hAic Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Καλησπερα,χρειαζομαι μια ψησταρια Υγραεριου οσο γινεται πιο οικονομικη και παραλληλα μικρη σε διαστασεις.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούλιος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 http://www.sin-plin.gr/Gas-S-107 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 Καμινέτο Γκαζάκι S-107 :: Γκαζάκια-Καμινέτα :: Είδη Camping :: Συν-Πλην χα0χ0αχ0αχ0α..!!Ψησταριααα ρε συ!!!! Ελα να το παρουμε λιγο στα σοβαρα γιατι την χρειαζομαι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 Define 'οικονομικη' αν μπορεις να πας μεχρι 230-300, υπαρχουν τα μικρα μοντελα της Broil King που ειναι τρομερα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 8, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 Define 'οικονομικη' αν μπορεις να πας μεχρι 230-300, υπαρχουν τα μικρα μοντελα της Broil King που ειναι τρομερα !!!Θελω κατι οικονομικο ρε συ!! Διοτι δεν γινεται να αναβω και το γκριλ του φουρνου για ενα φιλετο κοτοπουλο καθε φορα καταλαβες?? Κατι σε μαχ τα 100 δεν υπαρχει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούλιος 8, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 γιατι δεν το κανεις στη ντοστιερα? εγω εκει τα κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 8, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 γιατι δεν το κανεις στη ντοστιερα? εγω εκει τα κανω.Η DOSτιέρα είναι τοστιέρα που δουλεύει σε command line; :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 8, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2012 Η τοστιερα γινεται αχρηστη πραγματικα οταν ψηνω το οτιδηποτε και ειναι λιγο μπελαλιδικο να την καθαριζω.!!!! Ενα φιλαρακι εχει τετοια ψησταρια αλλα δεν γνωριζει τιποτα για την "καταγωγη" της.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Ιούλιος 9, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Κάτι φθηνές κάτω από 100ε έβγαζε κατά καιρούς το alexpak.Αλλά με κανά 30άρι μπορείς να πάρεις μια ηλεκτρική ψηστιέρα(grill). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 9, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Θελω ψησταρια διοτι θα την παίρνω και στο χωριο και θα την εχω εξω και δεν εχω ρευμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Ιούλιος 9, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 δες εδω προς το τέλος του καταλόγου Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 9, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 δες εδω προς το τέλος του καταλόγουΜπραβο σε ευχαριστω παρα πολυ αλλα leroy δεν εχει καν στην κρητη ρε!!!!!Στελνουν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Ιούλιος 10, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Μπραβο σε ευχαριστω παρα πολυ αλλα leroy δεν εχει καν στην κρητη ρε!!!!!Στελνουν??Πάρτους τηλέφωνο πές τους εάν έχουν τον κωδικό του προϊόντος που ζητάς επιβεβαίωσε την τιμή και ρώτησέ τους εάν μπορούν να σου το στείλουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 10, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 Ενταξει θα δω αν και δεν νομιζω να στελνουν!!http://sizzle-bbq.com/product/07RXCokPN3I/Adelaide-PlanchaΒρηκα αυτη?Το καταστημα το γνωριζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 12, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2012 Ενταξει θα δω αν και δεν νομιζω να στελνουν!!E-Shop- Sizzle - The BBQ Brand Βρηκα αυτη?