louster35 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Σημερα με καλεσε μια εκπροσωπος του ΟΤΕ διοτι εκανα αιτηση να παω στην WIND. Αρχικα μου εκανε προσφορα "ειδικα για μενα" οπως ελεγε, η οποια απ'οτι ειδα ειναι πανω κατω η ιδια αν οχι ακριβως ιδια με αυτη που εχει στο site του ΟΤΕ με την ανανεωση του συμβολαιου. Αφου της ειπα οτι και παλι η WIND μου κανει καλυτερη προσφορα και οτι δεν θελω να παραμεινω στον ΟΤΕ μου λεει οτι αν φυγω θα πληρωσω προστιμο 110 ευρω. Της απαντησα οτι το συμβολαιο που υπεγραψε η μητερα μου (διοτι ειναι στο ονομα της η γραμμη) εχει ληξει εδω και μισο χρονο τουλαχιστον. Αυτη απαντησε οτι εχει ανανεωθει το συμβολαιο για αλλο ενα ετος τηλεφωνικα. Της απαντησα οτι δεν νομιζω να εχει νομικη ισχυ κατι τετοιο διοτι δεν εχει καμια σχεση με το συμβολαιο που υπογραψαμε. Την ρωτησα αν υπηρχε τετοιος ορος στο συμβολαιο που ειχαμε υπογραψει, οτι δηλαδη μπορουν προφορικα να μας δεσμευσουν για αλλο ενα ετος. Εγω δεν ειχα καμια γνωση για αυτη τη συνομιλια και η μητερα μου δεν θυμαται καν. Εκεινη με τη σειρα της μου ειπε οτι ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΕΧΕΙ νομικη ισχυ και οτι εχει ηχογραφηθει η συνομιλια και οτι ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω την προσφορα ή να πληρωσω το προστιμο. Της ζητησα να ακουσω την συνομιλια για να ξερω και εγω τι γινεται. Μου εδωσε ενα τηλεφωνο επικοινωνιας για να συννενοηθω σχετικα με την ηχογραφηση. Μετα μου ειπε να μου αφησει το τηλεφωνο της να την παρω αν αλλαξω γνωμη. Της ειπα οτι δεν το θελω διοτι ειναι ηθικο το ζητημα. Προτιμω να αναγκαστω να πληρωσω 110 ευρω προστιμο παρα να παραμεινω στην εταιρεια τους με εκβιασμους. Αρχισε να μου φωναζει οτι δεν ειναι εκβιασμος. Της απαντησα ηρεμα οπως μιλουσα σε ολη τη διαρκεια της συνομιλιας οτι δεν ειναι προσωπικο το θεμα μαζι της (απλα το θεωρω κοροιδια να καλουν ανθρωποι του μαρκετιγκ σε σπιτια και με συνοπτικες διαδικασιες μπερδευοντας γυναικες μεγαλης ηλικιας και να τις δεσμευουν οικονομικα προφορικα). Την ευχαριστησα και την χαιρετησα. Στη συνεχεια καλεσα τον αριθμο σχετικα με την ηχογραφηση. Μου εδωσαν ενα τηλεφωνο να στειλω φαξ με το αιτημα μου. Επομενως σε 10 μερες αποτι μου ειπανε θα ακουσω και τη συνομιλια.Προσωπικα το θεωρω πολυ αδικο αυτο που συμβαινει. Δεν θεωρω οτι τους χρωσταω χρηματα για υπηρεσιες που δεν θα λαβω. Θεωρω οτι ημουν συνεπης στις υποχρεωσεις μου και μου φαινεται αηδιαστικο να προσπαθουν να μου αποσπασουν χρηματα με τετοιο τροπο.I NEED BRO SUPPORT!!!!Αδερφια του φορουμ, -Πως με συμβουλευετε να κινηθω για το συγκεκριμενο ζητημα?-Εχει νομικη ισχυ η προφορικη ανανεωση συμβολαιου? (Σε περιπτωση που η μανα μου συμφωνησε)-Αν δεν τους πληρωσω θα εχω προβλημα? Αν δεν κανω λαθος το κοστος μιας μηνυσης ειναι γυρω στα 200 ευρω. Τους συμφερει να μου κανουν μηνυση ή θα χασουν περισσοτερα απο οσα θα παρουν?-Αν καταληξουμε στο δικαστηριο και χασω, Θα αναγκαστω να πληρωσω το οφειλομενο ποσο 110 ευρω ή θα πρεπει να πληρωσω προσθετα ποσα και αν ναι για ποσο μεγαλα ποσα μιλαμε?Εκτιμω την οποιαδηποτε βοηθεια! Ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 ...Επομενως σε 10 μερες αποτι μου ειπανε θα ακουσω και τη συνομιλια...Δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω, αλλά νομίζω ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπογραφή, ΔΕΝ ισχύει καμία συνομιλία. Η διαδικασία από όσο γνωρίζω, είναι μετά την τηλεφωνική συμφωνία, να πας από κάποιο κατάστημα ή να σου στείλουν σπίτι τα συμβόλαια να υπογραφούν. Το ίδιο γίνεται και με τις αιτήσεις καινούριων γραμμών, μεταφοράς, κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 3, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Απ' όσο ξέρω είναι παράνομη η ηχογράφηση αν δεν σε έχουν ενημερώσει γι' αυτή. Just sayin'..[MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelisda Ιούλιος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Αν όμως εχεις ενημερωθεί ,όπως και γίνεται συνήθως από ηχογραφημένο μήνυμα πριν το σηκώσουν,η προφορική συμφωνία ισχύει ....Συνήθως....sent from my Atrix Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Ιούλιος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Όσο ήσουνα στον ΟΤΕ το πακέτο σου ήταν γενικό πακέτο του ΟΤΕ ή είχες κάποια έξτρα έκπτωση μόνο για σένα ? Εάν ναι τότε από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιο σου και εξακολούθησες να έχεις ειδική έκπτωση τότε μάλλον ανανεώθηκε για άλλον έναν χρόνο. Εάν είχες απλά ένα πακέτο του ΟΤΕ τότε μετά τον χρόνο ανανεώθηκε σε συμβόλαιο αορίστου χρόνου οπότε μπορείς να το διακόψεις χωρίς επιβάρυνση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούλιος 3, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Σου στελνω το κινητο μου. Ετοιμασε ποστερς με trollface και παρε με τηλεφωνο αυριο στις 19.47 ωρα ελλαδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
louster35 Ιούλιος 3, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Όσο ήσουνα στον ΟΤΕ το πακέτο σου ήταν γενικό πακέτο του ΟΤΕ ή είχες κάποια έξτρα έκπτωση μόνο για σένα ? Εάν ναι τότε από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιο σου και εξακολούθησες να έχεις ειδική έκπτωση τότε μάλλον ανανεώθηκε για άλλον έναν χρόνο. Εάν είχες απλά ένα πακέτο του ΟΤΕ τότε μετά τον χρόνο ανανεώθηκε σε συμβόλαιο αορίστου χρόνου οπότε μπορείς να το διακόψεις χωρίς επιβάρυνσηΕιχα το κλασσικο conn-x double play προγραμμα που ειναι απεριοριστα τηλεφωνα σε ολη την ελλαδα + 24 mbps internet + 1 ωρα προς κινητα και υπογραψαμε 1 ετος συμβολαιο. Σε καταστημα του ΟΤΕ οπως συνηθιζεται. Ναι ετσι θεωρησα και εγω, οτι απλα μετα το ετος που ειχαμε συμφωνησει ειναι αοριστου χρονου και φευγω οποτε θελω. Τωρα αν θεωρειται ειδικη εκπτωση το να πληρωνεις το πιο ακριβο πακετο της κατηγοριας σε σχεση με ολους του παροχους τι να πω...Καλα μολις θυμηθηκα και το αστειο περιστατικο οταν ημουν στο καταστημα του ΟΤΕ οταν πρωτοεβαλα connx και ειχαμε τελειωσει με την χαρτουρα. Μου δινει ο υπαλληλος μια καρτα με ενα τηλεφωνο και μου λεει: -Υπαλληλος: Σε τοσες μερες(δεν θυμαμαι ακριβως 8-10 μαλλον) να παρεις αυτο το τηλεφωνο για να ερθει ο τεχνικος να σου συνδεσει τη γραμμη και κοστιζει 50-70 ευρω (δεν θυμαμαι ακριβως). -Εγω: Τι εννοεις? Τι θα συνδεσει? -Υπαλληλος: Το ιντερνετ ξερεις. -Εγω: Ναι ξερω τι ακριβως θα συνδεσει? -Υπαλληλος: Τα καλωδια για τη συνδεση. -Εγω: Ποια καλωδια? -Υπαλληλος: Τα ξερει ο τεχνικος αυτα. -Εγω: Τα ξερω κι εγω και γνωριζω οτι δεν χρειαζεται να ερθει κανενας τεχνικος σπιτι για να αλλαξω παροχο. -Υπαλληλος: εεεε -Εγω: Ευχαριστω πολυ γεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 3, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Αν ΔΕΝ υπαρχει εγγραφως η ανανεωση, Ή μαγνητοφωνημενη συνομιλια που να αποδεικνυει οτι: α) ο ομιλων ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης, β) δινει συναινεση για την μαγνητοφωνηση , γ) συμφωνια για ανανεωση χ μηνες στα χ ευρω παγιο, δεν ισχυει απολυτως ΚΑΜΙΑ ανανεωση. ΕΞΑΙΡΕΣΗ...: Αν υπαρχει ορος στο συμβολαιο που να λεει οτι 30 μερες πριν την ληξη του χρονου, πρεπει να αποστειλεις φαξ στο οποιο να λες οτι με το περας του χρονου δεν θες να εισαι συνδρομητης, και ΔΕΝ το κανεις, συναινεις στην ανανεωση του συμβολαιου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
