Jump to content
  • Sign Up

Perc 5/i και μεταφορά των δίσκων

jax7480

Recommended Posts

Ευτυχής κάτοχος του Dell Perc 5/i εδώ και 3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος αλλά ήρθε η ώρα να φύγει.

Ο λόγος είναι πως το main σύστημα θα μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο και την θέση του θα πάρει ένα HTPC.

Πάνω στον Perc 5/i υπάρχει αυτή τη στιγμή μία συστοιχία Raid5 με 4 δίσκους των 2TB, σύνολο 6TB δεδομένων.

Οι δίσκοι θέλω να βγουν έξω από το μηχάνημα πλέον και να δουλεύουν σαν stand alone.

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να χρειαστεί να αντιγράψω τα δεδομένα πρώτα αλλού;

Δηλαδή κάποιο external raid array όπου θα βάλω τα drives και θα παίξουν κατευθείαν.

Η πιο οικονομική λύση που μπορεί να βρεθεί για μεταφορά των δεδομένων έξω από την συστοιχία;

Προτάσεις, ιδέες, όλα ευπρόσδεκτα.

Εγω ειχα βρει φιλο με νας-ακι και εκανα την δουλεια δικτυακα και με ενα sync προγραμμα.

Αν θες 2 χ 1ΤΒ για το κοπι/πεηστ σου δανειζω τους WD Green μου...

Παντως αν δεν κανω λαθος να τους βαλεις 'καπου' κ να αναγνωριστει αμεσα το raid, δεν θα πρεπει ο κοντρολερ να εχει ιδιο τσιπσετ ;;;

Δυστυχώς με δανεικούς δίσκους θα γίνει η δουλειά.

Στάδιο 1: Αγορά αλκοολ και τοποθέτηση του στο ψυγείο.

Στάδιο 2: Επιλογή 3ωρης ταινίας και αντίστοιχων σνακς.

Στάδιο 3: Πρόσκληση φίλων και γνωστών, κούμπωμα δίσκων και έναρξη ταινίας

3 ωρες ειναι λιγες... Για να γινει σωστα η αντιγραφη κ να μην χαλασει κανα byte, οποσδηπωτε το προγραμμα να εχει verification!

2-3 πλασιαζει τον χρονο, αλλα εισαι 99% σιγουρος οτι γινεται σωστη δουλεια...

Το copy και άλλη φορά που έγινε, λόγω καταστροφής του raid είχε γίνει με το Teracopy Pro 2.2. To θέμα είναι πως δεν έχω φίλους που να έχουν free τόσα TB. Εγώ είμαι αυτός που τους δανείζει τα "DVD" του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.