darkCount Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2004 και το Peltier τον Αύγουστο!!!:banging: Όπως καταλάβατε μετακόμισα απο το watercooling στο extreme. Για αρχή μερικές φωτό από τη μόνωση, το μπλοκ και μια πρώτη θερμοκρασία. Από αύριο θα έχω φωτό και μέσα από τα XP γιατί με πήρε η νύχτα χθες και δεν πρόλαβα να τα σετάρω. 2 μέρες κράτησε η επάλειψη με conformal coating στην πίσω πλευρά και μπροστά, γύρω και μέσα στο socket. Πάνω πλευρά...
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #2 Αύγουστος 4, 2004 Πίσω πλευρά με το κομμάτι νεοπρεν για να είμαστε εντελώς* σίγουροι... *ποτέ δεν είμαστε εντελώς σίγουροι
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #3 Αύγουστος 4, 2004 Στο socket τώρα. Ένα κομμάτι νεοπρεν στο κενό μαζί με dielectric grease. Εκεί που έχει ήδη στεγνώσει το conformal coating από κάτω. Είπαμε....εντελώς σίγουροι... Επίσης γέμισα τις τρύπούλες στο socket με dielectric grease.
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #4 Αύγουστος 4, 2004 Μπήκε ο επεξεργαστής στη θέση του και γέμισε και αυτος παντού πλην του πυρήνα με dielectric grease. Το αφρώδες υλικο που φαίνεται πάνω του τελικά δεν το κράτησα. Φυσικα έχει ήδη μπει η AS5 στον πυρήνα.
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #5 Αύγουστος 4, 2004 Προχωράμε στο μπλοκ. Είναι το γνωστό Maze 4-1 από DangerDen με ένα 226watt TEC. Μονώθηκε περιμετρικά με 2 στρώσεις νεοπρεν και μονωτική ταινία ενώ στο κενο μεταξυ μπλοκ και coldplate μπηκε conformal coating και λωρίδες νεοπρεν. Επίσης έκοψα ένα κομματι νεοπρεν που αγκαλιάζει ακριβώς το socket. Εδώ φαίνεται το τελιωμένο μπλοκ.
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #8 Αύγουστος 4, 2004 Είμαστε έτοιμοι πλέον να τα τοποθετήσουμε όλα στο μητρική. Η αρχική τοποθέτηση έγινε πρν συνδεθεί το μπλοκ στο κύκλωμα του νερού. Βέβαια όλα ειχαν δοκιμαστεί για διαρροές νωρίτερα. Τοποθέτηση 1
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #11 Αύγουστος 4, 2004 Η πίσω όψη της μητρικής με τις βίδες του μπλοκ...
unseen Αύγουστος 4, 2004 #13 Αύγουστος 4, 2004 απο την λιγη πειρα μου με τα tec νομιζω πως δεν εκανες καλα που εβαλες την μονωτικη... το ιδιο λαθος ειχα κανει κι εγω...για να δουλεψει η μονωση πρεπει να αναπνεει... Προσεξε μην ιδρωσει....
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #14 Αύγουστος 4, 2004 Ας δούμε τώρα το κύκλωμα του νερού και τις μετατροπές που υπέστει. Χρειάστηκε να κατασκευαστεί άλλο μεγαλύτερο τανκ από αυτό που είχα φτιάξει αρχικά (ευχαριστώ τον πατέρα μου για τις 2 αυτές κατασκευές) Ο λόγος για την αλλαγή είναι ότι τα κυκλώματα είναι ουσιαστικά 2. Ένα κύκλωμα μεταφέρει το νερό από το τανκ στο ψυγείο και πάλι πίσω στο τανκ μόνο, και το δεύτερο κύκλωμα μεταφέρει νερό από το τανκ στο μπλοκ και παλι πίσω στο τανκ. Τα κυκλώματα είναι ανεξέρτητα μεταξύ τους. Έχω χρησιμοποιήσει 2 αντλίες...μια L30 για το μπλοκ και μια μικρη βυθιζόμενη για το ψυγείο. Με την L30 λοιπόν να περνάει μόνο απο το Maze4-1 υπερτριπλασιάστηκε η ροή (περίπου 475L/h) με αποτέλεσμα το νερό που γυρνούσε στο τανκ να χτυπάει με δύναμη στα τοιχώματα απέναντι και να δημιουργεί φυσαλίδες(για να είμαι ειλικρινής χτυπούσε και έβγαινε έξω το νερό κιόλας) Επίσης κατάλαβα πόσο έκοβε τη ροή το ψυγείο (διπλό από το HAC) Παλιό και νέο τανκ...
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #18 Αύγουστος 4, 2004 Μια τελευταία άποψη από μπροστά. Βέβαια η κατασκευή ΔΕΝ είναι στην τελική της μορφή σε καμία περίπτωση. Απλα ήμουν ανυπόμονος και τα σύνδεσα όλα για να τα δοκιμάσω.
darkCount Αύγουστος 4, 2004 Author #19 Αύγουστος 4, 2004 Μετά από 2 αποτυχημένες τοποθετήσεις του μπλοκ στη μητρική (η πρώτη είχε γίνει και εκτός κουτιού κιόλας) φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση... Το μπλοκ τη μέρα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.