louster35 Ιούλιος 3, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Αν ΔΕΝ υπαρχει εγγραφως η ανανεωση, Ή μαγνητοφωνημενη συνομιλια που να αποδεικνυει οτι: α) ο ομιλων ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης, β) δινει συναινεση για την μαγνητοφωνηση , γ) συμφωνια για ανανεωση χ μηνες στα χ ευρω παγιο, δεν ισχυει απολυτως ΚΑΜΙΑ ανανεωση. ΕΞΑΙΡΕΣΗ...: Αν υπαρχει ορος στο συμβολαιο που να λεει οτι 30 μερες πριν την ληξη του χρονου, πρεπει να αποστειλεις φαξ στο οποιο να λες οτι με το περας του χρονου δεν θες να εισαι συνδρομητης, και ΔΕΝ το κανεις, συναινεις στην ανανεωση του συμβολαιου...Πως μια μαγνητοφωνημενη συνομιλια αποδεικνυει οτι ο συνομιλων ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης? Αφου μπορεις να ισχυριστεις το οτιδηποτε οταν ειναι απλως μια φωνη στο τηλεφωνο. Με το να επιβεβαιωσει προσωπικα στοιχεια ισως? Πρεπει να ακουσω τη συνομιλια μου φαινεται για να βγαλω ακρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 3, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Ζητανε πολλα στοιχεια, απλα. Σιγουρα ο καθενας τα βρισκει να μου πεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orderlover Ιούλιος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Πρόσεξε φίλε μου γιατί και τα 110 να γλιτώσεις (που θα τα γλιτώσεις ), μετά την αίτηση για αλλαγή παρόχου, και σε ανύποπτο χρόνο σε πετάνε έξω από το ισχύον πρόγραμμα (conex double play), στο απλό πρόγραμμα για καμιά δεκαπενταριά μέρες, με αποτέλεσμα να σου έρθει ένας ωραίος τελικός λογαριασμός 70 εώς 90 ευρουλάκια (ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς πολύ τα υπεραστικά). ΥΣ1. Ολα αυτά βέβαια χωρίς καμία ειδοποίηση... ΥΣ2.Τους χρωστάω από 12/ο 2010 76 ευρώ και μετά από αρκετές φασαρίες στο κατάστημα του ΠΟΤΕ για το αν θα έπρεπε να ειδοποιήσουν ή όχι, που με πέταξαν με το έτσι θέλω από το πρόγραμμα που νόμιζα ότι έτρεχε, δεν με έχουν ξαναενοχλήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούλιος 3, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Πως μια μαγνητοφωνημενη συνομιλια αποδεικνυει οτι ο συνομιλων ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης? Αφου μπορεις να ισχυριστεις το οτιδηποτε οταν ειναι απλως μια φωνη στο τηλεφωνο. Με το να επιβεβαιωσει προσωπικα στοιχεια ισως? Πρεπει να ακουσω τη συνομιλια μου φαινεται για να βγαλω ακρη...Λεω κ παραπανω, φερε με σε επαφη με αυτον που στα ειπε αυτα...θα ειμαι λιτος,απεριττος Δωρικος...θα παιξω με το θυμα μου...σαν σαρκοβορο τερας, σαν τιγρης σαν ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 3, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Λεω κ παραπανω, φερε με σε επαφη με αυτον που στα ειπε αυτα...θα ειμαι λιτος,απεριττος Δωρικος...θα παιξω με το θυμα μου...σαν σαρκοβορο τερας, σαν τιγρης σαν ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ... Πληρώνω και εισιτήριο για να ακούσω (και τις δύο μεριές , έτσι?!):jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 3, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Ενημερωσε την οτι θα την ηχογραφησεις κ μετα δωσε πονο..... κ σε μας χαρα!Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Ιούλιος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2012 Δωστε τα ντοκουμεντα στον λαο μετα :shout: Link to comment Share on other sites More sharing options...
