tzepelvas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Σκέφτομαι να παρω καινουργιο σταθερο pc.Εχω διαλεξει επεξεργαστη αυτον INTEL CORE I5-2500 3.30 GHZ LGA1155 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ.Τα υπολοιπα θα τα διαλεξω με βαση την μητρικη.Ψαχνω για μητρικη αλλα δεν ξερω τι να διαλεξωΠρωτο ερωτημα ποια ειναι η καλυτερη μαρκα ?Δυετερον ερ. μπορει κανεις να μου προτινει κατι ?το pc το θελω για την εξης χρισηgaminginternetπρογρ. για επεξεργασιας φοτο και βιντεοκαι διαφορα προγραμματα σχεδιασμου (οχι κατι το υπερβολικο)με τι θελω να ταιριαζει η μητρικη :8 GB RAMενα σκληρο 750 GB και εναν δευτερο 250 GB (προς seagate βλεπω να περνω τον εναν και τον αλλο για western digital)
venom7 Ιούλιος 3, 2012 #2 Ιούλιος 3, 2012 1ον)Σε αυτό το socket όποια μητρική και να πάρεις ακόμα και overclock να κάνεις πόσο μάλλον όταν δεν κάνεις, δεν παίζει ιδιαίτερα ρόλο παρά μόνον σε δευτερεύοντα πράγματα.2ον)Πάρε μια φτηνή και θα κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου και με το παραπάνω.Προτείνω την Asrock z68 που και καλή είναι αλλά και σε καλή τιμή.3ον)Κοίταξε στις αγγελίες για μεταχειρισμένα μιας και μπορεί να βρεις στα ίδια λεφτά ή και λιγότερα τα ίδια ή και καλύτερα πράγματα.4ον)Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη μάρκα αλλά υπάρχει τι παραπάνω σου προσφέρει η μία από την άλλη και τι ζητάει ο καθένας.Είναι τι χρειάζεται ο καθένας για να πάει σε κάτι όλο και πιο ακριβό χωρίς να σημαίνει παράλληλα και καλύτερο.Για παράδειγμα το να πάρει κάποιος μία μητρική η οποία μπορεί να πάρει πάνω της 4 κάρτες γραφικών δεν κάνει τη μητρική καλύτερη από μία άλλη που παίρνει τρεις άσε που μπορεί αυτή με τις τρεις να σου προσφέρει και wifi,bluetooth ή κάτι άλλο που αυτό για κάποιον άλλον να είναι προτιμότερο και να τη θεωρεί καλύτερη!Για αυτό σου λέω δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη αλλά τη ψάχνει ο καθένας και πόσο αντέχει η τσέπη του.
nickmanak Ιούλιος 3, 2012 #3 Ιούλιος 3, 2012 Asus προτεινω εγω παντως, με h67 ή z68 chipset.h67 - Μητρικές Asus | Skroutz.grz68 - Μητρικές Asus | Skroutz.gr.
Trexx Ιούλιος 3, 2012 #4 Ιούλιος 3, 2012 Καλησπέρα. Ποιά κάρτα γραφικών έχεις και ποιά οθόνη? Ποιό είναι το συνολικό μπάτζετ για όλο το μηχάνημα?
tzepelvas Ιούλιος 3, 2012 Author #5 Ιούλιος 3, 2012 ευχαριστω για τις πληροφοριεςοταν εγραψα πιο καλη ενοουσα ποιοτικα γιατι μπορει μια μαρκα να εχει μητρικες με διφορα plus αλλα να βγαζουν πολλα προβληματα για αυτο ρωτησα ποια θεωρειτε καλυτερη ποιοτικα
Trexx Ιούλιος 3, 2012 #6 Ιούλιος 3, 2012 Ποιό είναι το συνολικό σου μπάτζετ φίλε μου για το μηχάνημα? Έχεις αγοράσει κάτι ήδη? Προσωπικά διαφωνώ με την προταση του venom αλλά αν δεν δώσεις μπάτζετ δεν μπορεί κανείς να σου προτείνει.
