Jump to content

Led και ανεμιστήρες μητρικής, δουλεύουν συνέχεια [SOLVED]

Wizard!

Recommended Posts

Tην Παρασκευή, πήρα ένα Silverstone 1000άρι, σαν αντικατάσταση του CM που κάηκε. Όλα δουλεύουν καλά, εκτός από ένα περίεργο θέμα... Ακόμα και με σβηστό τον υπολογιστή, το led λειτουργίας παραμένει ανοικτό, όπως επίσης και οι δύο ανεμιστήρες που είναι συνδεδεμένοι πάνω στη μητρική...

Για ποιό λόγο μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο...; Δεν άλλαξα κάτι, δεν μπαίνει σε sleep, απλά βγήκε το παλιό και μπήκε αυτό... :unsure:

στο κάνει και άμα το κάνεις hard shutdown με πατημένο το κουμπί μέχρι να κλείσει ?? Άμα σβήσεις το τροφοδοτικό και κάνεις clear cmos με τα jumpers ίσως διορθωθεί, αλλιώς δοκίμασε να κάνεις ένα reflash το BIOS. Εγώ αυτά θα έκανα :blink:

Όχι, είναι λόγω κάποιας επιλογής στο BIOS. Τα ίδια έκανε και η δική μου μητρική (αυτή της υπογραφής) με συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Άλλαξε το suspend mode από S1 ή S3 σε auto και κλείσε το EuP. Αυτά έκανα στο δικό μου και σταμάτησε το φαινόμενο. Προφανώς δεν υπάρχει καλή συνεργασία μητρικής-τροφοδοτικού σε αυτόν τον τομέα...

Μέσα στο BIOS θα βρεις την επιλογή EuP ready στο τμήμα του power management. Είναι και καλά ένα ευρωπαϊκό πρότυπο εξοικονόμησης ενέργειας αλλά με 3 διαφορετικά τροφοδοτικά ποτέ δεν μου δούλεψε σωστά.

------

Πες μας εάν διορθώθηκε το πρόβλημα...

Χαζή ιδέα αλλά... δοκίμασε να βάλεις ανάποδα (180) το καλώδιο ρεύματος στον τοίχο/πολύμπριζο.

το ρεύμα της πρίζας είναι εναλλασόμενο άρα δεν παίζει ρόλο.

αλλά πως σου ήρθε αυτό;;

Σε κάτι κουτάκια που φτιάχναμε PCs παλιότερα είχε ένα LED που φώτιζε την πρόσοψη και το αν άναβε ή όχι εξαρτώταν από το πώς είχε μπει το καλώδιο ρεύματος στην πρίζα!

Χαζή ιδέα αλλά... δοκίμασε να βάλεις ανάποδα (180) το καλώδιο ρεύματος στον τοίχο/πολύμπριζο.

Σε παλιά κουτιά μπορεί να έπαιζε ρόλο, πλέον όχι. Εκτός αυτού, είναι πάνω σε ups, που αν το βάλεις ανάποδα, χάνεις την προστασία από τα φίλτρα.

Ασχετο αλλα εχουν κανονικη και αναποδη οι πριζες? εγω οπως ναναι τις κοτσαρω, εκτος και αν εχουν εκεινο το μεταλλικο τσουτσουνι που εξεχει και το βυσμα την αναλογη υποδοχη οποτε υπαρχει μονο ενας τροπος

η πρίζα έχει εναλλασόμενο ρεύμα, αλλάζει πολικότητα συνέχεια (το + και το - δηλαδή αλλάζουν στην Ελλάδα 50 ή 100 φορές το δευτερόλεπτο δεν θυμάμαι. το (+)--->(-) και το (-)--->(+) και αντίστροφα) άρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο, ή οτι υπάρχει καλή και ανάποδη.

Σαφώς και παίζει ρόλο. Η μία τρύπα είναι η φάση, η άλλη η επιστροφή. Αν πχ βάλεις ένα καλό πολύπριζο με φίλτρα, έχει ένδειξη αν έχει μπει σωστά το φις στην πρίζα. Σου εξηγεί μάλιστα στο manual, ότι αν μπει ανάποδα, δεν έχεις προστασία.

η πρίζα έχει εναλλασόμενο ρεύμα, αλλάζει πολικότητα συνέχεια (το + και το - δηλαδή αλλάζουν στην Ελλάδα 50 ή 100 φορές το δευτερόλεπτο δεν θυμάμαι. το (+)--->(-) και το (-)--->(+) και αντίστροφα) άρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο, ή οτι υπάρχει καλή και ανάποδη.

Για μερικα ηλεκτρονικα συστηματα εχει σημασια.

Και ειναι 50hz

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] κάνε λίγο ένα reflash το BIOS σε νεότερη έκδοση (ή την ίδια αν έχεις την τελευταία) έτσι για να μου φύγει η απορία - δεν νομίζω να έχεις να χάσεις κάτι.

Μόλις το έκανα. Είχε βγει και καινούριο πριν 3-4 ημέρες. Θα το κλείσω μετά και θα δω τι θα κάνει.

Δοκίμασα κι αυτό που λέει στο forum, αλλά ούτε αυτό δούλεψε...

it a glitch and a know error with asus..just reflash your bios to the newest one and then reset it using f5.

go into windows and hit shutdown...you have to use the power switch it it reboots. once the power is off turn off the power supply so the mb power drains and use the clear the cmos jumpers. there a large posting on asus rog forume about this issue and the z77 sabertooth mb.

Παρασκευή και 13, η ώρα είναι 1 μετά τα μεσάνυκτα και επιλέγω από τα Windows, Shut down όπως κάθε βράδυ... Σήμερα λοιπόν, έσβησε κανονικά, χωρίς να μείνει ανοικτό το led, χωρίς να δουλεύουν οι ανεμιστήρες... :computer:

Ελα καποια ρυθμιση στο bios ειναι.

π.χ

εγω μια gigabyte που εχω εχει το on/off charge που σου επιτρεπει(οταν ειναι ενεργοποιημενο)να δινουν ρευμα οι usb θυρες της μητρικης ετσι ωστε να μπορεις να φορτιζεις κινητα η οτιδηποτε αλλο.

ΑΛΛΑ

σε καποια μητρικη το εχω ξανασυναντησει αυτο αλλα δεν μπορω να θυμηθω σε ποια:hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.