Jump to content

Κάθε πράμα στον καιρό του λένε...(56Κ UN-friendly)

darkCount

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

και το Peltier τον Αύγουστο!!!:banging:

Όπως καταλάβατε μετακόμισα απο το watercooling στο extreme. Για αρχή μερικές φωτό από τη μόνωση, το μπλοκ και μια πρώτη θερμοκρασία.

Από αύριο θα έχω φωτό και μέσα από τα XP γιατί με πήρε η νύχτα χθες και δεν πρόλαβα να τα σετάρω.

2 μέρες κράτησε η επάλειψη με conformal coating στην πίσω πλευρά και μπροστά, γύρω και μέσα στο socket.

Πάνω πλευρά...

post-694-1416071130,8615_thumb.jpg

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Πίσω πλευρά με το κομμάτι νεοπρεν για να είμαστε εντελώς* σίγουροι...

*ποτέ δεν είμαστε εντελώς σίγουροι

post-694-1416071133,211_thumb.jpg

Στο socket τώρα. Ένα κομμάτι νεοπρεν στο κενό μαζί με dielectric grease. Εκεί που έχει ήδη στεγνώσει το conformal coating από κάτω. Είπαμε....εντελώς σίγουροι...

Επίσης γέμισα τις τρύπούλες στο socket με dielectric grease.

post-694-1416071133,5132_thumb.jpg

Μπήκε ο επεξεργαστής στη θέση του και γέμισε και αυτος παντού πλην του πυρήνα με dielectric grease. Το αφρώδες υλικο που φαίνεται πάνω του τελικά δεν το κράτησα. Φυσικα έχει ήδη μπει η AS5 στον πυρήνα.

post-694-1416071133,5592_thumb.jpg

Προχωράμε στο μπλοκ. Είναι το γνωστό Maze 4-1 από DangerDen με ένα 226watt TEC. Μονώθηκε περιμετρικά με 2 στρώσεις νεοπρεν και μονωτική ταινία ενώ στο κενο μεταξυ μπλοκ και coldplate μπηκε conformal coating και λωρίδες νεοπρεν.

Επίσης έκοψα ένα κομματι νεοπρεν που αγκαλιάζει ακριβώς το socket.

Εδώ φαίνεται το τελιωμένο μπλοκ.

post-694-1416071133,6135_thumb.jpg

Είμαστε έτοιμοι πλέον να τα τοποθετήσουμε όλα στο μητρική. Η αρχική τοποθέτηση έγινε πρν συνδεθεί το μπλοκ στο κύκλωμα του νερού. Βέβαια όλα ειχαν δοκιμαστεί για διαρροές νωρίτερα.

Τοποθέτηση 1

post-694-1416071133,7318_thumb.jpg

απο την λιγη πειρα μου με τα tec νομιζω πως δεν εκανες καλα που εβαλες την μονωτικη... το ιδιο λαθος ειχα κανει κι εγω...για να δουλεψει η μονωση πρεπει να αναπνεει... Προσεξε μην ιδρωσει....

Ας δούμε τώρα το κύκλωμα του νερού και τις μετατροπές που υπέστει. Χρειάστηκε να κατασκευαστεί άλλο μεγαλύτερο τανκ από αυτό που είχα φτιάξει αρχικά (ευχαριστώ τον πατέρα μου για τις 2 αυτές κατασκευές)

Ο λόγος για την αλλαγή είναι ότι τα κυκλώματα είναι ουσιαστικά 2. Ένα κύκλωμα μεταφέρει το νερό από το τανκ στο ψυγείο και πάλι πίσω στο τανκ μόνο, και το δεύτερο κύκλωμα μεταφέρει νερό από το τανκ στο μπλοκ και παλι πίσω στο τανκ. Τα κυκλώματα είναι ανεξέρτητα μεταξύ τους. Έχω χρησιμοποιήσει 2 αντλίες...μια L30 για το μπλοκ και μια μικρη βυθιζόμενη για το ψυγείο.

Με την L30 λοιπόν να περνάει μόνο απο το Maze4-1 υπερτριπλασιάστηκε η ροή (περίπου 475L/h) με αποτέλεσμα το νερό που γυρνούσε στο τανκ να χτυπάει με δύναμη στα τοιχώματα απέναντι και να δημιουργεί φυσαλίδες(για να είμαι ειλικρινής χτυπούσε και έβγαινε έξω το νερό κιόλας)

Επίσης κατάλαβα πόσο έκοβε τη ροή το ψυγείο (διπλό από το HAC)

Παλιό και νέο τανκ...

post-694-1416071134,09_thumb.jpg

Μια τελευταία άποψη από μπροστά. Βέβαια η κατασκευή ΔΕΝ είναι στην τελική της μορφή σε καμία περίπτωση. Απλα ήμουν ανυπόμονος και τα σύνδεσα όλα για να τα δοκιμάσω.

post-694-1416071134,1751_thumb.jpg

Μετά από 2 αποτυχημένες τοποθετήσεις του μπλοκ στη μητρική (η πρώτη είχε γίνει και εκτός κουτιού κιόλας) φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση...

Το μπλοκ τη μέρα...

post-694-1416071134,1839_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.