Το καταστημα το γνωριζεται? Πριν 1.5 χρόνο τσίμπησα μία Sunday Happy 2 από το Ricardo με 95€, η πιο χαρούμενη αγορά που έχω κάνει ever. Τώρα δυστυχώς όλες οι τιμές έχουν ανέβει σημαντικά, αυτή την βρίσκεις με 140€ νομίζω. Tips αγοράς: ΜΗΝ πάρεις ψησταριά χωρίς καπάκι, το ψήσιμο τύπου γάστρας που κάνει το θεωρώ άκρως σημαντικό. ΜΗΝ πάρεις ψησταριά με πλάκα κάτω, δεν είναι ψησταριά μετά, είναι τηγάνι. Πάρε κανονική με σχάρα κι από κάτω πέτρες. Να ξέρεις ότι δεν θα ψήνεις ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με μία μικρή, αλλά κυρίως στο κέντρο που είναι η εστία. Αυτό σημαίνει βέβαια 4 χοιρινές λαιμού 300gr. ταυτόχρονα και λαχανικά τριγύρω Έχε επίσης κατά νου, ότι αν η ψησταριά που θα πάρεις δεν διαθέτει μειωτήρα υγραερίου (ο δίσκος που μπαίνει πάνω στη μπουκάλα) και σωλήνα θα τα πάρεις έξτρα. Μην πληρώσεις πάνω από 10€ για τον μειωτήρα και πάνω από 1€ για τη σωλήνα. H Sunday π.χ. δεν έχει. Βάλε στο budget σου μία καλή λαβίδα με νεύρο και χωρίς μύτες, όχι αυτές που πάνε σετ με πηρούνα κλπ και δεν πιάνουν ούτε χαρτοπετσέτα. Μην πάρεις πηρούνα, το κρέας δεν θέλει τρύπημα στο ψήσιμο, χάνει ζουμάκια και δεν λέει Δες αυτή π.χ. Λαβίδα ΙΝΟΧ Broil King [14959_] : Ergaleioagora.gr (έχει και η Sunday στο Praktiker πολύ πιο οικονομική). Επίσης, πάρε ένα κάλυμμα για όταν δεν την χρησιμοποιείς για να μην σκονίζεται. Τσίμπα και μερικά links: http://www.antoniou24.gr/p.PSistaria-Ygraeriou-Happy-2.590353.html Ψησταριά υγραερίου Grill Chef LD 12457 e-toolsmarket.com Ψησταριά Υγραερίου PRIMERO Classic BROIL MASTER ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ BARBEQUE | ricardo.gr (Ημερομηνία λήξης: 17.07.2012 21:19) Η τελευταία φαίνεται πραγματικά καλή, αλλά ο πωλητής έχει 0 αξιολογήσεις. Αυτή δεν έχει πέτρες κάτω, αλλά flame tammer, γλιτώνεις τις φλόγες από τα λίπη και κάνεις πιο εύκολο ψήσιμο, αλλά με τις πέτρες το κρέας βγαίνει πιο νόστιμο Η επιλογή δική σου Η άποψη μου, πάρε όποια σου κάνει κλικ στο μάτι, αλλά καπάκι και σχάρα να είναι must! Αλλά αν θες καλή και οικονομική, φάε το Internet, είναι πολλοί που τις πουλάνε και δεν τους βρίσκεις εύκολα Όταν με το καλό την πάρεις, ρίξε ένα mention να σου δώσω tips για το ψήσιμο, διαφέρει από το κάρβουνο. Ετοιμάσου για κρεατάκι με τέλεια γεύση που δεν στεγνώνει ποτέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Ιούλιος 12, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2012 Πριν 1.5 χρόνο τσίμπησα μία Sunday Happy 2 από το Ricardo με 95€, η πιο χαρούμενη αγορά που έχω κάνει ever. Τώρα δυστυχώς όλες οι τιμές έχουν ανέβει σημαντικά, αυτή την βρίσκεις με 140€ νομίζω.Tips αγοράς: ΜΗΝ πάρεις ψησταριά χωρίς καπάκι, το ψήσιμο τύπου γάστρας που κάνει το θεωρώ άκρως σημαντικό. ΜΗΝ πάρεις ψησταριά με πλάκα κάτω, δεν είναι ψησταριά μετά, είναι τηγάνι. Πάρε κανονική με σχάρα κι από κάτω πέτρες. Να ξέρεις ότι δεν θα ψήνεις ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με μία μικρή, αλλά κυρίως στο κέντρο που είναι η εστία. Αυτό σημαίνει βέβαια 4 χοιρινές λαιμού 300gr. ταυτόχρονα και λαχανικά τριγύρω Έχε επίσης κατά νου, ότι αν η ψησταριά που θα πάρεις δεν διαθέτει μειωτήρα υγραερίου (ο δίσκος που μπαίνει πάνω στη μπουκάλα) και σωλήνα θα τα πάρεις έξτρα. Μην πληρώσεις πάνω από 10€ για τον μειωτήρα και πάνω από 1€ για τη σωλήνα. H Sunday π.