tzepelvas Ιούλιος 3, 2012 Author #7 Ιούλιος 3, 2012 Καλησπέρα. Ποιά κάρτα γραφικών έχεις και ποιά οθόνη? Ποιό είναι το συνολικό μπάτζετ για όλο το μηχάνημα?καρτα γραφικων και οθονη δεν εχω παρει ακομαο σταθερος θελω περιπου να ειναι γυρω στα 550 αντε max 650η οθονη απο οτι ειδα για tv monitor βλεπω γυρω στα 200
Trexx Ιούλιος 3, 2012 #8 Ιούλιος 3, 2012 Μάλιστα. Στα 550 ξεχνάς τον intel, στα 650 κάτι γίνεται. Κουτί: Thermaltake Commander MS-I | Skroutz.grΤροφoδοτικό: Corsair Builder Series CX500 V2 | Skroutz.grΕπεξεργαστής: Intel Core i5-3450 | Skroutz.grΜητρική: Gigabyte GA-H77M-D3H | Skroutz.grΜνήμη: Corsair Vengeance Low Profile 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9) | Skroutz.grΣκληρός: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 500GB Hard Drive | Skroutz.grΚάρτα γραφικών: Gainward GeForce GTX 560 Ti 1GB Golden Sample | Skroutz.grDVD-RW: Samsung SH-222AB | Skroutz.grπερίπου 700 ευρώ.Ο επεξεργαστής έχει ίδιες επιδόσεις με τον i5 2500 αλλά είναι καινούριας γενιάς και η κάρτα γραφικών είναι κατά πολύ καλύτερη από αυτήν που κοίταγες. Συν τοις άλλοις ανάλογα και με το πρόγραμμα πουυ χρησιμοποιείς θα σε βοηθήσει και στο video editing. Aν είναι να κόψεις από κάπου, πηγαίνεις σε amd λύση.
tzepelvas Ιούλιος 5, 2012 Author #9 Ιούλιος 5, 2012 Καμια ποιο φτηνη καρτα γραφικων δεν γινεται γιατι νομιζω πολλα ειναι 200Ε Το κουτι ειναι ωραιο μου αρεσε παρα πολυ .Το τροφοδοτικο ειναι που με απασχολει τωρα ,θελω να ειναι κανενα καλο.Αυτο που μου εβαλες ειναι????
tzepelvas Ιούλιος 5, 2012 Author #10 Ιούλιος 5, 2012 αυτες εδω πως σου φαινονται??Αυτες ειναι 2 GBGAINWARD 2159 GEFORCE GTS450 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRGIGABYTE GEFORCE GT430 GV-N430-2GI 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS GT640-2GD3 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRή αλλιως μια απο αυτες οπου ειναι 1 GBE-SHOP.GR: 1GBΔες στην σελιδα 4 -5 εκει περιπου λογο τιμηςΕγω παντως θελω να δωσω μεχρι 120Ε
swatoner Ιούλιος 5, 2012 #11 Ιούλιος 5, 2012 Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά ποιοτικό.Εφόσον θέλεις παιχνίδια, βαρύτητα ρίχνεις στην κάρτα γραφικών και όχι στο τροφοδοτικό.Κατέβα σε ati 6870 τότε αλλά και εγώ 560 ti θα πρότεινα.
Trexx Ιούλιος 5, 2012 #12 Ιούλιος 5, 2012 αυτες εδω πως σου φαινονται??Αυτες ειναι 2 GBGAINWARD 2159 GEFORCE GTS450 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRGIGABYTE GEFORCE GT430 GV-N430-2GI 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRASUS GT640-2GD3 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRή αλλιως μια απο αυτες οπου ειναι 1 GBE-SHOP.GR: 1GBΔες στην σελιδα 4 -5 εκει περιπου λογο τιμηςΕγω παντως θελω να δωσω μεχρι 120ΕΑυτές οι κάρτες είναι πολυ αδύναμες σε σχέση με αυτή που σου πρότεινα και η μνήμη είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Αν θέλεις gaming θα δώσεις αρκετά χρήματα σε κάρτα, καθώς όπως σωστά λέει και ο swatoner, χωρίς δυνατή κάρτα δε γίνεται gaming pc. Επίσης η ποιότητα του τροφοδοτικού δεν κρίνεται από τα watt. Aυτό που σου πρότεινα είναι και ποιοτικό και αρκετό για το σύστημά σου.Όπως σου ξαναείπα, αν δεν βγαίνεις με το μπάτζετ, θα κόψεις από αλλού προκειμένου να πάρεις ακριβή και δυνατή κάρτα γραφικών. Εκτός αν αποκλείσεις το gaming.
