.

Ρίξε μια ματιά σε Emarket.gr - Καινούρια και μεταχειρισμένα προϊόντα σε δημοπρασίες ή πωλήσεις, στο μεγαλύτερο ελληνικό site δημοπρασιών μήπως βρεις καμιά μεταχειρισμένη σε καλή τιμή. Η μνήμη θα είναι πρόβλημα.

+1 και από μένα για windows 2000

• 5 weeks later...

Γεια σας και πάλι. Επαναφέρω το θέμα για να ζητήσω και πάλι τη βοήθεια σας. Πέρασα τελικά Windows XP SP2 (MSDNAA) στο PC που αναφέρω στο πρώτο post. Όλα φαίνονται ΟΚ (αν εξαιρέσουμε τις καθυστερήσεις λόγω χαμηλής RAM). Αγοράστηκε και μια ασύρματη κάρτα δικτύου, συγκεκριμένα η TP-Link TL-WN721N Wireless N Adapter, για να δώσουμε internet στο PC. Το router βρίσκεται σε δωμάτιο στον απο πάνω όροφο.

Το πρόβλημα είναι οτι η κάρτα δικτύου φαίνεται κανονικά στο device manager, αλλά με το κίτρινο θαυμαστικό. Συγκεκριμένα στις ιδιότητες λαμβάνω το error "the device cannot start". Δοκίμασα drivers από το CD της συσκευασίας, αλλά και από το site της TP-Link χωρίς αποτέλεσμα. Έχετε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Να αναφέρω οτι η κάρτα δικτύου δουλεύει κανονικά στο laptop μου (Windows 7 Professional SP1 γνήσια).

Επίσης επειδή, όπως προανέφερα, ο νταλκάς του θείου είναι να παίζει ξερή στο DoD Games, μηπως ξέρετε που μπορώ να βρώ μια stand alone εφαρμογή για να παίζει ξερή, χωρίς να απαιτείται internet;

Ευχαριστώ πολύ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.