χ. δεν έχει. Βάλε στο budget σου μία καλή λαβίδα με νεύρο και χωρίς μύτες, όχι αυτές που πάνε σετ με πηρούνα κλπ και δεν πιάνουν ούτε χαρτοπετσέτα. Μην πάρεις πηρούνα, το κρέας δεν θέλει τρύπημα στο ψήσιμο, χάνει ζουμάκια και δεν λέει Δες αυτή π.χ. Λαβίδα ΙΝΟΧ Broil King [14959_] : Ergaleioagora.gr (έχει και η Sunday στο Praktiker πολύ πιο οικονομική). Επίσης, πάρε ένα κάλυμμα για όταν δεν την χρησιμοποιείς για να μην σκονίζεται. Τσίμπα και μερικά links: Ψησταριά Υγραερίου Happy 2 :: www.antoniou24.gr Ψησταριά υγραερίου Grill Chef LD 12457 e-toolsmarket.com Ψησταριά Υγραερίου PRIMERO Classic BROIL MASTER ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ BARBEQUE | ricardo.gr (Ημερομηνία λήξης: 17.07.2012 21:19) Η τελευταία φαίνεται πραγματικά καλή, αλλά ο πωλητής έχει 0 αξιολογήσεις. Αυτή δεν έχει πέτρες κάτω, αλλά flame tammer, γλιτώνεις τις φλόγες από τα λίπη και κάνεις πιο εύκολο ψήσιμο, αλλά με τις πέτρες το κρέας βγαίνει πιο νόστιμο Η επιλογή δική σου Η άποψη μου, πάρε όποια σου κάνει κλικ στο μάτι, αλλά καπάκι και σχάρα να είναι must! Αλλά αν θες καλή και οικονομική, φάε το Internet, είναι πολλοί που τις πουλάνε και δεν τους βρίσκεις εύκολα Όταν με το καλό την πάρεις, ρίξε ένα mention να σου δώσω tips για το ψήσιμο, διαφέρει από το κάρβουνο. Ετοιμάσου για κρεατάκι με τέλεια γεύση που δεν στεγνώνει ποτέ Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση! Η τελευταια εχει ολα αυτα που ανεφερεσ στην μεση με μεωτηρα??? Ποια απο αυτες που μου εδειξες ειναι με πετρες? Λαβιδα εχω και οταν δεν θα την χρησιμοποιω θα την φιλαω εσωτερικα στο αποθηκακι!!Διπλα απο το μπαλκονι ειναι!! Αλλα και με ενα τραπεζομαντιλο γινεται η δουλεια :D Και μια ερωτηση καπνιζει η ψησταρια?Διοτι ειμαι σε πολυκατοικια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 13, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Η τελευταία δεν φαίνεται να έχει μειωτήρα, ή δεν το δείχνει στη φωτογραφία. Αυτό που έχει είναι flame tammer, δεν βάζεις πέτρες σε αυτή δηλαδή, αντί για πέτρες έχει αυτό το μέταλλο από κάτω από τη σχάρα. Επίσης, μόλις παρατήρησα ότι έχει και 30€ μεταφορικά με το στανιό, οπότε αλλάζει το κόστος της. Μειωτήρας είναι αυτός: Η Sunday έχει πέτρες, αυτήν έχω εγώ. Οι άλλες δύο δεν ξέρω, κάνε ένα τηλέφωνο στα μαγαζιά και ρώτα Σχετικά με το κάπνισμα ναι, καπνίζουν και πιο πολύ αν είναι λιπαρό το κρέας ή αν ψήσεις κοτόπουλο με την πέτσα επάνω (φώναξε και την πυροσβεστική να την έχεις κοντά αν βάλεις πέτσα στο υγραέριο ) Καμία σχέση όμως με την κάπνα του κάρβουνου, πολύ λιγότερο. Αν είναι μοσχάρι π.χ. ή χοιρινή με λίγο λίπος θα δεις ελάχιστο καπνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούλιος 13, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Για πες και τα tips για το ψήσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 13, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Χμ, πολλά και διάφορα. Θα ρίξω μερικά σκόρπια κι ότι θέλετε ρωτάτε. Κατ'αρχήν ψήνεις άριστα χοιρινό κρέας, κοτόπουλο, μοσχάρι, συκώτι, λαχανικά. Με το αρνί και το ψάρι δεν τα πάει τόσο καλά, αλλά τα καταφέρνει. Απλά θέλει φροντίδα για να φύγει μετά η αρνίλα ή η ψαρίλα. Μια φορά το χρόνο (πριν το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει) θέλει να την διαλύσεις και να την καθαρίσεις από τα λίπη που έχει πιάσει από κάτω. Την εστία αν είναι σιδερένια ποτέ με νερό, ξύσιμο τα υπολείμματα με συρματάκι και ένα πέρασμα μετά με λάδι με ένα