Jump to content

χρησιμοποίηση ethernet & wi-fi ταυτόχρονα

serpico75

Recommended Posts

Στο laptop έχω φυσικά και ethernet κάρτα, αλλά και wi-fi.

Μπορώ να χρησιμοποιώ και τις δύο ταυτόχρονα;

π.χ. την ethernet για το τοπικό μου δίκτυο και τη wi-fi να παίρνω internet από τον γνωστό γείτονα.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, και αν ναι πώς?

Ευχαριστώ !

Δηλαδή θα βλέπει ΝΕΤ μόνο από το wifi και όχι από την ethernet? Δεν μπορεί και από τα 2 μαζί; Φαντάζομαι βέβαια ότι θα υπάρχει κάποιο θέμα στην κατανομή των πακέτων....

Λοιπόν, για να το κάνω πιό κατανοητό.

Στο τοπικό lan έχω modem-router (OXI ασύρματο). Φυσικά, βλέπω internet, με γραμμή στα 2Mbps.

Από έναν γνωστό γείτονα, που δεν πολυχρησιμοποιεί το internet του, θέλω να χρησιμοποιώ το δικό του internet μέσω wi-fi (έχει γραμμή 24Mbps) για download.

Επειδή κατεβάζω κάτι μεγάλα αρχεία απ' το web, θέλω να κατεβάζω με τη wi-fi με του γείτονα για δύο λόγους:

α. Και γιατί τα αρχεία θα κατεβαίνουν πιό γρήγορα (24Mbps)

β. Το download με του γείτονα δε θα κάνει το δικό μου τοπικό δίκτυο και internet να σέρνεται κατά τη διάρκεια του download.

Οπότε πρέπει να κάνω και τις δύο κάρτες να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Αυτό είναι το σενάριο.

Αρα θες του γειτονα ΜΟΝΟ για download ?

Ακριβώς.

Βέβαια, εδώ, μ' αυτό που θα παραθέσω, ανεβαίνει και το επίπεδο δυσκολίας της ασκησούλας :)

Αφού και με τις δύο κάρτες θα μπορώ να βλέπω internet, με ποιό τρόπο θα μπορώ να βάλω την εφαρμογή με την οποία κατεβάζω αρχεία να δουλεύει με τη wi-fi κάρτα, και όχι με την ethernet? Αυτό δεν ξέρω αν λύνεται !!

Ακριβώς.

Βέβαια, εδώ, μ' αυτό που θα παραθέσω, ανεβαίνει και το επίπεδο δυσκολίας της ασκησούλας :)

Αφού και με τις δύο κάρτες θα μπορώ να βλέπω internet, με ποιό τρόπο θα μπορώ να βάλω την εφαρμογή με την οποία κατεβάζω αρχεία να δουλεύει με τη wi-fi κάρτα, και όχι με την ethernet? Αυτό δεν ξέρω αν λύνεται !!

Ποιά είναι η εφαρμογή. Κάποιες σε αφήνουν να επιλέγεις adapter. Δώσε τίτλο εφαρμογής.

Άμα έχεις windows 7 μπορείς να γεφυρώσεις την ethernet με την wlan.Υπάρχει επιλογή όταν κάνει δεξί κλικ ενώ έχεις επιλέξει και τις 2.Το έχω δοκιμάσει και τραβάει και από τι; 2 γραμμές.

Άμα έχεις windows 7 μπορείς να γεφυρώσεις την ethernet με την wlan.Υπάρχει επιλογή όταν κάνει δεξί κλικ ενώ έχεις επιλέξει και τις 2.Το έχω δοκιμάσει και τραβάει και από τι; 2 γραμμές.

Ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω. Καταρχήν, πρόκειται για W_XP. Αλλά, και δω, με κάποιο τρόπο το bridging θα γίνεται. Αν τις γυφυρώσω, λοιπόν, όπως λες και συ, θα τραβάει από δύο γραμμές ταυτόχρονα. Οπότε, σε ένα download, το άνοιγμα των σελίδων θα είναι ανυπόφερτο. Θα γυρίσω χροοοοοονια πίσω, στις ένδοξες στιγμές με τα μοντεμάκια 56K :fie::fie:

Όπως φαίνεται το idm (internet download manager) δέν δίνει δυστυχώς επιλογή όπως π.χ θα μπορούσες με το utorrent εφόσον είχες δεύτερo adapter (wlan) για το wifi.

Υπάρχει το forcebindip που θεωρητικά μπορεί να σε βοηθήσει. Δέν το έχω χρησιμοποιήσει για να γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, λειτουργεί ώς injector στο πρόγραμμα που θές και αυτό ουσιαστικά θα επιτρέψει στο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη συσκευή και ουσιαστικά network interface και το ασύρματο που θές στην περίπτωση σου. Ψάξτο άν θές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.