Jump to content

DFI LANPARTY UT NF4 SLI -D , BIOS UPDATE ???

adpanos

Recommended Posts

Ρε φίλε πραγματικά μου φαίνεται τραβηγμένο. Αν και DFI είναι μία από τις καλύτερες μητρικές που έχει περάσει ποτέ στο χώρο. Δοκίμασε σε παρακαλώ με ένα ένα τα dimms να δεις τι συμπεριφορά θα έχεις.

Επίσης αν έχεις άλλη μητρική δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία να δεις και εκεί συμπεριφορά.:kiss3:

20 μητρικές έχω μπροστά μου αλλά καμιά άλλη S939! Μπαταρίες άλλαξα πολλές :D αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Ο μόνος λόγος που κάθισα και ασχολήθηκα με αυτό το σύστημα είναι η DFI .... αλλά εδώ μου τα χαλάει !:flag:

Θα δοκιμάσω και με κάθε ντιμ ξεχωριστά ! Το θέμα είναι πως με το πρώτο bios που δεν υποστηρίζει X2 , οι μνήμες παίζουν όλες μαζί και βγάζουν memtest με τον επεξεργαστή να παίζει σαν μονοπύρηνος βέβαια.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εξής. Στην τελευταία καρτέλα με το OC κτλ έχει μια ρύθμιση για την τάση του hypertransport Νομίζω κάπως έτσι το λέει. Από 1.2 καν' το 1.3v

Θα το κάνω και αυτό ! ! Ευχαριστώ ! :clap:

Μήπως είναι καμιά ασυμβατότητα του chipset με τις μνήμες;

Είχα μια παλιά ASUS P5N-E SLI και με 4x1GB Kinsgton δεν έπαιρνε μπροστά το σύστημα. Έβαλα για δοκιμή κάτι παλιότερες transend και ήταν όλα κομπλέ. Εννοείται ότι θεωρώ Kinsgton κορυφή σε μνήμες. Έχω την εντύπωση ότι στη δική μου περίπτωση είχαν και καλύτερα timings οι Kingston από αυτές των transend.

Εχω και TWINMOS M2G9J16A-TT 4 τεμάχια x 512mb ! Θα κοιτάξω τι κάνει και με αυτές , έτσι για να δω αν είναι μνήμες !

Πάντως με τα άλλα bios (623-3) είχα δοκιμάσει και με 2X ΤΕΜΑΧΙΑ από αυτές και δεν είχα αποτέλεσμα.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εξής. Στην τελευταία καρτέλα με το OC κτλ έχει μια ρύθμιση για την τάση του hypertransport Νομίζω κάπως έτσι το λέει. Από 1.2 καν' το 1.3v

Τα ίδια κάνει....

Θα το αφήσω όπως είναι ! Δεν βλέπω λύση! Και που παίζει σαν X2 είναι κατόρθωμα ....:p:P

Εχω και TWINMOS M2G9J16A-TT 4 τεμάχια x 512mb ! Θα κοιτάξω τι κάνει και με αυτές , έτσι για να δω αν είναι μνήμες !

Πάντως με τα άλλα bios (623-3) είχα δοκιμάσει και με 2X ΤΕΜΑΧΙΑ από αυτές και δεν είχα αποτέλεσμα.

Δοκίμασες και μία μία όπως σου είπα; Μπορεί να έπεσες σε δύστροπο Memory controller. Από εκεί και πέρα, δοκίμασες το ζευγάρι και στις κίτρινες και στις πορτοκαλί; Γιατί οι μεν ήταν για σφικτά timings οι δε για MHz.

Τέλος, αν είναι MIcron τα ic's δοκίμασε και 2.5v χωρίς overvoltage το 0.5 που έχει επιλογή.

Με κάθε kingston μόνη της σε οποιοδήποτε κίτρινο slot και να την τοποθετήσω ΔΕΝ μπουτάρει το pc και πετάει και το αντίστοιχο ηχητικό επαναλαμβανόμενο σήμα για πρόβλημα μνήμης.

