Jump to content

SpeedFan και αναγνώριση αισθητηρίων

DarkSaga

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ωράιο το speedfan αλλα τι παίζει με αυτά που μετράει?

ta SMBUS κατι τι είναι?

μπορώ να βρώ κάπου τι αντιστοιχεί σε κάθε αισθητήριο που αναφέρει στο παρακάτω πινακάκι?

post-130-1416071130,6388_thumb.jpg

Ότι αναφέρεται στο winbond είναι θερμοκρασία συστήματος, επεξεργαστή και κάτι άλλο. Λογικά η temp1 είναι της CPU και η temp2 του system. Ή μπορεί και αντίστροφα τώρα που βλέπω τις θερμοκρασίες. Το HDD είναι η θερμοκρασία του δίσκου. Τώρα για local και remote θα σε γελάσω. Πάντως αυτές αναφέρουν σαν τσιπάκι το nForce, μήπως μετράει θερμοκρασίες από τίποτα κάρτες.

DarkSaga απο που το κατεβασες???Ηταν οκ το προγραμμα????Εκανα φορματ πριν 3 εβδομαδες κ το κατεβασα απο 4 διαφορετικα λινκ κ οταν το εκνα εκκινηση ξαφνικα αλλαζε τα σετινγκς της οθονης κ την μικρεναι παρα πολυ...

απο τα tools εδώ το κατέβασα και δουλεψε(την πρωτη φορά)

τώρα το ξανάνοιξα και δεν είδε το σκληρό μήπως επειδή γράφω DVDκαι διάβαζε?

δεν ξέρω τι να σου πω

Εμένα πάντως μου δουλέυει απροβλημάτιστα πάρα πολύ καιρό που το έχω.Το μόνο στραβό είναι ότι ενώ βρίσκει αισθητήρα στον έναν δίσκο, WD40GB, δεν δείχνει θερμοκρασία σε αυτόν. Πρόσφατα έβαλα έναν 120άρη και τον βρήκε αμέσως και δείχνει και την θερμοκρασία του, οπότε μάλλον το αποδίδω στην παλαιότητα του δίσκου.

Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις 10:14]

Εμένα πάντως μου δουλέυει απροβλημάτιστα πάρα πολύ καιρό που το έχω.Το μόνο στραβό είναι ότι ενώ βρίσκει αισθητήρα στον έναν δίσκο, WD40GB, δεν δείχνει θερμοκρασία σε αυτόν. Πρόσφατα έβαλα έναν 120άρη και τον βρήκε αμέσως και δείχνει και την θερμοκρασία του, οπότε μάλλον το αποδίδω στην παλαιότητα του δίσκου.

Οντως στους wd40gb δεν δειχνει θερμοκρασια...

Σχετικα με τα παραπανω τωρα...

Πρεπει να ορισεις εναν απο τους δυο αισθητηρες για να δειχνει σωστα τις θερμοκρασιες...

Isa Bus η Smbus. Ετσι τουλαχιστον σε εμενα δουλευει και οι θερμοκρασιες πανε συμφωνα με το Bios.

post-832-1416071134,2681_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Βασιλης

ασταματητε απο εκει το κατεβασα την 2η φορα κ εγινε αυτο με την οθονη που ειπα....

Δεν θα βρεις κατι αλλο, κατι φταιει στο συστημα σου σε μενα παιζει αψογα

Μολις το ξανα κατεβασα απο εκει που μου ειπε ο ασταματητος κ με το που πηγα να μπω στον φακελο που το αποθηκευσα εσβησε το pc!εκανα 2-3 restart κ σερνοταν το μηχανημα,κ οποτε πηγαινα να μπω στον φακελο εκεινο κολλουσε...τελος μου εβγαλε αυτο οταν καταφερα να παω να το εγκαταστησω,,,,, κ το διεγραψα τελειως...

post-634-1416071134,3066_thumb.jpg

Καλησπέρα, έχω 4 δίσκους (2x80 ATA100 + 1x160 SATA WD και ένα Maxtor 40GB)

O SATA είναι στο controller του m/b όπως και οι 2 80αρηδες και ο Maxtor σε PCI IDE controller. Τον Maxtor δε τον βλέπει το SpeedFan (λογικό αφου είναι σε κάρτα, ναι??) αλλα τους 2 80αρηδες ενω τους έβλεπε κανονικά όταν έγιναν RAID0 πάλι σε controller του m/b δεν τους βλέπει. Μπορώ να κάνω κάτι για να βλέπω temps στους 2 80αρηδες ??

• 1 month later...

εμένα γιατί δεν μου βγάζει temps των hdd? (λέει -1C)

speedfan.jpg

speedfan2.jpg

I/O properly initialized

Linked ISA BUS at $0290

Linked Intel 82801BA ICH2 SMBUS at $E800

Found nVidia GeForce3

Linked nVidiaI2C0 SMBUS at $3D403E3F

Linked nVidiaI2C1 SMBUS at $3D403637

Scanning ISA BUS at $0290...

SuperIO Chip=Winbond W83627SF

Scanning Intel SMBus at $E800...

Winbond AS99127F(31) (ID=$31) found on SMBus at $2D

SMBus msg : 20:34:05.906 Unsuccessful WRITEQUICK $00 to $44

SMBus msg : 20:34:05.906 Unsuccessful WRITEQUICK $00 to $44

LM75 found on SMBus at $48

LM75 found on SMBus at $49

Scanning I2CNVidia SMBus at $3D403E3F...