swatoner Ιούλιος 5, 2012 #13 Ιούλιος 5, 2012 Αυτές οι κάρτες είναι πολυ αδύναμες σε σχέση με αυτή που σου πρότεινα και η μνήμη είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Αν θέλεις gaming θα δώσεις αρκετά χρήματα σε κάρτα, καθώς όπως σωστά λέει και ο swatoner, χωρίς δυνατή κάρτα δε γίνεται gaming pc. Επίσης η ποιότητα του τροφοδοτικού δεν κρίνεται από τα watt. Aυτό που σου πρότεινα είναι και ποιοτικό και αρκετό για το σύστημά σου.Όπως σου ξαναείπα, αν δεν βγαίνεις με το μπάτζετ, θα κόψεις από αλλού προκειμένου να πάρεις ακριβή και δυνατή κάρτα γραφικών. Εκτός αν αποκλείσεις το gaming.Δεν θα αποκλείσει αλλά μετά μην περιμένει και σούπερ γραφικά με φτηνότερη κάρτα πχ 6870. Είναι mid προς low range
Trexx Ιούλιος 5, 2012 #14 Ιούλιος 5, 2012 Μα δεν μιλούσα για την 6870. Αυτή ακόμα παίζει σχεδόν τα πάντα τέρμα, την έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μιλούσα για την gt430 και τις αντίστοιχες που παρέθεσε ο φιλος. Αυτές κάνουν μόνο για pro. Αν βάλει να παίξει κάνα crysis... 560ti πρότεινα γιατί μίλησε για video editing και ανάλογα με το πρόγραμμα το cuda μπορεί να τον βοηθήσει. Αλλιώς η 6870 είναι ακόμα τρελό vfm. Γενικά επικρατεί μια αντίληψη που μάλλον προωθείται από τα μεγάλα καταστήματα, ότι για το gaming το Α και το Ω είναι ο επεξεργαστής. Αγοραζει μετά ο ανυποψίαστος i7 με 6570 και όταν βάζει να παίξει νομίζει ότι χάλασε το pc...
tzepelvas Ιούλιος 5, 2012 Author #15 Ιούλιος 5, 2012 Αυτη πως σας φαινεται??Gainward GeForce GTX 560 1GB (2395) | Skroutz.grήhttp://www.skroutz.gr/s/341906/Gainward-GeForce-GTX560-1GB-Golden-Sample.htmlθα ειναι οκ?thanks a lot guys
swatoner Ιούλιος 5, 2012 #16 Ιούλιος 5, 2012 [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] Απλά μετά τρέχουν και τα σκάνε και για κάρτα Η 6870 είναι καλύτερη...
Trexx Ιούλιος 5, 2012 #17 Ιούλιος 5, 2012 Με αυτήν θα μπορείς να παίξεις μια χαρά αλλά θα σου πρότεινα να μην πέσεις κάτω από 560ti. Η διαφορά στις επιδόσεις δικαιολογεί τα 30 ευρώ.[MENTION=10170]swatoner[/MENTION] η 6870 δεν έχει cuda cores και ο φίλος αναφέρει video editing.
Trexx Ιούλιος 5, 2012 #19 Ιούλιος 5, 2012 Πολλά είναι, δεν είναι μόνο το premiere.EDIT:Tζεπέλβα απ ότι έχω καταλάβει κυρίως το gaming σε ενδιαφέρει οπότε σου κάνω μια νέα πρόταση:Επεξεργαστής: http://www.skroutz.gr/s/390656/AMD-FX-6100.html?keyphrase=fx+6100Μητρική: http://www.skroutz.gr/s/1700176/Asrock-970DE3-U3S3.htmlΚάρτα γραφικών: http://www.skroutz.gr/s/1975643/Club-3D-Radeon-HD-7850-royalQueen.htmlΤα άλλα παραμένουν ίδια.
tzepelvas Ιούλιος 5, 2012 Author #20 Ιούλιος 5, 2012 Πολλά είναι, δεν είναι μόνο το premiere.EDIT:Tζεπέλβα απ ότι έχω καταλάβει κυρίως το gaming σε ενδιαφέρει οπότε σου κάνω μια νέα πρόταση:Επεξεργαστής: AMD FX 6100 | Skroutz.grΜητρική: Asrock 970DE3/U3S3 | Skroutz.grΚάρτα γραφικών: Club 3D Radeon HD 7850 royalQueen | Skroutz.grΤα άλλα παραμένουν ίδια.Κατα αρχην billΔευτερον οταν ελεγα gaming δεν ενουσα και καψιμο ολη μεραΑλπος 1 ωρα την μερα αντε και λιγο ακομα +, γιατι τωρα αρχιζει και το λικειο και θελει διαβασμαtespa Εχω καταληξει σε καποια σιγκεκριμενα και αυριο θα τα βαλω να τα δειτε και να μου πειτε αν τεριαζουν
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.