Με κάθε twinmos μόνη της μπόρεσα να μπουτάρω μόνο από το πρώτο κίτρινο slot, από το άλλο μου βγάζει σφάλμα.

Με την twinmos να είναι επάνω έχω το ίδιο θέμα με τις ρυθμίσεις BIOS .......... καμιά διαφορά.

Με τις KINGSTON μόνες τους κάθε φορά στα κόκκινα το ίδιο πρόβλημα με πριν στο bios και τις ρυθμίσεις.

Οι μνήμες απ`ότι βλέπω δεν έχουν Micron επάνω ...

Η DFI σου για να παίξει με 4 dimm μνήμης θα πρέπει το command rate να είναι στο 2Τ, διαφορετικά δεν bootάρει καν. Επίσης η διαδικασία είναι η εξής: Bootάρεις με μόνο 2 dimm, ρυθμίζεις το Command Per Clock στο 2Τ, την τάση των μνημών στα 2.8 Volt, κάνεις save, bootάρεις μία να ξεκινήσει με τις καινούριες ρυθμίσεις, μετά το κλείνεις, βάζεις και τα άλλα δύο dimm και ξεκινάς.

ΒΑΣΙΚΟ!!! Τα 4 dimm πρέπει να είναι πανομοιότυπα! Καμμία DFI Lan Party NF4 δεν δουλεύει με διαφορετικές μνήμες. Κοινώς θα δοκιμάσεις με τις 4 ίδιες Kingston.

Αν κάνεις αυτά που είπα, μάλλον θα δουλέψει.

Η DFI σου για να παίξει με 4 dimm μνήμης θα πρέπει το command rate να είναι στο 2Τ, διαφορετικά δεν bootάρει καν. Επίσης η διαδικασία είναι η εξής: Bootάρεις με μόνο 2 dimm, ρυθμίζεις το Command Per Clock στο 2Τ, την τάση των μνημών στα 2.8 Volt, κάνεις save, bootάρεις μία να ξεκινήσει με τις καινούριες ρυθμίσεις, μετά το κλείνεις, βάζεις και τα άλλα δύο dimm και ξεκινάς.

ΒΑΣΙΚΟ!!! Τα 4 dimm πρέπει να είναι πανομοιότυπα! Καμμία DFI Lan Party NF4 δεν δουλεύει με διαφορετικές μνήμες. Κοινώς θα δοκιμάσεις με τις 4 ίδιες Kingston.

Αν κάνεις αυτά που είπα, μάλλον θα δουλέψει.

Ξεκινάς με 2ντιμάκια μνήμης , μπαίνεις στο bios και κάνεις την ρύθμιση που πρέπει για 2T ! Αποθηκεύεις ρυθμίσεις και ξαναμπουτάρεις ...................

Δεν ποστάρει κάν ..............:wassat::wassat::wassat::wassat::wassat:

Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα ! Μετά είναι οι μνήμες !:giveup:

Όσο κι αν σου φανεί περίεργο, τι τροφοδοτικό έχεις; Αν είναι μούφα μπορεί και να φταίει αυτό γιατί τα συγκεκριμένα motherboards είναι πολύ επιλεκτικά στο θέμα της τροφοδοσίας.

θυμάμαι ότι αυτή η DFI δεν συνεργαζόταν η έκανε τρελά νούμερα με μνήμες kingston.

Πέρα kingston/transcend, ψάξε κάτι άλλο μήπως έχεις. (σε OCZ που είχα δει αλλού έτρεχε καλά)

Αν δοκιμάσεις OCZ/corsair μνήμες και κάνει τα ίδια, 99% η σε τιναγμένο cpu έπεσες με προβληματικό memory controller η κάποιος πυκνωτής/ες να θέλουν αλλαγή στη mobo.

btw χαίρομαι που το προσπαθείς, και εμένα μου αρέσει να σκαλύζω τέτοια hardware :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.