Jump to content

DFI LANPARTY UT NF4 SLI -D , BIOS UPDATE ???

adpanos

Recommended Posts

Παιδιά έπεσε στα χέρια μου ένα συστηματάκι με AMD ATHLON X2 64 3800+ και μια DFI UT NF4 SLI -D !

Έκανα πριν από λίγο εγκατάσταση WINDOWS 7 X64 , και μου εμφανίζεται ο επεξεργαστής με έναν ενεργό πυρήνα !

Υποψιάζομαι πως για αυτό φταίει το bios (έκδοση) και πως πάντα το σύστημα έτρεχε έτσι ..........

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ το τελευταίο bios για αυτή την μητρική ???

post-7477-1416076386,3826_thumb.png

στο msconfig τι εχει τικαρισμενο στο Number of processors? την ειχα πατησει ετσι με εναν q6600 παλια.

2304ff1fd77b7a14.jpg

Δεν συο δίνει το δικαίωμα για περισσότερους πυρήνες ! Δεν είναι εκεί το πρόβλημα !

τραβας και ενα screenshot το device manager?? (view -> device by connection )

Εναν επεξεργαστή (πυρήνα) δείχνει και αυτό !

• 2 weeks later...

Μόλις πέρασα το τελευταίο beta βιος από την λίστα που μου έδωσες και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω !!!

Εχ όμως θέμα ! Ενώ μπουτάρει την πρώτη φορά το pc μετά αν το κλείσεις ή το επανεκκινήσεις δεν ξαναμπουτάρει .......

Μάλλον το beta bios φταίει και για αυτό!

Ξέρει κανείς ποιο bios είναι το σταθερότερο με υποστήριξη διπύρηνου ?

post-7477-1416076421,6292_thumb.png

Μονο με trial n error μπορεις να το βρεις.

Δοκιμασε το αμεσως προηγουμενο.

Όποιο bios και να της φορέσω η μητρική δεν επανεκκινεί με τίποτα ....... :cry::cry:

Εχω περάσει τα 5 τελευταία bios και μετά από CLEAR CMOS και F1 μπουτάρει κανονικά !

Αν πας να επανεκκινήσεις το σύστημα δεν ποστάρει και θέλει πάλι clear cmos για να επανέλθει !

Μερικές φορές μου μπιπάρει επαναλαμβανόμενα λες και κάτι παίζει με τις μνήμες ! Αλλαξα μνήμες αλλά τίποτα .... :cry::cry:

Εχω αφαιρέσει FLOPPY, DVD-RW, DVD-ROM, PCI CARDS κ.λ.π. μπας και είναι κανένα προβληματικό part που μπερδεύει την μητρική αλλά τίποτα και πάλι.

Τελικά με το μόνο bios που η μητρική ξαναμπουτάρει είναι το 510Τ1 το οποίο όμως ΔΕΝ δέχεται την παραμικρή αλλαγή πέρα από τις default ρυθμίσεις !

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχω τέτοια προβλήματα, ούτε ημερομηνία δεν μπορώ να αλλάξω στο bios και να μην έχω πρόβλημα.

Επίσης με το bios αυτό δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω 4 ντιμάκια μνήμης παρά μόνο 2 !

Θα το αφήσω έτσι τουλάχιστον προς το παρόν και βλέπουμε !

Πάντως για reference, έχω και εγώ το σετάκι αυτό με 2GB ballistix του Φάνη(! [MENTION=27]RootX[/MENTION] ) και δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις. Tο bios είναι ένα για ballistix που είχε βγεί beta 3, κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα.

Δεν ξέρω αν το update το κάνεις μεσω DOS αλλά μετά το φλάς(πάντα με /F) καλό είναι να βγάλεις μπαταρία, cpu και να την αφήσεις κάνα βράδυ.

Edit: 6.23-3 http://home.no/trac3r/Bios/DFI.LANPARTY.NF4/N4D623-3.zip

αυτό έχω

Πάντως για reference, έχω και εγώ το σετάκι αυτό με 2GB ballistix του Φάνη(! [MENTION=27]RootX[/MENTION] ) και δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις. Tο bios είναι ένα για ballistix που είχε βγεί beta 3, κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα.

Δεν ξέρω αν το update το κάνεις μεσω DOS αλλά μετά το φλάς(πάντα με /F) καλό είναι να βγάλεις μπαταρία, cpu και να την αφήσεις κάνα βράδυ.

Edit: 6.23-3 http://home.no/trac3r/Bios/DFI.LANPARTY.NF4/N4D623-3.zip

αυτό έχω

Εχω περάσει και αυτό το bios όπως και όλα τα μεθεπόμενα ! Πάντα κάνω και clear cmos και βγάζω και μπαταρία !

Γενικά έχω προσπαθήσει με :

NAD623-3

NAD623-2

NAD623-1

NAD702-1

NAD702-2

NAD702-3

NF4LD329

NAD615

NAD510B

NAD510T1

Μόνο με το τελευταίο 510T1 μπορώ να τρέξω το σύστημα αρκεί να μην πειράξω το bios ! F1 to run setup και φύγαμε ! Διαφορετικά πάλι δεν ποστάρει !

Με αυτό το bios και με 4 ντιμάκια μνήμης κολλάει στο LOGO της LANPARTY ...........

Οι μνήμες που έχω είναι οι KINGSTONE KVR400X64C3A/1GB x4 τεμάχια 3/3/3/8, 2,5v) με τα δυο να είναι επάνω!

Πρέπει να είναι η ποιο δύστροπη μητρική που έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου.

Για cool n quiet ή λοιπές ρυθμίσεις bios ούτε λόγος ............:cry:

Ρε φίλε πραγματικά μου φαίνεται τραβηγμένο. Αν και DFI είναι μία από τις καλύτερες μητρικές που έχει περάσει ποτέ στο χώρο. Δοκίμασε σε παρακαλώ με ένα ένα τα dimms να δεις τι συμπεριφορά θα έχεις. Πολλές φορές μου έχει τύχει να φταίει το dimm το οποίο να περνάει κανονικά memtest και να μου κάνει νούμερα στο bootαρισμα.

Επίσης αν έχεις άλλη μητρική δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία να δεις και εκεί συμπεριφορά.:kiss3:

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εξής. Στην τελευταία καρτέλα με το OC κτλ έχει μια ρύθμιση για την τάση του hypertransport Νομίζω κάπως έτσι το λέει. Από 1.2 καν' το 1.3v

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.