louster35 Ιούλιος 4, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2012 Λεω κ παραπανω, φερε με σε επαφη με αυτον που στα ειπε αυτα...θα ειμαι λιτος,απεριττος Δωρικος...θα παιξω με το θυμα μου...σαν σαρκοβορο τερας, σαν τιγρης σαν ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ...Το θεμα ειναι πως να σε φερω σε επαφη μαζι της απο τη στιγμη που δεν κρατησα το τηλεφωνο που ηθελε να μου δωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 9, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Ενημέρωσέ μας πώς θα εξελιχθεί.Πάντως χωρίς να γνωρίζω τι πραγματικά ισχύει, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι ακόμα κι εάν έχουν ηχογραφήσει κάποιον να δίνει προσωπικά στοιχεία και να συναινεί, μπορούν να σε δεσμεύσουν χωρίς υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 13, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Επειδή αυτές τις 2 μέρες ασχολείθικα με τον OTE για το πρόστιμο τον 110 ευρώ ισχυει.. είναι λεφτά που πληρώνεις για να φύγεις από τον OTE.. είτε λύξει το συμβόλεο είτε έχεις περάσει τον 1 χρόνο ή 6 μήνες ή οτιδήποτε άλλοπληρώνεις 110 ευρώ για να φύγεις από τον ΟΤΕ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ(το γράφει κιόλας στο 2ο χαρτί που έχει υπογράψει η μάνα σου λογικά)τώρα από την στιγμή που σου ερχότανε λογαριασμος και μπορούσες να κάνεις τηλέφωνο τον μισό χρόνο που λές ότι έχει λύξει η γραμμή και γενικά το συμβόλεο συμένει ότι έχει γίνει ανανέωση..Πρωτάστος το λάθος είναι δικό σου γιατί από την στιγμή που είχες κάνει τον 1 σου χρόνο έπρεπε να πας στον OTE και να τους πείς θέλω να το σταματήσω (και πάλι θα πλήρωνες 110 ευρώ αυτό θα σου έλεγε ο υπάλληλος άμα τσακωνόσουνα ποιος ξέρει μπορεί να έβρισκες καμια λύση)το καλύτερο είναι για μένα να αλλάξεις πακέτο και να μην πας σε άλλο πάροχο πηγαινε σε φθυνότερο αλλά δεν ξερώ τι θες να κάνεις να μην λέω και εγώ κοτσάνες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούλιος 13, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Το 2010 που φυγαμε απο ΟΤΕ (ημασταν σε αοριστου απο το 2007) παντως, τετοια χρεωση δεν παιχτηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamer1984 Ιούλιος 26, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2012 Παιδιά ακριβώς το ίδιο θέμα αντιμετωπίζω κι εγώ. ήμουν στον ΟΤΕ απο τον 11/10. Μεταφέρθηκα στη wind στις 10/5/12 γιατί μου έδιναν ακριβώς τα ίδια με τα μισά χρήματα + 20% έκπτωση στο πάγιο του κινητού!!!! Τέσπα στο θέμα μας. στο συμβόλαιο που υπέγραψα στον ΟΤΕ είχε υποχρεωτική παραμονή μόνο 6 μήνες και μετά μεταβαλλόταν σε αορίστου. ΑΜ ΔΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! μου έρχεται ο εκκαθαριστικός με το φανταστικό ποσό των 90 € εκ των οποίων τα 78 ήταν για την "διακοπή" του συμβολαίου!! :wall: Πάω που λες ο δικός σου σε ένα κατάστημα στις 3-7-12 με το συμβόλαιο αγκαλιά και τους λέω το και το έγινε, δεν δίνω φράγκο κτλ κτλ!!! :shout: :shout: εκεί μου πετάνε το κορυφαίο οτι έγινε τηλεφωνικά η ανανέωση στις 23/12/11 (ημέρες που bytheway λόγω δουλειάς έφευγα στις 7:30 και γύρναγα στις 23:00!!!!) Ζήτησα όπως ήταν φυσικό απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας αλλά ακόμα τίποτα!!! Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι μου φαίνεται με αυτή την υπόθεση!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.