Jump to content

συνδεση PC με TV μεσω HDMI TO DVI CABLE

MasterX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω συνδεμενο το PC με το μονιτορ μεσω HDMI (εχει και ηχειακια η οθονη, αν και δεν βλεπω να τα ξαναχρησιμοποιω)..

επειδη η καρτα γραφικων εχει 1 HDMI και 2 DVI πήρα αυτο το καλωδιο για τη συνδεση με την τηλεοραση HDMI TO 19PIN DVI CABLE 2.5M

Το συνδεσα στο πρωτο HDMI απο τα 4 της τηλεορασης γιατι σε αυτο γραφει HDMI(DVI).

Τα Windows 7 βλεπουν 2 Displays, το μονιτορ Samsung SyncMaster 2693HM (ανάλυσης 1920x1200), σαν "SyncMaster" και την τηλεοραση Samsung U40D5500 σαν "SAMSUNG".... οι αναλυσεις τους βγαινουν σωστες, οποτε και τα κανει "Extend these displays"

Το προβλημα ειναι οτι στη τηλεοραση δεν παιρνω σημα ουτε καν ενεργοποποιείται η "HDMI 1"

Τι λετε να φταιει; μηπως το καλωδιο;

Η πιο λογική σύνδεση είναι να δώσεις με DVI στην οθόνη (αφού δεν θα δώσεις ήχο) και HDMI στην τηλεόραση (στην οποία θα μπορείς να δώσεις ήχο). Φηφιακά, χωρίς απώλειες και μετατροπές HDMI>DVI κτλ που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν.

στην τηλεοραση δεν θελω ηχο γιατι θα παει σε ενισχυτη απο την καρτα ηχου...

αλλα μαλλον εκει βλεπω να καταληγω..

απλα ηθελα να δω τι φταιει σε αυτη τηυ συνδεσμολογια που εχω τωρα

Κοίτα,είναι λίγο κουλό να είναι και θέμα καλωδίου αλλά δεν αποκλείεται κιόλας!Και αυτό επειδή στο pc σ τα αναγνωρίζει αλλά δε σου δίνει σήμα στην οθόνη!

Εγώ πάντως με τον ίδιο τρόπο είχα συνδέσει κάρτα με tv και όλα δούλευαν κομπλέ!

Για ψάξου λίγο σε κάνα μενού του control panel σου...Πρέπει να πας και να ενεργοποιήσεις το να στέλνεται το σήμα και στην τηλεόραση από το control panel της κάρτας σου και να διαλέξεις κιόλας για το αν θα είναι extended or dual monitor setup.

Για κοίταξέ το αυτό...

Δοκίμασε το DVI/HDMI καλώδιο στην οθόνη, μόνο του. Αν bootάρει και δεν έχεις εικόνα... κάτι δεν πάει καλά με το καλώδιο μάλλον.

Προσωπικά όταν ξεμένω από θύρες, προτιμώ κάποιον αντάπτορα (που συνοδεύει ίσως την κάρτα γραφικών) για τη μετατροπή.

θα δοκιμασω μετα να συνδεσω αυτο το καλωδιο στο μονιτορ..

λοιγικα η καρτα μου θα ειχε και μετατροπεα στο κουτι.. το ειχα ξεχασει ομως.. και δεν το εχω και προχειρο να δω..

δειτε λιγο και τα properties για την τηλεοραση.. το 32bit και 60Hz ειναι σωστα;

post-6188-1416076385,9861_thumb.jpg

τελικα δοκιμασα το HDMI TO DVI που εχω στο μονιτορ και δουλευει μια χαρα... μαλλον θα αφησω αυτο στο μονιτορ και θα βαλω το HDMI-HDMI στη τηλεοραση να τελειωνει η ιστορία και να μην αγοραζω και αλλο καλωδιο..

υπαρχει περιπτωση να εχει καμια διαφορα στη ποιοτητα;

επισης βρηκα ενα μετατροπεα που μαλλον ειχα απο την καρτα γραφικών αλλα ειναι DVI σε VGA.. τωρα αν ειχε μεσα και μετατροπεα DVI σε HDMI δεν θυμαμαι..

Διαφορά στην ποιότητα δεν θα έχεις.

Αν έχεις πρόβλημα στην tv, ψάξε στο catalyst cc για gpu scaling και απενεργοποίησε το. Ίσως χρειαστεί να κάνεις και κάποια ρύθμιση στην Samsung για να δηλώσεις ότι παίρνει σήμα από PC, δες το εγχειρίδιο γι' αυτό (παρόμοιο θέμα με nvidia).

• 2 weeks later...

Τελικά συνδεσα το HDMI-DVI στο μονιτορ και το HDMI-HDMI στην τηλεοραση.. δουλευουν μια χαρα οποτε θα μεινω ετσι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.