gikamc Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2012 Γεια σας παιδιά,Έχω ένα παλιο pc δεν έχω δεί καν τι "φοράει".Αυτο έχει το εξής πρόβλημα μόλις το ανοίγω τραντάζεται λίγο η οθόνη και μετα σταθεροποιείται στη συνέχεια αναβοσβήνει στιγμιαία μια μπλέ οθόνη και δεν προλαβαίνω να εντοπίσω το σφάλμα και κάνει επανεκκίνηση.Προσπάθησα να το κάνω φορμάτ 4 φορές και σε όλες τις προσπάθειες κόλλησε σε μια μάυρη οθόνη με μία παύλα να αναβοσβήνει. Βασικά προσπάθησα να του περάσω τα ΧΡ Service pack 3( δεν έχω τσεκάρει για συμβατότητα ).Το άλλο πρόβλημα είναι ότι έκανα Clear cMOS βγάζοντας και ξανατοποθετώντας την μπαταρία της μητρικής και τώρα πια δεν κάνει boot απο το cd όπως συνήθιζε και δεν μπορώ να βρώ την επιλογή πουθενά μέσα στα bios για boot device priority. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι φταίει η κάρτα γραφικών. Τι θα λέγατε να δοκίμαζα να εγκαταστήσω το Xp Service pack 1 ,μήπως φταίει αυτο ? Ποιες εναλλακτικές έχω? Τελικά φταίει η κάρτα γραφικών ? Ευχαριστω προκαταβολικά..
Predator_Crack Ιούλιος 5, 2012 #2 Ιούλιος 5, 2012 Πρώτον καλως ήρθες στο LAB μιάς και σε βλέπω για νέο μέλος. Να έχεις μια ευχάριστη διαμονή, να ρωτάς να διαβάζεις και να μαθαίνεις. Η τεχνολογία προχωράει κάθε δευτερόλεπτο και όλο και περισσότερες πληροφορίες θα βρίσκονται και εδώ.On topic: Θα ήταν γενικότερα καλό για όλους να έλεγες από τί αποτελείται το σύστημα.- Πρίν πάθει όλα τα προβληματάκια, θυμάσαι άν η οθόνη έκανα αυτό το "τράνταγμα" άν είχες δοκιμάσει το pc?* Το βασικό πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις δέν είναι το service pack αποκλειστικά. Κάτι άλλο το κάνει και σκαλώνει. Όσον αφορά την επιλογή για boot από το cd, αυτή ανάλογα και το bios/μητρική μπορεί να βρεθεί συνήθως στο "Advanced Bios Features.Δοκίμασε να ξεκινήσεις το μηχάνημα, πάτησε πολλές φορές το πλήκτρο F8 και θα δείς κάποιες επιλογές. Υπάρχει μια που απενεργοποιεί την ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ σε περίπτωση αποτυχίας του συστήματος. Επέλεξε το και περίμενε να γίνει το RESTART. Αυτό θα σου επιτρέψει να δείς ξεκάθαρα την μπλέ οθόνη χωρίς να σβήσει το μηχάνημα. Μετά θα χρειαστεί να δώσεις κάποιες πληροφορίες που βλέπεις σε αυτήν εδώ, για να σε βοηθήσουμε περισσότερο.* Άν έχεις πάνω από ένα στίκ RAM, αφαίρεσέ το, κάνε clear cmos, αποσύνδεσε οποιαδήποτε usb συσκευή είναι συνδεμένη (εκτός απο mouse/keyboard) και τσέκαρε άν λειτουργεί.* Εφόσον έχεις internet και δεύτερο pc, μπορείς να κατεβάσεις το γνωστό memtest με την βοήθεια του οποίου μπορείς να τσεκάρεις άν η μνήμη σου RAM είναι ελαττωματική. Σάν δέυτερη επιλογή και καλύτερη, είναι να κατεβάσεις το HIRENS BOOTCD ή κα΄ποιο αντίστοιχο, ώστε να έχεις στην διάθεσή σου το memtest μαζί με τυχόν virtual λειτουργικό με διαγνωστικά εργαλεία. Το hirens bootcd τα διαθέτει όλα αυτά. Το κατεβάζεις, τσεκάρεις μνήμες RAM με memtest και λές αποτελέσματα εδώ. Μετά τρέχεις και το mini windows xp που έχει, και βλέπεις άν όλα βαίνουν καλώς από μεριάς virtual ώστε να επικεντρωθούμε στην εγκατάσταση των windows που έχεις τώρα. Άν γίνει κάτι τέτοιο ίσως η λύση του fix boot σε βοηθήσει.
gikamc Ιούλιος 5, 2012 Author #3 Ιούλιος 5, 2012 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Τώρα είναι λίγο δύσκολο να δώ τι φοράει.Πάντος το boot sequence το βρήκα κάπου κρυμμένο..Το άλλο που μου είπες λέγεται Halt on : All errors και να βάλω το All errors->None??
