Jump to content

Κάτι παίζει με τη ram

dimmelis

Recommended Posts

Έχω το hp pavillion ze4951ea και από τότε που αποφάσισα να το αναστήσω με xubuntu μου λέει ότι η ram που έχω μέσα είναι 480mb ενώ πριν με windows μου έλεγε ότι έχω 512mb!

Τί μπορεί να παίχτηκε?

EDIT: 463.3MB ram λέει ότι έχω

Η κάρτα γραφικων τραβάει από την κύρια μνήμη αλλά βάσει manual θα έπρεπε να τραβάει είτε 32mb είτε 64mb.

Δεν ξέρω τι κάρτα έχει αλλά μάλλον είναι η 32άρα.

Πάντως μου λείπουν 48.7mb!!

Το 48 είναι ακριβώς το μέσο του 32 και 64. Μπορεί σε κάποιο bios update να το άλλαξαν και να μην διόρθωσαν το manual. Γενικά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.

Επίσης μιας που πηγαίνεις σε Ubuntu-ειδή και έχεις λίγη ram κοίτα το Bodhilinux.com Είναι ένα ελαφρύ ubuntu με Enlightenment 13 window manager.

Το 48 είναι ακριβώς το μέσο του 32 και 64. Μπορεί σε κάποιο bios update να το άλλαξαν και να μην διόρθωσαν το manual. Γενικά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.

Επίσης μιας που πηγαίνεις σε Ubuntu-ειδή και έχεις λίγη ram κοίτα το Bodhilinux.com Είναι ένα ελαφρύ ubuntu με Enlightenment 13 window manager.

Έχω δοκιμάσει με τη σειρά ubuntu-lubuntu-xubuntu και με τα xubuntu παρά τη λιγοστή ram δουλεύει πολύ σταθερά. Με τις άλλες 2 εκδόσεις κολλούσε για πάντα! Θα το δοκιμάσω πάντως κ αυτό που πρότεινες. Ευχαριστώ για το hint!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.