κομμάτι βαμβάκι. Συντηρείς την ψησταριά και διατηρείς τις σωστές γεύσεις στο κρέας. Καλή προθέρμανση πριν από κάθε ψήσιμο, 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό και φουλ φωτιά. Μετά πέρασμα της σχάρας με ένα κομμένο λεμόνι για απολύμανση και καθαρισμό της σχάρας. Μετά από κάθε ψήσιμο, κάνω μία μπάλα από αλουμινόχαρτο και περνάω την σχάρα όπως είναι καυτή για να φύγουν τα υπολείμματα. Έχω κεραμική σχάρα, οπότε δεν επιτρέπεται να βάλω συρματόβουρτσα. Καλό είναι να αποφεύγεις τα πολλά λάδια γιατί μετά έχεις φωτιές, τις οποίες δεν πρέπει να τις σβήνεις, όπως κάνουν κάποιοι π.χ. με νερό ή ξύδι γιατί σκουριάζει η εστία. Επίσης, όχι πολύ αλάτι, γιατί στεγνώνει το κρέας και αλλοιώνει τη γεύση, όποιος τα θέλει αλμυρά, βάζει μετά. Αν νομίζεις ότι είναι άνοστο το κρέας και θέλει αλάτι, άλλαξε χασάπη. Προσωπικά έκοψα το σούπερ μάρκετ για αυτό το λόγο και πάω σε στάνταρ χασάπη και είμαι ΟΚ. Συνήθως για 2 άτομα, φτιάχνω σε ένα δοχείο γυάλινο με 50ml λάδι, 2-3 στροφές του μύλου τριμμένο χοντρό αλάτι, πολύ πιπέρι και 1-2 άλλα μυρωδικά ανάλογα το κρέας, όπως ρίγανη, θυμάρι, πιπεριά καυτή ή ότι άλλο θέλω. Ο καθένας δοκιμάζει βέβαια τι του αρέσει. Το περιεχόμενο του δοχείου μετά το αλείφω πάνω στο κρέας με πινελάκι και το αφήνω να κολυμπάει στο υπόλοιπο (δεν είναι και πολύ). Στο χοιρινό δεν τρελαίνομαι για μαρινάδες, στο κοτόπουλο όμως με έχουν αποζημιώσει Το βασικό είναι: - Πριν το ψήσεις να το βγάλεις από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μην το πετάξεις στη φωτιά αμέσως μετά το ψυγείο. - Πριν το ψήσεις, βάλε το σε σουρωτήρι για 5-10 λεπτά να φύγουν τα περιττά λάδια και λοιπά ζουμιά που έχεις βάλει. Γενικά η ψησταριά έχει την ιδιότητα να μην στεγνώνει το κρέας και ακόμα και μετά από ψήσιμο 30 λεπτών βλέπεις την μπριζόλα να σιγοβγάζει ακόμα ζουμάκι. Το κοτόπουλο στήθος δεν μου έχει στεγνώσει ποτέ. Ψήνεις πάντα με κλειστό καπάκι. Αν τυχόν πιάσει κάπου εστία φωτιάς, αφαιρείς το κρέας από την εστία και το πας από την άλλη, κλείνεις το καπάκι και συνεχίζεις σαν να μην τρέχει τίποτα. Ψήνεται λες και είναι αντικρυστό και σε γάστρα, δεν θα σε χαλάσει Δεν πηρουνίζουμε το κρέας για να δούμε αν έγινε κάθε λίγο και λιγάκι, φαίνεται από το χρώμα του. Πάρτε λαβίδες από αυτές με νεύρο στο βραχίονα και χωρίς μύτες που πιρουνιάζουν το κρέας. Ανάλογα πάντα και από την ψησταριά, εγώ ψήνω πάντα στην ελάχιστη δύναμη, για 2 χοιρινές 300γρ θέλω 25 λεπτά περίπου και ψήνονται ομοιόμορφα. Το κρέας όσο μένει ατρύπητο, βράζει εσωτερικά στο ζουμί του, όσο περιττό έχει θα το βγάλει μόνο του. Στο κοτόπουλο στήθος βγάζω πάντα τις πέτσες γιατί αλλιώς γίνεται ολοκαύτωμα! Στο μπούτι παλεύεται. Δεν γυρνάω το κρέας 500 φορές, συνήθως 5-6 φορές σύνολο, ούτε 1 σε κάθε πλευρά μέχρι να γίνει. Ψήστε λαχανικά, πιστεύω ότι μόνο έτσι τα τρως στις αυθεντικές γεύσεις τους, ούτε λάδια, ούτε σάλτσες, ούτε τίποτα. Τα κόβω σε λωρίδες από 0,5 - 1,0 cm και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάστε πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές. Αυτά προς το παρόν, ότι θέλεις ρώτα, έχω ψήσει πολλά κιλά στο υγραέριο, αλλά δεν τα θυμάμαι και όλα απ' έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 13, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Το σωστότερο tip που ξέχασε είναι να χρησιμοποιήσεις κάρβουνα άμα θες γεύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.