Predator_Crack Ιούλιος 5, 2012 #4 Ιούλιος 5, 2012 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Τώρα είναι λίγο δύσκολο να δώ τι φοράει. Πάντος το boot sequence το βρήκα κάπου κρυμμένο.. Το άλλο που μου είπες λέγεται Halt on : All errors και να βάλω το All errors->None?? Όχι. Αυτό που περιγράφεις είναι μέσα στο BIOS / standard cmos features. Όπως ξεκινάει ο υπολογιστής απλώς πατάς f8 μέχρι να δείς ένα menu σαν της εικόνας παρακάτω στα Ελληνικά βέβαια. Υπάρχει η επιλογή του safe mode. (δοκιάμασε να δείς αν bootάρει σε safe mode). Αυτό που λέω είναι η επιλογή με γκρί της εικόνας. (το κάνεις και όταν ξαναδείς ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ κατά πάσα πιθανότητα δέν θα κάνει restart αυτόματα/μόνο του, αλλά θα μείνει η μπλέ οθόνη όπως είναι. Σημείωσε των κωδικό λάθους κ όποια άλλη πληροφορία δίνει και πόσταρε εδώ).
gikamc Ιούλιος 5, 2012 Author #5 Ιούλιος 5, 2012 Οχι δεν μου το κάνει αυτο με το F8. Δεν με βάζει ούτε σε safe mode.
Predator_Crack Ιούλιος 5, 2012 #6 Ιούλιος 5, 2012 Οχι δεν μου το κάνει αυτο με το F8. Δεν με βάζει ούτε σε safe mode.Φαντάζομαι έχεις ήδη διαθέσιμο ένα bootable cd των windows xp. Εφόσον ισχύει αυτό όπως είπα και παραπάνω ίσως σε βοηθήσουν οι επιλογές αποκατάστασης από το recovery console των windows xp. Κάνε τα εξής:Βάλε δισκάκι (windows xp), bootαρε και περίμενε να βρεθείς στην οθόνη όπως εδώΠάτησε R για να ενεργοποιήσεις την κονσόλααποκατάστασης των Windows XP.Εισάγεις τον αριθμό της ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ εγκατάστασης των windows (εφόσον είναι μία όπως εδώ θα δείς κάτι σάν 1: C:\Windows) Γράφεις 1 + ENTER.Πληκτρολογείς fixboot + το όνομα του drive ή απλώς το αφήνεις χωρίς όνομα μιάς και αυτό θα επιλέξει το ένα και μοναδικό partition. Τέλος ακολουθείς τις οδηγίες και ουσιαστικά περιμένεις ένα μύνημα ότι η διαδικασία 0ολοκληρώθηκε.Κάνεις RESTART και χωρίς να bootάρεις από το cd, τσεκάρεις τα αποτελέσματα.~ Απάντησε με αποτελέσματα.
gikamc Ιούλιος 6, 2012 Author #7 Ιούλιος 6, 2012 Το θέμα είναι οτι δεν με βγάζει σε αυτη την οθόνη. Έχω ξανακάνει πολλές φορές φορμάτ γενικά και ξέρω που εμφανίζεται αυτο. Συγκεκριμένα εμφανίζεται μετα απο την αναζήτηση των συσκευών που πραγματοποιείται στην αρχή. Εδώ όμως μετα την αναζήτηση κολλάει στην μαύρη οθόνη με την παύλα που αναβοσβήνει..
gikamc Ιούλιος 6, 2012 Author #8 Ιούλιος 6, 2012 Λοιπόν , έβαλα να κάνω εγκατάσταση τα Windows SP2 και τελικά αφού προχώρησε κάπως η διαδικασία μου εμφανισε μια μπλέ οθόνη με κωδικους 0x0000000A (0x840005DC,0x00000002, 0x00000000 , 0x808202FB ) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό ?
nucleus Ιούλιος 6, 2012 #9 Ιούλιος 6, 2012 Εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος "Κωδικός σφάλματος διακοπής 0x0000000A (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)" στα Windows XPΔεν ανέφερε το αρχείο από κάτω?ΠαράδειγμαSTOP 0x0000000A (0xBFD14AAC, 0x000000FF, 0x00000000, 0x8000F67C)IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL***Address 8000f67c has base at 80001000 - hal.dll
gikamc Ιούλιος 6, 2012 Author #10 Ιούλιος 6, 2012 Όχι δεν ανέφερε το αρχείο απο κάτω. Πρίν μου βγάλει αυτό μου έβγαλε αλλη μια μπλέ οθόνη για 1 δευτερόλεπτο και μετα απο μεγάλη προσπάθεια καταφερα να διαβάσω κάποια πράγματα. Έλεγε there is a syntax error :2394 και κάτι για ένα αρχείο με επέκταση .SIF
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.