Scanning I2CNVidia SMBus at $3D403637...

Winbond W83781D(11) (ID=$11) found on SMBus at $2D

LM75 found on SMBus at $48

LM75 found on SMBus at $49

SMART Enabled for drive 0

Found WDC WD2000JB-00DUA0 (137.4GB)

SMART Enabled for drive 1

Found WDC WD400BB-00CXA0 (40.0GB)

End of detection

Αρχική απάντηση από saxon_747

Οντως στους wd40gb δεν δειχνει θερμοκρασια...

Σχετικα με τα παραπανω τωρα...

Πρεπει να ορισεις εναν απο τους δυο αισθητηρες για να δειχνει σωστα τις θερμοκρασιες...

Isa Bus η Smbus. Ετσι τουλαχιστον σε εμενα δουλευει και οι θερμοκρασιες πανε συμφωνα με το Bios.

δεν ξερω τι εχεις δει εσυ απο τους wd40 gb αλα εμενα μια χαρα την δειχνει τη θερμοκρασια και του wd40gb και του seagate 80gb....

Αρχική απάντηση από backgman

Καλησπέρα, έχω 4 δίσκους (2x80 ATA100 + 1x160 SATA WD και ένα Maxtor 40GB)

O SATA είναι στο controller του m/b όπως και οι 2 80αρηδες και ο Maxtor σε PCI IDE controller. Τον Maxtor δε τον βλέπει το SpeedFan (λογικό αφου είναι σε κάρτα, ναι??) αλλα τους 2 80αρηδες ενω τους έβλεπε κανονικά όταν έγιναν RAID0 πάλι σε controller του m/b δεν τους βλέπει. Μπορώ να κάνω κάτι για να βλέπω temps στους 2 80αρηδες ??

Είχα ψάξει το ίδιο θέμα, δε είχα βρει τρόπο.

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 21:25]

τα 55 και 72 τι είναι?

το -1 δεν ειναι ο σκληρός σίγουρα!

τα 55 & 72 είναι η κάρτα γραφικών. το 41 είναι η cpu και το 32 το mobo

τους σκληρούς γιατί δεν το βγάζει? εντάξει είναι οι σκληροί

δεν έχω ούτε vaporchill ούτε τίποτα άλλο (μόνο αέρα). άρα το -1 είναι λάθος

Αρχική απάντηση από haris1984

δεν ξερω τι εχεις δει εσυ απο τους wd40 gb αλα εμενα μια χαρα την δειχνει τη θερμοκρασια και του wd40gb και του seagate 80gb....

Ίσως να διαφέρουν οι JB από τους ΒΒ. Τώρα για το -1, ίσως δεν έχεις συσχετίσει την temp με τον σωστό αισθητήρα. Configure-> tab Advanced...

Λοιπόν επειδή και εγώ ψάχνομαι πολύ με τις θερμοκρασίες και επειδή μάλιστα αντιμετώπισα πρόβλημα (όλα δείχναν διαφορετική θερμοκρασία και άσχετη από το Bios) να γράψω που έχω καταλήξει...

Δεν είναι λογικό να μην μετράνε σωστά τις θερμοκρασίες τα προγραμματάκια του στυλ MBM5 και SpeedFan, αφού παίρνουν τις ίδιες πληροφορίες από τους sencorες της μητρικής με αυτές που παίρνει και το BIOS...

Πλέον χρησιμοποιώ SpeedFan έχοντας τσεκαρισμένο στις ρυθμήσεις μόνο το ISA BUS , όπως ο saxon_747.

H αλήθεια είναι οτι δεν έχω καταλάβει και πολύ καλά τι παίζει με τα ISA και SMBus, αλλά πιστεύω οτι απλώς οι θερμοκρασίες που δείχνει το ΒΙΟS γίνονται με πρόσβαση μέσω ISA Bus και γι'αυτό όταν ρυθμίσω το SpeedFan εκεί πέρνω τις ίδιες ενδείξεις με αυτό...

Πρόσβαση μέσω SMBus σου βγάζει ως αποτέλεσμα κάτι ακαταλαβηστικες θερμοκρασίες...

Στην παλιά μητρική είχα ένα -5 σταθερά, τώρα ένα 8 και ένα 40 επίσης σταθερά...

Γενικά δεν τους δίνω καν σημασία δεν ξέρω τι είναι...

Φαντάζομαι οτι είναι ενδείξεις απο sencorες της μητρικής, αλλά λάθος μεταφρασμένες σε αριθμούς, ή ενδείξεις από οτιδήποτε άλλο που το πρόγραμμα αντιλαμβάνεται ως sencorα (αν ήταν δεν είναι λογικό να μένει σταθερό)

Είναι αυτα που βλέπετε στην photo του DarkSaga με ένδειξη στο BUS: nForce Bus

Δεν είναι απο κάρτα γραφικών όπως είπε κάποιος, αλλά απο τη μητρική (προφανώς με chip της nVidia - εμένα αντίστοιχα μου βγάζει VIA Bus)

Αν δεν έχεις τσεκαρισμένο το SMBus αυτά θα εξαφανιστούν και μάλλον καλύτερα, αφού συγχυση μόνο προκαλούν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.